Alla inlägg den 1 februari 2016

Av bandystars - 1 februari 2016 11:16

Bandyförbundets VM-sida hittar du allt du behöver för att följa Herr-VM 2016.




Av bandystars - 1 februari 2016 08:49

Idag är det dags för Herrlandslagets VM-premiär. Har du inte möjlighet att se matchen på Kanal 5 så går den även att se på nätet via Dplay SE. Klockan 14:00 är det dags!

Vilket betyder för många att det blir att betala extra verkar det då jag har Canal Digital skall det gå att köpa till det via webben alt webb-Tv
http://www.dplay.se/skaffapremium/ för 79 kr mån


Viktigt meddelande till dig som är TV-kund hos Canal Digital och Bredbandsbolaget:

Vi beklagar att behöva berätta att Telenor på söndagskvällen meddelade att de inte är intresserade av att förhandla och att de vid midnatt stänger av Discovery Networks samtliga kanaler. Discovery Networks har inte fått något nytt bud från Telenor på två veckor trots långa förhandlingar. Tråkigt nog innebär det att Canal Digitals och Bredbandsbolagets kunder nu förlorat Kanal 5, Kanal 9, Kanal ...11, Discovery Channel, Eurosport 1, Eurosport 2 och Discovery Networks övriga kanaler när det tidigare avtalet löpte ut vid midnatt, natten till den 1 februari.

Detta drabbar 900 000 svenska hushåll, inklusive de hushåll som har annan TV-distributör vilken är beroende av Telenors signal för sina TV-tjänster.

- Det är sorgligt att tittarna helt oskyldigt kommer i kläm i detta, och vi har full förståelse för att den här situationen skapar frustration. Många har sett fram emot premiärerna för Ninja Warrior Sverige, Sofias änglar, bandy-VM som inleds precis nu, fortsättningen på Ullared och Arga snickaren VIP och många andra program och programstarter på våra kanaler de närmaste veckorna. Vi kommer fortsätta att jobba hårt för en lösning för våra tittares skull, säger Jonas Sjögren, VD för Discovery Networks Sverige.

De kanaler som, Telenor-ägda Canal Digital och Bredbandsbolaget beklagligt tagit bort från sina TV-paket vid midnatt är: Kanal 5, Kanal 5HD, Kanal 9, Kanal 9HD, Kanal 11, Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Animal Planet HD, Investigation Discovery, Discovery Science, Discovery World, Discovery Showcase HD, Eurosport 1, Eurosport 1HD, Eurosport 2, Eurosport 2HD.

Har du fler frågor så är du välkommen att ställa dem här, men om du vill veta mer om hur detta påverkar just ditt TV-abonnemang så rekommenderar vi att du vänder dig till din distributör:

Canal Digital: canaldigital.se/kundservice eller facebook.com/CanalDigitalSverige.
Bredbandsbolaget: bredbandsbolaget.se/kundservice/tv/index.html eller facebook.com/Bredbandsbolaget.

Av bandystars - 1 februari 2016 06:15

Bandystars har hittat bandynostalgi på hemmaplan I Marks kommunen fanns ett bandylag en gång i tiden och dagens husorgan hade en återblick för 50 års sedan där denna artikel finns att läsa

 

Vilka var Rydals GoIF. Klubben startade sin bandyverksamhet 1925 med stort stöd från fabriken och så länge fabriken gick bra gick det även bra för Rydals bandy.

 

Många klassiska namn har här passerat revy såsom, Ginger Wåkerås, Gunnar & Bertil Bank, Kenneth Skoglund, Ola Flyckt, Sören Brothen, Kjell-Inge "Krösa" Sjögren och den kanske mest kände Yngve Brodd. Yngve är dock inte känd som bandyspelare utan som Fotbollsspelare där han gjorde 20 A-landskamper, på dessa blev det 12 mål och ett OS-brons från Helsingfors OS 1952. Yngves moderklubb är dock Rydals GoIF.

1952 stod fabrikens bandyplan färdig och 1989(?) tvingades Rydals GoIF lägga ned bandysektionen. Emellanåt så spelade man sina hemmamatcher på Barrsjöns naturis och här finns det bla klassiska berättelser om hur Rydals målvakt "Mört-Allan" mitt under pågående match satte sprätt bakom sitt mål.

 

 Idag är halva planen är omgjord till parkeringsplats och halva till en mindre välskött fotbollsplan.

 

Som ni såg så nämndes "Krösa". Nu är frågan om hans son "Geo-Krösa" hittar till bandyplanen där både hans Far och Broder stod i mål i bandylaget.

 

Hur gick det då i desa matcher

Den gången vann Vänersborg men Rydal kom tillbaka och lyckades vinna serien 1971-72.

Seriepremiären i division två var mot Gripen på Sahara i Kinna med vinst för Rydal. Dessa uppgifter fick jag via Facebook

Av bandystars - 1 februari 2016 00:15

Om det blir någon sändning i Kanal 5 eller Eurosport är oklart för de som har Canal Digital
Vårt befintliga avtal med Discovery Networks går ut vid midnatt och vi gör nu allt vi kan för att förhindra att Kanal 5, Kanal 9, Eurosport m.fl kanaler släcks för er kunder. Än så länge kvarstår tyvärr Discoverys omotiverade krav som riskerar att resultera i betydande prishöjningar för er kunder. Vi fortsätter förhandla under dagen och kvällen, men skulle kanalerna släckas i natt så återkommer vi vid midnatt med mer information, bl.a om hur vi ersätter er kunder under tiden som kanalerna saknas.

Tv-tiderna och matcherna som sänds i Kanal 5 och Eurosport

Sveriges matcher kommenteras av Eurosports Niklas Jarelind och experten Jonas Claesson, svensk bandylegendar tillika trefaldig världsmästare. Övriga matcher kommenteras av Robin Fomin. Från semifinalerna är Jarelind, Claesson och reportern Isabel Boltenstern på plats i Uljanovsk.

Eurosport 2 direktsänder de andra matcherna i Sveriges grupp samt från slutspelet.

Bandy-VM på Kanal 5 och Eurosport 2
Måndag 1 februari
14.00 Sverige-Finland (Kanal 5)
17.00 Kazakstan-Ryssland (Eurosport 2)

Tisdag 2 februari
14.00 Sverige-Kazakstan (Kanal 5)
17.00 Ryssland-Finland (Eurosport 2)

Onsdag 3 februari
14.00 Kazakstan-Finland (Eurosport 2)
17.00 Ryssland-Sverige (Kanal 5)

Torsdag 4 februari
08.00 Kvartsfinal: -
11.00 Kvartsfinal: -
14.00 Kvartsfinal: -
17.00 Kvartsfinal: -
(Sveriges match sänds i Kanal 5)

Lördag 6 februari
10.00 Semifinal: -
14.00 Semifinal: -
(Om Sverige spelar sänds matchen i Kanal 5)

Söndag 7 februari
10.00 Bronsmatch (om Sverige spelar sänds matchen i Kanal 5)
14.00 Final (Kanal 5)

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards