Alla inlägg under januari 2016

Av bandystars - 11 januari 2016 06:39

Månsarp bokstavligen åkte ifrån Stjärnan detta skriver Månsarp på sin hemsida

Månsarps bandy började det nya året lika bra som vi avslutade det förra med ännu en seger. Det slutade med tennissiffrorna 6-1.

Matchen började i bra förhållanden och vi dominerade matchbilden och tog också ledningen med 2-0.

Den fuktiga luften gjorde isen mer svårbemästrad och Stjärnan tog sig in i matchen och lyckades reducera genom en hörna. 2-1 i halvlek.

Andra halvlek bjöd på bra förhållanden och vi bokstavligen åkte ifrån Stjärnan och vann halvleken med 4-0. Alla i laget gjorde en bra insats men extra plus delas ut till Lukas Wahlgren, Henrik Andersson, Cormac Horgan-Åhlström och Marcus Nilsson. Målskyttar Henrik Andersson 3, Lukas Wahlgren 2 samt Marcus Nilsson.

Anders Torhall, tränare

Av bandystars - 11 januari 2016 06:35

Tobias Dahlqvist Tjust lägger bandyklubban på hyllan och avslutar sin bandykarriär, detta står att läsa i husorganet   ”Det gör för ont för att spela.”

Tobias Dahlqvist lägger bandyklubban på hyllan. Det är höftproblem som ligger bakom det tråkiga beslutet: ”Det känns för jävligt, men jag har inget val”, säger 25-åringen. I helgen gör han sin sista match i Tjust-tröjan.

Tjust Bandy har haft allehanda problem den här säsongen. Och här kommer ett till: försvarsresen Tobias Dahlqvist tvingas avsluta karriären bara 25 år gammal. Han sluter cirkeln i helgen då Tjust möter hans moderklubb Åtvidabergs BK.

– Det känns för jävligt att tvingas lägga av, men jag har inget val. Jag har fått artros i höftleden och det gör för ont att spela, säger han.

Åtvidabergs-sonen har gjort sex säsonger i Tjust Bandy och har hela tiden var en av jättarna i försvaret. Han har inte kunnat spela sedan matchen borta mot Malmbäck för över en månad sedan och har saknats den här säsongen då Tjust haft det mycket tufft i division ett.

Av bandystars - 11 januari 2016 06:28

Följande referat uppsnappat på Åby/Tjureda hemsida Vinst mot BK Bore

Den åttonde raka segern kom på söndagseftermiddagen när BK Bore besegrades med 5-2 efter 4-1 i halvtid. Bore stod emot bra men våra hörnor är farliga och blir lite avgörande då vi gör tre av våra mål på hörna/hörnreturer.

Laget som var uttaget till denna drabbning var:

Oskar L i mål.

Tobbe J libero.

Daniel T och Dennis backar.

Rinaldo och Gustav W halvor.

Daniel H defensiv mitt.

Marcus och Gustav J offensiva mittfältare.

Björn och Filip F på topp.

Bänken: Lasse T, Jonathan, Andreas, och Axel.

Första halvlek:

Som många matcher tidigare under säsongen startar vi väldigt avvaktande och det är motståndarna som har mest boll inledningsvis och har första farligheterna. Efter någon minut får Bore ett bra läge men skottet täcks ut till hörna. Hörnan går på mål men Oskar klarar den.

Bore fortsätter att trycka på och det dröjer fram till den nionde minuten innan vi har vårt första riktiga anfall. Det slutar med skott på mål som målvakten räddar till hörna.

Daniel Tägt får bra träff på hörnan men den tar i muren av Borespelare på mållinjen och dimper ner framför Andreas som är först på bollen och trycker in returen. 1-0.

Målet ger oss medvind och nu börjar vi få ha boll lite mer. Dryga kvarten spelad och vi fär vår andra hörna. Gustav petar in den till Filip som klipper till, Återigen tar bollen i muren av Borespelare i målet men dimper ner innanför mållinjen.

2-0 och återigen har vi fått en riktigt bra start på matchen trots att spelet inte riktigt stämmer än så länge.

Vi fortsätter att nöta på och ju längre första halvleken går desto mer kommer vi igång med det grundspel vi vill ha, Ett par gånger gör vi det riktigt bra, och andra gånger inte lika bra.

Bore åker sedan på två utvisningar inom kort tid och vi skapar något bra läge. Ett riktigt fint anfall har vi där vi kommer på högerkanten och slår en genomskärare som ger oss friläge. Tyvärr blåser domaren av för offside.

Vi har något frislag som Bores målvakt får anstränga sig lite på och parera till hörna och även ett par skott som smiter utanför målramen.

Bore sticker upp ibland och har även de ett par avslut. De som går på mål har Oskar koll på och 2-0 står sig.

I den 32 minuten drabbas Bore av ytterligare en utvisning. Matchens prestation står sedan Fredrik för när han åker igenom hela Bores försvar och sätter 3-0.

Fem minuter kvar av halvleken när vi får en hörna. Hörnan skjuts utanför och Bores målvakt är snabb och kastar långt. Det ser ut som bollen ska rinna iväg men Sebastian Nilsson i Bore hinner upp den och får den förbi en utrusande Oskar.

3-1.

Bores glädje blir kortvarig för bara minuten efter gör vi 4-1. Björn kommer på vänstekanten och hittar in till Andreas med en fin passning. Andreas kan enkelt lyfta bollen i mål.

Paus och ledning 4-1. Det känns tryggt men långt ifrån klart. Bore gör det bra defensivt och vi har svårt att komma igenom.

Andra halvlek:

Andra halvlek börjar med att Bore har två skott på mål men inget som vållar oss större besvär. Vi fortsätter att försöka spela enligt vår grundtanke och ibland blir det bra ibland inte, ofta vill vi framåt för fort och då blir vi alldeles för ensamma och tappar bollen. Men när vi tar rätt åkningar och vill vara delaktiga så ser det bra ut.

Men Bore försvarar sig bra och backar ofta hem med nästan hela laget och täcker av ytor fint.

Det känns som vi börjar försvara vår ledning lite och vi skapr inte så värst mycket framåt förutom några frislag och hörnor som inte resulterar.

Bore har några skott på mål men vi försvarar oss bra och tvingar dem att ta skotten från lägen som gör det enkelt för Oskar att rädda bollarna.

Jonathan, som hela matchen gjort pigga inhopp på mittfältet, kommer igenom vid ett tillfälle där slagen haglar på och runt omkring honom, straff tyckte vi men inte domaren. Domaren som förövrigt släppte rätt många situationer där det kändes som han kunde blåst både för det ena och det andra.

Knappt 20 minuter kvar av matchen och vi har hörna efter att ett frislag täckts ut över kortlinjen. Återigen är vi heta framför mål och på den andra returen kan Gustav W lägga bollen i mål fram till 5-1.

Bore ger dock inte upp och recucerar tre minuter senare till 5-2 när man bryter vårt uppspel, avancerar och från nära håll kan skjuta mål.

Med åtta minuter kvar tar de också sin timeout för ett sista försök. Men istället är det vi som har några farligheter efter timeouten. Björn får iväg ett distansskott som målvakten släpper en retur på, Björn är så när att hinna först på returen men Boreförsvaret får undan bollen.

I matchen sista minuter skapr Bore ett par farligheter men Oskar räddar.

Bore drabbas sedan av en ny utvisning för bentackling innan domaren blåser av matchen.

5-2 blir slutresultatet.

Summering:

Vi är lite upp och ner i denna matchen. VI försöker spela som vi sagt vilket är bra. och stundtals fungerar det bra. men vi kan göra det ännu bättre och det är bara fortsätta träna på det så kommer det bli också att bli bättre.

Men överlag gär vi ändå en stabil insats vilket gör att vi till slut kan ta två komfortabla poäng.

Till matchens lirare valdes i hemmalaget Dennis Sjögren. Dennis spelar stabilt på sin backplats och gör många fina brytningar.

I BK Bore valdes nr 22 Sebastian Nilsson till bäste spelare. Sebastian var inblandad i sitt lags bägge mål och står för mycket i Bores spel.

Mål Åby/Tjureda:

Andreas Harladsson 2 st, Fredrik Rinaldo, Filip Fransson, och Gustav Warelius.

Framspelningar Åby/Tjureda:

Daniel Tägt, Gustav johansson, och Björn Einarsson.

Matchrapport finner du HÄR: Matchrapport

Matchlogg finner du HÄR: Guldfemman!

Peter Strömwall blev omgångens coach med sin femma Lördagslirarna.

94 poäng fick Peter ihop denna omgången vilket alltså var mest av alla.

Seriefinal på fredag

Nästa match är på fredag när vi möter Målilla borta, Målilla som ligger på andra plats i tabellen, två poäng bakom oss. Vi kommer anordna supporterbuss till matchen och hoppas att det är många som vill åka med och heja fram laget.

Av bandystars - 10 januari 2016 20:30

Stjärnorna såg till att Tjust ligger sist. Målilla var bra eller så var Stjärnorna sämre.

Månsarp trotts sin placering och Råslätt isen är fruktad av många motståndare vilket de tre senaste matcherna visat att ingen är säker på denna is. Åtvidaberg kom undan med blotta förskräckelse. Malmbäck åkte på stryk här senast och nu körde de över våra Stjärnor ganska lätt måste erkännas.

Visst det går att hitta ursäkter två spelare ringde visst återbud på morgonen. En spelare fick ta av sig skidskorna efter uppvärmningen och en fick lämna isen under matchen så var det bästa möjliga lag som fanns på isen.

Detta konstatera Bandystars som varit ute på resande fot och väl hemkommen för att slicka såren och försöka komma över det hen fått uppleva denna eftermiddag på mardrömsarenan som Bandystars vill kalla Råslätt för. Även om Stjärnorna tagit många poäng där så har det varit händelse med konsekvenser blir det kalla kårar även denna gång.

Matchen då, Stjärnorna såg till att Tjust ligger sist kan vara ett plåster på såret, Målilla var bra eller så var Stjärnorna sämre. Skall hen vara ärliga resultatet fullt rättvist det rasslade till direkt i nätmaskorna efter bara 1,23 och det dröjde länge innan Stjärnorna fick vara med i leken när de sen fick det var det tämligen lojt även om det blev noterat i protokollet. 2 – 0 inget att säga om kunde blivit både 3 och 4 – 0 innan Stjärnorna fick vara med och konkurrera om nystandet.

Stundtals tog sig Månsarp förvånansvärt lätt igenom Stjärnornas linjer och de var där och hugg direkt vilket föranledde ett flertal felpassningarna som Månsarp kunde utnyttja och ta över spelet.

Visst kan visa hävda att första var jämn stundtals var Stjärnorna framme och störde Månsarp saknades skärpan och det kändes som de läste spelet i förväg.

Visst tändes hoppet när Stjärnornas 2 – 1 mål på hörna Andrey Anufrienko Assist Artur Befus var utdelningen av flera misslyckade hörnor från höger kom denna från vänster och plötsligt så fanns det en lucka i muren. Strax därefter hade Stjärnorna ett kanonläge på en retur som dock Månsarps målvakt lyckades konstigt nog befinna sig på rätt ställe.

Andra halvlek

Klart bättre inledning av Stjärnorna som bjöd på motstånd och nog trodde Bandystars att det kan nog bli en match kommer smällen 3 – 1 efter 51:46 Lukas Wahlgren Assist Karl-Johan Larsson

Bandystars hinner ta upp mobilen och får fram facebook sidan för uppdatering då kommer 4 – 1 en minut senare 52:48 Lukas Wahlgren Assist Cormac Åhlström-Horgan

Stjärnorna tycktes stå där som statister och tittade på när Lukas gör dessa mål och lite av luften och matchen tog slut kändes det som.

Även om sen Stjärnorna hade nystandet till låns och det skapades hörnor och skott på mål så var Månsarps målvakt med på noterna sen var det otaliga nystan som missade målet också

När sen Henrik Andersson gör sitt tredje mål för dagen efter 66:17 via ett fantastik bra utkast av Månsarp målvakt Joel Ahonen som vi sällan får se från målvakter göra då blev det transportsträcka som återstod.

Spiken 6 – 1 efter 73:15 på hörna Marcus Nilsson Krister Thyr och mungiporna uppåt ibland de supporters som fanns närvarande som räknades till 29 hemmafans och en bortafans.

Månsarps spelarna började lägga av och ledarstaben tog timeout vilket var nog räddningen för Stjärnorna har ett par avslut men skärpan saknades

Matchlogg

Matchrapport

Av bandystars - 10 januari 2016 20:22

Både Stjärnan och BK Bore blev utan poäng i bandyns div 1. konstatera Radio Kalmar

Stjärnan förlorade mot Månsarp och Åby/Tjureda blev för svåra för BK Bore

Stjärnan hade inget att sätta emot tabelljumbon Månsarp. Efter en jämn första halvlek drog hemmalaget Månsarp ifrån och kunde enkelt vinna med 6- 1.

BK Bore ställdes mot hittills obesegrade serieledarna Åby/ Tjureda. Redan efter första halvlek hade Åby/Tjureda ryckt åt sig en 4- 1 ledning medan andra halvlek blev målmässigt jämnare i en match som Åby/Tjureda till slut vann med 5- 2. Både Stjärnan och BK Bore hittar vi i mitten av tabellen medan Målilla skuggar i toppen endast två poäng efter Åby/Tjureda.

Av bandystars - 10 januari 2016 20:00

Åby/Tjureda av ful ovan eller skall vi se det som en god vana att avgöra matcherna i första halvlek och sen köra transportsträcka kan Bore ändå skryta med efteråt att förlustsiffrorna inte blev lika stora som för andra åkt därifrån med. Eller var det så att Bore bjöd upp till kamp bättre och höll siffrorna nere kan det likaväl berott på att Åby/Tjureda tar ut segrarna i förväg och drar ner på tempo.

Matchlogg

Oavsett Åby/Tjureda analysera sina motståndare inför matcherna och är förberedda kan alla bandyvänner läsa följande på deras hemsida innan matchen

Serien vänder när BK Bore kommer på besök
Sju matcher spelade och nu vänder serien, Först ut på andra halvan blir BK Bore som kommer till Åby på söndag. Ett lag som många inför säsongen trodde skulle vara med och slåss i toppen av tabellen. Så har det inte blivit då de bara fått ihop fem poäng på de 8 matcher man spelat.

Första mötet mot dem som var vår seriepremiär i November vann vi i Oskarshamn med 6-2 efter en stark andra halvlek.

Sedan dess har det blivit ytterligare sex segrar och på våra sju matcher har vi en förkrossande målskillnad på 54-9.

En träning har hunnits med sedan senaste matchen. Återigen kan vi förvänta oss ett par förändringar i laget till söndagens match.

Kasper och Christoffer Claesson är på skidsemester och kommer inte vara tillgängliga ett par matcher, Även Pontus och Martin är förmodligen inte tillgängliga på söndag.

Hur laget ser ut vet vi inte ännu men bredden i truppen gör av vi alltid kan ställa upp med ett slagkraftigt lag.

BK Bore

BK Bore har inte riktigt levt upp till förväntningarna så här långt. Med tanke på det lag man har är inte fem inspelade poäng på 8 matcher godkänt. Laget innehåller ett gäng skickliga bandyspelare där Daniel Gustavsson, Adam Nicklasson, och Sebastian Nilsson är de man ska hålla ett litet extra öga på.

Daniel liger delad trea i skytteligan med sina 10 mål, varav tre kommit på straff, norterbart är att Daniel inte gjort ett enda hörnmål trots sitt fina skott.

Å andra sidan har bara Bore mäktat med tre hörnmål totalt på de 46 hörnor man haft i sina 8 matcher.

NIcklasson och Nilsson är de som bygger lagets spel på mittfältet, två skridskostarka spelare som det gäller att ligga tätt på och inte ge något utrymme.

Nicklasson är för övrigt också på delad tredjeplats i skyttteligan med 10 mål, varav två är på hörna och ett är på frislag.

fortsätta jobba på grundspelet

För vår egen del gäller det att fortsätta jobba på det grundspel vi vill utgå ifrån i vårt spel. Stundtals mot Tjust i senaste matchen gjorde vi det riktigt bra men ju längre matchen led och ju mer mål vi gjorde desto mer började vi tulla på detta.

När vi möter bättre motstånd är det viktigt att grundspelet sitter i ryggmärgen och därför måste vi öva på detta hela tiden.

Samtidigt gäller det att vi är nogranna, håller farten uppe, åker mycket skridskor, och att alla vill ha mycket boll.

Och så det viktigaste av allt, att vi går ut och har roligt och hjälper varandra.

Bore är ett bra lag, mycket bättre än vad deras tabelläge visar, men går vi ut och presterar vad vi kan så ska vi vara bätte än dem.

Matchen startar 14:00 på söndag, Som vanligt kommer det bli en fest i Åby och vädret ska bli helt okej, Så se till att komma. Förhoppningsvis fortsätter vi att hålla vårt fina publiksnitt denna säsongen som varit närmare 300.

Välkomna!

Av bandystars - 10 januari 2016 08:15

Bandystars kommer att följa matchen live på Råslätt så mina bandyvänner inget snabbreferat denna eftermiddag

Råslätt och Jönköping ca 24 mil T.o.R är närmaste matchen detta år och kanske den enda som jag får chans att se/träfa mina Stjärnor spela. Hemmamatcherna ligger 60 mil T.o R borta långtbortistan är en bortamatch nästan tvärs över gärdet ins sian gärdsgården.

Så Bandystars tänker strosa runt och försöka prata med stjärnorna före under och efteråt och vad som sägs oss emellan kanske kommer senare här men kanske också bara uppdateras i min minnesbank.

Så ni som inte är närvarande live kan var med live ändå vill ni snabbt veta hur matchen utveckla sig går gå in på elitrapport och följ matchen där vill ni veta hur det går för Bore mot Åby/Tjureda borta går ni in här

Av bandystars - 9 januari 2016 20:57

Tjust kan vända trenden. Bandystars har i elfte timmen hittat en krönika skriven av Malin Belfrage i ett av husorganen som kan vara av intresse då det handlar mycket om Fd stjärnor som har svårt att glänsa detta skrivit av Bandystars med glimten i ögat för Bandystars vet isen är inte bättre hos andra

Sällan har jag unnat ett lag poäng så mycket som jag gjorde det på Kopparvallen på lördagen. Att resa sig från en utskåpning mot Åby/Tjureda på onsdagen till att spela som Tjust Bandy gjorde tre dagar senare var starkt.

Tabelltrean Åtvidaberg kom ingenstans i första halvlek. Visst, Tjusts spel höll inte ihop lika mycket i den andra halvleken, men laget kämpade frenetiskt och var ytterst nära att ta en efterlängtad och skön poäng. Idrotten är hård ibland.

Det är ofta tufft att bryta trender, men med det här laget och det spelet som stundtals visas upp borde Tjust Bandy ändå kunna göra det. En nyckel är förstås att de fyra ryssarna presterar.

Alexandr Sanikov är en fröjd att se på isen. Han kan nog vara den bästa spelaren som jag har sett i den röda Tjusttröjan under mina år på VT.

Ivan Ushakov visar också klass, men bara stundtals, och Igor Golovin är svårstoppad på sin vänsterkant. Kan den sistnämnde jobba hem i försvaret ordentligt skulle jag hylla honom lite mer.

Denis In-Fa-Lin är ett litet frågetecken för mig. Jag vet och har sett tidigare att han är en bandyspelare av rang, men han har varit lite osynlig den här säsongen. Den rutinerade 36-åringen gör stor nytta, men behöver kliva fram, kommunicera och ta ännu mer ansvar, speciellt nu när Tobias Dahlqvist försvinner där bakom.