Alla inlägg under januari 2016

Av bandystars - 16 januari 2016 10:39

Nattsvart inledning för Tjust. David Walfredsson är kapten i Tjust. Säger till husorganet som skriver på sin webb ”Det är inte fel att använda ordet kris” 

Tjust Bandy har haft en nattsvart inledning på säsongen.

 

 – Det är inte fel att använda ordet kris, säger lagkaptenen David Walfredsson.

 

 Tjust ligger sist i division ett med bara två poäng efter åtta omgångar. I helgen har man två chanser att lämna jumboplatsen, då man möter Månsarp hemma på lördagen och Åby/Tjureda borta på söndagen.

 

 – Matchen mot Månsarp är überviktig, säger David Walfredsson.

 

 – Vi spelar verkligen med kniven mot strupen. Det finns inget annat än seger – och helst ska vi vinna med många mål också. Målskillnaden kan bli värd en poäng när serien ska summeras, säger Walfredsson.

 

 Månsarp, nästjumbo med fyra poäng, har inte heller imponerat den här säsongen. Och när lagen möttes i Råslätt i slutet av november förra året så tog Tjust den enda segern man har så här långt.

 

 – Vi vann klart med 10-4, men det är ju också enda gången vi gjort mycket mål den här säsongen.

 

Läs mer i lördagens papperstidning

 

Av bandystars - 16 januari 2016 10:31

Målilla gjorde bra match men föll ändå med hela 7-2.  Detta skriver husorganet på sin webb

 

Happy Clappers bjöd på ett mäktigt tifo innan matchen, men fick se sina rödvita hjältar förlora seriefinalen. Foto: Mikael Kindman 

 

 Åby/Tjureda IF är det klart bästa laget i Division 1 Södra. Detta bevisades med all önskvärd tydlighet i seriefinalen på Venhagsvallen i Målilla på fredagskvällen. Tabelltvåan Målilla gjorde en bra match, men fick ändå se sig besegrat med klara 7-2 inför bara 247 åskådare. Bandyvädret 18 grader kallt skrämde garanterat bort en del folk.

 

 – Vi förlorar mot ett bättre lag, det är bara att erkänna, säger Målilla-tränaren Jesper Lûning.

 

 Trots att hemmalaget gjorde en ganska bra match så räckte man inte på långa vägar till mot ett Åby/Tjureda som säkerligen skulle klara sig bra i Allsvenskan med det här starka laget.

 

 Förutom de förra elitspelarna Fredrik Rinaldo (ex Boltic) och Björn Einarsson (ex Vetlanda) så har man skytteligaledaren och förre Målilla-spelaren Filip Fransson i laget. Och förutom det ett jämnstarkt lag med mycket hög lägstanivå – bäst för dagen var som nämnts Martin Lindqvist.

 

 Bäst i Målilla var, trots de sju insläppta målen, målvakten Johan Hedbris – som fick vakta målet då Jonas ”Skorven” Persson var sjuk.

 

Läs mer i lördagens papperstidning

Av bandystars - 16 januari 2016 06:30

Ett revanschsuget IF Stjärnan kommer på besök. Så skriver Åtvidaberg på sin hemsida. Så frågan är nu, är det taggade Stjärnor som har rehabiliterat sig under veckan som gått och vi har friska Stjärnor som kommer att visa upp sig på Kopparvallen och visa att det är Stjärnor på isen.

 

Förutsättningarna i år är något nedskruvade nu, placeringsmässigt gäller det att se till att hänga med i toppen av botten eller bli bäst i mittenriket och en fjärde plats där i dagsläget  5 lag slåss om och samtliga i dagsläget ingen som blanda sig i toppstriden tror nog ingen längre på.

 

Stjärnorna har på 8 spelade matcher lyckats spela ihop 6 poäng. Bore gick förbi Stjärnorna men har 10 spelade matcher. Upp till tredje är det 8 poäng och det är bara 5 matcher kvar teoretiskt ja men i praktiken nej.

 

Istället gäller det att bita ihop försöka hålla sig ifrån skador och få alla kuggar att passa i varandra och känna att vi kämpar tillsammans som ett lag och inte åka omkring och slänga med huvuden och slå med klubborna i isen i frustation.

 

Åtvidaberg  hade nog gärna sett ett oavgjort resultat mellan Målilla o  Åby/Tjureda men oavsett de är med i kampen om en kvalplats och går förbi Målilla vid vinst 

 

Mer inför matchen Åtvidaberg skriver

På grund av den milda vintern så har det blivit en del ändringar i spelschemat. Så nu möter vi IF Stjärnan igen bara två omgångar senare. Senast mötte de borta sist placerade Månsarp. Detta slutade med en hemmaseger med 6-1. Detta innebar också att Tjust ligger sist i tabellen och vi hade stora svårigheter att besegra Tjust hemma. Så man ser att det inte är lätt att besegra något lag i denna serie även att en trio har ryckt i toppen.

Det kommer troligtvis bli en match med bra fart imorgon när Stjärnan kommer till Kopparvallen. Senast när vi mötte de borta så spelade Stjärnan med bra fart och försökte att bryta igenom i mitten. Vi ändrade om lite och detta dämpade deras framfart.

Imorgon är en ny match med andra förutsättningar, vi har haft sjukdomar i veckan så vilka som spelar är inte helt klart.

 

Kom ner till Kopparvallen och städ hemmalaget.

 


Det spelas även en match till denna eftermiddag Kl. 14:00


 


Tjust - Månsarp match i omgång 13


Vem skall ligga sist i serien efter denna Tjust innehar jumbo platsen i serien och det gnälls på hemsidan främst ibland supporters men rykte sägs att moralen i laget är si och så också då framgången uteblivit helt denna säsong.  Månsarp trivs bäst hemma på Råslätt men de har flyt i laget nu så allt kan hända.


 



 

Av bandystars - 16 januari 2016 06:19

Det var en jämn match mellan Malmbäck och BK Bore. Hos gästerna fanns dock Daniel Gustavsson som satte sex bollar och blev matchvinnare. Detta skriver husorganet på webben

 

BK Bore har blandat och gett i sina matcher under vintern. Imponerande insatser har varvats med lite mindre smickrande sådana. I det viktiga mötet med Malmbäck som inför matchen jagade precis bakom Bore i tabellen klev målskytten Daniel Gustavsson fram och visade vägen.

   

– Han är livsfarlig när han får ett läge i straffområdet, då smäller det bara bakom målvakten. Det är inga solomål han gör utan när läget kommer så bara trycker han dit bollen, säger Bores spelande tränare Niclas Nieminen.

 

Lagen följdes åt matchen igenom, dock oftast med Bore i förarsätet. Efter att Niclas Nieminen kvitterat till 1-1 på hörna inledde Daniel Gustavsson sin uppvisning. Han gjorde Bores fem följande mål och avslutade sedan med att sätta den sista spiken i Malmbäcks kista genom att göra 8-5 med tre minuter kvar av matchen.

 

– Det var kanske lite skakigt i början av andra halvlek när de reducerade till 6-5. men vi tog en timeout i det läget och lyckades organisera oss bra den sista halvtimman. Så jag tycker vi är förtjänta av segern, säger Niclas Nieminen.

 

Serien är nu uppdelad i två skikt där det övre består av de tre topplagen Åby/Tjureda, Målilla samt Åtvidaberg. resterande fem lag bildar ett riktigt getingbo därefter med BK Bore just nu på fjärdeplats, en poäng före rivalen Stjärnan, som dock har två matcher färre spelade.

 

– Det var skönt och väldigt viktigt för oss att vinna i dag. Vi sa innan vi åkte hit att nu är det bara två poäng som gäller. Vi vill gärna hänga på den övre halvan av tabellen och därför satt segern fint. Nu blir det en skön bussresa hem där man kan varva ned och njuta lite, säger Niclas Nieminen.

Av bandystars - 16 januari 2016 06:15

Målilla förlorade men sexmålskytt räddade Bore. Åby/Tjureda är bäst i södra bandyettan och tog sin nionde raka vinst i en utvisningstät seriefinal mot Målilla. Detta skriver radio Kalmar på webben

 

Målilla fick inte den start de hade behövt hemma mot seriesuveränerna Åby/ Tjureda som gjorde 0-1 redan efter 2 min.  Hemmalaget repade mod och hade 2-3 efter en halvtimma men sedan blev det inte fler hemmamål i matchen.

   

I andra halvlek duggade utvisningarna tätt och Målilla noterades för inte mindre än 90 utvisningsminuter varav 50 utdelades efter att gästerna gjort 2-6 med 20 minuter kvar att spela. Matchen slutade 2-7 och 247 åskådare trotsade 15 minusgrader och såg på.

 

Bättre gick det för Bore som spelade inomhus i Nässjö mot Malmbäck. Daniel "Glasan" Gustavsson hade en festkväll i Bore. Han svarade för inte mindre än sex mål varav fem i rad i mitten av matchen.

 

Målilla - Åby/Tjureda 2-7 ( 2-5)

målskyttar Målilla: Erik Karlsson, Björn Rothén

publik 247

 

Malmbäck - Bore 5-8 ( 3-5)

målskyttar Bore: Daniel Gustavsson 6, Niclas Nieminen, Johan Andersson

publik 36

Av bandystars - 15 januari 2016 21:36

En match som ser ut att varit en seriefinal där det var full speed och tufft spel i första halvlek tycks det ändå vara Åby/Tjureda som sedvanligt styrde och ställde och smått hade matchen i sin hand alla redan i första halvlek

 

Andra ser ut att varit inledningsvist mer ett ställningskrig och Åby/Tjureda betryggande stabila kan spela sitt spel och pressa sina motståndare till misstag då de behärskar att både försvara som anfalla maler de ner motståndet och trötta motståndare drar på sig utvisningar.

 

Matchen urartar sig fullständigt sista kvarten av ordinarie match tid blev det kalabalik när klockan visade 82 – 86 minuter där Målilla tappade fullständigt sinnesnärvaron och platserna i utvisningsbåset räckte knappas till måste detta tolkas som häpnadsväckande betande då tre spelare utvisas för olämpligt uppträdande och en för våldsamt slag av Målilla. Var det ett uppgivna LO-djur där Tjuren komfortabelt som vann matchen och leder serien och fortvarande obesegrade

 

Dagens publiksiffra: 247

 

2:10 0-1  Mål  41. Björn Einarsson Assist: 5. Martin Lindqvist 

21:54 0-2  Mål  5. Martin Lindqvist Assist: 18. Gustav Warelius 

22:55 1-2  Mål  67. Erik Karlsson Assist: 3. Hampus Karlberg 

28:34 1-3  Mål  25. Marcus Bodin Assist: 5. Martin Lindqvist 

29:32 2-3  Mål  11. Björn Rothén Assist: 67. Erik Karlsson 

32:25 2-4  Mål  12. Andreas Haraldsson Assist: 5. Martin Lindqvist 

37:51 2-5  Mål  15. Gustav Johansson Assist: 12. Andreas Haraldsson 

 

Statistik Skott: 0/4 Hörnor: 3/3 Straffar: 0/0 Frislag: 9/5 Utv: 30/20

 

Andra halvlek
70:51 2-6
  Mål (straff)  67. Filip Fransson

88:23 2-7  Mål  41. Björn Einarsson

   

Statistik Skott: 1/6 Hörnor: 5/6 Straffar: 0/1 Frislag: 12/11 Utv: 90/20

 

Match logg


Av bandystars - 15 januari 2016 21:23

Målrik första halvlek där det kändes som det var lite av följa John spelmässigt då de gav och tog av varandra. 3 hörnmål imponerar.

 

Andra likaså och anfall bästa försvar och nystandet rasslar i nätmaskorna bestämde sig Bore för en timeout och sen blev det lugnt i målprotokollet saknades inte chanserna då både hörnor och skott på mål avlöste varandra.
När det verkade som Malmbäck var närmast blev det Bore som drar ifrån på nytt och sen gick proppen
 

 

 

06:21 1-0  Mål (hörna)  15. Christoffer Bergström Assist: 17. Viktor Strand 

10:31 1-1  Mål (hörna)  21. Niclas Nieminen Assist: 10. Ronnie Polgar Gegerfeldt (LK) 

24:21 1-2  Mål  9. Daniel Gustavsson Assist: 22. Sebastian Nilsson 

29:11 2-2  Mål  16. Linus Nilsson (jr) 

33:01 2-3  Mål  9. Daniel Gustavsson Assist: 8. Adam Nicklasson 

42:17 2-4  Mål (hörna)  9. Daniel Gustavsson Assist: 11. Johan Andersson 

43:30 3-4  Mål  17. Viktor Strand Assist: 86. Axel Henrysson 

44:36 3-5  Mål  9. Daniel Gustavsson Assist: 10. Ronnie Polgar Gegerfeldt (LK)

 

Statistik Skott: 2/2 Hörnor: 4/5 Straffar: 0/0 Frislag: 4/6 Utv: 10/0

 

Andra halvlek

53:29 4-5  Mål  86. Axel Henrysson Assist: 16. Linus Nilsson (jr)  ,

58:37 4-6  Mål  9. Daniel Gustavsson Assist: 8. Adam Nicklasson 

61:53 5-6  Mål  86. Axel Henrysson Assist: 13. Petter Johansson 

85:42 5-7  Mål  11. Johan Andersson Assist: 22. Sebastian Nilsson 

87:56 5-8  Mål  9. Daniel Gustavsson 

 

Statistik Skott: 2/5 Hörnor: 10/9 Straffar: 0/0 Frislag: 10/11 Utv: 10/0

 

Matchlogg

Av bandystars - 15 januari 2016 13:37

BK Bore Stjärnan i samarbete för att trygga tillväxten till de båda A-lagen får nu tampas med de stora drakarna när de blivit uppflyttade efter de slutade som trea i grundserien.


Blir det nu spel i en fortsättningsserie där lagen kommer att mötas i en dubbelmötesserier



Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards