Alla inlägg under februari 2016

Av bandystars - 11 februari 2016 21:00

Det blev hela 12-3 i vår favör borta mot IF Stjärnan på onsdagskvällen. Segern gör att vi nu är 2 poäng och 54 plusmål före Åtvidaberg i tabellen med en match kvar. Seriesegern därmed säkrad.
Matchen mot Stjärnan var en helt okej insats från vår sida. men trots siffrorna känns det som vi har ännu mer att ge. Detta skriver Åby/Tjureda på sin hemsida

Ett par ändringar i laget jämfört med senaste matchen mot Månsarp. Tobias Johansson inte med så Lars ner som sisteman. Dennis tillbaka på backplats och Tobias Eiman ut. Johan startade som vänsterhalv istället för Gustav W.

Oskar L i mål.
Lars libero.
Daniel T och Dennis backar.
Fredrik och Johan halvor.
Pontus defensiv mitt.
Martin och Gustav J offensiva mittfältare.
Björn och Filip F på topp.
Bänken: Marcus, Daniel H, Gustav W, Kasper, och Axel

Första halvlek:
Stjärnan har första skottet på mål redan i första minuten men Oskar är med och räddar. Det är rätt slarvigt spel inledningsvis. i den 10 minuten tar Stjärnan ledningen på ett skott en bit utanför straffområdet. Jag tror detta är första gånmgen vi ligger under denna säsong. Kvitteringen kommer nästan omgående. Fredrik slåt bollen till Martin som tar emot bollen genom att slå den på ena sidan om en stjärnan spelare, och själv gå på andra sidan om honom, ta med sig bollen in i straffområdet och avsluta upp i taket. 1-1.

Mellan matchminut 17 och 24 händer det sedan mycket. Först gör Fredrik 2-1 till oss när han bryter på mittplan och tar sig igenom och lägger bollen i mål. 3-1 blir det efter att Fredrik slår en pass in mot mitten till Gustav J som skarvar bollen vidare till Pontus som snyggt tar sig fram och avslutar i mål.
Sen tar Daniel Tägt med sig bollen, vänder ur på mitten och släpper till Johan som tar sig ner på vänsterkanten och hittar in till Kasper som tar emot och skjuter ett rappt skott. Mål och 4-1 till oss. Stjärnan reducerar minuten efter på ett skott utifrån som ställer Oskar lite i målet.
Matchtiden tickar sedan upp till 30 minuter då vi gör 5-2. Gustav W slår en perfekt genomskärare som friställer Kasper. Kasper tappar nästan bollen vid mottagningen men får tag i den precis innan den utrusande målvakten och slår den mellan benen på honom i mål.

Sista kvarten händer sedan inte mycket, tyvärr får Lasse utgå då han fastnar i isen och blir liggandes. Daniel H ner som sisteman istället.

Andra halvlek:
Andra halvlek hinner bara gå två minuter då Martin slår in returen efter att Filip skjutit, 6-2. Vi har nu bättre fart än i första halvlek och skapar således mer chanser.
Våra hörnor ger utdelning i andra halvlek. 7-2 blir det på just hörna, inslag av Fredrik och skott av Filip. I den 57 minuten får vi återigen en hörna och på returen gör Filip 8-2.
Stjärnan sticker upp ibland och har någon farlighet här och där. Direkt efter vårt mål har man ett stenhårt skott som tar klockrent i kryssribban.
Någon minut senare åker Pontus ut 10 minuter för hakning och på ett frislag lite senare reducerar Stjärnan. Vi få sedan en ny hörna som Danne T skjuter på, det blir retur och den petar Björn in. 9-3.

Filip gör sedan sitt tredje mål på pass från Martin i den 68 minuten. Med kvarten kvar att spela åker Björn ut 10 minuter för bentackling. Från utvisningsbänken får Björn se Kasper göra sitt tredje för kvällen när han kan snappa upp bollen på mittplan och åka sig fri och lägga bollen i mål. 11-3.
Stjärnan börjar nu bli trötta och drar på sig 3 utvisningar på kort tid. Vi får en ny hörna i 85 minuten som Johan gör 12-3 på. Pass från Fredrik.
Stjärnan får sedan en bra chans att reducera i slutsekunderna på ett friläge men oskar räddar och domaren blåser av matchen.

Summering:
Återigen en väldigt stabil seger. Smolk i bägaren att Lasse blir skadad, vi får hoppas det är kortvarigt. Daniel H går ner som sisteman och gör det riktigt bra vilket är skönt.
Trots segern så känns det som vi kan ännu bättre. Vi är rätt trögstartade i första halvlek, tempot är sådär, och även viljan. I andra blir det bättre då vi tar tag i det bättre än i första.
Överlag så är det ändå en stabil insats, ingen faller ur ramen. Till vår bäste spelare utsågs av Stjärnans jury Johan Gunnarsson. Även Pontus Sjölund och Daniel Tägt förtjänar ett extra omnämnande då de som vanligt sliter något oerhört och gör klockrena insatser, framför allt defensivt.

Mål Åby/Tjureda:
Filip Fransson 3 st, Kasper Pettersson 3 st, Martin Lindqvist 2 st, Fredrik Rinaldo, Björn Einarsson, Pontus Sjölund, och Johan Gunnarsson.

Framspelningar Åby/Tjureda:
Fredrik Rinaldo 3 st, Martin Lindqvist, Filip Fransson, Daniel Tägt, Johan Gunnarsson, Gustav Johansson, och Gustav Warelius.

Matchrapport finner du HÄR: Matchrapport
Matchlogg finner du HÄR: Matchlogg

Malmbäck hemma redan i kväll
Nu taggar vi inför sista matchen som är i kväll, fredag, kl 19:30 mot Malmbäck hemma i Åby. Sen väntar kval:)

Av bandystars - 11 februari 2016 07:02

Stjärnan gjorde en okej insats. Men Åby/Tjureda var klasserna bättre. Detta skriver husorganet efter matchen på sin webb

– Synd att det får rinna i väg som det gör, säger Pelle Folkesson

Stjärnan hade inte mycket att sätta emot på onsdagskvällen när Åby/Tjureda, som är obesegrade under säsongen, gästade Arena Oskarshamn. Visserligen tog hemmalaget ledningen med 1-0 efter drygt tio spelade minuter, men sedan handlade det mesta om gästerna.

– Det är bara att acceptera att de är ett väldigt bra lag. Sedan tycker jag det är synd att det får rinna i väg som det gör i andra halvlek. Under stora delar av första halvlek står vi emot bra, säger Stjärnans sportchef Pelle Folkesson.

2-5 i halvtid blev till slut förkrossande 3-12. Målgladast på isen var Filip Fransson och Alexander Pettersson som svarade för tre mål vardera. Stjärnan är fortsatt näst sist i tabellen med sina sex inspelade poäng. Nu gäller det att lägga onsdagens match bakom sig och fokusera på det som väntar i helgen. Då åker Påskallavikslaget till Gamleby för att möta jumbon Tjust, som ligger fyra poäng efter Stjärnan efter elva spelade omgångar.

– Det är nya tag då och det är en match som är viktig både för oss och Tjust. Vi grottar inte ner oss i den här förlusten utan blickar framåt nu, säger Folkesson som plussade två av spelarna i onsdagens match.

– Ytterhalvorna Joel Göransson och Alexander Karpovich gör båda mycket bra grejer. De är hårt ansatta när Åby/Tjureda sätter hård press mot oss, men de spelade konstruktivt och fick upp bollen bra i banan många gånger.

Av bandystars - 10 februari 2016 21:39

En ny Stjärna skrev in sig i målprotokollet och detta kanske enda glädjeämnen som dök upp denna afton när Joel Göransson fick göra stjärnornas andra mål i en match, som annars var Åby/Tjureda bestämde och styrde av gammal vana denna säsong sina matcher dit de ville och de kunde efter matchen konstatera sig som seriesegrare och  kvittera ut en kvalbiljett

Underlig match för den som följer matchen långtbortistan via elitrapport

Fast inledningsvist började det bra för våra Stjärnor som hade skott på mål efter 30 sekunder och sen tog de ledningen i matchen efter 10:23 Alexander Karpovich.

Dock blev glädjen kortlivad då Å/T kvittera nästan omgående 11:14 Martin Lindqvist Assist: Fredrik Rinaldo

När klockan tickat i en kvart blev det tomt i händelser på elitrapport men klockan tickade på och tickade på, till slut visade den 55 min och fortvarande inget hänt på isen. Började misstänka har det hänt något så matchen är stoppad

När klockan börjat närmar sig en timme spel då står det halvtid slut. Strax därefter börjar det rassla till på elitrapport av händelser.

Å/T hade fått upp ångan och hittat fram till Stjärnornas mål och tar ledningen efter 15:36 Fredrik Rinaldo

4 minuter senare dags på nytt 19:20 1-3  Pontus Sjölund Assist: Gustav Johansson och 5 minuter senare rasslar det till på nytt 24:14 1-4  Kasper Pettersson Assist: Johan Gunnarsson.

Men Stjärnorna har inte gett upp för det blir reducering direkt och vi får notera en ny målskytt i Stjärnorna efter 24,53 gör Joel Göransson 2 – 4 Assist Artur Befus

Jämn match spelmässigt men målmässigt så är det Å/T som kan öka på målen efter 30:22 2-5 Kasper Pettersson Assist: Gustav Warelius

Statistik Skott: 1/1 Hörnor: 2/2 Straffar: 0/0 Frislag: 5/3 Utv: 0/0

Andra halvlek

Å/T kan återigen börja en andra halvlek med en relativ säker ledning av matchen försöker Stjärnorna håla liv i matchen men det rinner ut i tomma intet, visar sig återigen Å/T på sin styrka 47:31 2-6 Martin Lindqvist Assist: Filip Fransson

Trotts mycket tid kvar verkar denna match som så många andra matcher där Å/T är ena motståndaren avgjort matchen tidigt och det är transportsträcka då efter 51:38 2-7 (hörna) Filip Fransson Assist: Fredrik Rinaldo

Likt kvällshimlen blivit mörkare och mörkare ser det ännu mörkare ut för våra Stjärnor 56:34 2-8  Filip Fransson

Matchen första utvisning drabbar Å/T efter 60:17 (Hakning) Pontus Sjölund

Stjärnorna låna nystandet och kan reducera efter 61:50 till 3-8  (frislag) Tobias Bäckman Assist: Valerey Savichev

Å/T slår dock inte av på takten 63:41 3-9  Björn Einarsson Assist: Daniel Tägt

Stjärnornas första utvisning kom strax därefter 64:54 (Fasthållning) Kim Björnholm och detta utnyttjar Å/T då efter 67:43 3-10  Filip Fransson Assist: Martin Lindqvist

Ny utvisning efter 74:04 (Bentackling) Björn Einarsson Å/T men detta hindrar inte målfyrverkeriet 74:49 3-11 Kasper Pettersson

Dags för ny utvisning efter 76:46 Våldsamt slag Oskar Johansson hindra dock inte Stjärnorna för att gå på attack men det misslyckas istället blir det rusning ut i snickaboa

80:33 Utv (Slag på skridskon) Henrik Blom (J) 81:35   Utv (Fasthållning) Artur Befus

Å/T kan öka på målskörden efter 84:24 till 3-12  (hörna) Johan Gunnarsson Assist: Fredrik Rinaldo

Statistik Skott: 5/6 Hörnor: 4/7 Straffar: 0/0 Frislag: 18/14 Utv: 40/20

Åby/Tjureda spelade återigen ut sina motståndare och vi kan väl nu bara gratuleratill seriesegern och ett kommande kvalspel

Matchlogg

Matchrapport

Av bandystars - 10 februari 2016 12:34

Gör testet som visar att just du ska gå på Bandfinalen 19 mars!

Stockholmtestet

Av bandystars - 10 februari 2016 06:47

Kommer Stjärnorna att fixa kontraktet i kväll eller kommer det att koras en seriesegrare?

Stjärnorna husera i botten av serien, ett fenomen vi Stars inte upplevt på när minns knappt någon och ner till jumbon Tjust skiljer det idag 4 poäng och lagen möts i nästa omgång men vi har inget emot att säkra kontraktet denna omgång.

Fast Stjärnorna kunde valt bättre tillfällen att gjort detta än när det är serieledaren som kommer på besök och Åby/Tjureda gått fram som en ångvält i princip hela säsongen säkra kvalplatsen vid seger ikväll.

Fast å andra sidor favoriter faller tyngre vid en förlust, även vid förlust troligen säkra på seriesegern och kvalplatsen känns det ändå lite som serien lever in till sista omgång i så fall.

Sen det där med om det blir någon som får lämna serien då Öjaby drog sig ut är minimal och det handlar mer om att undvika sistaplatsen för att rädda sin heder.

Av bandystars - 10 februari 2016 06:20

Åby/Tjureda tar pulsen på sig själva och ser fram emot den uppskjutna matchen från första omgången på sin hemsida

För tre månader sedan, den 8 november var det tänkt att vår seriepremiär skulle skett mot IF Stjärnan. Men många lag hade isproblem då och det var många seriepremiärer som ställdes in, även vår. Men nu är det dags att spela denna uppskjutna match.

Onsdag kväll kl 19:30 är det avslag och vid vinst så säkrar vi i stort sett seriesegern.

Vi har varit spellediga sedan storvinsten mot Månsarp för ungefär en och en halv vecka sedan och det gäller att hålla formen uppe trots att det är ryckigt i spelschemat. vi har dock tränat på bra och åker till Oskarshamn på onsdagseftermiddagen med ett bra och taggat lag.

11-1 senast

När vi mötte Stjärnan hemma i Åby precis innan nyår vann vi med hela 11-1 i en match som vi i stort sett dominerade i 90 minuter. Stjärnan var rätt uddlösa då, samtidigt som vi spelade riktigt bra. Bland annat svarade firma Fransson/Einarsson på topp för hela 13 poäng tillsammans. Här har Stjärnan något att fundera på hur de ska få stopp på dessa två.

Men nu är det ny match och nya förutsättningar, och Stjärnan lär vara revanschsugna. För vår egen del gäller det som vanligt att vi är fokuserade. Gör vi vad vi ska så kommer vi åka ifrån Oskarshamn på onsdagskvällen med två nya poäng.

Seriesegern kan säkras

Skulle det bli två poäng mot Stjärnan så är seriesegern så gott som säkrad. Åtvidaberg har visserligen möjligheten att komma upp på samma poäng som oss, Men har också ungefär 40 sämre i målskillnad som de ska ta igen den sista omgången.

Vi avslutar serien redan på fredag kväll mot Malmbäck hemma i Åby. På dessa två matcher vi har kvar behöver vi alltså ta två poäng så är seriesegern vår.

Givetvis siktar vi på att vinna bägge våra återstående matcher men just nu är det fullt fokus på matchen mot Stjärnan.

Vädret i Oskarshamn ska vara helt okej på onsdagskvällen så förhoppningsvis kommer vi kunna bjuda på bra bandy. Sätt er i bilarna och kör ner till Oskarshamn och stötta laget.

Av bandystars - 10 februari 2016 06:03

En kvalplats till allsvenskan är nu bara en match bort för Åtvidaberg. Seger i sista omgången räcker

– I alla fall om förbundet räknar på samma sätt som de gjorde förra året, sa tränaren Jens Åkerlund. Vi får ta och kolla upp det. Detta skriver husorganet på sin webb

Vinsten mot Målilla med 4–2 på tisdagskvällen betyder att ÅBK nu har allt i egna händer inför sista omgången.

Troligen.

Vid vinst hemma mot mittenlaget Malmbäck om knappt två veckor är det klart. Då blir man bästa tvåa i de fem division 1-serierna och får följa med bland annat Derby till kvalserien där åtta lag i två grupper med fyra i varje gör upp om varsin allsvensk plats.

– Eftersom det är olika antal lag i serierna kan man inte bara gå på hur många poäng man tagit, förklarar Jens Åkerlund. Därför har man tidigare år räknat fram den bästa tvåan genom att dividera antalet möjliga poäng med antal tagna poäng och på det viset få fram en siffra som anger vilket lag som lyckats bäst.

– Om det fungerar så även i år, och vi vinner sista matchen, kan inget lag få bättre kvot än vi.

Och ett kval skulle han se fram emot.

– Vårt unga lag skulle må väldigt bra av att få spela den typen av matcher.

Matchen mot Målilla då? Ja, det var jämnt väldigt länge. ÅBK hade bara 1–0 i paus (målskytt Albin Wretman redan efter en dryg minut), men när man satte 2–0 och 3–0 (Albin Wretman igen och Simon Skoogh på straff) inom fem minuter, då var segern hemma.

Målilla sprattlade till genom att göra 3–1 men bara en knapp minut senare satte Jesper Strömberg 4–1 och sista halvtimmen blev en resa mot slutsignalen.

Två spelare fick extra gott betyg från den här matchen av sin tränare, Jesper Åkerlund och Viktor Gustavsson.

Av bandystars - 9 februari 2016 21:29

Bandystars framför datorn och ett snabbreferat tolkat via elitrapport.

1 – 0 efter 1:11 Albin Wretman Assist: Viktor Gustavsson sen verkar det mer eller mindre som det är Åtvidaberg som styr och bestämmer det mesta och det är mer en tillfällighet som Målilla får låna nystandet.

Målilla räddas av sin målvakt som är som en vägg eller kanske t.o.m som ett riktigt burlejon när Lo-djuren där ute är på villospår efter nystandet och blir rundningsmärken för Åtvidaberg. Detta tolkat efter att sett denna statistik Skott: 10/3 Hörnor: 1/3 Straffar: 0/0 Frislag: 14/8 Utv: 10/10

Målilla försöker med hörnor och skott men det är Åtvidaberg som gör 2-0  efter 52 min Albin Wretman gör sitt andra mål för kvällen Assist: Jonas Kjellberg

Trea kom efter 57:48 via straff Simon Skoogh därefter 4 intressanta minuterar som lagen delar broderligt på situationer 58 resp. 59 min varsitt skott på mål och sen på varsitt mål

60:29 3-1  Alexander Nelson Assist Victor Svensson och efter 61:20 4-1  Jesper Strömberg Assist: John Wallberg

Målilla har inte gett upp har nu tagit kommandot när det gäller hörn statistiken som dessvärre resultatmässigt uteblir

Dagens publiksiffra 175 st flertalet nöjda med resultatet när sista kvarten inleds dominerar Åtvidaberg skottstatistiken överlägset. Målilla mer eller mindre gett upp och det är transportsträcka kvar av matchen.

Målilla får dock sista ordet i matchen och utdelning av sina hörnor efter 91:10 4-2  Erik Karlsson Assist: Samuel Pettersson

Statistik Skott: 22/9 Hörnor: 4/10 Straffar: 1/0 Frislag: 25/19 Utv: 10/30