Alla inlägg under februari 2016

Av bandystars - 14 februari 2016 19:32

Detta skriver Bore på sin hemsida. Bandystars skrev ett referat direkt efter matchen uppsnappat via elitrapport

Referat: BK Bore - Månsarps IF

Rejäl revansch hemma mot Månsarp

BK Bore som förlorade den senaste matchen, mot just Månsarp, med 8-4 på bortaplan, tog en gruvlig revansch hemma på Kjellskulle. Sebastian Nilsson var åter tillbaka i truppen och stod för hela fem poäng. Matchresultatet skrevs till hela 11-4 när domare Mats Isacsson blåste av matchen.

Förutsättningarna var de bästa, nollgradigt, vindstilla och ett laddat hemmalag som ville beträda hemmaplan Kjellskulle för första gången i "matchspel" denna säsongen.

Bore började dock lite trevande och det syntes att man haft en längre tids speluppehåll, då man första kvarten inte stod att känna igen.

Månsarp utnyttjade detta och tog ledningen i den 7:e matchminuten.

Men fr.om den 17:e matchminuten tog Bore tag i taktpinnen, detta genom en fin induviduell prestation av Johan Andersson, som kvitterade matchen till 1-1.

2-1 kom i den 29:e matchminuten, detta genom Andreas Johansson, ett befriande mål :)

Bore tilldöms i den 42:a minuten en straff, en straff som Daniel Gustavsson förvaltar på bästa sätt, och skjuter in 3-1.

Bore imponerar inte på något sätt, men man har kämpat sig in i matchen och tar med sig detta in i pausvilan.

Andra halvlek

Efter ett bra snack i pausvilan, några justeringar, ja då var det ett helt nytt Bore som kom ut till den andra halvleken.

Redan efter 48:a minuters  spel kom 4-1 (Adam Nicklasson) 5-1 kom efter 52 minuters spel genom firma Gustavsson/Nilsson som hade fina samarbeten under matchen. Innan klockan slog 60, ja då kom 6-1 målet genom Kristoffer Lundgren.

Bore tilldömdes sedan i den 62e minuten, en straff som Daniel Gustavsson missade, eller rättare sagt Månsarps målvakt räddade.

Matchen kändes nästan redan punkterad när hemmalaget gjorde 6-1.

Men man ville inte sluta där. Med början i den 72:e minuten gjorde man 7-1 genom firma Nilsson/Gustavsson, två minuter senare kom 8-1 genom Gustavsson/Nilsson denna gång, och 8-1 kom av bara farten, sedan Sebbe Nilsson hittade Adam Nicklasson som inte gjorde något misstag. Detta målet betydde 9-1 i matchen och hemmalaget slog av lite på takten.

Man luftade även en A-lags debutant i detta läget, Elias Hellsten fick debutera i seniorsammanhang och gjorde några fina byten.

Medspelarna försökte några gånger hittade honom för att han tom skulle få göra mål, men så blev det inte. Även Simon Olsson som denna matchen bytte som ordinarie gjorde en fin insats.

Matchavslutningen var inte mycket att säga om. Månsarp tog en timeout, flyttade upp lite mera folk och blev lite mer desperata i en sista chans att chocka hemmalaget och försöka hämta upp lite mål, men det var aldrig någon fara.

Matchen slutade 11-4 till hemmalaget. Mer information om händelsern etc finner ni nedan.

• Nästa match är på torsdag 18/2, borta mot Tjust kl. 19.00

• Sedan är det serieavslutning på lördag 20/2, detta hemma på Kjellskulle mot IF Stjärnan. Till denna matchen är det fri entré, sprid detta till ALLA. Dagen börjar redan kl. 10.30 med lite uppmärksammande och firande av att Kjellskulle går in på den 20:e säsongen som en konstfrusen bandybanan!
Av bandystars - 14 februari 2016 18:52

Det blev förlust i säsongens sista match för Månsarp och de har spelat sin sista match denna säsong också fortsätter serien en vecka till.

Bandystars måste omvärdera vad som skrevs i början av säsongen att laget skulle bli strykpojkar och placeringsmässigt i botten. Fast de inledde sedvanligt enl plan men sen började det lukta sensationer mot lag som normalt skulle kört över dom och sen vände allt och de vann matcher och detta visade sig nu när serien snart är färdigspelad ligger laget i nuläget på en fjärde plats.  Lagen under kan gå förbi men sämst en sjätteplats imponerar på många som fruktat Månsarp på hemmaisen Råslätt vann de 4 matcher och en på bortais.

Referat

Idag va det dags för säsongens sista match borta mot BK Bore. En del avhopp i truppen från fredagens vinst mot Målilla och övriga spelare kändes lite trötta både psykiskt och fysiskt.

I första halvlek står vi upp bra och tar ledningen efter ca. 7 minuter genom ett skott från Gustav Petersson när undertecknad har grävt fram bollen på kortlinjen. Efter 17 min kvitterar Bore efter ett passivt försvarsspel över hela banan av de för dagen vitklädda Månsarp-spelarna.

Vi skapar mycket chanser men likt Åtvidabergs-matchen så trycker vi inte in bollen i mål och som ett brev på posten så sticker Bore upp o gör både 2 och 3-1 innan halvleken är över, det sistnämnda på straff.

I pausen pratar vi om att vi måste höja oss de sista procenten i närkampsspelet och gå dit ordentligt över hela banan. Men av detta syntes inte mycket i andra halvlek, ett tidigt hörnmål från hemmalaget och ett till snabbt mål drog ner rullgardinen för Månsarp denna dag.

I 75:e minuten har Bore gått ifrån till 9-1 innan Månsarp sprattlar till i ett dödsryck och gör både 9-2, GP igen, och 9-3 genom Lukas Wahlgren. Bore gör därefter 10-3 och 11-3 innan Månsarps bäste spelare för dagen Dennis Einemo rakar in en vänsterhörna och slutresultatet skrivs till 11-4 inför 72 åskådare i Figgeholm.

Serien är slut för Månsarps IF del nu, en säsong som började tufft med ett antal förluster i rad men efter jul kom vi in i serien och radade bland annat upp 4 raka vinster vilket gjorde att vi klättrade rejält i tabellen.

I skrivande stund ligger vi på en meriterande fjärdeplats men eftersom tabellen haltar riskerar vi att ramla ner som sämst till en sjätteplats.

En klart godkänd säsong av oss där alla lag i serien förutom vi hade tippat sig själva som serievinare alternativt topplag!

/Tränare Per Dahlberg

Av bandystars - 14 februari 2016 15:56

Bore kunde bli inblandad i bottenstriden vid förlust. Vid vinst så är de plötsligt med om striden om en strid om fjärdeplatsen. De valde att vinna, komfortabelt också och hade målfrossa

Sedvanligt verkade det som Bore visade att den här matchen den skall vi vinna och äga blev det nog en lite chock när Månsarp tog ledningen i matchen efter 6:54 Gustav Petersson.

Bore fortsätter den inslagna vägen och skapar och skapar hörnor och skott och till slut efter 17:21 kvittera de 1-1  Johan Andersson Assist: Niclas Nieminen

Båda lagen skapar chanser men det missas också när de kommer till avslut är det samtidigt lite små irriterat på isen också blir det tilläggstid

Verkar det som misstagen också uppstår och det blir kontringstillfälle för efter 29:04 kommer Andreas Johansson på egen hand och fixa 2-1 till hemmalaget.

Målet fick Månsarp att vakna och skapa tillfällen grusas detta efter 35:56  då en (Bentackling) skickar Cormac Åhlström-Horgan till snickaboa.

Månsarp verkar ha en akilleshäl fast de brukar också behärska detta ibland och reda upp situationerna men utvisningen var kanske bara ett tecken på att det blir för tufft också och Bore tilldöms straff efter 42:04 och denna förvaltas rätt och bore ökar på sin ledning till 3-1  Daniel Gustavsson

Målet lyfter Bore och Månsarp tvingas försvara sig när attackerna kommer och en målvakt fick visa upp sina kunskaper då hen räddar 5 skott på mål och dessutom så missar Bore hörnor också

Statistik skott: 8/4 Hörnor: 4/3 Straffar: 1/0 Frislag: 10/5 Utv: 0/10

Månsarp åker på en utvisning efter 46:29 (Sabotage) Marcus Nilsson

Bore får strax därefter en hörna 48:04 och denna räddas först men på returen håller sig Adam Nicklasson sig framme och ökar på Bore:s ledning till 4 – 1

Månsarp får låna nystandet och skapar ett skott på mål och en hörna vänder Bore op spelet och efter 52:07 ökar de på sin ledning till 5-1 Daniel Gustavsson Assist: Sebastian Nilsson

Matchen verkar mer eller mindre körd för Månsarp och Bore börjar ha lekstuga på Månsarp planhalva och pangar på mot mål titt som tätt och efter 59:43 rasslar det återigen till i målet och 6-1  Kristoffer Lundgren

Månsarp uppgivna verkar dessutom tappa koncentrationen och detta slutar illa på nytt efter 60:28   Utv (Olämpligt upptr.)Lukas Eberhardzon (jr)

Bore får sen en straff efter 62:56 men denna missar Daniel Gustavsson att sätta i nätmaskorna

Månsarp tar efter 63:29 Timeout bättre sent än aldrig och Månsarp satsar på att komma in i matchen därefter och försökar arbeta sig uppåt Bore;s planhalva stoppas de allt som ofta i sina attacker och i sin iver åker de bort sig efter 72:26 snor Bore nystandet och ökar på sin ledning till 7-1 Sebastian Nilsson Assist: Daniel Gustavsson

72 supporters de flesta jublar för matchen är över för det är nu bara transportsträcka kvar och Månsarp har gett upp

8 – 1 efter 73:56 Daniel Gustavsson som gör sitt tredje mål Assist: Sebastian Nilsson

9 – 1 efter 75:52 Adam Nicklasson Assist: Sebastian Nilsson

Månsarp lyckas efter 81:03 reducera till 9-2 Gustav Petersson som gör sitt andra mål detta också på egen hand.

I bara farten och Bore slappnar av 82:31 ny reducering till 9-3 Martin Svenningsson Assist: Dennis Einemo

Månsarp satsar framåt då lånar Bore nystandet och efter 85:38 ökar sin ledning till 10-3  via en straff Adam Nicklasson som gör sitt tredje mål

Bore bjöd in Månsarp en stund men fick order på att avsluta som en värdig vinnare ökar på sin ledning på nytt efter 87:24 11-3  Mål via (hörna) Peter Berglund Assist: Johan Andersson

Replik på detta kom omgående av Månsarp 11-4  Mål (hörna)  Marcus Nilsson Assist: Lukas Eberhardzon

Matchlogg

Av bandystars - 14 februari 2016 13:04

Bore går kräftgång spelar föredömligt enligt utsago från de egna leden men när laget kommer till avslut då har det blivit kortslutning. Bore behöver poäng fast det är mest för att vara med om placeringarna 4 – 7 (8) då det innan denna helg bara skiljer 3 poäng mellan dessa placeringar.

Efter fredagens och lördagens matcher så kan Bore vara ett av lagen som är inblandade i jumboplatsstriden om inget går deras väg.

Vi får vi inte glömma att B-VM fortgår borta i Ryssland, och Bore har en VM spelare där borta Ronnie Polgar Gegerfeldt spelar i det Ungerska landslaget

Månsarp har match i bena men det sägs att det finns en trupp som består av många spelare lär de nog kunna ställa upp med bästa möjliga lag även i denna match och ge Bore en kamp om nystandet. Dessutom är det sista matchen denna säsong de spelar och vill gärna se till att knippa den fjärde plats de idag har och för att säkra den krävs en seger

Av bandystars - 14 februari 2016 08:47

Bandystars har hittat mer bandynostalgi på hemmaplan Rydal ett bandylag en gång i tiden och dagens husorgan hade en återblick för 50 års sedan där denna artikel en fortsättning av föregående finns att läsa Här

Av bandystars - 13 februari 2016 17:21

Sällan har en seger varit så efterlängtad. Tjust Bandy hemmabesegrade Stjärnan med 7–5. Detta skriver husorganet

Tjust Bandy låg under med 0–2 efter 16 minuter. Men samtidigt, så hade Stjärnan drabbats av ett grovt matchstraff i elfte minuten, vilket innebar att de tvingades att genomföra så gott som hela matchen med en man mindre på banan.

Tjust närmade sig också målmässigt under resten av halvleken. De 61 åskådarna på Tjustvallen kunde konstatera att det stod 3–4 i halvtid.

I den andra halvleken fortsatte Tjust Bandy, stärkta av det numerära överläget, att tugga på målmässigt. Och när det återstod en dryg kvart av matchen tog de ledningen för första gången.

Detta genom dubbla mål av Hampus Ivarsson.

Matchen avgjordes sen i 87:e minuten till Tjusts fördel. Ryssen Ivan Ushakov blev det som slog in det viktiga målet som gav en extremt efterlängtat viktoria – Tjusts blott andra i division 1 den här vintern.

Av bandystars - 13 februari 2016 15:49

Tjust vunnit en match denna säsong Stjärnorna inte vunnit denna sidan nyår. Vinna eller försvinna sista chansen se tåget gå bli lämnad på perrongen ja det fanns mycket att spela om i ärkerivalerna drabbade samman på Tjustkulle.

Bang på rödbetan och det sköts direkt på mål och en hörna efter en minuts spel sitter första nystandet i mål efter 6:38 och Stjärnorna tar ledningen i matchen Andrey Anufrienko Assist: Artur Befus

Det är bara stjärnorna som syns på elitrapport finns Tjust inne på isen månntro och gör de detta så står de inte pall eller så är det en stjärna som är övertänd för efter 10:20 utvisning Grovt matchstraff (Ojust tackling) Jimmie Josefsson ett avbräck för Stjärnan som nu tvingas spela matchen med en spelare mindre på isen

Först efter kvart får se Tjust i protokollet en misslyckad hörna

Trotts en man mindre för Stjärnan så chockar de Tjust för efter 16:20 då ökar de på sin ledning 0-2  Joel Göranson Assist: Tobias Bäckman

Om Tjust lyst med sin frånvaro första kvarten är det de nu som tar över matchbilden skapar förvisso endast ett skott på mål men Stjärnorna tvingas stoppa deras framfart och Tjust får frislag.

Stjärnorna lyckas låna nystandet och skapa en hörna efter 30 min spel. Matchen väger och plötsligt så tilldöms Tjust en straff efter 32:31 och denna förvaltar Mathias Norell och tjust har reducerat.

Om Stjärnorna chockade Tjust i början av matchen så kommer det en kalldusch för Stjärnan då Tjust kvittera efter 33:40 och det står 2 – 2 plötsligt målskytt Ivan Ushakov Assist: Denis In-Fa-Lin

Stjärnan tar Timeout full förstående och sen får Tjust en utvisning efter 38:55 (Slag på skridskon) Alexandr Sanikov

Detta utnyttja Stjärnan nästan direkt och tar ledningen efter 40:39 2-3  Valerey Savichev Assist: Alexander Karpovich

Glädjen blir dock kortlivad för efter 41:55 kvittera Tjust 3-3  Ivan Ushakov Assist: Denis In-Fa-Lin

Utan att se matchen känns det som det är en tuff match där domaren kanske tillåter en hel del är det match i matchen nu mellan äkta stjärnryssar och ryssarna som lämnat stjärnglansen.

Ny utvisning denna gång en Stjärna efter 46:03 då det är 5 min tillägg (Olämpligt upptr.) Sebastian Karlsson. Detta hindrar inte Stjärnorna utan gå på attack och återigen tar Stjärnan ledningen efter 49:13 3-4  Valerey Savichev Assist: Andrey Anufrienko

Statistik Skott: 1/1 Hörnor: 1 / 2  Straffar: 1/0 Frislag: 5/8 Utv: 10/10  En match som ser ut som två lag stångas med varandra och kommer de fram till situationer så gäller det att utnyttja tillfällena då det främst är spelmål och få fasta missade situationer

Tjust kvittera till 4 – 4 efter 47:17 Mathias Norell Assist: Erik Quiros

Matchbilden sen märks tydligt att det är seger som gäller för båda lagen, Tjust kan se tåget annars gå och Stjärnorna kan lämna kvar Tjust på perrongen. Hörnor skott på mål avlöser varandra och båda lagen verkar ha anfall bästa försvar

Stjärnorna bryter ett anfall och efter 57:10 kan Stjärnorna ta ledning i matchen på nytt 4-5  Artur Befus Assist: Valerey Savichev

Tjust kämpar och sliter går på attack får bara frislag, men skam den som ger sig tillslut är de framme för hörnslag både en som två och till slut tvingas Stjärnorna kapitulera efter 67:30 kvittering 5-5 Hampus Ivarsson Assist: Denis In-Fa-Lin

Tjust är på G verkar det som och tar ledningen i matchen efter 73:15 6-5  Hampus Ivarsson Assist: Ivan Ushakov

Ny utvisning denna gång Tjust som drabbas 74:55 (Våldsamt slag) Erik Quiros och sista kvarten och nu skall det avgöras kan Stjärnorna komma tillbaka in i spelet eller skall Tjust hålla undan och knippa 2 viktiga poäng.

Ny utvisning denna gång Stjärnan som drabbas Våldsamt slag) Artur Befus efter 77.35 men Stjärnorna står upp till kamp och satsar framåt 2 skott på mål en hörna och Tjust tvingas backa eller så går de på att försvara sin ledning.

Matchen tog plötsligt slut efter 86:18 när Tjust gör 7-5  Ivan Ushakov  Assist: Igor Golovin

Statistik Skott: 2/4 Hörnor: 6/5 Straffar: 1/0 Frislag: 19/17 Utv: 20/20

Statistik i all ära det var målen som avgjorde och Tjust lyckades vina sin andra match och har fortvarande kontakt med lagen ovanför och vi stars får vänta och våndas några omgångar till

Matchlogg

Matchrapport

Av bandystars - 13 februari 2016 12:56

Seger är ett måste för Tjust Bandy i eftermiddag om laget ska undvika jumboplatsen i division I. Detta står att läsa i dagens husorgan

I eftermiddag väntar en jumbofinal på Tjustvallen i Gamleby när Tjust Bandy tar emot IF Stjärnan, som ligger näst sist, med tre omgångar kvar att spela.

Inför matchen skiljer det fyra poäng mellan lagen till Stjärnans fördel.

– Vi går för vinst, något annat finns inte om vi ska undvika sistaplatsen, säger Tjust Bandys tränare Thomas Fransson.

– Innan säsongen hade båda lagen förhoppningar att vara högre upp i tabellen.

Division I-tabellen har fått ett märklig utseende. Åby/Tjureda, 25 poäng, och Åtvidaberg, 23 poäng, är i en klass för sig medan Målilla har hamnat i ett ingenmansland med sina 14 poäng. För övriga lag är poängskörden skralare. Ett bra bevis på detta är att fyran Malmbäck bara har tagit nio poäng på elva matcher.

– Jag konstaterade samma ska när jag kollade på tabellen senast. Vi, Stjärnan och Malmbäck var topplag förra säsongen. Den här säsongen har det gått tyngre för alla tre lagen, säger Thomas.

Tjust har varit spelledigt i två veckor. Senaste matchen var hemma mot Malmbäck där det blev förlust med 3–5.

– Vi har haft helt okej träningar. Pojkarna har det gjort och det har inte varit något fel på motivationen. De har helt enkelt kört på, menar Thomas.

Jämför med senaste matchen blir det en ändring i Tjustruppen och det är att Magnus Söderström utgår.

Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.