Alla inlägg under januari 2016

Av bandystars - 15 januari 2016 13:31

Målilla skriver på sin hemsida  inför matchen i kväll

Idag är det dags för seriefinal. Rödvitt tar emot obesegrade Åby/Tjureda hemma på Venhagsvallen. Det är ettan mot tvåan i tabellen, så det är inte svårt att förstå innebörden av kvällens drabbning

- Jag tror att det kommer bli tufft direkt, Åby har ett par duktiga bandyspelare, men kommer vi med samma inställning som i de andra matcherna tror jag det kommer bli en rödvit fredag, säger Alexander Nelson, tremålsskytt senast mot Malmbäck.

 

Alexander Nelsons formkurva har på sistone pekat spikrakt uppåt, och 19-åringens starka utveckling den här säsongen är en bidragande orsak till att rödvitt gått bra
- Jag själv tycker det har gått ganska bra. Det känns som att det går bättre och bättre för varje vecka, och jag känner mig mer trygg i spelet jämfört md förra säsongen. Dessutom har jag bytt position från spets som jag spelade förra säsong, till främre yttermittfältare och det känns bra. Lagets form är också bra, vi tuggade på bra under försäsongen och det märks på planen, vi krigar i 100 minuter om det behövs och ger inte upp förrens matchen är slut.

 

Vad är det som gör att det har lossnat för dig?
- Lossnat och lossnat.. Jag kämpar på med träningen och tar för mig lite mer kanske, det är nog det som gör det.

 

Vad blir segerrecpetet i matchen mot serieledande Åby/Tjureda?
- Att vi är noggranna, att vi gör det vi ska och kämpar in i det sista. Jag tror det kommer bli en riktigt bra match så jag hoppas på mycket publik och många fina sånger från Happy Clappers. Så ta med er nära och kära och klä er varmt så ses vi 19.30 på vallen!

 

Matchstart 19.30

 

FRAMÅT RÖDVITT!
/Johan

Av bandystars - 15 januari 2016 09:17

Seriefinal och publikfest väntar i Målilla skriver Åby/Tjureda på sin hemsida. Länkar i inlägget fungera endast via Å/T hemsida, vars hemsida som uppdateras före och efter matcherna med referat etc

  

Målilla väntar på bortaplan på fredag i en match som är rätt viktig för bägge lagen. Målilla har pressen på sig då de måste vinna för att inte halka fyra poäng efter oss. Mötet i Åby mot dem vann vi med 3-1 i en match som spelades i svåra förhållanden.

Målilla är nog taggade och ute efter revansch och med sin klack Happy Clappers i ryggen så är de svårslagna på Venhagsvallen. Men vi ska bjuda upp till kamp och kommer dessutom med en nästintill full supporterbuss.

 

Coach Janne och coach Johan tog efter torsdagsträningen ut den 16-manna trupp som åker till Målilla på fredagseftermiddagen. Som vanligt åker vi med bästa möjliga lag och det är ett taggat gäng som är redo för denna tuffa uppgift.

Stämningen är bra i truppen och träningarna i veckan har varit bra där vi hela tiden gör framsteg i vårt spel.

 

Matcherna mot Målilla är alltid svåra, De är ett skickligt lag med många bra bandyspelare. Framför allt gäller det att ha koll på Fredrik johansson och Stanislav Klyushanov som var deras drivande spelare sist vi mötte dem. Även Hampus Karlberg, som inte var med i förra mötet, gäller det att ha koll på.

Vi måste spela tätt i försvarspelet och inte ge dem några ytor. Det kommer bli kamp på isen från det att domaren blåser igång matchen till slutsignalen och det gäller att alla ger 100 procent hela matchen om vi vill ta två poäng.

Trots att bägge lagen gillar att spela fysiskt är det seriens två snällaste lag som möts, Vi har endast 90 utvisningsminuter så här långt, Målilla har 115 minuter. Detta att jämföra med Tjust som suttit på utvisningsbänken i hela 280 minuter.

 

Jämnt första möte

Första matchen mot Målilla var en rätt jämn tillställning, Vi var vassare på fasta situationer och kunde vinna med 3-1 efter två hörnmål och ett frislagsmål.

Det var en match som spelades i rätt dåliga förhållanden och underhållningsvärdet var lågt. Förhoppningsvis får vi se bättre bandy på fredagskvällen.

Vi mötte även Målilla två gånger på försäsongen, bägge dessa matcherna slutade oavgjort, 2-2, och 1-1.

Jämnt och målsnålt alltså, Mycket talar för att det kan bli likadant i denna matchen.

 

Upplagt för storpublik

Målilla brukar alltid har mycket publik på sina hemmamatcher. I år har man snittat 325 personer på de fyra matcher man spelat hemma. Fredagens match bör kunna hamna på minst den siffran då det är en riktig toppmatch.

Dessutom kommer det ju en nästan full supporterbuss från Åby också. Har du inte anmält dig och vill åka med så finns det fortfarande några platser kvar. Läs mer om hur du anmäler dig HÄR!

 

***************

 

Målilla GoIF - Åby/Tjureda IF

Division 1 Södra, Fredag 15/1

Domare: Adam Jokinen

Venhagsvallen, Målilla

Avslag: 19:30

Väderprognos: klart, -11 grader.

 

***************

 

Bilder från förra helgens match mot BK Bore

Lite bilder från förra helgens hemmamatch mot BK Bore finns nu upplagda på hemsidan. Du kommer direkt till det albumet genom att trycka HÄR.

Andreas från Bilderna.it var också på matchen och fotade en del, Hans bilder hittar du HÄR.

Av bandystars - 15 januari 2016 00:15

Två matcher och fredagskvällen tillsammans med elitrapport då Bandystars befinner sig långt ifrån händelsernas centrum

Malmbäck - Bore i alla ära, spelas inomhus där det är varmt och skönt/gott fast detta kanske  är en sanning med modifikation. Stinsen arena är en kall hall och luften biter faktiskt i kinderna där inne är det självklart inte som i matchen mellan Målilla - Åby/Tjureda där den riktiga fredagsmysstämningen bör finnas och visst hade det var trevligt att vara live på plats, senaste besöket var det 19 minusgrader och det ryktas att temperaturen kommer att visa detta nu på fredag också.

 
Så de som har möjlighet att vara på vallen på fredag det lär bli riktigt bandyväder och det gäller att bandyportföljen är rätt utrustad för det gäller att fylla på glykol och det går bra med varm Oboy också. Blir någon hungrig finns det väl både korv och hamburgare

 

Av bandystars - 14 januari 2016 09:00

Åby/Tjureda har i skrivande stund nästan fått ihop en supporterbuss med glada supporters som tänker följa med sitt lag till Målilla och heja fram dessa till en seger.

 
Kan bli en riktig härlig stämning då Happy Clappers också tänker heja på sina till en seger kommer det att också höras när båda lagen hejaklackar gör upp om matchen i matchen

Av bandystars - 13 januari 2016 20:32

Botten är nådd för Tjust Bandy. Detta skriver nu husorganet på sin webb och detta konstaterade Bandystars i söndag alla redan, nedan saxat från tidningen och om texten ser konstig ut beror detta på något Bandystars inte rår över   

 

Sist i division I efter åtta omgångar. Nu har Tjust Bandy sex matcher på sig att se till att laget inte kommer sist.

 

 Trots den tuffa säsongen hittills är tränaren Thomas Fransson hoppfull inför avslutningen.

 

– Vi kommer att hamna i mitten av serien, så jag behöver inte vara orolig för om vi ska åka ur eller inte, menar Thomas Fransson.

 

På lördag spelas en riktig ödesmatch för Gamlebylaget när Månsarp, som är nästjumbo, kommer på besök till Tjustvallen. Månsarp har tagit fyra poäng jämfört med Tjusts två poäng.

 

– Vi kommer vara väl förberedda både mentalt och fysiskt inför den matchen.

 

Om något lag åker ur division I, södra, är inte klart i dagsläget. Anledningen är att serien bara består av åtta lag jämfört med övriga division I-serier som består av nio eller tio lag. I dessa serier åker det sist placerade laget ur.

 

– Vi håller på att kolla angående upp- och nedflyttningen för den södra serien. Vi vet om att det är ett problem. I dagsläget är det jättesvårt att säga hur vi tänker göra. Lite hänger det på hur många småländska division II-lag som vill gå upp, säger Lars Wennerholm, ansvarig för tävlingsbestämmelser på Svenska Bandyförbundet.

 

Enligt Thomas finns det flera orsaker till varför säsongen inte har utvecklat sig som klubben hade hoppats på.

 

– Vi har drabbats av flera skador som inte är relaterade med bandyn. Först var det målvakten Daniel Wärn som blev sjuk och sedan blev friskförklarad innan han blev sjuk igen. Sedan har vi Tobias Dahlqvist som har tvingats att sluta.

 

Nu är det helt klart att Tobias karriär är över och att det inte blir något spel mer den här säsongen för Wärn.

 

Inför den här säsongen blev det stor omsättning i spelartruppen, bland annat förstärktes truppen med fyra ryssar samtidigt som de rutinerade spelarna Anders Davidsson och Martin Lyngell lade skridskorna på hyllan.

 

– Det är nästan ett helt nytt lag som inte har kuggat i. Vi har visat i visa delar av matcherna att vi har spelet, men sedan har vi fallit ihop helt plötsligt.

 

Satsningen med fyra ryssar har den varit tuffare än förväntad?

 

– Det är kanske därför det har tagit längre tid att få laget att fungera. Vi har tittat en del på detta och har försökt ändra på en del detaljer, svarar Thomas.

 

– Nu känns det som vi har hittat en spelmodell som passar oss.

 

Ett problem för Tjust har varit målskyttet. Det är ingen som har kunnat axla manteln efter Maxim Pyanov och Martin Lyngell, som var pålitliga målskyttar förra säsongen.

 

– Vi har skapat flest målchanser i de flesta matcherna, ändå är vi ett av lagen som har gjort minst mål.

 

Thomas Fransson har varit verksam inom i sporten i 45 år.

 

Har du varit med om en struligare säsong än den här?

 

– Nej, det tror jag inte. Det kan jag inte dra mig till minne. Det är fascinerande att jag ska få uppleva det också, svarar Thomas.

 

Sista datumet för spelarövergångar är den 15 januari, är det aktuellt med några förstärkningar?

 

– Nej, det är inte aktuellt.

 

Trots den tunga säsongen hittills är det bra stämning i truppen enligt Thomas.

 

– Alla är positiva. Det är inga sura miner, utan alla försöka bidra så att vi kommer ur den tuffa situationen som vi har hamnat i.

 

Ett lag i motgång har ingen tur. Ett bra bevis på detta är senaste matchen där Åtvidaberg slog in segermålet på tilläggstid.

 

– Jag lider med grabbarna efter en sådan match. Även som ledare blir man deppig. Vi visade på mental styrka när vi lyckades vända underläget. Jag tycker vi ska ha med oss minst en poäng. Det vi just nu behöver är en seger, det skulle betyda mycket för självförtroendet, konstaterar Thomas Fransson.

 

Nu får Tjust samla ihop truppen till på lördag. En seger är ett måste om laget ska ha chans att undvika jumboplatsen.

Av bandystars - 12 januari 2016 05:15

Serien har vänt i antal matcher men det är inte rätt matcher spelade om vi skall se i vilka omgångar matcherna spelats och frågan är om det bli så mycket bättre efter denna vecka när plötsligt matcher i omgång 2 skall spelas och de övriga i omgång 13 resp 16. Oavsett bara de spelas är huvudsaken.  

 

Fredag den 15/1 Kl. 19:30

 

Malmbäck - Bore match i omgång 16.

En match i mittenriket båda 5 poäng på 9 matcher är detta en match att skilja lite på vetet och agna då lagen under är det samma som bottenskiktet

 

Fredag den 15/1 Kl. 19:30

 

Målilla - Åby/Tjureda match i omgång 13

Seriefinal och bör locka storpublik då båda lagen nu har en stor supportergrupp som stödjer sina lag och skall Målilla vara med att vinna serien krävs en seger och vill Å/T vinna serien skall de vinna denna match.

 

Lördag den 16/1 Kl. 14:00

 

Tjust - Månsarp match i omgång 13

Vem skall ligga sist i serien efter denna Tjust innehar jumbo platsen i serien och det gnälls på hemsidan främst ibland supporters men rykte sägs att moralen i laget är si och så också då framgången uteblivit helt denna säsong.  Månsarp trivs bäst hemma på Råslätt men de har flyt i laget nu så allt kan hända.

 

Lördagen den 16/1 Kl. 14:00

 

Åtvidaberg - Stjärnan match i omgång 2  

Åtvidaberg 3:a i serien och vilket utgångsläge laget har avgörs i seriefinalen mellan Målilla och Åby/Tjureda
Åtvidaberg och Stjärnorna mötes den 6/1 var det Stjärnorna som hade matchen men stjärnorna föll på målsnöret heter det.
Stjärnorna dras med skador och alla kuggar verkar inte fungera behövs det en vinst dels för moralen i laget för tåget har gått för en topplacering är laget nu inblandad i bottenstriden istället vid en förlust

 

Söndag den 17/1 Kl.14:00

 

Åby/Tjureda - Tjust omgång 2
Denna match skulle spelas i omgång 2 och nytt datum måste blivit en miss i beräkningen då Tjust spelar match både lördag och söndag nu och detta kan sitta i bena på spelarna. Sen kan resultatet i lördagsmatchen påverka huvuden på spelarna både negativt som positivt.
För matchen kan vara en match mellan toppen och botten och sen ett returmöte där Tjust förlorat hemma med 11 – 1 svider och ilskan i matchen och på gästboken lär kanske blossa upp på nytt då det lär varit hätskt på isen och det gnälls internt är det Åby/Tjureda som skall vara det bättre laget

Av bandystars - 11 januari 2016 19:20

Tjust har verkligen inget flyt just nu. På lördagen gjorde man en bra insats i derbyt borta mot Åtvidaberg – men hemmalaget gjorde 6-5 på övertid. Detta skriver husorganet på webben

 

Alexander Sannikov var en av Tjusts bästa i förlustmatchen mot Åtvidaberg där ett sent mål förstörde allt.

 

– Vi stod upp för varandra och gav verkligen tabelltvåan en match. Jag tycker vi var värda minst en poäng, säger tränaren Thomas Fransson.

 

 Faktum är att Tjust gjorde en av säsongens bästa matcher.

 

– Det är ju det oflytet man har när man ligger där vi gör (i tabellen), och omvänt resonemang för Åtvid. Vi gör en bra match och är värda poäng, tycker Thomas Fransson.

 

 Tobias Dahlqvist, som bara 25 år gammal tvingas avsluta bandykarriären på grund av artros i höftleden, gjorde sin sista match i lördags.

 

 Han fick kramar, blev fotograferad och avtackad av folk både från Åtvidaberg och Tjust. Han såg rörd och lite tagen ut.

 

– Det kändes fint. Det är många tankar som snurrar runt i huvudet just nu, säger Tobias Dahlqvist.

Av bandystars - 11 januari 2016 11:57

Ny tung förlust – Stjärnan faller. Det är fritt fall för Stjärnan i bandyettan. Mot jumbon Månsarp kom tredje raka förlustenm Mediorna är inte nådiga mot våra Stjärnor på webben.

Bandystars kan inte finna något om Bore men finns kanske att läsa i papperstidningen är de  på väg att smällta bort också

 

Om det trots allt ska sägas något till Stjärnans försvar så saknades ett drygt halvdussin spelare, varav fem ur startelvan.

 

Bland andra Valerij Savichev som klev av med skadad ljumske på uppvärmningen och Alexander Karpovich som skadades efter fem minuter.

 

– Det är klart att det är tufft när man saknar fem bärande spelare, men då måste man spela smart i stället och det gör vi sannerligen inte. Det får ju inte hända att man förlorar med 6–1 mot Månsarp, säger sportchefen Per Folkesson.

 

– Förra säsongen gick mycket med oss, nu går det mesta emot oss. Vi får göra en nystart så att det inte bara rinner på.

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards