Alla inlägg under januari 2016

Av bandystars - 16 januari 2016 19:50

Tjust Bandy tappade ledningen. Det mesta går emot Tjust Bandy för tillfället. Detta skriver husorganet på webben Siktet är inställt att plocka 2 poäng minst denna helg var det någon som sa inför matchen och första chansen den tog de inte . I morgon väntar Åby/Tjureda som här obesegrade efter 9 omgångar finns det någon som tror Å/T tappar poäng mot Tjust, knappast då lär det spekulleras om både det ena som andra kanske om något sånt skulle inträffat.

   

På lördagseftermiddagen inkasserade Gamlebylaget sin sjunde raka förlust i division I när Månsarp IF vann jumbofinalen på Tjustvallen med 5–3 efter 1–2 i paus.

 

När Mathias Norell dundrade in 3–1 på hörna i början av andra halvlek såg det ljust för Tjust, men ett lag i motgång har inte turen på sin sida.

 

Tjust hade flera bra lägen att utöka sin ledning, men skärpan i avslutningarna var inte den bästa eller så träffade skotten målramen.

 

Inledning var lite darrig från hemmalagets sida, men sista halvtimmen av första halvlek hade laget bra kontroll på händelserna.

 

– Frånsett första fem minuterna så tycker jag att vi spelar bra bandy och vi skapar chanser i första halvlek, säger Tjust Bandys tränare Thomas Fransson.

 

När Månsarp reducerade till 2–3 fyra minuter efter att Tjust gjort 3–1 kändes det som att ovana att vinna gjorde så påmind hos hemmaspelarna. Det mesta av det framgångsrika spelet från första halvlek försvann och det blev en hel del solokörande. Det är mycket sällan en vägvinnande taktik.

 

– Vi uppträder inte naturligt. Det kan ha mycket att göra med självförtroendet som inte är det bästa hos spelarna för tillfället, säger Thomas.

 

Efter att gästerna gjort 4–3 med sju minuter kvar radade Tjust upp flera bra kvitteringschanser, men bollen ville inte studsa rätt den här gången heller.

 

– Personligt känns det tungt. Jag unnar spelarna och alla som jobbar runt laget en seger, det är de värda.

 

I och med förlusten har Tjust nu tre poäng upp till Malmbäcks IF. Redan på söndag eftermiddag är Tjust i farten igen när serieledaren Åby/Tjureda väntar på bortaplan.

 

Mål och pass, Tjust Bandy: Mathias Norell 2+0, David Walfredsson 0+2, Hampus Ivarsson 1+0, Erik Qurios 0+1..

 

Rikard Nilsson

Av bandystars - 16 januari 2016 19:40

Sprickan total när ”Skorven” lämnar Målilla ”Det kändes konstigt att inte få säga hej då till grabbarna i laget.”  Husorganen är fyllda av rappoteringen kring bomben som slog ner igår kväll och blev allmänt känt idag. Gästboken på Målilla hemsida är välfylld med kommentarer

 

Besvikelsen är stor hos Målilla Bandy sedan det blivit klart att stjärnmålvakten Jonas ”Skorven” Persson lämnar för elitserielaget IFK Vänersborg.

 

– Vi är mycket besvikna över den uppkomna situationen, säger man från klubbens sida.

 

 Jonas ”Skorven” Persson, med 20 elitseriesäsonger på meritlistan, värvades till Målilla Bandy inför den här säsongen. I går bröt parterna kontraktet och ”Skorven” gjorde istället klart de sista detaljerna med Vänersborg.

 

– Det känns jättekul att få den möjligheten i min ålder. Jag trodde det var färdigspelat på elitnivå för min del och Vänersborg är en spännande klubb, säger han.

 

– Jag hoppas att folk i Målilla kan unna mig det här. Jag är trots allt 40 år – och lär inte få den chansen igen. Det har varit några fantastiskt roliga månader i Målilla. Om det är aktuellt i framtiden kommer jag gärna tillbaka.

 

 Men med tanke på hur Målilla Bandy har reagerat efter ”Skorvens” övergång, så är det nog inte något han kanske ska räkna med.

 

– Vi är mycket besvikna över den uppkomna situationen. Med facit i hand kan vi konstatera att det inte blev som vi hade tänkt oss, skriver klubbens sportgrupp i ett pressmeddelande.

 

 Kontraktet mellan Målilla och deras stjärnmålvakt bröts alltså under fredagen.

 

– Bakom kulisserna har det i två och en halv månad funnits en diskussion där Jonas starkt har framfört att han vill avsluta säsongen i elitserielaget IFK Vänersborg. Vi har stått emot så länge vi ansett det hållbart. Men till slut fanns det inget alternativ och vi såg ingen annan utväg än att hitta en ekonomisk uppgörelse med IFK Vänersborg och helt enkelt sälja Jonas Persson, säger man från klubben.

 

– Det har inte varit något lätt beslut att ta. Vi har en mycket fin sammanhållning i truppen och en mycket stor del i vårt beslut handlar om att vi vill ha det så även i framtiden, säger man.

 

 Inför gårdagens seriefinal i den södra bandyettan mot Åby/Tjureda meddelades att Jonas ”Skorven” Persson var sjuk och därför inte kunde medverka. Något som inte alls stämde, enligt Persson själv.

 

– Jag var inställd på att spela. Men en timme innan jag skulle åka kom det ett beslut på att jag inte fick vara med. Det kändes konstigt att jag inte fick säga hej då till grabbarna i laget, säger Jonas.

 

 Övriga truppen informerades under fredagskvällen.

 

 Målilla Bandy har redan hittat en ersättare till ”Skorven”. På fredagskvällen skrev 25-årige Erik Pettersson, fostrad i Vetlanda BK och bland annat med ett förflutet i Skirö/Nävelsjö, på kontraktet.

 

– Att hitta en ny målvakt var helt nödvändigt för oss, meddelar Målilla bandys sportgrupp. 

 

Författare: Micael Rundberg

Av bandystars - 16 januari 2016 15:45

Bandystars följt matchen och analyserat matchen till ett snabbreferat via elitrapport 

 

Jumbofinal inför 67 tappra supporters i all ära det var kamp om nystandet direkt och var tufft spel från båda lagen satsade de rejält framåt vilket resulterade i att efter7:37 kan gästande Månsarp ta ledningen i matchen på straff 0-1  Henrik Andersson

 

Målet får Månsarp att ta över och dominera under en kvart innan Tjust samla sig och kan arbeta sig in i matchen genom att skapa hörnor och på en av dessa kvittera de efter 26:38 1-1 på hörna Hampus Ivarsson Assist: David Walfredsson (K)

 

Kvitteringen får Tjust att ta över matchbilden och pressen ger resultat efter 42:59 2-1  Mathias Norell Assist: Erik Quiros (Jr)

 

Statistik Skott: 1/0 Hörnor: 4/3 Straffar: 0/1 Frislag: 3/11 Utv: 10/20

 

Andra halvlek

Trevande matchbild där båda lagen tar ut varandra är det dock Tjust som tar sig fram till avslut och skapar hörnor som det gäller att utnyttja vilket sker efter 53:21Tjust ökar på sin ledning till 3-1  Mathias Norell Assist: David Walfredsson

 

Målet får Månsarp att lägga i en ny växel och radar upp hörnor och efter 57:42 reducera Månsarp till 3-2  på Joakim Walstedt Assist: Lukas Eberhardzon 

 

Månsarp har ett visst grep i spelet, Tjust verkar dra sig hemåt och försvara ledningen skapar Månsarp återigen hörnor och skam den som ger sig pressen lyckas till slut och kvitteringen kom efter 74:42 3-3  Lukas Wahlgren Assist: Karl-Johan Larsson


Månsarptar maler sen på och tar överv matchen allt mer och efter 85:33 tar Månsarp ledning i matchen 3-4  Cormac Åhlström-Horgan Assist: Lukas Eberhardzon 

 

Tjust desperata efter att missat ett par hörnor tar timeout hjälpte föga för på tilläggstid efter 92:05 Månsarp sätter spiken i kistlocket 3-5  Tobias Petersson Assist: Marcus Nilsson   

 

Månsarp kan lämna Tjustvallen som segrare och Tjust förankras på jumboplats

 

Matchlogg

 

Av bandystars - 16 januari 2016 15:45

Snabbreferat analyserat efter elitrapport satt Bandystars och väntade att Stjärnorna skulle visa sig på isen men det var Åtvidaberg och Åtvidaberg som syntes på elitrapport, Plötsligt så rasslade det till också efter 05:02 1-0  Kasper Wilhelmsson Assist: Jesper Jacobsson

 

Efter 7:48 då lyste det en stjärna men det var en utvisning Ojust tackling på Oskar Johansson och det blev Åtvidaberg åter igen nu med skott på mål och hörnor.

 

I 13 minuten kontra Stjärnorna plötsligt och får iväg ett skott på mål och en hörna dock inte lyckosam vilket hade kunnat förhindra att efter16:13 ökar ÅBK på sin ledning till 2-0 Jesper Strömberg

 

Efter 20 minuters spel tilläggstid orsak okänt

 

ÅBK verkar ha lekstuga styr och ställer och det är mer undantag som Stjärnorna får låna nystandet, vilket händer efter 27 min får en hörna som misslyckas och denna resulterar troligen i ett långt utkast för i samma min tilldöms ÅBK straff som Jesper Åkerlund sätter nystandet i nätmaskor och det står 3 – 0 efter 28:32

 

Om det är ÅBK som slappna av eller det är Stjärnorna som får igång och hittar vägen skapas de 3 skott på mål under några minuter 35. 38 o 39 :e  är de statiskt med i chanser men det är en målvakt i ÅBK som inte släpper någon förbi. ÅBK tar över på nytt Stjärnorna sticker emellan med ett skott 45,55 ÅBK kontra och likaså Stjärnorna 46,32

 

Ny utvisning drabbar Stjärnorna efter 47:21 (Bentackling) Jakob Odéhn

 

Statistik Skott: 7/6 Hörnor: 3/3 Straffar: 1/0 Frislag: 10/4 Utv: 0/20

 

Andra Halvlek

Stjärnorna med nu i matchöppningen lagen har varsitt skott på mål kom en kalldusch för Stjärnorna efter 49:32 när ÅBK ökar på till 4-0  Jonas Kjellberg Assist: Jesper Åkerlund

 

Hoppet tändes Stjärnorna tilldöms straff i 50:e min och efter 51:17 reducera Andrey till 4-1  Andrey Anufrienko 

 

Målet får Stjärnorna att tända och skapar två hörnor som båda resultera i skott på mål som pressar ÅBK som får försvarar sig och efter 57:07   Utv (Olämpligt upptr.) John Sjödin 

 

Stjärnorna stärkta av framgången går på attack och efter 58:37 ny reducering till 4-2 Tobias Lisell  Assist: Artur Befus 

 

Ny chans på hörna 60:18 men av den blir en kontring istället på för ÅBK som efter 60:34 gör 5-2  Viktor Gustavsson Assist: Joakim Nygren (MV) så kan det gå när haspen inte är på.

 

Målet för ÅBK innebar att de punkterad matchen för ett uppgivet Stjärnlag orkar inte bjuda upp till kamp längre och ÅBK dominerar spelet och det är i princip transportsträcka och efter 74:16 ökar ÅBK till 6-2  Gustav Liljegren   

  

Sista kvarten 75:59   Utv (Våldsamt slag) Tobias Lisell

 

 Åtvidaberg ökar på sin ledning på nytt 74:42 3-3 Lukas Wahlgren Assist: Karl-Johan Larsson 

 

Stjärnorna får låna nystandet i 79: min och får en hörna och skott på mål kan ÅBK kostar på sig att efter 82:15 missa en straff slagman Jesper Åkerlund 

 


Ny utvisning på Tobias efter 84:50  (Hakning)  Tobias Lisell  trots detta lyckas Stjärnorna snygga till siffrorna något då efter 85:48 reducering till  7-3  Andrey Anufrienko Assist: Valerey Savichev 

 

3 min senare 87:25 ÅBK ökar till 8-3  Mål Jesper Jacobsson

 

Statistik Skott: 23/14 Hörnor: 8/8 Straffar: 2/1 Frislag: 15/7 Utv: 10/40

 

Om Stjärnorna statistiskt stundtals verkade hänga med saknades det där sista skärpan i spelet och siktet felinställt eller så var det en bra målvakt som vaktade ÅBK mål. Detta betyder inte att vår Stjärnmålvakt var sämre problemet var att ÅBK lyckades sikta bredvid Stjärnmålvakten och ÅBK sköt fler skott totalt

 

Matchlogg

Av bandystars - 16 januari 2016 13:08

Härlig seger i seriefinalen skriver Åby/Tjureda på sin henmsida

Som alltid när det vankas bandy på Venhagsvallen i Måilla var det bra tryck runt bandyplanen när lagen skrinade in till matchen. Minus 15 grader drog ner publiksiffran en hel del men 247 tappra själar fanns på plats för att bevittna denna viktiga match. Riktigt roligt att så många Åby supporters anmält sig till den anordnade supporterbussen och livade upp stämingen enormt på läktaren med sång och flaggor med mera. Tack för stödet..

 

Laget:

 

Oskar L i mål.

Tobbe J libero.

Daniel T och Dennis backar.

Fredrik och Gustav W halvor.

Pontus defensiv mitt.

Martin L och Gustav J offensiva mittfältare.

Björn och Filip F på topp.

Bänken: Lasse, Daniel H, Marcus, Andreas, och Axel.

 

Första halvlek:

Efter att Målillas klack Happy Clappers dragit av sitt Tifo så blåser domaren igång matchen och redan från start är det go stämning på läktarna där Happy Clappers kör sina sånger men man kan också höra den tillresta Åbyklacken sjunga vilket ger oss extra energi.

Och redan i andra minuten tar vi ledningen. Martin Lindqvist får bollen mitt i banan och hittar ut till Björn som ur högervinkel skjuter i mål. 0-1. Vi fortsätter att spela bra och är nära att utöka, det blir en tilltrasslad situation i Målillas straffområde får Martin ett bra lägen men målvakten kommer ut och räddar.

Bolliinehavet är relativt jämnt inledningvis och Målilla kommer i en del anfall men skapar inte jätte heta lägen. Efter sju minuter åker Dennis ut 10 minuter för slag på skridskon men vi fortsätter att spela bra och har något skott på mål under denna period trots en man mindre.

Målillas första utvisning kommer efter 21 minuter. Minuten senare gör vi 0-2. Gustav W får bollen, släpper den till Martin som åker igenom och får bollen i mål.

Målilla reducerar direkt efter när man får inslag på egen planhalva, drar en lyra som Erik Karlsson kan plockar ner och göra mål på. Oturligt nog får Tobbe ett felskär när han ska vända sig om och ramlar vilket gör att Karlsson enkelt kan plocka ner bollen. 1-2

.

Men vi deppar inte ihop utan kör på och när nästan halvtimmen har gått får Martin iväg ett perfekt lyft som Marcus plcoakr ner och fri gör han inget misstag, 1-3. Återigen reducerar Målilla omgående, ett distanskott som Oskar gör en fin benparad på men returen går ut till två helt fria Målillaspelare som enkelt slår bollen i mål. 2-3 Här är vi inte riktigt med och tappar markeringen.

Återigen gör vi sedan mål nästan direkt när Martin kommer runt på vänsterkanten och får in bollen framför mål där Andreas kan peta den i mål. 2-4. Haltidsresultatetblir sedan 2-5 efter att Gustav J kan skjuta en bit utanför straffområdet efter att ha fått en fin pass av Martin.

 

Andra halvlek:

Andra blir sedan mest en transportsträcka, vi spelar ännu bättre nu och Målilla tillåts inte skapa något alls. De börjar spelar fult när de inser att matchen är förlorad och får ett gäng utvisngar som kunde varit flera.

Filip gör 2-6 i den 70 minuten på straff efter att Fredrik åkt igenom och blivit fälld. Därefter får Andreas utgå skadad efter en ful eftersläng. Sne åker Hampus Karlberg ut 10 minuter för osportsligt efter att ha slängt iväg Tobbes klubba efter en hård närkamp. Och minuten senare skjuter en Målillaspelare bollen efter signal mot en av våra spelare som ligger på isen, domaren missar detta, pontus står upp för laget och markerar mot Målillaspelaren att detta inte är OK med en armbåge/axel i bröstet och får rött kort.

Målilla tar sedan timeout men den leder vara till att laget åkler på fyra 10 minutersutvisningar inom fyra minuter, och med ett par spelare mer på isen kan Björn göra 2-7 som blir slutresultatet.

 

Summering:

Riktigt bra insats från oss. Vi jobbar och sliter från början till slut. Defensivt gör vi det bra. Vi är med bra i styrningen över hela planen nästan hela tiden och det gör att vi blir täta bakåt och får ut motståndarna på kanterna. Deras mål kan vi vara lite mer vakna på men i övrigt skapr inte Målilla mycket farliga chanser då vi verkligen offrar oss och jobbar hårt.

Offensiven går inte att klaga på, vi har många fina anfall som byggs upp bakifrån och där vi sedan kommer på bred front med många spelare.

 

Tyvärr tappar domarna matchen vilket gör att mycket fokus hamnar på dem framför allt i slutet på matchen. Från början satte domarna en alldeles för låg nivå och tillät för mycket, åt bägge hållen, vilket gör att det blir hårdare och hårdare spel och domarna tappar det helt till slut. När de så småningom börjar visa ut folk så blir det helt plötsligt en ojämn nivå då de i början av matchen inte tog en enda utvisning och framåt slutet tog för minsta lilla sak.

Men vi håller oss ändå relativt lugna och har för det mesta fokus på rätt saker. Pontus grova matchstraff är inte något att säga om, Tycker det är helt rätt att vi står upp för varandra där ute när det blir så grinigt som det blir. Det är oturligt att domarna bara ser den andra situationen, och helt missar upprinelsen till den när en Målillaspelare efter signal skjuter bollen mot en av våra liggande spelare.

 Totalt 170 utvisningsminuter i matchen vittnar om att det var en stökig tillställning, inför matchen hade vi och Målilla tillsammans haft 205 minuter tillsammans på hela säsongen.

 

Mål Åby/Tjureda:

Björn Einarsson 2 st, Martin Lindqvist, Andreas Haraldsson, Gustav Johansson, Filip Fransson, och Marcus Bodin.

 

Framspelningar Åby/Tjureda:

Martin Lindqvist 3 st, Andreas Haraldsson och Gustav Warelius..

 

Matchrapport finner du HÄR: Matchrapport

Matchlogg finner du HÄR: Matchlogg

 

Medias artiklar om matchen länkar hittar ni på Å/T hemsida några hittar ni här på Bandystars också

Många åskådare på arenan la nog märke till att Målillas Jonas "Skorven" Persson inte vaktade deras mål igår, det officiella man gått ut med var att Jonas var sjuk. Men det visar sig att han lämnat klubben och skrivit på för IFK Vänersborg. Läs Målilas pressmeddelande om det HÄR.

Medias artiklar kommer här:

Smålandsposten

Barometern

Vimmerby Tidning

 

Av bandystars - 16 januari 2016 12:43

En bomb i bandy småland Målvaktsstjärnan lämnar Målilla bandy Han saknades i seriefinalen i går. Nu bekräftas att Jonas ”Skorven” Persson lämnat Målilla Bandy. Detta skriver husorganet på sin webb

   

Enligt uppgifter till Sporten är han klar för elitserielaget IFK Vänersborg.

 

Det slog ner som en liten silly season-bomb i bandy-Sverige när Jonas "Skorven" Persson blev klar för division 1-laget Målilla Bandy. Med 20 elitseriesäsonger och landslagsmeriter i ryggsäcken var det ett av klubbens mest meriterade nyförvärv någonsin. Han har också levt upp till förväntningarna under säsongen och varit en stor del i att Målilla släppt in så få mål. Nu lämnar han dock. I seriefinalen mot Åby/Tjureda på fredagskvällen var han inte med och ersattes av Johan Hedbris.

 

Nu bekräftar Målilla Bandy att han lämnat klubben.

 

– Jag kan bekräfta att han lämnat. Mer vill jag inte kommentera, det kommer en pressrelease under dagen, säger sportchefen Linus Johansson.

 

Enligt uppgifter till Sporten är han klar för elitserielaget Vänersborg.

 

Uppgifterna är bekräftade på Målilla hemsida

Målilla Bandy bryter kontraktet med målvakten Jonas Persson. Det är en stor besvikelse för oss, men vi såg ett fortsatt samarbete som helt omöjligt.
I samband med detta har vi också gjort klart med en ny målvakt i 25-årige Erik Pettersson.



Jonas Persson, med 20 säsonger i Elitserien på meritlistan, värvades till Målilla Bandy inför den här säsongen. Med facit i hand kan vi konstatera att det inte blev som vi hade tänkt oss och på fredagseftermiddagen (sista dagen för övergångar inom svensk bandy) bröts kontraktet mellan Målilla Bandy och Jonas Persson.



Diskussion under lång tid
Sportsligt, sett till prestationer under matcherna, har Jonas Persson bidragit med allt vi hade kunnat hoppas på. Bakom kulisserna har det i två och en halv månad funnits en diskussion där Jonas starkt har framfört att han vill avsluta säsongen i elitserielaget IFK Vänersborg. För att, som han själv uttrycker det, ”få en fin avslutning på elitkarriären”.



Vi har stått emot så länge vi har ansett det hållbart. Men till slut fanns det inget alternativ och vi såg ingen annan utväg än att hitta en ekonomisk uppgörelse med IFK Vänersborg och helt enkelt sälja Jonas Persson.



Det har inte varit något enkelt beslut att ta och vi är mycket besvikna över den uppkomna situationen. Men att slutföra säsongen med en spelare som så tydligt visar att han inte vill vara kvar i Målilla Bandy hade inte gynnat någon. Vi har en mycket fin sammanhållning i truppen och en mycket stor del i vårt beslut handlar om att vi vill ha det så även i fortsättningen. Då fungerar det inte att ha en spelare i truppen som inte är motiverad, inte har glädjen, energin eller viljan för att göra något bra tillsammans med sina lagkamrater.



Truppen informerades efter matchen mot Åby/Tjureda på fredagskvällen och tog detta på ett mycket bra sätt.



Vi har stor förståelse för att det finns en besvikelse hos våra supportrar efter det här beslutet. Vi kan lova er att beslutet är väl genomtänkt och taget för truppens och föreningens bästa.



Ny målvakt
På fredagskvällen gjorde vi också klart med en ny målvakt i 25-årige Erik Pettersson. Erik har Vetlanda BK som moderklubb och spelade senast i Skirö/Nävelsjö. Under ett par säsonger var han en av de absolut bästa målvakterna i division ett. Från och med måndag är det därmed Johan Hedbris och Erik Pettersson som slåss om platsen mellan stolparna. Att hitta en ny målvakt var helt nödvändigt för oss. Vi står inför en rolig avslutning på säsongen med två lag i seriespel, och måste då också se till att vi står väl rustade på målvaktssidan för både träning och match.




/Sportgruppen, Målilla Bandy


Av bandystars - 16 januari 2016 12:30

Målilla Bandy föll tungt Serieledande Åby/Tjureda var för bra. Målilla Bandy kunde inte utmana på allvar. Detta skriver husorganet på sin webb – De är seriens bästa lag, säger sportchefen Linus Johansson.

 

   

Fler bilder i länken
På ett rejält kallt Venhagsvallen fick gästande Åby/Tjureda en kanonstart. Björn Einarsson gjorde 0–1 redan efter två minuter. 0–2 kom efter drygt 20 minuter. Målilla reducerade strax efteråt genom Erik Karlsson och de flesta av de 247 åskådarna kunde jubla. Åby/Tjureda gjorde sedan 1-3 innan Målilla på nytt reducerade, men någon kvittering lyckades de aldrig få till. Målilla hade en hel del boll, men gästerna hade betydligt enklare att ta sig till bra lägen och var effektiva på sina chanser.

 

– Vi har en bra period och känns på gång, men de får göra sina mål lite för lätt, säger sportchefen Linus Johansson.

 

2-5 var ställningen i halvtid och gästerna hade kopplat ett rejält grepp som aldrig Målilla kunde ta sig ur. I andra halvleken klarade inte Målilla av att krypa närmare i målprotokollet utan i stället kunde gästerna göra ytterligare två mål och det blev en solklar seger till slut.

 

– De är seriens bästa lag, det är inget att snacka om.

 

Målilla-spelarna tappade humöret helt i slutet av matchen och drog på sig flera utvisningar för olämpligt uppträdande. Fyra spelare åkte ut inom loppet av mindre än fyra minuter.

 

– Domaren tappade matchen lite tycker jag, men det är ju inte hans fel att vi öppnar munnen och tar massa onödiga utvisningar.

 

Även om det inte är helt kört att kunna komma ikapp Åby/Tjureda så handlar resten av serien sannolikt för Målilla att slåss om andraplatsen med Åtvidaberg. Målilla har spelat en match mer än Åtvidaberg och har samma poäng. Lagen har inte möts ännu under säsongen så båda mötena återstår och det är mycket på spel.

 

– Åby/Tjureda förlorar inte tre matcher, man måste vara realist. Vinner vi resten av matcherna kan vi vara bästa tvåan i division 1-serierna, men vi har många tuffa matcher kvar som Åtvidaberg två gånger och Stjärnan borta, säger Johansson.

 

Av bandystars - 16 januari 2016 10:43

Intensiv helg för Tjust. Division 1-matcher mot Månsarp och Åby/Tjureda väntar för Tjust Bandy i helgen. Minst två poäng är målet. Detta skriver husorganet på sin webb och Bandystars skulle bli mycket överraskad om det skulle bli mer än två också.

 

Erik Quiros är tillbaka i Tjust Bandys trupp och tar Tobias Dahlqvists plats nu när han har slutat.

På grund av inställda matcher i början av säsongen (när vädret var för milt) blir spelschemat aningen komprimerat när dessa matcher ska tryckas in någon annanstans. Det får Tjust Bandy erfara i helgen när det vankas hemmamatch på lördagen och bortamatch på söndagen.

 

Den viktigaste matchen är helt klart den på lördagen, mot laget precis ovanför Tjust i tabellen; Månsarps IF.

 

I bortamötet med Månsarp i november vann Tjust med 10–4, lagets hittills enda seger, efter att Ivan Ushakov och Hampus Ivarsson gjort fyra poäng var.

 

– Då spelade vi riktigt bra första 40 minuterna och ledde med 4–0. Vi gjorde en bra match, säger Tjusttränaren Thomas Fransson.

 

På Tjustvallen siktar man givetvis på samma utgång. Men det är ett Månsarp i högform som kommer. Lagets enda två segrar har tagits i de två senaste matcherna; 4–3 mot Malmbäcks IF och 6–1 mot IF Stjärnan.

 

– Månsarp har hittat något och har några riktigt bra spelare med allsvensk rutin. Det blir tufft, men vi har också höjt oss. Vi har hittat en modell som passar oss hyfsat bra. Har vi bara rätt inställning som vi hade mot Åtvidaberg, att vi blir förbannade och bryr oss istället för att bara rycka på axlarna, då vinner vi.

 

I söndagens bortamatch mot suveräna Åby/Tjureda är siktet lägre. Ganska förståeligt med tanke på att Tjust fick stryk mot den obesegrade serieledaren med 11–1 på hemmaplan för en och en halv vecka sen.

 

– Det får bli vad det blir. Fokus ligger först och främst på matchen mot Månsarp, menar Fransson.

 

– Vi hade ett möte häromdagen, och då diskuterade vi bland annat att alla i laget måste kommunicera bättre. Målet är att vinna de hemmamatcher som är kvar nu, och att försöka chocka i någon bortamatch, även om det blir svårt mot lag som Åby/Tjureda och Målilla.

 

Truppen ser likadan ut som i senaste matchen mot Åtvidaberg, förutom att Erik Quiros är tillbaka och hoppar in på Tobias Dahlqvists plats eftersom han har lagt skridskorna på hyllan.

 

Det innebär även att Max Lindqvist vaktar målet då Viktor Ström fortfarande är sjuk.

 

– Vi siktar på två poäng, avslutar Tjust Bandys tränare Thomas Fransson och gör sig redo för en intensiv matchhelg.

Malin Belfrage

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Skapa flashcards