Direktlänk till inlägg 16 januari 2016

Härlig seger i seriefinalen

Av bandystars - 16 januari 2016 13:08

Härlig seger i seriefinalen skriver Åby/Tjureda på sin henmsida

Som alltid när det vankas bandy på Venhagsvallen i Måilla var det bra tryck runt bandyplanen när lagen skrinade in till matchen. Minus 15 grader drog ner publiksiffran en hel del men 247 tappra själar fanns på plats för att bevittna denna viktiga match. Riktigt roligt att så många Åby supporters anmält sig till den anordnade supporterbussen och livade upp stämingen enormt på läktaren med sång och flaggor med mera. Tack för stödet..

 

Laget:

 

Oskar L i mål.

Tobbe J libero.

Daniel T och Dennis backar.

Fredrik och Gustav W halvor.

Pontus defensiv mitt.

Martin L och Gustav J offensiva mittfältare.

Björn och Filip F på topp.

Bänken: Lasse, Daniel H, Marcus, Andreas, och Axel.

 

Första halvlek:

Efter att Målillas klack Happy Clappers dragit av sitt Tifo så blåser domaren igång matchen och redan från start är det go stämning på läktarna där Happy Clappers kör sina sånger men man kan också höra den tillresta Åbyklacken sjunga vilket ger oss extra energi.

Och redan i andra minuten tar vi ledningen. Martin Lindqvist får bollen mitt i banan och hittar ut till Björn som ur högervinkel skjuter i mål. 0-1. Vi fortsätter att spela bra och är nära att utöka, det blir en tilltrasslad situation i Målillas straffområde får Martin ett bra lägen men målvakten kommer ut och räddar.

Bolliinehavet är relativt jämnt inledningvis och Målilla kommer i en del anfall men skapar inte jätte heta lägen. Efter sju minuter åker Dennis ut 10 minuter för slag på skridskon men vi fortsätter att spela bra och har något skott på mål under denna period trots en man mindre.

Målillas första utvisning kommer efter 21 minuter. Minuten senare gör vi 0-2. Gustav W får bollen, släpper den till Martin som åker igenom och får bollen i mål.

Målilla reducerar direkt efter när man får inslag på egen planhalva, drar en lyra som Erik Karlsson kan plockar ner och göra mål på. Oturligt nog får Tobbe ett felskär när han ska vända sig om och ramlar vilket gör att Karlsson enkelt kan plocka ner bollen. 1-2

.

Men vi deppar inte ihop utan kör på och när nästan halvtimmen har gått får Martin iväg ett perfekt lyft som Marcus plcoakr ner och fri gör han inget misstag, 1-3. Återigen reducerar Målilla omgående, ett distanskott som Oskar gör en fin benparad på men returen går ut till två helt fria Målillaspelare som enkelt slår bollen i mål. 2-3 Här är vi inte riktigt med och tappar markeringen.

Återigen gör vi sedan mål nästan direkt när Martin kommer runt på vänsterkanten och får in bollen framför mål där Andreas kan peta den i mål. 2-4. Haltidsresultatetblir sedan 2-5 efter att Gustav J kan skjuta en bit utanför straffområdet efter att ha fått en fin pass av Martin.

 

Andra halvlek:

Andra blir sedan mest en transportsträcka, vi spelar ännu bättre nu och Målilla tillåts inte skapa något alls. De börjar spelar fult när de inser att matchen är förlorad och får ett gäng utvisngar som kunde varit flera.

Filip gör 2-6 i den 70 minuten på straff efter att Fredrik åkt igenom och blivit fälld. Därefter får Andreas utgå skadad efter en ful eftersläng. Sne åker Hampus Karlberg ut 10 minuter för osportsligt efter att ha slängt iväg Tobbes klubba efter en hård närkamp. Och minuten senare skjuter en Målillaspelare bollen efter signal mot en av våra spelare som ligger på isen, domaren missar detta, pontus står upp för laget och markerar mot Målillaspelaren att detta inte är OK med en armbåge/axel i bröstet och får rött kort.

Målilla tar sedan timeout men den leder vara till att laget åkler på fyra 10 minutersutvisningar inom fyra minuter, och med ett par spelare mer på isen kan Björn göra 2-7 som blir slutresultatet.

 

Summering:

Riktigt bra insats från oss. Vi jobbar och sliter från början till slut. Defensivt gör vi det bra. Vi är med bra i styrningen över hela planen nästan hela tiden och det gör att vi blir täta bakåt och får ut motståndarna på kanterna. Deras mål kan vi vara lite mer vakna på men i övrigt skapr inte Målilla mycket farliga chanser då vi verkligen offrar oss och jobbar hårt.

Offensiven går inte att klaga på, vi har många fina anfall som byggs upp bakifrån och där vi sedan kommer på bred front med många spelare.

 

Tyvärr tappar domarna matchen vilket gör att mycket fokus hamnar på dem framför allt i slutet på matchen. Från början satte domarna en alldeles för låg nivå och tillät för mycket, åt bägge hållen, vilket gör att det blir hårdare och hårdare spel och domarna tappar det helt till slut. När de så småningom börjar visa ut folk så blir det helt plötsligt en ojämn nivå då de i början av matchen inte tog en enda utvisning och framåt slutet tog för minsta lilla sak.

Men vi håller oss ändå relativt lugna och har för det mesta fokus på rätt saker. Pontus grova matchstraff är inte något att säga om, Tycker det är helt rätt att vi står upp för varandra där ute när det blir så grinigt som det blir. Det är oturligt att domarna bara ser den andra situationen, och helt missar upprinelsen till den när en Målillaspelare efter signal skjuter bollen mot en av våra liggande spelare.

 Totalt 170 utvisningsminuter i matchen vittnar om att det var en stökig tillställning, inför matchen hade vi och Målilla tillsammans haft 205 minuter tillsammans på hela säsongen.

 

Mål Åby/Tjureda:

Björn Einarsson 2 st, Martin Lindqvist, Andreas Haraldsson, Gustav Johansson, Filip Fransson, och Marcus Bodin.

 

Framspelningar Åby/Tjureda:

Martin Lindqvist 3 st, Andreas Haraldsson och Gustav Warelius..

 

Matchrapport finner du HÄR: Matchrapport

Matchlogg finner du HÄR: Matchlogg

 

Medias artiklar om matchen länkar hittar ni på Å/T hemsida några hittar ni här på Bandystars också

Många åskådare på arenan la nog märke till att Målillas Jonas "Skorven" Persson inte vaktade deras mål igår, det officiella man gått ut med var att Jonas var sjuk. Men det visar sig att han lämnat klubben och skrivit på för IFK Vänersborg. Läs Målilas pressmeddelande om det HÄR.

Medias artiklar kommer här:

Smålandsposten

Barometern

Vimmerby Tidning

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards