Av bandystars - 9 februari 2016 06:50

Teoretiskt fortvarande möjligt för Målilla att knippa en kvalplats då de har 4 matcher kvar att spela och 14 p + 8 = 22 p

Men i praktiken är det uppförsbacke för Målilla då förre dem ligger Åtvidaberg på 21 p och för att de skall gå till kval krävs det bara en vinst i en av sina två matcher mot Målilla eller mot Malmbäck i den sista omgången

Sen kan vi t.o.m sluta spekulera för det finns andra faktorer som Daniel skriver i en kommentar

Så risken finns att det blir att trampa vatten för Målilla resten av serien i Ingemansland och fixa sin tredje plats.
Oavsett kommer båda lagen i denna match trampa i vattnet då det blir en blöt tillställning och hinner regnet sluta blir det en match där isen blir mjuk av det milda vädret

Av bandystars - 8 februari 2016 00:15

Bandysäsongen lider mot sitt slut och nu gäller det att få spelat alla matcher i serien innan isen försvinner och då blir det ett tufft schema för Stjärnan Bandy i division 1, fyra matcher på två veckor. Det börjar med den uppskjutna hemmamatchen mot Åby/Tjureda i omgång 1 av säsongen. En omgång som fick ställas in av samtliga lag, förutom Malmbäck, p.g.a isproblem. Man avslutar sedan säsongen med två derbymatcher mot Målilla och Bore.

10/2 - Serieledande Åby/Tjureda gästar Arena Oskarshamn. Som har på 12 matcher spelat ihop 23 poäng och är obesegrade i gruppen.

I matchen på konstisbanan i Åby så tog hemmalaget tag i taktpinnen direkt och ledde med 5-0 i halvtid.

Andra halvlek började likadant, hemmalaget kontrollerade matchen i ytterligare 45 minuter och matchen slutade 11-1.

13/2 - Bortamatch mot bottenlaget Tjust Bandy. Ett Tjust som inför säsongen förstärkte laget med tre f.d Stjärnanspelare, Denis In-Fa-Lin, Igor Golovin och Ivan Ushakov. Har bara spelat ihop 2 poäng på 11 matcher.

I matchen på Arena Oskarshamn så tog IFS tag i matchen direkt och ledde med 2 mål efter 5 minuter. Man hade därefter flera bra chanser men fick inte in bollen, istället kunde Tjust reducera till 2-1 på straff.

I andra halvlek så följdes lagen åt men i slutet när Tjust drog på sig för många utvisningar så kunde IFS hålla undan och vinna med 5-3.

17/2 - Hemmaderby mot Målilla Bandy. Målilla som brukar tillhöra toppen ligger trea med 14 poäng på 10 spelade matcher.

Bortamatchen i Målilla var jämn, lagen följdes åt i första halvlek och gick till pausvila med 2-2.

Andra halvlek börjar IFS bäst och tar ledningen efter en kvart. Sedan slår man av på tempot och bjuder in Målilla i matchen. Målilla vänder då och vinner med 6-3

20/2 - Bortaderby mot BK Bore. Bore har på 11 matcher spelat ihop 7 poäng och ligger på sjätteplats.

Annandagsderbyt på Arenan såg ut att bli en fest för IFS, man ledde med 3-0 efter 25 minuter trots att Bore skapade bra lägen att kvittera på. 4-1 i halvtid mycket tack vare att domaren blåste av ett friläge för Bores "Glasan" när klockan stod på 46:30, inga glada miner från Bores sida.

Andra halvlek börjar med att IFS tag i taktpinnen och utökar till 5-1, då trodde man att segern var klar. Sedan tappar man matchen och bjuder in Bore, som kan på övertid göra både 5-4 och 5-5. Därmed slutade annandagsderbyt oavgjort mellan dom två rivalerna.

Av bandystars - 7 februari 2016 06:15

VM-2016 MATCHSCHEMA för Somalia matcherna sänds inte på tv, men det går att följa de från sociala median.
den 10:e Somalia- Czech (kl. 10:30) Inomhus
den 11:e Somalia - Ukraine (10:30) Inomhus
den 11:e Somalia- Mongolia (20:00) Utomhus
den 12:e Somalia- Japan (8:00) Inomhus...
den 12:e Somalia- China (20:00) Utomhus
den 13:e - placeringsmatch (17:00 eventuellt 20:00) Utomhus
den 14:e - placeringsmatch (13:00) Inomhus.

Det går att följa de via Instagram @somalibandy Där kommer de lägga upp härliga bilder från VM i Ryssland

Av bandystars - 6 februari 2016 19:16

Sverige förlorade semifinalen mot Finland med 3-2 och får sikta in sig på bronsmatch imorgon mot Kazakstan. Hör en besviken Andreas Bergwall efter matchen.

Av bandystars - 6 februari 2016 19:04

Åtvidaberg utnyttjade chanserna bäst! detta skriver Månsarp på sin henmsida och tolkning av Bandystar stämmer matchbilden relativt bra utan att sett den för visst håller Månsarps tränare Andres med när han analysera matchbilden efteråt.

Bortamatchen mot topplaget Åtvidaberg slutade med en tung förlust för de blåa (för dagen vita) eleganterna från änden av Tabegsdalen. Slutresultatet skrevs till 6-2 (2-1). Detta var siffror som ingalunda speglade matchbilden. Isen var mjuk och svårspelad och vi valde att gå ut hårt och pressa högt upp i banan. Detta gav till slut utdelning då Dennis fick på en kanonträff i nättaket. Åtvidaberg, som är duktiga på omställningar, lyckades efter uppspel på kanten kvittera. Båda lagen skapade efter det en mängd chanser men målvakterna gjorde många fina räddningar. Bla räddade Danne Lindh en feldömd straff. Lite surt att Åtvidaberg fick gå till pausvila i ledning efter att domaren först signalerat för offside men sedan friat. Andra halvlek dominerar vi chansmässigt men deras målvakt storspelar och blev också mycket riktigt utsedd till matchens lirare. När vår oförmåga att göra mål fortsätter så går det som det brukar. Åtvidaberg sätter 2 hörnor och en straff och går ifrån resultatmässigt. Till slut får Corre till en reducering men vi kommer inte närmre och på slutet kontrar Åtvidaberg in 6-2. Extra plus idag till Dennis Einemo och Daniel Lindh. Vi avslutar med att ge östgötarna lite tändvätska inför det allsvenska kvalet. Vi tror nämligen inte att de räcker till där men önskar dem givetvis lycka till. Möjligen kan deras lagtyngd samt målvakt tala till deras fördel för de är tunga att möta.

/ Tränare Anders Torhall

Av bandystars - 6 februari 2016 18:56

Månsarp överraskade en effektivitet lyste med sin frånvaro stundtals och en halvlek sen var det kört.

Åtvidaberg fruktade främst underskattning fast de mycket väl visste att Månsarp är inte att leka med och när Månsarp tog ledningen efter 3 minuter var det varningsklockorna som ringde mangrant.

Två lag som bjuder på allt framåt och Åtvidaberg lyckas kvittera efter en kvarts spel och får sen ett ypperligt tillfälle att ta ledningen efter 26 min då de tilldöms straff men p.g.a spelare i straffområde skall den slås om och då blev kalabalik och det tar 3 min innan straffen slås och då missar de.

Nu börjar Månsarp dra på sig utvisningar och detta utnyttjar Åtvidaberg och tar ledning i matchen efter 40 min spel.

Statistik i alla ära men båda lagen kom till många avslut och det är två målvakter som vaktar burarna

Skott: 9/7 Hörnor: 3/6 Straffar: 1/0 Frislag: 7/2 Utv: 10/20

Andra halvlek

Andra lika intensiv som första med skott och hörnor och till slut lyckas Åtvidaberg sätta en hörna i mål till 3 – 1 efter 61 min

Månsarp har två ypperliga tillfällen därefter men när Åtvidaberg får hörna på nytt efter 65 min och de gör 4 – 1 då börjar Månsarp krokna och när det Åtvidaberg tilldöms en straff på nytt 2 min senare och ökar på sin ledning till 5 – 1 då ser det kört ut.

Även om det finns tid och chanser lyckas inte Månsarp trotts en timeout kvarten kvar hinner klockan rinna iväg till 83: min innan reducering kom och sen ett par skott sätter Åtvidaberg spiken i 87:e 6 – 2

Statiskt (25) varav 23 skott på mål av Månsarp fäller utslaget och Åtvidaberg skapar flest hörnor och två av dessa i mål
Skott: 15/23 Hörnor: 10/9 Straffar: 2/0 Frislag: 18/7 Utv: 10/30

Utan att bandystars sett matchen bör inte Månsarp skämmas för förlusten utan kämpade och om Åtvidaberg tar sig en fundering att skall de kvala i framtiden lär de behöva höja sig ett par snäpp annars blir det respass direkt

Matchlogg

Matchrapport

Av bandystars - 6 februari 2016 00:15

Uppsnappat på webben och många lag skulle vara avundsjuka om de hade tillgång till 34 olika spelare under säsongen. Detta kan vi läsa på Åtvidabergs hemsida inför matchen mot Månsarp som tar pulsen på sig själva och Månsarp

Sedan vi mötte Månsarp borta så har det hänt en hel del i deras lag. De har bland annat förstärkt med tre spelare ifrån allsvenska Jönköping, Lukas Wahlgren, Dennis Einemo och Tobias Andersson. Dessa tre har bidragit till deras fina resultat senaste matcherna.

De har vunnit fyra av de fem senaste. Segrarna är tagna mot Malmbäck (H) 4-3, Stjärnan (H) 6-1, Tjust (B) 5-3, BK Bore (H) 8-4. Förlusten kom senast mot seriefavoriten Åby/Tjureda med hela 15-2. Det verkar som de har fått en bättre stabilitet i lag efter ha använt hela 34 olika spelare under säsongen.

När vi mötte de senast så var det inget lag som bjöd upp till något större bandyspel. Det som är det svåraste med att möta Månsarp är att de kämpar hela tiden och ger motståndarna inte några större ytor.

På lördag kommer det att vara revansch sugna i dubbel bemärkelse, först att vi vann i Jönköping samt de åkte på en rejäl omgång senast.

För att vinna mot Månsarp så måste vi fortsätta med samma spel som vi har haft under de senaste matcherna, med en bra defensiv samt bra fart i anfallsspelet.

Målilla har fått spelledigt pga att Stjärnan har skjutit upp fredagens match på grund av de har en landslagsspelare som spelar för Lettland i bandy VM.

Anders

Av bandystars - 5 februari 2016 00:15

En bandyhelg där det endast spelas en enda bandymatch i div 1 södra.  Åtvidaberg har teoretiskt en kvalplats i hamn och i praktiken behövs det en seger så krävs det att ett mer eller större vidunder skulle inträffa när det drar ihop sig till facit att platsen tillfaller någon annan.

Månsarp blev utspelade borta mot Åby/Tjureda och detta har flera andra blivit också frågan är dock har de något att sätta emot tvåan Åtvidaberg. Senaste lagen mötes blev det 4 – 2 till Åtvidaberg på Råslätt och Åtvidaberg kom undan med blotta förskräckelsen

Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.