Alla inlägg under januari 2016

Av bandystars - 29 januari 2016 12:29

Åby/Tjureda sedvanligt taggade inför matchen och skriver på sin hemsida följande inför matchen

Månsarps IF kommer till Åby på fredagskvällen. Ett lag vi absolut inte får underskatta då de har kommit igång nu på slutet. Tre matcher kvar och nu gäller det att tagga till inför avslutningen

Efter den oavgjorda matchen mot Åtvidaberg senast så är det inte riktigt avgjort ännu i toppen av serien. vi behöver ett par poäng till och just nu ligger allt fokus på matchen mot Månsarp. Gör vi vad vi ska så ska vi slå dem och ta två nya poäng. Men Månsarp kommer nog inte ge sig allt för lätt och även om vi brukar lika lätt för dem hemma som vi har svårt för dem borta så gäller det att fokusera 100 procent.

Fyra raka segrar
Efter att ha inlett seriespelet med sex raka förluster har Månsarp kommit igång på allvar efter jul. De senaste fyra matcherna har alla slutat med segrar och laget har klättrat från sista plats i tabellen till fjärde.
Det är alltså ett formstarkt lag vi möter och det gäller att vi tar uppgiften på största allvar. Man har förstärkt laget med ett par spelare från Jönköping innan transferfönstret stängde så det finns en hel del spelare att se upp med.
Deras nr 17 Henrik Andersson är poängbäst i laget med 11 mål och 3 assist.
När vi möttes i Jönköping den 6 december regnade det hela matchen, Vi kunde då gå fram till en 3-0 ledning redan efter 10 minuter, och sedan vinna med hela 9-2. Det är inte ofta vi gör så många mål på Råslätts IP.
Även denna matchen ser ut att kunna störas av regn så det gäller att vi är förberedda på det och beredda på att det kan bli svårspelat.

Nr 14 tillbaka!
Mycket talar för att Johan Gunnarsson kan vara med i laget i morgon. Johan som åkte på en skada för rätt exakt ett år sedan och som varit borta sedan dess har nu fätt klartecken av att spela igen. Efter att ha varit med och tränat ett tag så kan Johan nu gå för fullt och när u-laget besegrade Fredriksberg med 14-5 förra fredagen gjorde Johan sin första match för säsongen. Två mål och 3 framspelningar blev det och det syntes att takterna finns kvar.
Ytterligare lite träning och slipa på detaljer och orken så blir det en fin förstärkning till serieavslutningen. Och kanske får vi se Johan göra säsongsdebut i a-laget redan i fredagskvällens match mot Månsarp alltså.

Kl 19:30 är det avslag. Kom till bandybanan och heja fram killarna till två nya poäng.

****************

Åby/Tjureda IF - Månsarps IF
Division 1 Södra, Fredag 29/1
Domare: Adam Jokinen
Konstisbanan Åby
Avslag: 19:30
Väderprognos: Mulet och lätt regn, 6 grader.

Av bandystars - 29 januari 2016 05:15

Fast omgångar och spelade matcher finns det ingen ordning och reda på , då lagen har någon spelat 9 matcher, några 10 och 11 matcher och det är en haltande tabell som borde vara olidlig vid det är laget, men det är lite svårt att hitta den generellt, men visst går det att hitta guldkorn i den fortvarande.

 

Fredagsmyset 29/1 kl.19,30

 

Åby/Tjureda – Månsarp. Å/T obesegrade och det skall mycket till för att de inte vinner serien eller missa kvalplatsen då de har nystandet i sin egen hand att fixa detta.
Månsarp årets överraskning vinner och vinner och är obesegrade detta år så frågan är vilken av dessa två kommer att titulera sig med denna titel efter matchen.

 

Lördagsmatcher 30/1 kl:14,00

 

Målilla – Åtvidaberg. Omgångens höjdare då Målilla fajtas om en kvalplats trotts att de ligger trea i serien på 14 poäng har spelat 9 matcher möter Åtvidaberg som ligger tvåa på 17 poäng spelat 10 matcher krävs det vinst i denna match och den uppskjutna matchen sätter de press på Åtvidaberg. Fast å andra sidan Åtvidaberg har kvalplatsen om de sätter nystandet i mål flest gånger i någon av dessa 2 matcher

 

Tjust – Malmbäck. Två lag som knappast frälst sina supporters denna säsong. Tjust har inte fått någonting att fungera på isen och frågan är utanför också. Gäller det nu att rädda sin heder och vinna en match för att dels få kontakt med övriga lag i serien och återupprätta ett förtroende ibland supporters.
Malmbäck vann serien förra året och gick inte att känna igen då Bandystars hade äran att se de live mot Stjärnan är lågt ifrån sitt forna spel, men visst de kan blixtra till och ställer om bra i sina lagdelar vilket var avgörande i matchen mot Stjärnan var skillnader mellan lagen 
 

Av bandystars - 28 januari 2016 21:11

Inte själva  bandy VM men för alla som vill se detta och har Canal Digital som mottagare av TV sändningar har det nu kommit information om detta och sändningarna från Bandy VM i TV sänds i Tv 5 och Eurosport  

 

Just nu pågår förhandlingar mellan oss och Discovery Networks som äger kanalerna; Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, TLC, Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery Showcase, Discovery World, Discovery Channel, Discovery Science, Animal Planet och Investigation Discovery.

 

Discovery Networks har idag gått ut med information om att de är beredda att släcka sina kanaler hos oss från den 1 februari om vi inte kommer överens innan avtalet löper ut den 31 januari.

 

Bakgrunden är att vi inte har accepterat Discovery Networks krav som skulle innebära kraftiga prishöjningar för våra kunder. Vi har bett om en förlängning av avtalet för att säkerställa att kanalerna fortsatt kan sändas under förhandlingarna men tyvärr har Discovery Networks inte gått med på detta.

 

Vi förhandlar fortsatt intensivt och vi hoppas på en lösning så snart som möjligt för att undvika sändningsuppehåll på deras kanaler från den 1 februari.

 

Senaste nytt gällande dessa förhandlingar publiceras löpande på canaldigital.se/info

 

Hälsningar

 

Canal Digital

 

Av bandystars - 28 januari 2016 12:00

Nästa vcka är det sporlov för bandyfrälse och har ni inte tagit ut semester eller kompledigt är det hög tid att lägga in om lov annars missar ni matcherna som sänds i Kanal 5 och Eurosport

Sveriges matcher kommenteras av Eurosports Niklas Jarelind och experten Jonas Claesson, svensk bandylegendar tillika trefaldig världsmästare. Övriga matcher kommenteras av Robin Fomin. Från semifinalerna är Jarelind, Claesson och reportern Isabel Boltenstern på plats i Uljanovsk.

Eurosport 2 direktsänder de andra matcherna i Sveriges grupp samt från slutspelet.

Bandy-VM på Kanal 5 och Eurosport 2
Måndag 1 februari
14.00 Sverige-Finland (Kanal 5)
17.00 Kazakstan-Ryssland (Eurosport 2)

Tisdag 2 februari
14.00 Sverige-Kazakstan (Kanal 5)
17.00 Ryssland-Finland (Eurosport 2)

Onsdag 3 februari
14.00 Kazakstan-Finland (Eurosport 2)
17.00 Ryssland-Sverige (Kanal 5)

Torsdag 4 februari
08.00 Kvartsfinal: -
11.00 Kvartsfinal: -
14.00 Kvartsfinal: -
17.00 Kvartsfinal: -
(Sveriges match sänds i Kanal 5)

Lördag 6 februari
10.00 Semifinal: -
14.00 Semifinal: -
(Om Sverige spelar sänds matchen i Kanal 5)

Söndag 7 februari
10.00 Bronsmatch (om Sverige spelar sänds matchen i Kanal 5)
14.00 Final (Kanal 5)

Av bandystars - 28 januari 2016 10:27

OBS! INSTÄLLT Skridskodisco 29/1

Bore tvingas ställa in skridskodisco den 29/1 på grund av det väderläge som varit och råder ute just nu med höga temperaturer och blåst så kan vi ej garantera att isen håller för att åka skridskor på. Imorse så hade linjer och kalk börjat komma fram och därmed behövs det läggas vatten osv för att OM möjligt kunna ha verksamhet på isen. Men då prognoserna är osäkra och fortsatt varma kan detta ej garanteras, därmed är beslut taget om att discot ställs in, och förhoppningsvis kan ett nytt datum bli aktuellt. Mer info om detta kommer att publiceras isåfall!



Av bandystars - 28 januari 2016 07:04

Denna vecka går tre VM-turneringar av stapeln. Här hittar du länkarna du behöver för att följa våra svenska landslags framfart. Följ länkar så får ni läsa mer och info


P21-VM

Sänds live via Youtube på länken.

MER OM TURNERINGEN >>

 

P17-VM

Länk publiceras inom kort.

MER OM TURNERINGEN >>

 

P15-VM

Liverapport på länken.

Facebooksida med filmklipp från matcherna >>

MER OM TURNERINGEN >>

Av bandystars - 27 januari 2016 15:12

Fast ännu är det ingen Ko på isen men vi mins alla klubbar utom två hade kris inför seriestarten Malmbäck och Månsarp hade is men övriga fick skjuta upp sina matcher och nu finns det kanske risk för att det kan bli likadant i slutet fast detta är bara spekulationer.

För när vi äntligen fick is fanns det uppskjutna matcher, sen fick vi rysskyla men nu kommer det tropikluft.

Varmare temperaturer väntar nu i hela landet de kommande två veckorna.

 

Den närmsta veckan har vi ett lågtryck som passerar och mild luft över hela landet. Vi har plusgrader ganska högt upp, säger SMHI.

Januarivädret har till största delen varit högtrycksbetonat och stabilt – men kallt. Hela landet har under en längre tid haft minusgrader.

 

Men nu vänder det.

I och med det lågtryck som nu rör sig över Skandinavien kommer plusgrader och mildare luft.

Högtrycket som dominerat har förflyttat sig österut och det blir lite ostadigare. Sydvästvindarna för med sig varmare luft över Skandinavien, säger Marie Staerk, meteorolog vid SMHI.

 

I danska Ekstrabladet rapporteras det om tropikluft som drar in över landet. Varm och fuktig luft som bildas inom högtrycksområden över havet. Just denna kommer, enligt den danske meteorolgen Frank Nielsen, från de brittiska öarna och kan höja temperaturen till tio plusgrader. Men enligt honom och Marie Staerk är det inget ovanligt för årstiden.

 

Jag skulle inte säga att det är ovanligt. Under 2015 hade vi också milda temperaturer i januari och uppnådde 8-9 grader på en del håll, säger Marie Staerk.

 

Mildare temperaturer

Precis som då kan temperaturen denna vecka ta sig upp mot tiogradersstrecket på vissa håll. Vilket är en stor skillnad från förra veckans låga temperaturer. Bland annat uppmättes minus 35 grader i landets norra delar men också där blir det nu mildare även om graderna fortsättningsvis ligger på minus.

I allmänhet kommer Norrland att få minusgrader de kommande dagarna men det kan bli runt nollan upp till Västerbotten, säger Marie Staerk.

 

Vi har ju ett varierat väder i Sverige och lågtryck tar med sig mildare luft varje vinter, säger hon.

 

Fast det finns hopp

Trots den närmsta tidens varma väder kan våren meteorologiskt sett inte komma före den 15 februari. Och det är fullt möjligt att rysskylan återkommer.

Februari brukar vara en av de kallaste månaderna för Sveriges del. Det finns en chans att det blir kallt igen. Men det är för tidigt att säga än, säger Marie Staerk.

 

Så nu gäller det dock att försöka fixa speldagar för uppskjutna matcher

Bore har lyckats hitta ett nytt speldatum gällande den uppskjutna matchen mellan Tjust - BK Bore, som fick ställas in pga. problem med isen på Tjustvallen. Nytt speldatum blir nu alltså torsdag 18/2 kl. 19.00

Men det är lite av pest och kolera för nu kommer BK Bore att spela sina tre avslutande matcher under drygt 1 veckas tid.

14/2 kl. 14.00, genom att ta emot Månsarp på hemmaplan.

18/2 kl. 19.00 spelas alltså den uppskjuta matchen borta mot Tjust.

20/2 kl. 13.15 (gemensam starttid för hela omgången) avslutar man säsongen med hemmamatch och derby mot IF Stjärnan.

 


Nytt speldatum Åtvidaberg - Målilla som också varit uppskjuten har fått ett nytt datum. Matchen kommer att spelas tisdagen den 9/2 klockan 19.45 på Kopparvallen i Åtvidaberg.


 

 

Spelprogram

Av bandystars - 25 januari 2016 10:38

Månsarp - BK Bore 8-4 (4-1) uppsnappat från Bore hemsida

Som vi skrev innan så var det en svår bortamatch som väntade mot ett förstärkt Månsarp inför slutspurten och var även det laget som hade mest vilja att vinna matchen.

 

BK Bore var inte alls att känna igen.. efter dryga 30min spel låg man under med 3-0, och man hade inte alls packat ner kampviljan i väskorna denna gång och då går det som så oftast, inte alls!

I halvtid stod det 4-1, och möjligheterna fanns...

 

..Men det ville sig inte riktigt. Man fick till 4-2 genom Johan Andersson.

Månsarp replikerade dock per omgående och utökade till 5-2.

Bore kom lite närmare igen när man gjorde 5-3 i den 72;a matchminuten, men där var det stopp.. Månsarp satte 6-3 bara två minuter senare, och kontrollerade sedan matchen. Trots en timeout från Bores sida strax innan 80min spel, fick man inte till något mera, utan man tappade istället... 7-3 kom, reducering 4-7 genom Ronnie Polgar på hörna.

 

Slutresultatet skrevs till 8-4 innan matchen var slut.

 

Nu väntar ett matchuppehåll för BK Bore på dryga 3 veckor. Detta pga. hösten som varit då det fick flyttas massor av matcher. Så istället får man träna och hålla högt tempo och försöka hitta viljan som ej fanns i gårdagens match.

 

Nästa match är den 14/2 då Månsarp kommer till Kjellskulle. Dags för revansch då med andra ord.

 

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards