Senaste inläggen

Av bandystars - Lördag 17 nov 06:00

Tjust - Skirö  Kl. 14,00


14:00
Tjust Bandy U
-
Skirö AIK B
  Månsarp - Bore Kl. 15,00

Bilden kan innehålla: text

Hemmapremiär! Fri entré Kiosken är öppen!

15:00
Månsarps IF
-
BK Bore
  

 

         
       
ANNONS
Av bandystars - Fredag 16 nov 06:00

Målilla uppmärksammas i husorganet inför sitt 100-årsjubileum


Målilla GoIF bjuder in till stor 100-årsfest: ”Det är mycket glädje


På lördag bjuder Målilla GoIF in till storslaget 100-årsjubileum. Först väntar match i bandyns division ett och på kvällen blir det jubileumsfest med närmare 180 personer.
– Det är häftigt och nu börjar man känna mycket glädje. Det är väldigt många som har gjort ett fantastiskt arbete inför det här, säger Mikael Karlsson, ordförande i Målilla GoIF.

Målilla GoIF bildades den 19 juli 1918 och har under året på flera sätt uppmärksammat att föreningen nu är 100 år. På lördag är det så dags för det storslagna firandet som hålls på Hulingen i Hultsfred. Närmare 180 personer är anmälda till jubileumsfesten.

– Det är jättekul att så många har anmält sig. Det är både medlemmar och före detta aktiva som blivit speciellt inbjudna. Vi har fått väldigt bra respons och det kommer vara personer på plats som varit aktiva i föreningen från 1950-talet och framåt, säger Mikael Karlsson, som ser fram emot en festlig dag och kväll.

– Det kommer att bli festligt. Först har vi en träff med föreningar och förbund vid klockan 16.30 och vid 18.00 inleds minglet och en timme senare blir det jubileumsmiddag. Sen kommer det att vara olika saker som händer under kvällen. Vid klockan 23 räknar vi med att själva firandet med utmärkelser och så vidare är över och då blir det dans och fest i ytterligare ett antal timmar. 

”Fantastiskt arbete”

Mikael Karlsson ser fram emot lördagen och konstaterar att det lagts ned ett stort jobb under en längre tid.

– Det har varit en hel del arbete och det är väldigt många som gjort ett fantastiskt arbete inför det här, bland annat med att ta fram historik och statistik. Ju närmare vi har kommit har bit efter bit kommit på plats så nu ser man fram emot lördagen.

Föreningen har under en längre tid sålt ett jubileumslotteri som får sitt avslut på lördag.

– Det har gått bra, även om vi inte nått hela vägen fram. Men vi ska försöka sälja lite ytterligare under lördagen. Vi avslutar jubileumsfirandet med att dra en vinnare innan det blir fortsatta festligheter.

Isen håller för match

Under lördagen spelar Målilla dessutom seriepremiär i bandyns division ett södra hemma mot Finspångs AIK. En match som startar på klassisk bandytid klockan 13.15

– Jag tror att det kan bli en del folk och att det finns de som vill vara med och fira föreningen. Vi kommer att inleda matchen med något lite mer än vanligt och kommer också att visa upp våra ungdomslag.

Isen har legat på Venhagsvallen i ett par veckors tid och någon risk för att matchen inte ska kunna spelas finns inte.

– Isen är jättefin. Det är fantastiskt att den har kunnat hålla så bra.

Hur har ni klarat av det i det varma vädret?

– Det var ett antal personer som lade ner mycket jobb runt den 24-25 oktober när vi spolade upp. Isen var klar den 29:e oktober och efter det har det varit full aktivitet. Vissa dygn har det varit 10 plusgrader, men vi har klarat av att hålla isen även om det tagit kraft och kostat pengar, säger Mikael Karlsson.

 

Linus Johansson

ANNONS
Av bandystars - Torsdag 15 nov 07:11

Ny omgång i div 1 bandyn 


Omgång 2
Tor 15/1119:30Waggeryds IK-Nässjö IF U    
Lör 17/1114:00Tjust Bandy U-Skirö AIK B    
Lör 17/1115:00Månsarps IF-BK Bore    
Sön 18/1113:30Fredriksbergs BK-Åby/Tjureda IF B   

Följ matchen Waggeryd - Nässjö live 


19:30
Waggeryds IK
-
Nässjö IF U
  
Av bandystars - Onsdag 14 nov 16:14

Fortvarande ingen is på arenan och detta p.g.a fotboll och kvalspel dyker det upp ett nytt problem. Eller hur skall vi stars tolka detta. Fast det är kanske ingen Ko på isen och det kommer att spolas nu så fort kvalfotbollsmatchen är spelad 


Fortsatt bevattningsförbud i Oskarshamns kommun

 

Bevattningsförbudet som infördes i somras gäller fortfarande i Oskarshamns kommun.

Den 13 juli infördes bevattningsförbud för alla som är anslutna till det kommunala vattennätet i Oskarshamns kommun. Förbudet har ännu inte hävts, då det är fortsatt ont om vatten i exempelvis Hummeln. Enligt kommunen sjunker nivån i ytvattentäkterna fortfarande, även om det går långsammare nu när avdunstningen minskat.

Förutom att man inte får vattna i trädgården med slang eller spridare innebär förbudet bland annat att det inte är tillåtet att tvätta bilen, båten eller andra fordon med vattenslang eller högtryckstvätt.

Förbudet gäller varken företag eller den som har egen dricksvattenbrunn, men alla uppmanas att vara sparsamma med vattnet.

Läs mer om bevattningsförbudet på kommunens hemsida.

 

Av bandystars - Onsdag 14 nov 06:37

Målilla GoIF Bandys inställda match mot BK Derby har fått ett nytt datum. Detta skriver husorganet 


I söndags var det tänkt att BK Derby och Målilla GoIF Bandy skulle ha spelat premiär i division ett i Linköping. Så blev det inte på grund av att det inte fanns någon spelduglig is.

Nu har matchen fått ett nytt datum. Den kommer att spelas i Linköping onsdagen den 5 december.

Målillas premiär blir istället nu på lördag, då Finspångs AIK besöker Venhagsvallen. Samtidigt passar Målilla GoIF på att fira sitt 100-årsjubileum.

Av bandystars - Tisdag 13 nov 19:30

Följ matchen live 

Träningsmatcher

19:30
Tjust Bandy
-
Derby/Linköping Bandyklubb
  

Referat efter matchen saxat från Tjust hemsida 

Säsongspremiär på "Vallen"


Albin Wretman och Sebastian Nilsson
 

Säsongspremiär på "Vallen"!


På tisdagskvällen var det äntligen dags att få spela säsongens första match på Tjustvallen.

Vill passa på att framföra ett stort tack och stor uppskattning för ismakarnas insats. Isparketten var riktigt bra, att det var väldigt dimmigt under delar av matchen och gjorde att isen blev lite hoppig är något vi inte kan göra så mycket åt.

Motståndare denna kväll var seriekollegan BK Derby från Linköping. Tjustkillarna gör en homogen insats där vi under stora delar spelar bra trots att det vissa stunder var svårspelat i dimman. Vi lyckades vinna med klara 9-4 efter att haft ledningen i halvtid med 5-2. Vår defensiv var bra. Motståndarnas mål kommer till på inviduella misstag. Dessa måste vi minimera inför seriespelet. I det offensiva spelet hade vi en del bra kombinationer men tappade vårt offensiva spel efter hur vi vill spela när matchen var avgjord och det blev lite för mycket bolltransporter för att det skulle vara riktigt bra om man ser över hela matchen.

Det var en bra genomkörare inför söndagens seriepremiär på Tjustvallen mot ett annat lag från Östergötland, BK Borgia/Norrköping. Otroligt skönt att den långa försäsongen som bandyspelare har äntligen är slut och allvaret börjar. Nu får vi kvitto på hur väl vi har förberett oss inför en på förhand väldigt intressant bandysäsong.


Målskyttar och assist:

Albin Wretman 3 mål

Sebastian Nilsson 2 mål och 1 assist

Mathias Norell 2 mål

Semen Kartashov 1 mål

Stanislav Klyushanov 1 mål

Denis In-falin 2 assist

Eetu Sviili 1 assist

Johan Andersson 1 assist

Albin Juthe 1 assist


Thomas Fransson

Tränare

Av bandystars - Tisdag 13 nov 06:41

Fylligt referat saxat från Jönköpings hemsida

Vilken flygande start på säsongen, vinst med 3-1

Av bandystars - Måndag 12 nov 06:00

Om vädergudarna är med oss så blir det spel på Tjustvallen mellan Tjust och Derby den 13 nov Kl. 19,30


Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bandystars med Blogkeen
Följ bandystars med Bloglovin'

Bandy div 2 + övrig bandy


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se