Det finns inte på kartan att vi åker ner till tvåan, säger Fransson.

Det vore i och för sig ett sundhetstecken om vi åkte ur, ett tecken på att fler lag vill satsa inom svensk bandy. Men det var brist på lag i division 1 redan i år, och även Allsvenskan är ett lag kort, så jag räknar inte med något annat än att vi fortsätter i ettan.

Tjust Bandy har redan ansökt om en plats i division 1 till nästa säsong. Exakt när de får ett besked från förbundet vet inte Fransson i nuläget.


Något som Fransson däremot vet är att han blir kvar som tränare för Gamlebylaget.

Jag vill det, och hoppas att klubben inte har några andra tankar. Jag känner redan revanschlust inför nästa säsong, säger Thomas.

Jag vidhåller fortfarande att vi många gånger gjorde det bra spelmässigt i vinter, men vi hade förbaskat svårt att göra mål. Vi led mycket av att vi ofta vi träna utan en målvakt, det var bara för spelarna att lägga in bollen i mål, det är skillnad mot en match där det står en målvakt som flaxar i buren.


Tre spelare ur det rutinerade gardet är under kontrakt med Tjust Bandy över nästa säsong; David Walfredsson, Aleksandr Sannikov och Denis In-Fa-Lin. Dessutom har Tjust fått klartecken från en hel del yngre spelare som bland annat Marcus Silverå och Herman Billing.


Förutom de nämnda ryssarna Sannikov och In-Fa-Lin hade Tjust Bandy två andra med ryskt pass i laget den här säsongen, Ivan Ushakov och Igor Golovin. Till skillnad från Sannikov och In-Fa-Lin behärskar de inte det svenska språket.


En faktor som kan vara till deras nackdel när Tjust ska bestämma sig för om de vill ha kvar dem eller inte.

Så är det. Även om Alexander och Denis har varit bra som tolkar, så blir det ändå svårigheter med dialogen och att få fram alla taktiska budskap, inte minst under match då allt går så fort, säger Thomas Fransson.

Sedan måste jag säga att vi hade hoppats mer från Ivan. Han kom inte alls upp i samma nivå poängmässigt som när han senast spelade i Sverige.


Fransson berättar att Tjust Bandy nu prioriterar att få klart med en målvakt. Det är fortfarande oklart hur det blir med Daniel Wärn som inte spelade i vinter på grund av en propp i hjärnan.


Tjust har som ambition att fortsätta utveckla många yngre spelare från de egna leden.

Och för att ge dem bra vägledning vill jag gärna behålla spelare som Juthe (Jimmie) och Norell (Mathias). De är viktiga med sin rutin och vet vad det handlar om, säger Fransson.