Alla inlägg under januari 2016

Av bandystars - 6 januari 2016 00:15

Tjust IF sist ut innan serien vänder och Åby/Tjureda analysera sig själva och motståndarna inför matchen

 

En av säsongen längre bortaresor väntar på trettondagen när a-laget bege sig till Gamleby och Tjustvallen för match mot Tjust IF. Ett Tjust som börjar serien svagt och endast tagit två poäng på sina inledande sex matcher. Trots den dåliga poängskörden är det ett bra lag men gör vi vad vi ska så kommer vi åka hem med två nya poäng i bagaget.

 

Laget har hunnit med ett träningspass sedan söndagens seriefinal och det kan bli någon förändring i truppen till morgondagens match. Vi dras fortfarande med en del skador men överlag ser det bra ut och det är många som är med och konkurrerar om platserna.

 

Motståndet

Tjust har haft en tuff inledning på säsongen, endast en vinst har det blivit och den kom emot Månsarp den 28 november då man vann på Råslätts IP med 10-4. Utöver det har det alltså blivit fem förluster. Man har både haft svårt att göra mål samtidigt som man varit ihåliga bakåt.

Inför denna säsongen har man gjort en hel del intressanta värvningar, Alexandr Sanikov har hämtats från Målilla, Från Stjärnan värvade man både Denis In-Fa-Lin och Igor Golovin. Och från Ryssland har man hämtat målsprutan Ivan Ushakov, som för två säsonger sedan öste in mål för IF Stjärnan.

Trots detta har man alltså inte riktigt på ihop spelet och det verkar som att samspelet mellan deras lagdelar inte stämmer ännu.

 

9-0 på försäsongen

Vi mötte Tjust i gruppspelet i Stinsen Arena Cup på försäsongen, En match som vi vann med hela 9-0 trots att matchen bara varade i 60 minuter. Men försäsong och träningsmatch är helt olika saker, och även om det gått tungt för Tjust så här långt så kommer de komma igång förr eller senare.

Fortsätter vi att spela disiplinerat så känns det ändå som vi är stora favoriter i denna matchen. Nyckeln blir som vanligt att ta jobbet, kämpa, och ge 100 procent i varje situation.

 

Efter denna matchen är halva serien spelad, Kan vi gå in i halvtid obesegrade ser det lovande ut inför andra halvan.

Matchen startar 14:00 i morgon, är du inte på plats så går det som alltid att följa matchen på Elitrapport.

Av bandystars - 5 januari 2016 05:15

Tre högintressanta matcher spelas alla börjar Kl. 14,00


IF Stjärnan – Åtvidaberg

Stjärnorna gått i stå eller skall vi se det som kräftgång och nu gäller det att visa upp sig inför hemmasupporters.
Åtvidaberg fick också åka hem efter blivit utspelade av Åby/Tjureda och åkte på sin första förlust denna säsong

 

Målilla - Bore

Derbyt mellan Målilla Bandy och Bore bjuds publiken på fri entré blir en match som troligen får en rekordpublik då det stundar finns bandyväder och Målilla har haft bra publiksiffror som regel.
Målilla slåss i toppen och favoriter, Bore vaknat till liv och spelar offensivt kan överraska kanske men då får de inte blotta sig för Målilla är på hugget i varje match

 

Tjust - Åby/Tjureda

Tjust har inte glatt sina supporters och alla värvningar som skulle ge Tjust det där extra har inte blivit någon större succé. Satsningen på ryssarna i alla ära det gäller att ha vikingar som fajtas också.
Åby/Tjureda kör över sina motståndare nu och frågan är går de att stoppa från att ta hem serien med detta lag de har idag. Knappast det skulle vara deras underskattning av motståndarna och att det gått så bra att de slappna av förtidigt.

Av bandystars - 4 januari 2016 20:19

Skön seger i seriefinalen detta skriver Åby/Tjureda på sin hemsida och Bandystars kan bara instämma för nu leder de serien och allt går deras väg just nu.
Ni kan läsa här eller på Å/T hemsida en hemsida som klubben skriver på både innan och efter matcherna referat etc.
I artiklen finns länkar till Matchloggar etc som ni läsare av Bandystars måste gå via Å/T  hemsida för att komma till. Dock måste Bandystars ge en extra puff att missa inte att se bilder från matchen
Andreas från Bilderna.it var på matchen och tog lite häftiga bilder, dessa hittar du HÄR.

 

 

Söndagens seriefinal blev en jämn och spännande historia med mycket lägen åt bägge hållen men där två duktiga målvakter höll siffrorna nere. De drygt 300 i publiken fick se Åby gå till pausvila med sköna 3-0 efter två mål sent i första halvlek. Efter 1-1 i andra så vinner vi med 4-1 och tar sjätte raka segern.

 

Återigen lite ändringar i laget. Daniel Tägt på skidresa, Lasse Thuresson in på backplats. Pontus och Martin L inte tillgängliga. Jonathan in i truppen som mittfältsavbytare.

Christoffer C avbytare i den defensiva mittfältsrollen och Andreas avbytare på topp.

 

Därav blev dagens lag:

 

Oskar L i mål.

Tobbe J libero.

Lasse och Dennis backar.

Rinaldo och Gustav W halvor.

Daniel H defensiv mitt.

Marcus och Gustav J offensiva mittfältare.

Björn och Filip F på topp.

Bänken: Jonathan Svensson, Andreas Haraldsson, Christoffer Claesson och Axel.

 

Första halvlek:

Vi börjar matchen lite avvaktande och det är Åtvidaberg som skapar de första lägena. Ett skott täcks ut till hörna som vårt rus klarar av.

Efter fem minuter drabbas Åtvid av en utvisning när Erik Skoogh slår undan skridskon på Fredrik.

Vi skapar våra första chanser och har ett par skott på mål som målvakten klarar.

I den 11 minuten får vi vår första hörna. Andreas petar till Marcus som skjuter, bollen tar en Åtvidspelare i brösten och dimper ner på mållinjen, innan de hinner få bort bollen har Björn slängt sig fram och forcerat in bollen i mål. 1-0.

Det är vi som skapar mest lägen nu och bara minuten senare har Björn ett bra läge där han bryter in i straffområdet från höger, ganska rejält fasthållen i tröjan lyckas Björn ändå få iväg ett avslut men målvakten räddar.

Vi fortsätter att skapa chanser och hörnor men målvakten räddar det som går på mål. Åtvidaberg har inte mycket farliga lägen i första halvlek. Den farligaste är en hörna som Oskar gör en grym reflexräddning på med högerhanden.

Fem minuter innan paus kan vi göra 2-0. Gustav J kommer fint mitt i plan och slår en passning emot Marcus, En Åtvidklubba kommer emellan men bollen studsar tillbaka till Gustav som rundar en motståndare och gör ett nytt försök att passa, bollen går denna gången fram till Marcus som fri med målvakten höjer klubban för att skjuta, det blir dock en perfekt skottfint för Marcus missar bollen, medvetet?!, och det ställer Åtvids utrusande målvakt lite som går ner och då lyfter Marcus den snyggt över hans högra ben in i mål.

Två minuter senare gör vi också 3-0. Frislag till vänster ett par meter utanför straffområdet. Filip tar det och slår en lång passning över till högersidan där Fredrik kommer, in i straffområdet, slalom mellan två backar och runt målvakten.

Två mål som gör att vi går till paus med 3-0 istället för 1-0. Skönt

 

Andra halvlek:

Andra halvlek startar och Åtvidaberg har inte gett upp utan spelar bra. Ett fint anfall slutar med att man kommer in i straffområdet och lyckas runda Oskar, Bara att lägga in den i öppet mål för Åtvidspelaren trodde nog många men Tobbe hinner ner till mållinjen och får i samma veva som han faller bakåt bollen på skridskon varpå Oskar han ta den. Åtviaberg ropar mål och vill ha det till att bollen var inne men domaren slåt ut med händerna.

I den 55 minuten åker Gustav J ut 10 minuter för bentackling. Bara två minute senare recuderar Åtvid efter ett fint anfall med snabbt passningspel och en sista pass i sidled och skott förbi en chanslös Oskar. 3-1.

Direkt efter skapar de en hörna, hade det blivit 3-2 här så hade det nog blivit nervöst men vi reder hörnan och några minuter senare skapar vi en hörna istället. Hörnan blir farlig där första skottet går i muren, returen gör måvakten en bra parad på med armen, tredje returen skjuts igen i muren innan Björn lyckas trycka in bollen. 4-1.

Sista halvtimmen är det ett par lägen åt bägge hållen där vi skapar lite fler klara lägen främst genom skott. Men målvakten är duktig och klarar de festa. Bland annat har Filip ett par bra försök, ett som målvakten är på och en försvarare kan slå undan på mållinjen, ett annat längst isen som är när aatt smita in mellan benen men målisen får ihop skridskorna.

Åtvid har ytterligare situation där man lycka överlista Oskar men återigen är Tobbe där och kan rädda på mållinjen, även denna gången ropar Åtvidspelarna för mål och att bollen var över linjen men domaren slår ut med armarna denna gången också..

vi frågade både Oskar och Tobbe efter matchen om bollen var inne i dessa situationer. Oskar vet inte då han inte såg och Tobbe vet inte heller.

 

- I den första situationen ramlar jag bakåt samtidigt och tar tag i målnätet, därför ser det ut som bollen är inne. Bollen tar mina skridskor och om jag står på linjen eller bakom den vet jag faktiskt inte. Även andra gången tar bollen skridskorna och jag vet inte riktigt vart jag står. Säger Tobbe själv.

 

Det sista som händer i matchen är att Flip kommer runt på högerkanten och spelar in bollen till Björn som lägger in bollen i öppet mål, men precis i samma veva blåser domaren av matchen och inget mål.

Seger med 4-1.

 

Summering:

Stabil seger där återigen vårt fina försvarspel är grunden. Åtvidaberg är ett riktigt bra bandylag och sätter oss på prov flera gånger men vi reder ut det och visar enorm vilja och kämpar verkligen för varandra.

Offensivt skapar vi mycket bra lägen och många hörnor, Skärpan i avsluten, framförallt på fasta situationer kan bli lite bättre känns det som och med tanke på vilka skyttar vi har i laget så ska vi kunna ha lite mer skärpa i vissa situationer och trääfa mål.

Matchens bästa spelare i respektive lag utsåg lagens bägge målvakter till. Joakim Nygren i Åtvids mål gör den ena räddningen efter den andra och är riktigt bra. I vårt mål är Oskar som vanligt en klippa och gör ett antal fina räddningar.

 

Andreas från Bilderna.it var ute och tog lite häftiga bilder, dessa hittar du HÄR.

Andreas är en mycket duktig fotograf och vi rekommenderar starkt hans hemsida där det finns mycket härliga bilder att beskåda.

 

Mål Åby/Tjureda:

Björn Einarsson 2 st, Marcus Bodin, och Fredrik Rinaldo.

 

Framspelningar Åby/Tjureda:

Andreas Haraldsson, Gustav Johansson, och Filip Fransson.

 

Matchrapport finner du HÄR: Matchrapport

Matchlogg finner du HÄR: Matchlogg

 


Av bandystars - 3 januari 2016 15:38

Seriefinal men det såg ut som det mestadels var ett lag på isen efter en trevande start och lagen verkar mer visa upp sig för varandra och publiken i matchinledningen, men sen blev det i stort sätt bara ett lag på isen som visade upp sitt register i första halvlek.
Andra halvlek stundtals mer ställningskrig men det var bara stundtals som ÅBK fick låna nystandet kom de aldrig i närheten att komma ikapp.

 

Matchen första utvisning kom efter 4,38 Slag på skridskon Erik Skoogh Åtvidaberg som ändå lyckas pressa Å/T och skapar en hörna.

 

Därefter blir det Å/T för hela slanten som skapar skott på mål och flera hörnor och en hörna hittar målet efter 10:43 Björn Einarsson sätter nystandet i nätmaskorna Assist: Andreas Haraldsson

 

ÅBK får låna nystandet några minuter men det var nog bara Å/T som slappnade av för sen är det återigen skott och hörnor som radas upp av Å/T som skapat 5 skott och 4 hörnor efter 25 minuter

 

ÅBK får låna nystandet efter en halvtimmes spel och lyckas skapa en hörna och skott på mål sen är det Å/T på nytt och efter 39:17 ökar de på sin ledning till 2-0  Mål Marcus Bodin Assist: Gustav Johansson 

 

Å/T vekar använda sina motståndare som statister eller rundningskoner för det sa pang i nätmaskorna nästan direkt 41:18 ökar de på ledningen till 3-0  Fredrik Rinaldo Assist: Filip Fransson

 

Statistik Skott: 6/2 Hörnor: 7/2 Straffar: 0/0 Frislag: 8/4 Utv: 0/10

 

Andra halvlek

ÅBK verkar kommit över chocken och snackat ihop sig under pausvilan och börjar nu bjuda upp till kamp om nystandet. Å/T kan avslappnat spela dels på resultatet men är i grunden det bättre laget.

 

Matchen andra utvisning kom efter 55:58  Bentackling Gustav Johansson Å/T

 

Detta kan ÅBK utnyttja och reducera efter 57:23 till 3-1 Jesper Åkerlund Assist: Jesper Jacobsson 

 

Å/T med fullt manskap tar direkt kommandet i matchen och återställer målsiffrorna efter 63,30 genom Björn Einarsson som sätter 4 – 1

 

Resten av matchen blir mer eller mindre transportsträcka Å/T suveräna bestämmer händelseförloppet med att åka upp och ner skapar hörnor och skott på mål och ÅBK får ibland komma upp och visa sig i protokollet

 

Åby/Tjureda leder serien och de 312 supporterna flertalet hemmasupporters trivdes

 

Statistik Skott: 11/3 Hörnor: 13/5 Straffar: 0/0  Frislag: 17/17 Utv: 10/10

 

Matchlogg

Av bandystars - 3 januari 2016 05:15


Den som tycker om Bandy och som inte har något speciellt för sig kan Bandystars rekommendera att bege sig till Växjö trakten och Åby där seriefinalen mellan Åby/Tjureda och Åtvidaberg möts Kl. 14,00.
Å/T skriver på sin hemsida inför matchen

 

Seriefinal när Åtvidaberg kommer på besök

En riktig spännande match spelas under söndagen när Åtvidabergs BK kommer till Åby på söndagseftermiddagen. Åtvidaberg har precis som vi startat serien bra och har ett ungt, spännande lag som spelar en rolig bandy. Så det finns goda förutsättningar för att vi kan få se en fartfylld och välspelad match

 

Vi kommer förmodligen få se ett par förändringar i hemmalaget sen förra matchen. Ett par skador och några som är bortresta medför en del ändringar och hur laget formeras är i skrivande stund ej helt färdigt.

 

Seriefinal

Åtvidaberg har precis som vi startat serien med fem vinster av fem möjliga och ligger tvåa i serien efter oss. De spelar med mycket fart och kör mycket lyft och flippar som det gäller att vara med på.

Laget har redan haft sex straffar på sina fem matcher, men bara gjort mål på fyra av dessa. Hörnor är de bra på, ungefär var sjätte hörna de får gör de mål på.

Laget innehåller många duktiga spelare. En att hålla extra koll på är deras nr 22 Albin Wretman som gjort 10 poäng så här långt.

 

Fortsätta med samma spel

För vår egen del gäller det att fortsatta spela lika bra som vi gjorde senast mot Stjärnan. Det gäller att vara med från början, fokusera på rätt saker och ge 100 procent i alla situationer.

Vi mötte Åtvidaberg två gånger på försäsongen. En förlust med 8-3 först innan vi fick revansch i finalen i Stinsen Arena Cup och vann med 7-2.

I dessa matcher spelade Åtvidaberg med mycket fast och ett varierat spel där vi stundtals hade problem med deras flippar och långa spel. Här gäller det att vi är med och hjälper varandra på planen. Kan vi neutralisera detta så är mycket vunnet.

 

Vädret ska bli bra på söndagen så alla förutsättningar finns för att spela bra bandy. Så boka 14:00 på söndag och se till att du är i Åby då.

Av bandystars - 2 januari 2016 18:23

Sex mål räckte inte för Tjust Tjust Bandy fick fart på målskyttet, men vad hjälpte det när det var vidöppet bakåt. Detta skriver deras husorgan på sin webb

 

Inför lördagens bortamatch mot BK Bore hade Gamlebylaget fokuserat på anfallsspelet på träningarna inför matchen. Det gav utdelning i och med att laget gjorde sex mål, men det var inte mycket till hjälp eftersom motståndarna gjorde åtta mål.

 

– Vi gör en del individuella misstag och det är det svårt att freda sig emot. Vi spelar rätt hyfsat, men sedan de fått ett målmässigt övertag så innebar det att vi fick jaga och jaga, säger Tjust Bandys tränare Thomas Fransson efter förlusten med 6–8.

 

Efter en jämn första halvlek målmässigt, ställningen i paus var 2–2, så kopplade hemmalaget tidigt ett grepp om matchen i andra halvlek.

 

Redan efter 56 sekunder kom 3–2 och tre minuter senare gjorde Bore 4–2. Visserligen reducerade Simon Oscarsson till 3–4, men tre raka mål från hemmalagets sida avgjorde matchen mer eller mindre. Bore ledde med 7–3 med 15 minuter kvar

 

Tjust snyggade till siffrorna i slutminuterna, men närmare än reducering till 6–8 med åtta minuter kom inte laget.

 

– Hade matchen varit i några minuter till så hade vi kunnat komma ifatt, men nu är det 90 minuter som gäller.

 

– Vi måste acceptera att vi inte är bättre för tillfället. Vi kuggar inte i till 100 procent överallt och ska vi kunna ta poäng måste vi kugga i ordentligt. Det finns många duktiga spelare i laget, men just nu får vi inte ihop det som ett lag, konstaterar Thomas.

 

I och med förlusten står Tjust kvar på två poäng efter sex spelade matcher och på onsdag väntar topplaget Åby/Tjureda på hemmaplan.

 

Mål och pass, Tjust: Simon Oscarsson 2+0, Mathias Norell 2+0, Alexandr Sanikov 1+1, Denis In-Fa-Lin 0+2, Ivan Usahkov 1+0.

Bore · Tjust
Av bandystars - 2 januari 2016 18:16

Islossning för "Glasan" när Bore derbyvann. Sex mål på sex matcher. I den sjunde lossnade det rejält för Daniel "Glasan" Gustavsson. Detta skriver husorganet efter matchen på sin webb

   

– Skönt, det har varit lite stolpe ut, säger fyramålsskytten.

BK Bore har inte riktigt levt upp till förväntningarna så här långt. Men nu verkar Figeholmslaget vara på gång. I annandagsderbyt mot Stjärnan hämtade de upp 1-5 till 5-5. Mot Tjust tog de, även om det blev lite nervigt på slutet, en stabil derbyseger.

 

– Det känns som att vårt spel kommer mer och mer. Mot Stjärnan knöt vi näven i paus och körde på som fan. Jag hoppas det vänder nu, säger Daniel "Glasan" Gustavsson.

 

Efter en halvlek i motvind för Bore stod det 2-2. I andra var "Glasan" en anledning till att hemmalaget trampade ifrån. Adam Nicklasson gjorde 3-2 efter en minut och tre minuter senare gjorde "Glasan" 4-2, hans första av fyra mål i halvleken.

 

– Skönt, det har varit lite stolpe ut den här säsongen. Jag tror det var tre-fyra matcher i rad där jag hade ribbskott, går de två centimeter under så är det mål. Nu var det jävligt skönt att det lossnade, säger 32-åringen som inte var särskilt imponerad av motståndet.

 

– Jag tycker vi är bättre över hela banan i 90 minuter. Jag vet inte riktigt hur deras spelstil är, men jag tycker de har ett skickligare spelarmaterial än att bara slå lyror i 90 minuter.

 

Bore ligger femma i tabellen med fem inspelade poäng på sju matcher. "Glasan" tror det blir svårt att jaga ikapp topplagen.

 

– Åby/Tjureda är solklara, de är jävligt vassa och seglar nog ifrån. Målilla är rätt bra också när det stämmer och sedan har de ju en gigant längst bak med "Skorven" (målvakten Jonas Persson). Sedan vet vi att vi kan slå alla lag och vi ska göra det vi kan.

 

Spelande tränaren Niclas Nieminen var givetvis glad över två lördagspoäng, men är säker på att det finns mer att hämta.

 

– Jag tycker vi växer och växer, men jag är inte nöjd och det är ingen här som är. Vi har fortfarande inte gjort två riktigt bra halvlekar i en och samma match. Det är lite för mycket upp och ner. Nu ska vi se till att göra en riktigt bra match mot Målilla på onsdag.

Bore · Tjust

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards