Direktlänk till inlägg 20 februari 2016

Sista seriematchen för säsongenn Nu är det kval!!

Av bandystars - 20 februari 2016 18:33

Detta skriver Åtvidaberg på sin hemsida efter dagens match och kvallagen börjar utkristaliseras vilke det blir.

 

ÅBK är placerade i norra gruppen i kvalet till Allsvenskan. Motståndare som är klara är Selånger och Köping. I morgon bestäms det 4:e laget och det står mellan Gustavsberg o Haparanda. Haparanda har fördel att slippa kvala då det räcker med oavgjort mot Västanfors. Speldagar i kvalet blir fre 26/2, sö 28/2, ons 2/3, fre 4/3, sö 6/3 och to 10/3. Av de fyra lagen går ett lag upp i Allsvenskan. Lottning sker imorgon kväll. Då vet vi vem som ÅBK spelar mot fredag den 26 februari. Läs mer i slutet av referatet från matchen

 

Sista seriematchen för säsongen.

 

Avgörande match mot Malmbäck. Vinner vi är vi i kval förlorar vi har Uppsala chansen att ta kvalplatsen.

 

Snön yr när matchen drar igång.

 

Båda lagen får ta till lyft nästan direkt.

 

Vi får till ett bra avslut nästan direkt, dock räddar Malmbäcks målvakt avslutet. I anfallet efter får vår Jocke Nygren visa sig på styva linan när ett Malmbäcks lyft rinner igenom.

Avgörande match mot Malmbäck. Vinner vi är vi i kval förlorar vi har Uppsala chansen att ta kvalplatsen.

 

Snön yr när matchen drar igång.

 

Båda lagen får ta till lyft nästan direkt.

 

Vi får till ett bra avslut nästan direkt, dock räddar Malmbäcks målvakt avslutet. I anfallet efter får vår Jocke Nygren visa sig på styva linan när ett Malmbäcks lyft rinner igenom.

 

Efter 10minuter får vi till ett bra anfall på isen efter vänsterkanten.

 

Viktor Gustavsson, passar upp till Kasper Wilhelmsson som släpper ut till Erik Skoog som går runt och slår in bollen.

 

Målvakten hinner ned och stöter bollen till hörna.

 

Albin Wretman får perfekt träff och bollen sitter i bortre klyk.

 

1-0.

 

Snöandet tilltal och domaren bestämmer ihop med lagens lagkaptener att vi kör 3ggr 30min.

 

I 2:a tredjedelen är vädret mycket bättre och vi kan släppa bollen på isen.

 

Bara två minuter in i perioden jobbar Kasper Wilhelmsson till sig bollen på högerkanten. Han avslutar och målvakten släpper retur. Malmbäck är först på bollen men precis som de rensar störtar Albin Wretman fram och bryter. Bollen studsar diekt in i mål. 2-0, nu är vi på gång!!

 

Efter 45 minuter blåser domaren för sidbyte.

 

Vi släpper bollen snabbt till Jesper Jacobsson som går i djupet. Han slår en fin genomskärare till Kasper Wilhelmsson. Fri med målvakten gör han 3-0.

 

Direkt på avslag bryter vi bollen och Viktor Gustavsson får bollen i fart på högerkanten.

 

Han går hela vägen runt Malmbäcks försvar och släpper bollen snett inåt bakåt. Kasper Wilhelmsson är på hugget igen och skjuter direkt på rullande boll. 4-0.

 

Nu slappnar vi av lite och Malmbäck får komma upp i planen några gånger men vi håller tätt.

 

Efter ett Malmbäcksanfall som rinner ut över kortlinjen i 63:e minuten

 

är Jocke Nygren snabb i korgen. Med ett perfekt utkast hittar han Jesper Strömberg, Jesper suger ned bollen och gör inget misstag när han rundar målvakten.

 

5-0.

 

Undertecknad hinner nu inte riktigt med när Malmbäck tar sitt avslag.

 

Under tiden som förra målet antecknas hinner vi bryta bollen via Kasper Wilhelmsson, han går in mot Malmbäcks straffområde,  Malmbäck bryter men får inte bort bollen. Albin Wretman jobbar tillbaka den och släpper den till Jesper Strömberg som har åkt sig fri precis framför mål.

 

6-0.

 

Avslaget slås snabbt och vi är inte riktigt på tårna i defensiven.

 

Malmbäcks anfallare får gå hela vägen och knackar upp bollen i nättaket.

 

6-1.

 

Målen duggar tätt och bara nån minut senare gör Jonas Kjellberg ett konstmål. Simon Skoogh lyfter bollen och Malmbäck missar volleyn, Jonas är med bakom, bollen studsar till lite, Jonas får vrida runt sig och knackar in bollen med ryggen mot mål. Publiken jublar!!

 

7-1.

 

Nu följer vår sämsta period i matchen. Vi tror att det är klart och tar inte jobbet i defensiven.

 

Två gånger på raken får Malmbäck  släppa bollen i djupled på vår mittplan och de gör både 7-2 och 7-3.

 

Läge för timeout men vi hinner inte ropa till oss domaren innan nästa mål kommer.

 

Det är vår långsammaste spelmål för säsongen skridskomässigt.

 

Dock går bollen som på ett snöre längs vänster sarg mellan fyra fem ÅBK:are. Det avslutas med att Kasper Wilhelmsson styr bollen vidare och Albin Wretman blir fri. Han sätter 8-3 säkert.

 

9-3 gör vi på en kontring. Kasper Wilhelmsson och Albin Wretman blir fria från mittplan med Malmbäcks libero. Kasper har bollen och fintar att han ska gå runt på utsidan men släpper bollen till Albin som återigen gör mål säkert när han blir fri med målvakten.

 

Malmbäck reducerar till 9-4 på hörna, forne ÅBK:aren Axel Henrysson får till en studsboll som letar sig in mellan våra benskydd.

 

Sista målet i matchen är vackert.

 

Jesper Jacobsson slår in ett inslag. Kasper Wilhelmsson tar ned bollen och lyfter den in mot mål. Jesper Strömberg är framme och slår till bollen direkt på volley, via stolpen går bollen i mål!!

 

10-4 som blir slutresultat.

 

Bortsett från 10 minuter i sista tredjedelen gör vi en stabil insats och kvalplatsen är klar.

 

Det blir ett Gurra vrål i omklädningsrummet "SÅ JVL.. GÖÖÖTTT!!!"

 

som följs av " Vi öste sand...". Allt dokumenterat för framtiden.

 

Återigen en laginsats, riktigt skönt att målskyttet lossnar för våra anfallare. Det kommer att behövas i kommande kval.

 

Tittar lite på de som redan nu är klara för kvalet i norra gruppen som vi hamnar i.

 

Både Köping och Selånger har gjort dubbelt så många mål som oss och båda lagen har en tongivande målskytt med över femtio mål under seriespelet. Om det beror på att de är så bra eller om deras motståndare har problem med defensiven kommer att visa sig. Helt klart så måste vi spela på topp de kommande matcherna om vi ska kunna ta poäng mot dem.

 

Sedan har vi ju det allsvenska laget som troligtvis kommer med ett högre tempo i passningsspelet än vi har mött hittills i år, möjligtvis frånsett matcherna mot Åby/Tjureda. De har troligtvis också en betydligt tuffare defensiv och vill definitivt inte släppa nåt div 1 lag framför sig i kvalserien.

 

På tårna i alla de matcher som nu följer gäller som sagt.

 

Vi får mysa ikväll och i morgon sedan börjar hårdkörningen mot första kvalmatchen. Truppen är komplett så det kommer att bli tufft att ta en plats i startelvan nästa match, dock riktigt motiverande att komma till träning på måndag. NU KÖR VI GRABBAR!!!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - Måndag 6 maj 14:55


Nya greppet – testar svart boll: ”Tror absolut på det här” Blir den nya svarta bollen det sista dråpslaget för "det lackröda nystanet"?Nu kan ett nytt kapitel skrivas i bandyns historia om det lackröda nystanet. På försäs...

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards