Direktlänk till inlägg 16 januari 2016

Sprickan total när ”Skorven” lämnar Målilla

Av bandystars - 16 januari 2016 19:40

Sprickan total när ”Skorven” lämnar Målilla ”Det kändes konstigt att inte få säga hej då till grabbarna i laget.”  Husorganen är fyllda av rappoteringen kring bomben som slog ner igår kväll och blev allmänt känt idag. Gästboken på Målilla hemsida är välfylld med kommentarer

 

Besvikelsen är stor hos Målilla Bandy sedan det blivit klart att stjärnmålvakten Jonas ”Skorven” Persson lämnar för elitserielaget IFK Vänersborg.

 

– Vi är mycket besvikna över den uppkomna situationen, säger man från klubbens sida.

 

 Jonas ”Skorven” Persson, med 20 elitseriesäsonger på meritlistan, värvades till Målilla Bandy inför den här säsongen. I går bröt parterna kontraktet och ”Skorven” gjorde istället klart de sista detaljerna med Vänersborg.

 

– Det känns jättekul att få den möjligheten i min ålder. Jag trodde det var färdigspelat på elitnivå för min del och Vänersborg är en spännande klubb, säger han.

 

– Jag hoppas att folk i Målilla kan unna mig det här. Jag är trots allt 40 år – och lär inte få den chansen igen. Det har varit några fantastiskt roliga månader i Målilla. Om det är aktuellt i framtiden kommer jag gärna tillbaka.

 

 Men med tanke på hur Målilla Bandy har reagerat efter ”Skorvens” övergång, så är det nog inte något han kanske ska räkna med.

 

– Vi är mycket besvikna över den uppkomna situationen. Med facit i hand kan vi konstatera att det inte blev som vi hade tänkt oss, skriver klubbens sportgrupp i ett pressmeddelande.

 

 Kontraktet mellan Målilla och deras stjärnmålvakt bröts alltså under fredagen.

 

– Bakom kulisserna har det i två och en halv månad funnits en diskussion där Jonas starkt har framfört att han vill avsluta säsongen i elitserielaget IFK Vänersborg. Vi har stått emot så länge vi ansett det hållbart. Men till slut fanns det inget alternativ och vi såg ingen annan utväg än att hitta en ekonomisk uppgörelse med IFK Vänersborg och helt enkelt sälja Jonas Persson, säger man från klubben.

 

– Det har inte varit något lätt beslut att ta. Vi har en mycket fin sammanhållning i truppen och en mycket stor del i vårt beslut handlar om att vi vill ha det så även i framtiden, säger man.

 

 Inför gårdagens seriefinal i den södra bandyettan mot Åby/Tjureda meddelades att Jonas ”Skorven” Persson var sjuk och därför inte kunde medverka. Något som inte alls stämde, enligt Persson själv.

 

– Jag var inställd på att spela. Men en timme innan jag skulle åka kom det ett beslut på att jag inte fick vara med. Det kändes konstigt att jag inte fick säga hej då till grabbarna i laget, säger Jonas.

 

 Övriga truppen informerades under fredagskvällen.

 

 Målilla Bandy har redan hittat en ersättare till ”Skorven”. På fredagskvällen skrev 25-årige Erik Pettersson, fostrad i Vetlanda BK och bland annat med ett förflutet i Skirö/Nävelsjö, på kontraktet.

 

– Att hitta en ny målvakt var helt nödvändigt för oss, meddelar Målilla bandys sportgrupp. 

 

Författare: Micael Rundberg

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards