Senaste inläggen

Av bandystars - Onsdag 15 maj 06:00

Deta skriver ÅBK på sin hemsida 


Eric Skoogh kommer ej att representera ÅBK kommande säsong. Detta gäller även Simon Skoogh. Troligen kommer båda att spela i Gamlebylaget Tjust.

ANNONS
Av bandystars - Tisdag 14 maj 06:00

Träningsmatcher 2019/2020

22/9 kl. 13:30    Tranås BoIS - Tjust Bandy        Hydro Arena, Vetlanda

29/9 kl. 19:00     Tjust Bandy - Målilla GoIF        Hydro Arena, Vetlanda

6/10 kl. 17:45     Skirö AIK - Tjust Bandy             Hydro Arena, Vetlanda

13/10 kl. 16:00  Tjust Bandy - Finspångs AIK    Hydro Arena, Vetlanda

20/10 kl. 15:30   Tjust bandy - Boltic                   Hydro Arena, Vetlanda

26-27/10              Stinsen Arena Cup                    Stinsen Arena, Nässjö

ANNONS
Av bandystars - Måndag 13 maj 06:00

Finspång är också igång med sin träning skriver de på sin hemsida Den 6 maj rullade seniorlaget igång försäsongsträningen med innebandy i Aluceum. Ett gäng grabbar saknades på grund av jobb och dubbelidrottande. Innebandy tillsammans med diverse annan fysisk blir sysselsättningen fram till midsommar innan försäsongen accelererar inför hösten.

Nu är vi igång igen! Gott så! 

Av bandystars - Söndag 12 maj 06:23

Detta skriver Borgia på sin hemsida, Den 6 Maj, var det rekordtidig ispremiär inne i Stallet.  


17 spelare medverkade på en lekfull, men fartfylld träning. Kul att variera träningen, efter 3 veckors löpning och styrkepass.

Fram till sommaruppehållet rullar vi nu på med fysträningen, uppblandat med Innebandy och ispass.

Av bandystars - Onsdag 8 maj 07:16

Detta saxat från SMP hemsida samt från Åby/Tjureda hemsida ,


På tisdageftermiddagen klubbades beslutet av kommunstyrelsen.


Växjö kommun lånar ut 38,7 miljoner kronor till Åby/Tjureda.

Nu ska det byggas en bandyhall lagom till sensationsklubbens elitseriedebut.

– Vi tror inte bara på era stora framgångar utan vi tror också på klubben som sådan, på engagemanget som finns för att det ska vara möjligt att driva anläggningen på ett ekonomiskt hållbart sätt. Vi tror framför allt att ni har förmågan att ta in de extra intäkter som kommer att krävas för er fortsatta verksamhet, sa kommunalrådet Anne Tenje (M) på en presskonferens direkt efter att beslutet klubbats i kommunstyrelsens sammanträde.

På plats fanns även Åby/Tjuredas två vice ordförande Carolina Sköld och Anna-Lena Aronsson, styrelseledamoten Lars Thuresson samt byggledaren Bertil Sigvardsson.

– Från Åby/Tjuredas sida är vi väldigt glada och tacksamma över att ni fattat det här beslutet. Jag kan avslöja att förra veckan tog vi ett beslut om att om vi får ett lånelöfte i dag kommer vi att börja bygga en hall i dag, sa Carolina Sköld.

Jon Malmqvist (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, betonade att det är det stora engagemanget i klubben som gjort att kommunen är villiga att låna ut nästan 40 miljoner kronor.

– En väldigt viktigt faktor är det ideella engagemanget som finns i bygden, både det historiska och nuvarande. Utan det hade vi inte fattat det här beslutet, kommenterade Jon Malmqvist.

Den 18 april var tongångarna annorlunda, trots Växjö kommuns positiva inställning till att låna ut pengar. Den springande punkten var driftbidraget, där Åby/Tjureda begärde ett årligt bidrag om 4,3 miljoner kronor för att säkerställa driften. Kommunens besked i den frågan blev ett nej; dagens driftbidrag på 900 000 kronor kvarstår.

Därmed var klubbens möjligheter att få till stånd en bandyhall obefintliga, enligt ordföranden Owe Svensson, som bland annat underströk att en sådan stor anläggning inte kan drivas enbart med ideella krafter.

Sedan dess har dock mycket vatten runnit under bandybroarna. Klubben har suttit i flertalet möten, skannat av intresset bland sponsorerna och funnit en väg ut. Klubben gör trots allt bedömningen att hallen kan bli verklighet och drivas utan anställda som ska avlönas.

– Efter det första beskedet var så klart besvikelsen stor, men sedan dess har vi träffats otaliga gånger, nött våra huvuden fram och tillbaka, räknat hit och dit, pratat med sponsorer och gått ut till medlemmarna. Vi har kommit fram till att vi kommer att klara detta och är det någon gång vi ska bygga är det nu, förklarade Carolina Sköld.

Man brukar säga att det enkla är att bygga och det svåra är att driva. Hur ska ni klara driften utan höjt bidrag från kommunen?

– Vi tror att vi kommer att fixa driften genom ökade sponsorintäkter, ökade publikintäkter och gåvor. Det tror vi kommer att möjliggöra det hela.

Ett tecken som tyder på en stor vilja och ett ökat engagemang från medlemmar och sponsorer är den febrila aktivitet som pågått i bygden den senaste tiden. Supporterklubben har sedan knappt två veckor inriktat sig på att hitta nya intäktskällor och i går höll klubben ett möte med sina sponsorer. Resultatet hittills: 391 000 nya kronor in i klubbkassan.

– Den siffran kommer nog att öka markant i morgon, sa en förhoppningsfull Bertil Sigvardsson.

Åby/Tjureda hade under tisdagsförmiddagen kommit överens om de ekonomiska villkoren med den entreprenör som kommer att bygga hallen. Enligt tidtabellen ska den stå klar vecka 43.

– Vi kanske måste spela en eller två hemmamatcher på en annan arena, men vi ska ha 13 matcher på vår egen hemmaplan, sa Bertil Sigvardsson.


Saxat från Åby/Tjureda hemsida 


Småländskt entreprenörskap väcker nyfikenhet, ända bort i Sibirien.

Rekorden haglar tätt när Åby/Tjureda IF får Sveriges 14:e bandyhall.

- Om det är någonstans detta skall vara möjligt så är det i Åby, säger a-lagets team manager Sören Johansson, Vetlanda som väckte frågan i föreningens styrelse i slutet av februari.

Några veckor senare hade förstudiegruppen avlagt sin första rapport: ”Nu får ni tre bli byggrupp” sa då Owe Svensson, mångårig ordförande i föreningen.

Arbetet bedrivs lite lättsamt under arbetsnamnet ”Åbyundret 2”.

Vad det första undret åsyftar på är idag välbekant och omtalat, åtminstone i bandykretsar.

- Engagemanget har näst intill sektliknande inslag, där starka välkända bandyorter som Ljusdal, Bollnäs, Kungälv och Motala har hållit på i decennier och har fortfarande inte grävt ett spadtag, fortsätter Sören Johansson.

På sponsringsmötet igår kväll berättades det exempelvis av supporterduon Irene Thuresson och Johnny Ottosson att de tiggt in omkring 400’ kronor på tolv dagar till hallen.

Oavsett vem som uttalar sig om behovet av en hall på landets sydligaste elitort i bandy får ämnet en ”överlevnadsfråga” aktualitet. Ofta kommenteras också att därmed kan ungdomsverksamheten bedriva sin verksamhet med kontinuitet.

Detta projekt hade inte varit möjligt att realisera om inte Växjö kommun hade erfarenhet av den idrottsligt mångfacetterade Arenastaden och har en positiv hållning också till en verksamhet utanför stadskärnan.

Bandyhallen i Åby kommer att vara klar tills seriestarten i slutet av oktober. Denna höst…

Tvivlarna får inget fotfäste, åtminstone inte vid Helgasjöns nordvästra strand.

Av bandystars - Måndag 6 maj 18:52

Skirö AIK vill till Allsvenskan - men nobbar friplats


Skirö AIK kan få en friplats i Bandyallsvenskan nästa säsong.
Det är dock inte speciellt troligt att klubben tackar ja till det erbjudandet.
– Vi siktar på att ta oss dit den sportsliga vägen istället, säger Pierre Sunesson till Vetlandaposten 

Av bandystars - Lördag 4 maj 06:09

IF Stjärnan och BK Bore bandy gått i graven. Nödvändigt men detta slog ner som en bomb på andra sidan det småländska höglandet och vilka konsekvenser detta får detta sia Bandystars inget om idag utan bara konstatera

 

 

Efter månader av möten och sittningar så är föreningen Oskarshamns Bandysällskap bildad. Detta för att stärka bandyn i Oskarshamns kommun och nyttja de krafter som finns inom bandyn i EN förening.

Den 25/4, 2019, hölls så ett bildandemöte och Oskarshamns Bandysällskap bildades.Bakgrunden till beslutet

Redan för ett år sedan togs den första kontakten mellan Stjärnan Bandy och BK Bore. Vi insåg då att det var för nära säsongsstart för att hinna gå vidare. Senare, när BK Bore drogs sig ur div 1, så ingick vi ett samarbete på spelarsidan. Vi var överens om att fortsätta diskussionerna senare.


I början av januari träffades vi och bildade en arbetsgrupp, som skulle jobba vidare med analysarbetet. Under tiden fram till nu har gruppen haft 15 möten där man genomlyst ekonomi, organisation, spelarmaterial och vad som krävs för att starta en ny förening.

En tidplan togs fram, där vi skulle kunna bilda en ny förening i april.

Kontakter har tagits med förbund, kommunen och respektive styrelse i 
IF Stjärnan och BK Bore. Spelare och ledare i de båda förreningarna har informerats.

I mitten på juni hålls det första ordinarie årsmötet, fram till dess styrs föreningen av den på bildandemötet valda interimsstyrelsen.


Målsättningar

Vi vill öka intresset för bandy, bland ungdomar, ledare, funktionärer och publik. Vi tror att detta görs bäst i en Oskarshamnsförening.


Föreningens färger kommer att vara turkos och svart med orange inslag.

Under den första säsongen är tanken att det skall finnas två seniorlag, varav ett lag i div 1, något/några ungdomslag samt skridsko – och bandyskola. 
Vi ska komma till allsvenskt kval inom tre år och bilda ett nytt ungdomslag varje år under denna period.


IF Stjärnan lägger bandysektionen vilande och flyttar över den delen av verksamheten i den nya föreningen.

BK Bore kommer finnas kvar som förening men i en annan form, utan bandysektion, då denna flyttar över till den nya föreningen.


OBS blir en helt ny förening som ska representera bandyn i Oskarshamns kommun.


Besök nya föreningens hemsida www.oskarshamnsbandy.se samt följ föreningen i sociala medier på Instagram, Facebook och Twitter


Med vänliga hälsningar


Oskarshamns Bandysällskap
Interimsstyrelsen

Av bandystars - Fredag 3 maj 11:19

Med anledning av förfrågan från Svenska Bandyförbundet om spel i Bandyallsvenskan säsongen 2019/2020 har styrelsen i Tjust Bandy idag beslutat att tacka nej till erbjudandet.

Beslutet har fattats av styrelsen i samråd med spelare och ledare.
Anledningen till beslutet är:
• Kort förberedelsetid: sent besked om allsvenskt spel gör att förberedelserna inte kan göras i tillräcklig omfattning.
• Sportsligt: lagbygge för allsvenskt spel kräver större budgetram.
• Ekonomiskt: ökade kostnader knutna till allsvenskt spel kan äventyra föreningens fortsatta satsning.
• Arenan: uppgradering krävs av arenan för allsvenskt spel, vilket inte är planerat inför kommande säsong med hyresvärden Västerviks kommun.

Föreningen fortsätter sin tydliga och målmedvetna satsning att på sikt nå allsvenskt spel parallellt med den breda ungdomsverksamhet som föreningen bedriver.

Gamleby 2019-05-03
Styrelsen för Tjust Bandy


Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bandystars med Blogkeen
Följ bandystars med Bloglovin'

Bandy div 2 + övrig bandy


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se