Direktlänk till inlägg 16 januari 2016

Intensiv helg för Tjust

Av bandystars - 16 januari 2016 10:43

Intensiv helg för Tjust. Division 1-matcher mot Månsarp och Åby/Tjureda väntar för Tjust Bandy i helgen. Minst två poäng är målet. Detta skriver husorganet på sin webb och Bandystars skulle bli mycket överraskad om det skulle bli mer än två också.

 

Erik Quiros är tillbaka i Tjust Bandys trupp och tar Tobias Dahlqvists plats nu när han har slutat.

På grund av inställda matcher i början av säsongen (när vädret var för milt) blir spelschemat aningen komprimerat när dessa matcher ska tryckas in någon annanstans. Det får Tjust Bandy erfara i helgen när det vankas hemmamatch på lördagen och bortamatch på söndagen.

 

Den viktigaste matchen är helt klart den på lördagen, mot laget precis ovanför Tjust i tabellen; Månsarps IF.

 

I bortamötet med Månsarp i november vann Tjust med 10–4, lagets hittills enda seger, efter att Ivan Ushakov och Hampus Ivarsson gjort fyra poäng var.

 

– Då spelade vi riktigt bra första 40 minuterna och ledde med 4–0. Vi gjorde en bra match, säger Tjusttränaren Thomas Fransson.

 

På Tjustvallen siktar man givetvis på samma utgång. Men det är ett Månsarp i högform som kommer. Lagets enda två segrar har tagits i de två senaste matcherna; 4–3 mot Malmbäcks IF och 6–1 mot IF Stjärnan.

 

– Månsarp har hittat något och har några riktigt bra spelare med allsvensk rutin. Det blir tufft, men vi har också höjt oss. Vi har hittat en modell som passar oss hyfsat bra. Har vi bara rätt inställning som vi hade mot Åtvidaberg, att vi blir förbannade och bryr oss istället för att bara rycka på axlarna, då vinner vi.

 

I söndagens bortamatch mot suveräna Åby/Tjureda är siktet lägre. Ganska förståeligt med tanke på att Tjust fick stryk mot den obesegrade serieledaren med 11–1 på hemmaplan för en och en halv vecka sen.

 

– Det får bli vad det blir. Fokus ligger först och främst på matchen mot Månsarp, menar Fransson.

 

– Vi hade ett möte häromdagen, och då diskuterade vi bland annat att alla i laget måste kommunicera bättre. Målet är att vinna de hemmamatcher som är kvar nu, och att försöka chocka i någon bortamatch, även om det blir svårt mot lag som Åby/Tjureda och Målilla.

 

Truppen ser likadan ut som i senaste matchen mot Åtvidaberg, förutom att Erik Quiros är tillbaka och hoppar in på Tobias Dahlqvists plats eftersom han har lagt skridskorna på hyllan.

 

Det innebär även att Max Lindqvist vaktar målet då Viktor Ström fortfarande är sjuk.

 

– Vi siktar på två poäng, avslutar Tjust Bandys tränare Thomas Fransson och gör sig redo för en intensiv matchhelg.

Malin Belfrage

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards