Alla inlägg under januari 2016

Av bandystars - 24 januari 2016 08:48

Seriefinal och mediorna är mycket försiktiga i sina kommentarer och eftermäle om vad som hände i matchen. Det är bara papperstidningarnas läsare som får läsa detta
SMP skriver på webben

Åby/Tjureda fick oväntat tufft motstånd i Åtvidaberg i en match som slutade 4-4 och fick ett 20 minuter långt uppehåll för hål i isen.

Åtvidaberg skriver på sin hemsida

ÅBK tog med sig en poäng i toppmötet mot Åby/Tjureda. ÅBK tryckte på hela 2:a halvlek men fick jaga hela tiden. Missad straff, stolpskott, massor av hörnmissar!! Slutresultat 4-4.



Av bandystars - 23 januari 2016 19:18

Stjärnor föll när Malmbäcks IF blev för svåra. Detta skriver Radio Kalmar på webb och Bandystars på plats men medior får stå för referaten denna  afton

  

IF Stjärnan spelade idag sin tionde match för säsongen i bandyns division ett. Malmbäcks IF Stod för motståndet och besegrade Stjärnan med 6-2. Stjärnan halkar därmed ner på sjunde plats.

Stjärnan mötte idag Malmbäcks IF på bortaplan i en match där motståndet blev för svårt. Matchen såg på förhand ut att bli jämn, då det enbart skiljde en poäng mellan lagen i tabellen. IF Stjärnan låg på sjätte plats och Malmbäck på sjunde, en poäng bakom. I och med dagens förlust halkar Stjärnan ner på sjundeplatsen medan Malmbäck klättrar.

 

Det var uppförsbacke från start för Stjärnan. Efter elva minuter gjorde Malmbäck 1-0 på straff. En minut senare åkte Stjärnan på en utvisning som Malmbäck utnyttjade genom att göra 2-0. Innan halvtid hann dock manskapet i Stjärnan göra 2-1.

 

I andra halvlek kvitterade Stjärnan i 58:e minuten och ställningen var 2-2. Sen ryckte hemmalaget och gjorde fyra raka mål och kunde till slut vinna matchen med 6-2.

Av bandystars - 23 januari 2016 08:42

Ingen uppdatering i dag p.g.a Bandystars tänker försöka köra upp på det svenska höglandet och vara huligan i Stinsens arena om det går att göra vågen är en annan fråga.

Om det blir målrapport via facebook står skrivit i stjärnorna så Stars och alla andra bandyvänner kan ni inte närvara så går det att följa live via elitrapport både Malmbäck – Stjärnan och Åtvidaberg – Åby/Tjureda

 

Malmbäck – Stjärnan 23/1 Kl.14,00 ettan och tvåan förra året slåss nu för sin existens i bottenregionen av serien och oavsett om det inte blir något lag som ramla ner så gäller det ändå att se till att hamna bland lagen som slåss om placeringen under topptrion

 

Åtviidabrg – Åby/Tjureda 23/1 kl. 15,00 Seriefinal och en serie segrare bör kunna utses om det skulle vara så att Åby/Tjureda vinner matchen mot serie tvåan Åtvidaberg. Skulle det däremot bli en Åtvidaberg seger då lever serien några omgångar till. Spänningen är olidlig och detta går att läsa på Åtvidabergs hemsida som räkna ner dagarna

 

Av bandystars - 23 januari 2016 08:30

Åby/Tjureda lämnar denna rapport inför matchen. Även Åtvidaberg har lämnat rapporter och länkar finns här på inlägget var dessa skriver också


A-laget åker till Kopparvallen

 

Tidigt på lördagssmorgonen hoppar a-laget på bussen och åker till Åtvidaberg och Kopparvallen för match mot tabelltvåan Åtvidaberg. Åtvid som är fyra poäng bakom oss med en match mindre spelad. Det är således en ny viktig match som väntar. Hemmamötet mot dem vann vi med 4-1 och det var en spännande match med bra fart och mycket målchanser åt bägge håll.

Vi åker upp med 15 man som alla kommer vara riktigt taggade inför den tuffa uppgift som väntar. Serien går nu in i sitt slutskede och det gäller att vi är på tårna och är med från start då Åtvidaberg förmodligen kommer sätta högsta fart direkt. Som alltid går vi för två poäng och känslan i laget är bra och vi kan spela avslappnat då Åtvid är lite pressade att vinna för att vi inte ska skaffa oss ett fyrapoängs försprång inflör de sista omgångarna.


Åtvidaberg
Åtvid har sedan vi möttes senast tagit 3 segrar, två mot Stjärnan och en mot Tjust, Vi är enda laget som besegrat dem så här långt, dock har de Målilla kvar att möta två gånger vilket är svåra matcher.
Man har ett väldigt ungt lag som spelar riktigt bra bandy med en tydlig spelidé som man följer väldigt bra. De åker mycket skridskor, spelar med mycket fart och många släpp och ett snabbt passningsspel. Detta varieras med flippar och långa bollar som de är väldigt giftiga på.
Så vårt försvar kommer verkligen få jobba och det gäller att vara med hela tiden och det krävs att vi hjälps åt och är villiga att offra oss för varandra, något vi är väldigt bra på.

Vartenda spelare i laget är väldigt skickliga bandyspelare och de har många som gör poäng, Bland annat ska vi se upp med nr 22. Albin Wretman som gjort 10 mål, Nr 13. Jesper Åkerlund som gjort 7 mål och 6 assist, och hårdskjutande backen nr 17. Kalle Knutsson, som är farlig på fasta situationer.
Åtvid har haft hela 13 straffar på de 9 matcher man spelat, men man har bara gjort mål på 7 av dessa. Säkerligen har man övat mycket på just straffar den senaste tiden med tanke på den dåliga utdelningen.
Vi har haft tre straffar hitills och gjort mål på samtilga, vi har inte haft någon straff emot oss ännu.

Två bra målvakter
Oscar Löfqvist och Joakim Nygren var två av de bästa spelarna på isen när lagen möttes i Åby och bägge har nyckelroller i söndagens match. Det är två mycket bra målvakter som ställs mot varandra och det blir spännande att se vem som vinner den matchen i matchen.
Oscar har betytt mycket för oss hela säsongen med flera kvalificerade räddningar och sprider en trygghet i laget.
Lika mycket är jag säker på att Joakim betytt för Åtvidaberg. i Matchen i Åby var Joakim mycket bra och gjorde flera fina räddningar. Ett farligt vapen Joakim besitter är sina fina utkast, 3 assist har det blivit denna säsong.

Alla tror på Åtvid
Åtvidaberg har under veckan intervjuat lite olika personligheter inför matchen och de flesta av dessa tror att hemmaplan blir avgörande och att Åtvidaberg kommer avgå med segern.
Bland annat tror Curt Einarsson att Åtvid vinner med 4-3 och matchavgörande målet kommer på hörna i 92 minuten
Ni finner alla fem intervjuer på Åtvids hemsida eller kan ni klicka på namnen nedan så kommer ni direkt till den intervjun:
Intervju 1: Curt Einarsson
Intervju 2: Hans Friström
Intervju 3: Anders "Batte"Karlsson
Intervju 4: Conny Torstensson
Intervju 5: Owe Svensson

Inför matchen på Åtvidabergs hemsida finner du HÄR.


Kl 15:00 i morgon lördag är det avslag och förhoppningsvis kommer det bli en välspelad match inför en stor publik.


***************

Åtvidabergs BK - Åby/Tjureda IF
Division 1 Södra, Lördag 23/1
Domare: David Eneland
Kopparvallen Åtvidaberg
Avslag: 15:00
Väderprognos: Mulet, -3 grader.

Av bandystars - 22 januari 2016 14:25

Lyssna och läs om Bandylaget Åby/Tjureda storsatsar mot eliten. Man leder klart tredjeserien efter att ha inlett säsongen med inte mindre än tio raka segrar. Vid rodret har man en av Sveriges antagligen mest långlivade ordförande.  

Gå in på Radio Kronberg hemsida och lyssna och läs


Owe Svensson är på Åby/Tjuredas träningsanläggning mer eller mindre varje kväll. Under 50 år som ordförande blir det en hel del tid.

 

– Jag tycker det är stimulerande. Jag har varit med om oerhört mycket inom idrottens värld och framförallt inom bandyn. Det är fortfarande lika roligt. 50 är är väldigt länge sedan om man ser tillbaka, men det har gått fort, säger Owe Svensson och fortsätter:

 

– Vi har byggt upp föreningen från att vi inte ägde någonting till att vi idag äger anläggningen och maskinpark för 20 miljoner kronor. Och det har vi byggt upp på ideell grund och massvis av engagemang från ledare och medlemmar.

 

”Målsättningen är att ta sig ett steg upp

 

 

Owe Svensson, ordförande Åby/Tjureda.

 

Åby/Tjureda storsatsar nu på att ta sig tillbaka till landets andraserie i bandy. Man har hämtat in Fredrik Rinaldo och Björn Einarsson från Vetlanda samtidigt som sponsorerna skjutit till hundratusentals kronor.

 

– Målsättningen är att försöka ta sig åtminstone ett steg upp. Där har vi ju legat i 18 år tidigare. Men även om man har duktiga spelare så måste man vinna matcherna, och det är ju inte alltid givet, säger Owe Svensson.

Av bandystars - 21 januari 2016 06:15

Malmbäck – Stjärnan 23/1 Kl.14,00 ettan och tvåan förra året slåss nu för sin existens i bottenregionen av serien och oavsett om det inte blir något lag som ramla ner så gäller det ändå att se till att hamna bland lagen som slåss om placeringen under topptrion

 

Åtviidabrg – Åby/Tjureda 23/1 kl. 15,00 Seriefinal och en serie segrare bör kunna utses om det skulle vara så att Åby/Tjureda vinner matchen mot serie tvåan Åtvidaberg. Skulle det däremot bli en Åtvidaberg seger då lever serien några omgångar till. Spänningen är olidlig och detta går att läsa på Åtvidabergs hemsida som räkna ner dagarna


Månsarp – Bore 24/1 kl.13,30 Innan jul så normalt så skulle vi antagit att denna match bör bara sluta på ett sätt men se detta kan vi numera inte göra för Månsarp har vaknat till liv och numera kan inget lag ta ut något i förskott. Oavsett alla lag har/haft respekt för Månsarp dessutom vunnit de tre senaste matcherna.
Bore ligger fyra i serien fast poängmässigt spelar detta ingen roll då det är 4 lag som fajtas om denna plats varav Månsarp är ett på 6 poäng. Kan hemmaplan vara avgörande
 

Av bandystars - 20 januari 2016 06:45

"En riktig skitsäsong" inte Bandystas som säger så utan orden kommer från Tjust  ordf Anders Norell egna ord och biden kanske är symboliskt svar på varför det gått som det gått läs själva vad husorganet skriver.

 

Den allsvenska målsättningen ser väldigt ouppnåelig ut för tillfället då Tjust Bandy har svårt att få till det och ligger sist i division 1 södra.

 

När Thomas Fransson tog över som tränare efter Claes Jungewall våren 2014 hade Tjust Bandy precis åkt ur Allsvenskan. Då berättade klubbens ordförande Anders Norell för VT att en treårsplan var gjord för att Tjust Bandy skulle vara ett allsvenskt lag igen, senast om tre säsonger.

 

Nu, två säsonger senare, ligger laget på nedflyttningsplats till division 2.

 

– Det är klart att den här säsongen går till historien som en riktig skitsäsong, men man måste ändå ha lite nyans och se större på det. De senaste tio åren har Tjust Bandy tillhört toppen av division 1, samt spelat i Allsvenskan i tre säsonger, och det är jäkligt bra. Sen att vi inte har lyckats i år ger oss helt plötsligt en krisstämpel, säger Norell.

 

Tjust Bandy har varit hårt drabbat av skador och sjukdomar, och Anders Norell ser det som en stor bidragande orsak till tabelläget.

 

– Den här säsongen har det mesta gått åt helvete. Vi har haft ett osannolikt oflyt, och det mesta bottnar i målvaktssituationen. I bandy måste man ha en bra målvakt, och det har vi alltid haft tidigare, men den här gången har inte bara en av våra fyra målvakter drabbats av sjukdomar, utan allihopa.

 

Att målsättningen med allsvenskt spel nästa år har ändrats är förstås logiskt.

 

– Grundinställningen är inte ändrad, däremot förutsättningarna. Jag tror inte att något lag från vår serie kommer att vara ett allsvenskt lag om två år. Speciellt inte då serierna ska göras om och det endast kommer att bli en allsvensk serie (istället för två) med 14 lag i framöver, där resor upp till Kalix och Haparanda ingår. Den ekonomin finns inte i vår serie. Däremot kommer ju division 1 att bli bättre 2017/2018, eller vad serierna nu kommer att kallas.

 

Svenska Bandyförbundet har inte namngett de framtida serierna ännu, utan de står under nivå 1, 2, 3 och 4. På förbundets hemsida står dessutom Öjaby IS kvar i division 1 södras tabell, trots att laget utgått, vilket innebär att Tjust Bandy inte ligger under strecket där trots att laget har spelat in minst poäng av de aktiva lagen. En aning rörigt för tillfället.

 

– Jag är inte speciellt orolig. Vårt fokus nu är att göra en bra avslutning och komma över strecket på riktigt. Vi har några hemmamatcher kvar där vi nog ska kunna ta poäng, menar Norell.

 

Om det inte vore nog på det sportsliga planet har Tjust Bandy även tappat en hel del publik i de senaste matcherna.

 

I derbyt mot Åtvidabergs BK i hemmapremiären fanns 159 åskådare på plats. I enkronasmatchen mot Målilla kom 358 personer, en hel del supportrar från Målilla, men ändå.

 

Därefter, i de två senaste hemmamatcherna, kom 73 personer mot Åby/Tjureda och 67 mot Månsarp.

 

– Mycket har givetvis med framgångar att göra, säger Norell.

 

I gästboken på Tjust Bandys hemsida är supportrarna upprörda över den svikande publiksiffran.

 

"Tycker att ni Gamlebybor som läser det här borde skämmas över ert urusla engagemang och stöd för bandyn. Det finns inga andra idrotter som konkurrerar, men ändå väljer ni att stanna hemma. När laget behöver er sviker ni som mest. Bedrövligt är allt jag kan säga", skriver en.

 

"Ni i föreningen måste arbeta mer utåtriktat och synliggöra bandyn, och få Gamlebyborna att inse konsekvenserna (bandyns fortlevnad) av att man inte ställer upp för det lilla som finns i en avsides ort. Skolor och personal måste med på tåget för att höja intresset och få fler barn att börja med bandy, men ni måste synas och höras där folk vistas och föra fram ert budskap", skriver en annan.

 

– Det är något vi måste jobba med. Jag tycker att vi har en bra marknadsföring, men allt kan givetvis göras bättre, menar Norell och hoppas att både spelet och publiksiffran vänder.

 

Malin Belfrage

Av bandystars - 18 januari 2016 06:15

Dags för Bandy VM 2016 och så här sänds Bandy-VM på Kanal 5 och Eurosport 2

 

Första veckan i februari ska svenska herrlandslaget i bandy försöka rubba ryssen i VM som avgörs i Uljanovsk. Kanal 5 direktsänder alla Sveriges matcher, Eurosport 2 ett urval av de övriga.

 

Tre år i rad har Sverige mött Ryssland i final, med tre silvermedaljer som resultat. Måndag 1 februari börjar resan mot en förhoppningsvis ny möjlighet att erövra ett tolfte svenskt VM-guld. Sverige inleder gruppspelet mot Finland klockan 14.00, en match som direktsänds i Kanal 5. Samma kanal visar även tisdagens och onsdagens gruppspelsmatcher mot Kazakstan och Ryssland.

 

I den andra gruppen spelar Norge, Vitryssland, USA och Lettland. Samtliga lag går vidare till kvartsfinalerna som avgörs torsdag 4 februari. Vid svensk seger där väntar semifinal 5 februari samt final eller bronsmatch söndag 7 februari.

 

Sveriges matcher kommenteras av Eurosports Niklas Jarelind och experten Jonas Claesson, svensk bandylegendar tillika trefaldig världsmästare. Övriga matcher kommenteras av Robin Fomin. Från semifinalerna är Jarelind, Claesson och reportern Isabel Boltenstern på plats i Uljanovsk.

 

Eurosport 2 direktsänder de andra matcherna i Sveriges grupp samt från slutspelet.

 

Förbundskapten Svenne Olsson tog förra veckan ut en bruttotrupp på 25 spelare. Den slutgiltiga 18-mannatruppen presenteras 20 januari. I dagsläget dominerar Sandvikens AIK och Västerås SK landslaget med fem respektive fyra uttagna spelare.

 

Bandy-VM på Kanal 5 och Eurosport 2

Måndag 1 februari

14.00 Sverige-Finland (Kanal 5)

17.00 Kazakstan-Ryssland (Eurosport 2)

 

Tisdag 2 februari

14.00 Sverige-Kazakstan (Kanal 5)

17.00 Ryssland-Finland (Eurosport 2)

 

Onsdag 3 februari

14.00 Kazakstan-Finland (Eurosport 2)

17.00 Ryssland-Sverige (Kanal 5)

 

Torsdag 4 februari

08.00 Kvartsfinal: -

11.00 Kvartsfinal: -

14.00 Kvartsfinal: -

17.00 Kvartsfinal: -

(Sveriges match sänds i Kanal 5)

 

Lördag 6 februari

10.00 Semifinal: -

14.00 Semifinal: -

(Om Sverige spelar sänds matchen i Kanal 5)

 

Söndag 7 februari

10.00 Bronsmatch (om Sverige spelar sänds matchen i Kanal 5)

14.00 Final (Kanal 5)

 

 

Discovery Networks Swedens flaggskepp Kanal 5 startade sina sändningar 1989 och har genom sin positionering som renodlad underhållningskanal skördat stora framgångar. Denna lyckade positionering har gjorts möjlig genom bl.a inköp av populära komedi- och dramaserier, lyckad filmprogrammering, starka sporträttigheter samt en rad framgångsrika egenproduktioner. Framgångarna har framför allt givit kanalen en mycket tydlig profil både gentemot tittare och annonsörer. Kanal 5 är den kanal som svenska tittare överlägset mest förknippar med ”Roligare TV”.

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards