Direktlänk till inlägg 16 januari 2016

Målvaktsstjärnan lämnar Målilla bandy

Av bandystars - 16 januari 2016 12:43

En bomb i bandy småland Målvaktsstjärnan lämnar Målilla bandy Han saknades i seriefinalen i går. Nu bekräftas att Jonas ”Skorven” Persson lämnat Målilla Bandy. Detta skriver husorganet på sin webb

   

Enligt uppgifter till Sporten är han klar för elitserielaget IFK Vänersborg.

 

Det slog ner som en liten silly season-bomb i bandy-Sverige när Jonas "Skorven" Persson blev klar för division 1-laget Målilla Bandy. Med 20 elitseriesäsonger och landslagsmeriter i ryggsäcken var det ett av klubbens mest meriterade nyförvärv någonsin. Han har också levt upp till förväntningarna under säsongen och varit en stor del i att Målilla släppt in så få mål. Nu lämnar han dock. I seriefinalen mot Åby/Tjureda på fredagskvällen var han inte med och ersattes av Johan Hedbris.

 

Nu bekräftar Målilla Bandy att han lämnat klubben.

 

– Jag kan bekräfta att han lämnat. Mer vill jag inte kommentera, det kommer en pressrelease under dagen, säger sportchefen Linus Johansson.

 

Enligt uppgifter till Sporten är han klar för elitserielaget Vänersborg.

 

Uppgifterna är bekräftade på Målilla hemsida

Målilla Bandy bryter kontraktet med målvakten Jonas Persson. Det är en stor besvikelse för oss, men vi såg ett fortsatt samarbete som helt omöjligt.
I samband med detta har vi också gjort klart med en ny målvakt i 25-årige Erik Pettersson.



Jonas Persson, med 20 säsonger i Elitserien på meritlistan, värvades till Målilla Bandy inför den här säsongen. Med facit i hand kan vi konstatera att det inte blev som vi hade tänkt oss och på fredagseftermiddagen (sista dagen för övergångar inom svensk bandy) bröts kontraktet mellan Målilla Bandy och Jonas Persson.



Diskussion under lång tid
Sportsligt, sett till prestationer under matcherna, har Jonas Persson bidragit med allt vi hade kunnat hoppas på. Bakom kulisserna har det i två och en halv månad funnits en diskussion där Jonas starkt har framfört att han vill avsluta säsongen i elitserielaget IFK Vänersborg. För att, som han själv uttrycker det, ”få en fin avslutning på elitkarriären”.



Vi har stått emot så länge vi har ansett det hållbart. Men till slut fanns det inget alternativ och vi såg ingen annan utväg än att hitta en ekonomisk uppgörelse med IFK Vänersborg och helt enkelt sälja Jonas Persson.



Det har inte varit något enkelt beslut att ta och vi är mycket besvikna över den uppkomna situationen. Men att slutföra säsongen med en spelare som så tydligt visar att han inte vill vara kvar i Målilla Bandy hade inte gynnat någon. Vi har en mycket fin sammanhållning i truppen och en mycket stor del i vårt beslut handlar om att vi vill ha det så även i fortsättningen. Då fungerar det inte att ha en spelare i truppen som inte är motiverad, inte har glädjen, energin eller viljan för att göra något bra tillsammans med sina lagkamrater.



Truppen informerades efter matchen mot Åby/Tjureda på fredagskvällen och tog detta på ett mycket bra sätt.



Vi har stor förståelse för att det finns en besvikelse hos våra supportrar efter det här beslutet. Vi kan lova er att beslutet är väl genomtänkt och taget för truppens och föreningens bästa.



Ny målvakt
På fredagskvällen gjorde vi också klart med en ny målvakt i 25-årige Erik Pettersson. Erik har Vetlanda BK som moderklubb och spelade senast i Skirö/Nävelsjö. Under ett par säsonger var han en av de absolut bästa målvakterna i division ett. Från och med måndag är det därmed Johan Hedbris och Erik Pettersson som slåss om platsen mellan stolparna. Att hitta en ny målvakt var helt nödvändigt för oss. Vi står inför en rolig avslutning på säsongen med två lag i seriespel, och måste då också se till att vi står väl rustade på målvaktssidan för både träning och match.




/Sportgruppen, Målilla Bandy


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards