Alla inlägg under februari 2016

Av bandystars - 20 februari 2016 19:52

Det blir Mölndal BK, Derby/Linköping BK och Örebro SK som vi kommer göra upp med i den södra kvalgruppen till allsvenskan. Spelschemat får vi inte veta förrän i morgon söndag, däremot vet vi att det drar igång kommande fredag.

 
Detta saxat från Åby/Tjureda hemsida
Årets kval till allsvenskan kommer att spelas i två olika grupper med fyra lag i varje grupp. Dubbelmöten, det vill säga sex matcher. Vinnaren i respektive grupp spelar i allsvenskan nästa säsong.
Speldatumen för de sex matcherna är fredag 26/2, söndag 28/2, Onsdag 2/3, Fredag 4/3, söndag 6/3 och torsdag 10/3.
Ett tufft schema med 6 matcher på 14 dagar!

I och med att den sista omgången av samtliga division 1 serier spelades idag så blev också vår kvalgrupp färdig:

SÖDRA KVALGRUPPEN:
Åby/Tjureda IF: Seriesegrare division 1 Södra.
Efter en riktigt bra säsong blev vi klara för kval med två omgångar kvar av serien. Sist vi kvalade till allsvenskan var säsongen 2008/2009. Då föll vi i första kvalrundan mot Kareby IS efter två jämna matcher där vi vann den första hemma i Åby, men sen förlorade på Skarpe Nord i Kungälv och åkte ut på färre gjorda bortamål.

Mölndal BK: Seriesegrare division 1 Västra
Mölndal är ett lag som vi spelade i samma serie som säsongen 2008/2009. Sedan dess har man varit uppe två säsonger i allsvenskan, 2011/12 och 2012/13. De tre senaste säsongerna har man spelat i den västra ettan som man alltså i år vann.

Derby/Linköping: Seriesegrare division 1 Mellersta
Derby/Linköping vann den mellersta ettan komfortabelt. De två senaste säsongerna har man spelat i den mellersta serien, Innan dess har de varit i samma serie som oss i fyra säsonger så vi känner varandra ganska väl.

Örebro SK: negativ kvalplats Allsvenskan Södra.
Klassiskt bandylag med 5 SM guld, det senaste 1967. De senaste säsongerna har man huserat i allsvenkan, oftast den norra. För tre år sedan kvalade man till Elitserien men misslyckades att ta sig upp. Senast man spelade i högsta serien var 2008/2009. Klubben har aldrig spelat lägre än i andra divisionen och detta är första gången som de får kvala sig kvar. Tror aldrig vi mött Örebro i en tävlingsmatch någonsin i bandy.


NORRA KVALGRUPPEN:
Norrgruppen kommer bestå av följande lag:

Köpings IS: Seriesegrare division 1 Östra

Selånger SK: Seriesegrare division 1 Norra

Åtvidabergs BK: Två division 1 Södra och bästa poängsnitt av samtliga tvåor.

HaparandaTornio Bandy eller Gustavsbergs IF. Negativ kvalplats Norra Allsvenskan, (Avgörs i morgon söndag om det blir HT eller Gustavsberg som hamnar på kvalplatsen)

Mer info kommer!
Håll utkik på hemsidan de kommande dagarna då mer info om kvalet kommer dyka upp. Så fort vi vet spelschemat kommer vi lägga upp detta. Planen är också att försöka anordna supporterbuss till minst en av bortamatcherna.
Det är också klart att Smålandsposten kommer att sända en av hemmamatcherna på webben.

Nu väntar vi som sagt på att spelschemat ska släppas så vi vet om vi börjar hemma eller borta på fredag, och mot vilka :)

Av bandystars - 20 februari 2016 18:33

Detta skriver Åtvidaberg på sin hemsida efter dagens match och kvallagen börjar utkristaliseras vilke det blir.

 

ÅBK är placerade i norra gruppen i kvalet till Allsvenskan. Motståndare som är klara är Selånger och Köping. I morgon bestäms det 4:e laget och det står mellan Gustavsberg o Haparanda. Haparanda har fördel att slippa kvala då det räcker med oavgjort mot Västanfors. Speldagar i kvalet blir fre 26/2, sö 28/2, ons 2/3, fre 4/3, sö 6/3 och to 10/3. Av de fyra lagen går ett lag upp i Allsvenskan. Lottning sker imorgon kväll. Då vet vi vem som ÅBK spelar mot fredag den 26 februari. Läs mer i slutet av referatet från matchen

 

Sista seriematchen för säsongen.

 

Avgörande match mot Malmbäck. Vinner vi är vi i kval förlorar vi har Uppsala chansen att ta kvalplatsen.

 

Snön yr när matchen drar igång.

 

Båda lagen får ta till lyft nästan direkt.

 

Vi får till ett bra avslut nästan direkt, dock räddar Malmbäcks målvakt avslutet. I anfallet efter får vår Jocke Nygren visa sig på styva linan när ett Malmbäcks lyft rinner igenom.

Avgörande match mot Malmbäck. Vinner vi är vi i kval förlorar vi har Uppsala chansen att ta kvalplatsen.

 

Snön yr när matchen drar igång.

 

Båda lagen får ta till lyft nästan direkt.

 

Vi får till ett bra avslut nästan direkt, dock räddar Malmbäcks målvakt avslutet. I anfallet efter får vår Jocke Nygren visa sig på styva linan när ett Malmbäcks lyft rinner igenom.

 

Efter 10minuter får vi till ett bra anfall på isen efter vänsterkanten.

 

Viktor Gustavsson, passar upp till Kasper Wilhelmsson som släpper ut till Erik Skoog som går runt och slår in bollen.

 

Målvakten hinner ned och stöter bollen till hörna.

 

Albin Wretman får perfekt träff och bollen sitter i bortre klyk.

 

1-0.

 

Snöandet tilltal och domaren bestämmer ihop med lagens lagkaptener att vi kör 3ggr 30min.

 

I 2:a tredjedelen är vädret mycket bättre och vi kan släppa bollen på isen.

 

Bara två minuter in i perioden jobbar Kasper Wilhelmsson till sig bollen på högerkanten. Han avslutar och målvakten släpper retur. Malmbäck är först på bollen men precis som de rensar störtar Albin Wretman fram och bryter. Bollen studsar diekt in i mål. 2-0, nu är vi på gång!!

 

Efter 45 minuter blåser domaren för sidbyte.

 

Vi släpper bollen snabbt till Jesper Jacobsson som går i djupet. Han slår en fin genomskärare till Kasper Wilhelmsson. Fri med målvakten gör han 3-0.

 

Direkt på avslag bryter vi bollen och Viktor Gustavsson får bollen i fart på högerkanten.

 

Han går hela vägen runt Malmbäcks försvar och släpper bollen snett inåt bakåt. Kasper Wilhelmsson är på hugget igen och skjuter direkt på rullande boll. 4-0.

 

Nu slappnar vi av lite och Malmbäck får komma upp i planen några gånger men vi håller tätt.

 

Efter ett Malmbäcksanfall som rinner ut över kortlinjen i 63:e minuten

 

är Jocke Nygren snabb i korgen. Med ett perfekt utkast hittar han Jesper Strömberg, Jesper suger ned bollen och gör inget misstag när han rundar målvakten.

 

5-0.

 

Undertecknad hinner nu inte riktigt med när Malmbäck tar sitt avslag.

 

Under tiden som förra målet antecknas hinner vi bryta bollen via Kasper Wilhelmsson, han går in mot Malmbäcks straffområde,  Malmbäck bryter men får inte bort bollen. Albin Wretman jobbar tillbaka den och släpper den till Jesper Strömberg som har åkt sig fri precis framför mål.

 

6-0.

 

Avslaget slås snabbt och vi är inte riktigt på tårna i defensiven.

 

Malmbäcks anfallare får gå hela vägen och knackar upp bollen i nättaket.

 

6-1.

 

Målen duggar tätt och bara nån minut senare gör Jonas Kjellberg ett konstmål. Simon Skoogh lyfter bollen och Malmbäck missar volleyn, Jonas är med bakom, bollen studsar till lite, Jonas får vrida runt sig och knackar in bollen med ryggen mot mål. Publiken jublar!!

 

7-1.

 

Nu följer vår sämsta period i matchen. Vi tror att det är klart och tar inte jobbet i defensiven.

 

Två gånger på raken får Malmbäck  släppa bollen i djupled på vår mittplan och de gör både 7-2 och 7-3.

 

Läge för timeout men vi hinner inte ropa till oss domaren innan nästa mål kommer.

 

Det är vår långsammaste spelmål för säsongen skridskomässigt.

 

Dock går bollen som på ett snöre längs vänster sarg mellan fyra fem ÅBK:are. Det avslutas med att Kasper Wilhelmsson styr bollen vidare och Albin Wretman blir fri. Han sätter 8-3 säkert.

 

9-3 gör vi på en kontring. Kasper Wilhelmsson och Albin Wretman blir fria från mittplan med Malmbäcks libero. Kasper har bollen och fintar att han ska gå runt på utsidan men släpper bollen till Albin som återigen gör mål säkert när han blir fri med målvakten.

 

Malmbäck reducerar till 9-4 på hörna, forne ÅBK:aren Axel Henrysson får till en studsboll som letar sig in mellan våra benskydd.

 

Sista målet i matchen är vackert.

 

Jesper Jacobsson slår in ett inslag. Kasper Wilhelmsson tar ned bollen och lyfter den in mot mål. Jesper Strömberg är framme och slår till bollen direkt på volley, via stolpen går bollen i mål!!

 

10-4 som blir slutresultat.

 

Bortsett från 10 minuter i sista tredjedelen gör vi en stabil insats och kvalplatsen är klar.

 

Det blir ett Gurra vrål i omklädningsrummet "SÅ JVL.. GÖÖÖTTT!!!"

 

som följs av " Vi öste sand...". Allt dokumenterat för framtiden.

 

Återigen en laginsats, riktigt skönt att målskyttet lossnar för våra anfallare. Det kommer att behövas i kommande kval.

 

Tittar lite på de som redan nu är klara för kvalet i norra gruppen som vi hamnar i.

 

Både Köping och Selånger har gjort dubbelt så många mål som oss och båda lagen har en tongivande målskytt med över femtio mål under seriespelet. Om det beror på att de är så bra eller om deras motståndare har problem med defensiven kommer att visa sig. Helt klart så måste vi spela på topp de kommande matcherna om vi ska kunna ta poäng mot dem.

 

Sedan har vi ju det allsvenska laget som troligtvis kommer med ett högre tempo i passningsspelet än vi har mött hittills i år, möjligtvis frånsett matcherna mot Åby/Tjureda. De har troligtvis också en betydligt tuffare defensiv och vill definitivt inte släppa nåt div 1 lag framför sig i kvalserien.

 

På tårna i alla de matcher som nu följer gäller som sagt.

 

Vi får mysa ikväll och i morgon sedan börjar hårdkörningen mot första kvalmatchen. Truppen är komplett så det kommer att bli tufft att ta en plats i startelvan nästa match, dock riktigt motiverande att komma till träning på måndag. NU KÖR VI GRABBAR!!!!

Av bandystars - 20 februari 2016 18:21

Det blev ännu en förlust när Tjust Bandy gästade Målilla i den sista matchen för säsongen. ”Vi avslutade med huvudet högt", sa tränaren Thomas Fransson till husorganet

Två vinster och tolv förluster, totalt fyra inspelade poäng, blev facit för Tjust Bandys säsong 2015/2016. Siktet var inställt på topp tre, det blev en sistaplats.

 

Truppmässigt har vi ett lag som ska vara bland de fyra bästa, och vårt mål var topp tre, men det har hänt en hel del på vägen, säger Fransson och tänker främst på alla skadeproblem.

 

Tobias Dahlqvist fick avbryta sin karriär så att han inte skulle bli invalid, och mest strul har vi haft med målvaktsbiten där bland annat Daniel Wärn fick sina proppar i hjärnan. Viktor Ström har gjort det bra på slutet, men han var skadad fram till januari. Det är klart det blir konstigt för spelarna att helt plötsligt försöka göra mål mot en målvakt på match när vi oftast har fått träna utan. Dessutom har inte försvaret kunnat spela ihop sig med en målvakt och fått känna den tryggheten bakåt.

 

I lördagens bortamöte med tabelltrean Målilla låg Tjust under med 4–1 i halvtid, men sen kom man igen när Ivan Ushakov gjorde 5–3 i 80:e minuten.


 Då var vi på gång och de fick ta timeout. Vi hade frilägen och fler målchanser än Målilla, men när säsongen har varit som den varit så går allt emot. Alla motståndare säger att vi har spelat jämnt med dem, men vi har släppt in lite för enkla mål bakåt. Grabbarna ska ändå ha en eloge för hur de avslutar matchen och säsongen, säger Fransson vars lag förlorade med 7–4 till slut.

 

Om Tjust blir nedflyttat till division 2 eller inte får man besked om senare.

Sannolikt spelar vi i ettan nästa år också, vi ska i alla fall bygga ett slagkraftigt lag för division 1-spel där vi då ska vara med i andra änden av tabellen, avslutar Thomas Fransson.

Poäng, Tjust: David Walfredsson 1+1, Hampus Ivarsson 1+0, Ivan Ushakov 1+0, Mathias Norell 1+0, Alexandr Sannikov 0+1, Erik Quiros 0+1.

Av bandystars - 20 februari 2016 15:15

Åtvidaberg mer alerta och mer att spela för bestämde taktpinnen fast första halvlek statistiskt såg jämn ut
Lagen följer varandra spelmässigt och har perioder där de dominera spelet för att sen falla tillbaka spelmässigt. Var det dock Åtvidaberg som lekte som katten med råttan och efteråt kunde Bandystars konstatera att detta var mer en träningsmatch inför kommande kvalspel där ÅBK fick spela ut sitt register i en snäll match som saknade utvisningar. Sen om de fick ut så mycket i det ymniga snöfall som lär stört spelet och Malmbäck som spelar inomhus måste detta varit en chock

 

Verkar det var en match där båda vill visa var de kan är det dock Åtvidaberg som gör målen i första halvlek

Första målet kom efter 10:44 ÅBK tog ledningen 1-0  via en hörna Albin Wretman Assist: Jonas Kjellberg

ÅBK gör sitt andra mål efter 32:39 2-0 Albin Wretman 

 

Ett Ymnigt snöfall skapar en svårspelad is. Så matchen spelades 3 * 30  för matchen är försenad på elitrapport och till synes ca 15 min efter de två övriga matcherna rasslar det till på elitrapport

 

Statistik Skott: 11/12 Hörnor: 6/7 Straffar: 0/0 Frislag: 8/9 Utv: 0/0

 

ÅBK ökar på sin ledning på nytt efter 45:22 3-0  Kasper Wilhelmsson Assist: Jesper Jacobsson

ÅBK snor nystandet direkt och ökar på sin ledning efter 46:47 och gör 4-0  Kasper Wilhelmsson Assist: Viktor Gustavsson 

 

Statistik efter 60 min spel Skott: 14/14 Hörnor: 8/8 Straffar: 0/0 Frislag: 9/13 Utv: 0/0

 

Tredje perioden

ÅBK ökar på sin ledning efter 62:09 till 5-0 Jesper Strömberg Assist: Joakim Nygren en målvakts assist som vi sällan får uppleva.

 

6 – 0 kommer direkt efter63:40 Jesper Strömberg Assist: Albin Wretman 

 

Lite som att Malmbäck är inte närvarande i matchen de syns i antal chanser men det där målet saknas kom det äntligen efter 64:57 6-1  Linus Nilsson (jr) 

 

Matchen är ändå körd för Malmbäck och ÅBK ökar på sin ledning på nytt 66:27 till 7-1  Jonas Kjellberg Assist: 90. Simon Skoogh 

 

Replik en minut senare och reducering efter 67:27 till 7-2  Fredrik Ottosson Assist: Axel Henrysson 

 

Blir det ett tröstmål till efter 77:19 till 7-3 Petter Johansson Assist: Viktor Strand 

 

Transport och ÅBK leker 81:03 ökar de på till 8-3  Albin Wretman Assist: Kasper Wilhelmsson


Är det dags på nytt efter 82:15 9-3
  Albin Wretman som gör sitt fjärde mål i matchen Assist: Kasper Wilhelmsson

 

Malmbäck får låna nystandet efter 86:28 och reducera till 9-4  på hörna Axel Henrysson Assist: Daniel Bergström 

 

Spikar ÅBK igen kistan efter 88:08 10-4 Jesper Strömberg som gör sitt tredje mål i matchen  Assist: Kasper Wilhelmsson 5 assist denna match och 2 mål bra utdelning

 

Statistik Skott: 17/22 Hörnor: 11/10 Straffar: 0/0 Frislag: 13/19 Utv: 0/0

 

125 supportes var tämligen nöjda av målfesten och nu väntar kvalet till allsvenskan

 

Matchlogg

 

Matchrapport

Av bandystars - 20 februari 2016 15:15

Målkalas på Kjellskulle inför 147 supports kunde väl knappast bli bättre ? Svar JO

 

Stjärnorna lyckades ta poäng i säsongen sista skälvande minut i derbyt mot Bore och därmed placerade de ärkerivalen Tjust på jumboplats och stjärnorna som lämnade stjärnglansen trodde isen var blankare och bättre norr över orkade knappt lysa på rotnivån.

 

Båda lagen hägnade första minuterna åt friåkning tills Stjärnorna fick ordning och reda på sina spelare gick dessa på attack skott och hörnor avlöste varandra lyckades Bore freda sig från påhälsning och först efter 12 min kommer Bore och hälsa på uppe oss Stjärnorna.

 

Bore börjar nu jämna ut spelet och efter 15:32 tar Bore ledningen i matchen 1-0 Adam Nicklasson.

Bore styrkta av målet pressar Stjärnorna till att försvar uppstår det också luckor i spelet och i detta utnyttjar Stjärnorna situationen och efter 20:16 kvitteras det till 1-1  Artur Befus Assist: Alexander Karpovich

 

Bore verkade dominera matchen och målet var mer en aptitretare för Bore som har kommandot i matchen igen och efter 26:11 tar de ledningen i matchen 2-1 Adam Nicklasson gör sitt andra mål Assist: Eric Jacobsson (jr)

 

Stjärnorna är pressade men har inte gett upp hoppet och efter 30:24 lyckas Stjärnorna kvittera på nytt 2-2  Andrey Anufrienko Assist: Kim Björnholm 

 

Svårtolkat läge Bore ökar på sin statistik visar Stjärnorna på att statistik i all ära det är mål som räknas för efter 40:16 tar Stjärnorna ledning i matchen 2-3  Tobias Lisell Assist: Filip Björnholm

 

Det är mycket som står på spel i matchen och i striden hetta eller så i frustation kommer matchens första utvisning efter 41:52 (Sabotage) 90. Sebastian Karlsson

 

Denna utvisning kom kanske lite olyckligt för detta skapar mer utrymme eller så är det resultat av annat kvittera Bore efter 44:45 till 3-3 Daniel Gustavsson Assist: Peter Berglund 

 

Statistik Skott: 5/5 Hörnor: 3/2 Straffar: 0/0 Frislag: 11/5 Utv: 0/10

 

Andra halvlek

Bore bytte målvakt i halvtid, från Christian Johansson till Nicklas Svensson anledningen framgår inte. Bore skapar dock omgående två tillfällen att ta ledningen blir det istället Stjärnorna efter 47:19 som gör detta 3-4  Valerey Savichev 

 

Stjärnorna nu vaknat till och känner vittringen av nätrassel för efter 49:33 rasslar det i maskorna 3-5  på hörna också Andrey Anufrienko Assist: Artur Befus 

 


Smolk i bägaren efter 52:37  ny utvisning (Bentackling) Tobias Bäckman gäller det att utnyttja fasta situationer när de kommer och efter 55:39 nytt nätrassel via en hörna på nytt 3-6  Andrey Anufrienko som gör sitt tredje mål Assist: 5. Artur Befus 

 

Glädjen grusas dock omgående Bore tilldöms straff och på den efter 57:21 reducering 4-6 på en till synes mystiskt slagen straff då det endast står Assist: 8. Adam Nicklasson

 


Nu verkar det vara vidöppet för efter 59:19 ny reducering 5-6  Daniel Gustavsson sitt andra mål Assist: Peter Berglund 

 

Lagen lurpassar på varandra och försöker komma till avslut verkar det vara en match för publiken som får se på en underhållande kvart efter reduceringen och spänningen börjar bli lite olidlig när sista kvarten inleds

 

Stärnorna börjar känna vittringen av att plock sina första poäng på bortais denna säsong och det gäller att nu gjuta mod i alla morske män och Stjärnor tar Folkesson och begär efter 81:49 Timeout för att ge spelarna dels andrum men kloka ord.

 

Vilka kloka ord som gavs vet vi inget om och det blev en strid om nystandet efteråt och det blev tillfällena som skulle avgöra matchen för efter 87:04 kvittera Bore till 6-6  Sebastian Nilsson Assist: Adam Nicklasson.

Bara minuterar kvar av matchen och Stjärnan kämpar att ta poäng kommer det ett gyllene tillfälle efter 90:37 Stjärnorna får en straff vem som åker fram framgår inte men vederbörande missar dock denna chans att vinna matchen får vi Stars vara glada att Stjärnorna lyckades ta poäng i matchen och första denna säsong på bortais

 

Statistik Skott: 7/7 Hörnor: 6/6 Straffar: 1/1 Frislag: 20/12 Utv: 0/20

 

Matchlogg

 

Matchrapport



Av bandystars - 20 februari 2016 15:00

Målilla inget placeringsmässigt att spela för spelade för att tacka sin trogna publik även om det i gästboken klagats på supporters närvaro kom det 218 supporter de flesta hemmasupporter fick dessa se ett motståndarlag som var tvungna att vinna för att överhuvudtaget kunna vara med att förändra sin position krävdes det att andra lag inte lyckades ta poäng slutade allt i kaos för Tjust som blev utspelade LO djuren

 

Tjust tvingade att satsa allt framåt blottar sig efter 9:20 tar Målilla ledningen i matchen 1-0  Hampus Karlberg Assist: Eric Karlström

 

Strax därefter drabbas Tjust av utvisning 10:16 (Ojust tackling)  Jimmie Pettersson Juthe   och som detta inte var tillräckligt så ökar Målilla på sin ledning efter 10:53 till 2-0  på (frislag) Samuel Pettersson Assist: Mathias Kilvéus    

 

Tjust börjar bli desperata försöker få kontakt skapa skott och hörna som blev resultatlösa lyckas dock till slut efter 18:36 reducera till 2-1  David Walfredsson.

 

Målilla ger snabbt svar på tal skapa en hörna som missas men på en trolig retur efter 22:30 ökar Målilla på sin ledning till 3-1  Fredrik Johansson 

 

Tjust försöker på nytt att få kontakt och har en bra period med tillfällen men resultatlösa går Målilla på motoffensiv och då i stridens hetta efter 30:57 utvisning (Fasthållning) Ivan Ushakov 

 

Lagen följer sen varandra och sysselsätter sig med anfall bästa försvar och fyller på statistiken men med en spelare mindre tar detta ut sin rätt för efter 40:55 ökar Målilla på sin ledning i matchen till 4-1 Hampus Karlberg Assist: Fredrik Johansson

 

Statistiken Skott: 2/2 Hörnor: 5/3 Straffar: 0/0 Frislag: 4/10 Utv: 0/20  

 

Andra halvlek

Matchen mer eller mindre körd verkade det som och Tjust gett upp hoppet då Målilla döda matchen mer eller mindre efter 51:37 och ökar på sin ledning till 5-1  Martin Johansson Assist: Oskar Nilsson 

 

Målilla får sin första utvisning efter 59:17 (Bentackling) Mathias Kilvéus dominera de ändå spelet

Spelmässigt verkar det inte hända så mycket lagen tsta varandra och fyller på sin statistik krävs det mer för att Tjust skall komma igen.

 

Efter 72:36 tänds ett litet hopp för Tjust och en reducering till 5-2  på hörna Hampus Ivarsson Assist: David Walfredsson 

 

Målet verkade utlösa kalabalik i båda lagen 74:33 (Olämpligt upptr.) Alexander Nelson 74:33  (Olämpligt upptr.) David Walfredsson   

 

Bandy är en sport där det kan hända saker fort och det som tycktes vara kört tidigare i matchen tänds hoppet på nytt för Tjust som reducera efter 79:04 till 5-3  Ivan Ushakov Assist: 86. Alexandr Sanikov 

 

Målilla tar timeout för att knyta ihop säcken och detta lyckas efter 86:46 punktera de matchen och ökar på sin ledning till 6-3  Hampus Karlberg och gör sitt tredje mål i matchen  

 

Replik omgående och dagens snabbast mål sett till avslag 86:59 reducering till 6-4 Mathias Norell Assist: 20. Erik Quiros (Jr) 

 

Men matchen lämnad åt sitt öde Tjust hänger ökar Målilla på sin ledning efter 88:52 7-4  Erik Karlsson

 

Matchen avslutas med två misslyckade hörnor och Målilla gjorde sitt jobb och Tjust stannade kvar på jumboplatsen.

 

Statistik Skott: 3/2 Hörnor: 14/8 Straffar: 0/0 Frislag: 7/16 Utv: 20/30

 

Matchlogg

 

Matchrapport

Av bandystars - 20 februari 2016 05:15

Tre rysare matcher skall spelas två av dessa en strid om att undvika jumboplatsen och den tredje om en kvalplats

 

Åtvidaberg – Malmbäck 20/2 Kl.13,15

Krävs att Åtvidaberg spelar minst oavgjort mot Malmbäck för att ta en kvalplats så ÅBK lär inte spara på krutet i denna match och samtidigt blir det en träningsmatch inför kommande kval då det gäller att inte vara ringrostig när kvalspelet sätter igång.

 
Malmbäck vann serien förra säsongen och sen missade i kvalet har varit långt ifrån denna form denna säsong. Har de en eventuell 5: plats att kriga om vid vinst går de nämligen om Månsarp som spelat färdigt denna säsong. Teoretiskt finns det en fjärdeplats också men det skiljer 12 mål och detta kommer inte Bore att tappa oavsett var som sker i deras match.

 

Målilla – Tjust 20/2 Kl.13,15

Målilla blir trea oavsett och vann komfortabelt senaste matchen borta och har nu bara äran att spela om och visa och tacka sina Happy Clappers denna säsong med att vinna denna match.

 
Tjust måste vinna denna match för att undvika jumboplatsen har det bara varit uppförsbacke denna säsong för laget som trodde de fått stjärnor i sitt lag. Vid vinst så har de samma poäng som Stjärnan har inför denna säsong och går de förbi Stjärnan om dessa inte tar poäng mot Bore.

 

Bore – Stjärnan 20/2 Kl.13,15

Livet är en fest för Bore nu och vann i veckan mot Tjust och Glasan hade målkalas. Dessutom är det festligt som gäller på Kjellskulle denna dag då det firas 20 år av konstfrystbanan är det fullt med aktiviteter hela dagen och kvällen och som huvudmatch blir det en derbymatch mot Stjärnan inför en månghövdad publik förhoppningsvist med inramning.

 

Bore gör sin bästa säsong på mannaminne och kanske rent av i historien har aldrig laget varit så högt upp i tabellmässigt, (rätta mig om jag har fel) Stjärnorna har inte detta årtusende varit så dåligt placerade som nu har det ryktats om.  

 
Resan är inte slut ännu och det finns ett spöke som måste försvinna. Stjärnorna har nämligen inte tagit poäng borta denna säsong och är kanske är det så att det krävs att Stjärnorna tar en poäng för vinner Tjust borta och Stjärnorna förlorar hamnar de på samma poäng men Stjärnan sämre målkvot och tar över jumboplatsen.


Om den sen kanske inte har någon betydelse inför kommande säsong så är det sämsta laget i Bandysmåland även om det finns en div 2 med a-lag har dessa valt div 2 frivilligt

Av bandystars - 20 februari 2016 00:15

Tjust Bandy måste vinna sista matchen borta mot topplaget Målilla för att ha chans att undvika jumboplatsen. En svår uppgift – men Simon Oscarsson är hoppfull. Detta säger Simon till husorganet och visst det sista som man skall ge upp är hoppet.

 

Jag är ganska säker på att vi vinner faktiskt, säger Simon Oscarsson.

I och med Tjust Bandys förlust hemma mot BK Bore i torsdags, så är förutsättningarna för att Tjust ska kunna komma från jumboplatsen i division 1 väldigt enkla:


Tjust Bandy måste vinna, samtidigt som IF Stjärnan förlorar borta mot just Bore.

Stjärnan mot Bore är ofta ett ovisst derby, men nu talar det mesta för att Bore vinner.

Det tror jag också. Bore har bättre anfallsspel med bland annat Sebastian (Nilsson) och "Glasan" (Daniel Gustavsson). Men det kommer säkert att bli en jämn match, säger Simon Oscarsson.


Om resultatet i derbyt i Oskarshamns kommun går Tjusts väg, så räcker det alltså med seger borta mot rivalen Målilla på Venhagsvallen för att förpassa Stjärnan till sistaplatsen på bättre målskillnad.


Det är upplaget för en spännande avslutning i serien med andra ord. Tjust Bandys senaste resultat mot Målilla är 1–4, 0–9 och 1–2 efter straffar.


Vi kommer att vara fullt taggade. Målilla hade en riktigt bra målvakt tidigare under säsongen, "Skorven" (Jonas Persson), men han försvann till Vänersborg. I övrigt är det inget speciellt med dem, säger Simon Oscarsson.

Det går dock inte att komma ifrån att Tjust Bandy har haft en blytung vinter än så länge. Förlusterna har radats upp på löpande band.


Oscarsson ser två faktorer som har felat för laget.

Vi har haft problem på målvaktssidan hela säsongen. Att träna avslut utan målvakt på träning är inte direkt givande. Men nu på slutet har Viktor Ström kommit in och gjort det strålande bra, säger Oscarsson.

Sedan har vi haft många nya spelare i laget. Det har varit svårt att få ihop allting. Tidigare har vi vetat mer hur de andra tänker och var de kommer befinna sig på planen.


Ja, det har varit en tung säsong hela vägen. Jag har aldrig varit med om något liknande.

Trots den uppenbara risken att Tjust Bandy blir jumbo, så är risken väldigt liten att laget blir degraderat till division 2. Simon Oscarsson känner heller ingen större oro över det.


Vad tycker du skulle behövas till lagbygget nästa säsong?

Gärna en stor målskytt som kan leverera så gott som varje match. Det har vi saknat den här säsongen. Att få ordning på målvaktssidan skulle också vara jätteviktigt, en bra målvakt betyder massor. Det vore kanon om Daniel Wärn kunde komma tillbaka, men det är ju osäkert hur det blir med honom.

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards