Senaste inläggen

Av bandystars - Lördag 12 jan 06:57

Bandystars var lite syrlig i sin analys men frågan är om inte Folkesson sågar sina egna i papperstidning fullständigt läs själva. Men Bandystars och Folkesson verkar vara överens i mycket.
Fast å andra sidan var det sammma match eller är det olika källor bakom husorganens referat där det verkar endast vara resultatet som överensstämmer mestadels. Därmed inte sagt utan de är läsvärda bägge två 


Stjärnan helt utan chans mot Tjust

Stjärnan hängde med i en halvlek. Sedan krossade Tjust länsrivalen. – Det är pojklagsbandy, säger Pelle...


Efter drygt tio minuter ledde serieledande hemmalaget med 2-0 på Tjustvallen. En smakstart, förstås. Men Stjärnan reducerade knappt tio minuter senare och hade åtminstone lite häng på serieledarna målmässigt.

– Med mycket tur kunde vi varit med ännu bättre, vi vaskade fram några chanser. Jag tyckte vi ryckte upp oss sista kvarten i första halvlek, säger Folkesson

I halvtid var underläget bara två mål. Det skulle bli betydligt värre än så.

– Vi har en okej inledning på andra halvlek och har väl något avslut i stolpen, sedan tog det tvärstopp, säger Pelle Folkesson som var rejält irriterad över det som Stjärnan sysslade med i andra halvlek.

– Det är riktigt dåligt i försvarsspelet. Vi håller inte ihop laget, jobbar inte som en enhet och tappar alldeles för mycket boll så de får vända på oss. Det är pojklagsbandy under stora delar, säger Folkesson.

Tjust gjorde det ena målet efter det andra och nådde tvåsiffrigt innan länsderbyt var över.

– Förutsättningarna var inte de bästa i dag, men vi är inte mentalt på plats, vi är inte förberedda. Tjust är ett bra lag och det är inget konstigt att de slår oss, men det får inte se ut så här. Det är en kollektiv kollaps.

Ingen i Stjärnan får godkänt efter insatsen på fredagskvällen. Nu handlar det i stället om att lägga Tjustinsatsen bakom sig för tabellfemman Stjärnan och ladda om för nästa uppgift som blir Åtvidaberg på hemmais.

 

Husorganet för Tjust och David Eidhammer skriver också i sin papperstidning

 

"Var stundtals fantastiskt bandyspel"


Bandy Efter tio spelade matcher vet Tjust Bandy fortfarande inte hur det känns att förlora. Via imponerande 10–2 hemma mot Stjärnan befästes både serieledningen och känslan att ett omtalat spöke är försvunnet.


I flera år har Tjust haft väldiga problem med just fredagens motståndare. Trots att Stjärnan var långt ifrån seriens bästa lag förra säsongen så var det likt förbaskat det enda laget som Tjust förlorade alla tre matcher emot.

Men nu verkar vindarna till slut ha vänt.

– Dubbla segrar mot dem i år känns så klart väldigt bra. Trots att jag var lite orolig innan så visade vi att vi hade läst på läxan, konstaterade Thomas Fransson efter slutsignalen.

Stanislav Kluyshanov blev matchinledningens stora förgrundsfigur när han, helt på egen hand, satte 1–0-målet i den fjärde minuten – och kort efteråt passade fram till Johan Anderssons 2–0.

Bakåt stod målvakten Eetu Sviili pall för det mesta och framåt fyllde Viktor Gustavsson på med ett tredje Tjustmål som innebar 3–1 i paus.

– Det blåste rejält... men trots att vi hade motvind i den första halvleken så tycker jag att vi hade bra kontroll på det. Hela defensiven, inklusive Eetu i målet, jobbade jättebra under hela matchen.

Precis all spänning dödades sedan när en viss Stefan Erixon bestämde sig för att göra tre mål på 14 minuter i upptakten av den andra halvleken.

– Stundtals var det fantastiskt bandyspel av oss efter paus. Det känns som vi blir lite bättre för varje dag, log Fransson, som sedan fick se 6–1 bli 10–1 och till sist 10–2.

Mål och pass, Tjust: Stefan Erixon 3+0, Johan Andersson 2+1, Stanislav Kluyshanov 2+2, Viktor Gustavsson 2+0, Alexander Sannikov 1+0, Sebastian Nilsson 0+1, Denis In Fa Lin 0+1.

ANNONS
Av bandystars - Lördag 12 jan 06:45

Tvåsiffrigt när Åtvidaberg krossade Borgia 


Åtvidabergs BK10-1Borgia Norrköping BK


Åtvidaberg skriver på sin hemsida 

 

Enkel seger mot Borgia


ÅBK vann på fredagskvällen med 10-1(5-0) över Borgia i söderettan. ÅBK spelade bra med fart på skridskor och passningsspel i 66 minuter. Sedan kom Borgia igen på slutet och kunde reducera till 10-1 som blev slutresultat. I ÅBK beröm till Gustaf"Slägga"Lijegren i försvaret och Simon Skoogh på mitten. Hampus Ivarsson åkte skridskor och spelade bandy med full fart hela matchen. Målskyttar ÅBK: Ivarsson 2, Jaakko Niemi 2, Andrej Kiselev 2, Erik Skoogh 1, Eric Strömberg 1, Simon Skoogh 1 och Jesper Strömberg 1. ÅBK gick med segern förbi både Målilla o Stjärnan i tabellen. Om en vecka möter ÅBK Stjärnan på bortaplan.


Borgia skriver på sin hemsida om matchen 


Kvällsmatch i nollgradigt väder i Linköping. Kanonförutsättningar för bandy.

Vi har målsättningen att vara täta och spela oss in i matchen. Vi byter lite anfall första minuterna utan rejäla målchanser. Sen kommer en hörna för Åtvidaberg och 1-0. Det spelas på och så skjuts ett skott ur dålig vinkel, retur och 2-0. Lite senare plockar en Åtvidabergsspelare ner en lyra och stöter den på volley till 3-0. Historien har upprepat sig igen. Underläge med 3 mål efter 15 minuter och det känns som de kommer ur ingenting. Anfallsmässigt har vi några riktigt bra anfall, men kylan i avgörande lägen finns inte. Mellan 15-30 minuten bränner vi 3 rena frilägen, där 2 av dom inte träffar målet. Istället 4-0 via ett lyft och 5-0 via hörna, innan halvtid.


Svårt att hitta rätt ord i halvtid, då vi haft liknande matcher flera gånger under säsongen, vi har ambitionen, försöker, missar och blir straffade. Om och om igen. Vi försöker hitta mod, men mentalt nedtryckta tappar vi helt konceptet första 20 i andra då Åtvidaberg via 5 mål, går ifrån till 10-0. Under den här perioden staplar vi misstag på varandra och det är inte så att Åtvidaberg behöver förta sig för att få in bollen över mållinjen. 

Vi tar beslutet att blödningen måste stoppas. Sebastian Östlund kommer in i mål för att få till en förändring och vi sätter upp målsättningen att bara hålla tätt resten av matchen. Sista 25 håller vi ihop det bättre och lyckas även göra ett mål genom Martin Johansson på ett långskott.10-1 och slut.


Större lag en oss har gått på liknande förluster och det som kommer definiera oss nu är hur vi hanterar det. Frustrationen sprutar ur öronen på många och det är svårt att se de saker som faktiskt är ganska bra. Det är en tuff mental sak för oss att hantera i veckan.


Filip Johansson kämpade och försökte föredömligt hela matchen igenom och Lukas Wiktorsson tog initiativ med fin skridskoåkning. Sebbe Östlund kom i hopplöst läge, 10-0, in i målet och höll nollan med många fina parader. Heder!


Möjlighet att förbättra oss nästa fredag då Derby kommer till Himmelstalund på besök.

ANNONS
Av bandystars - Lördag 12 jan 06:30

Grinslanten lockade storpublik till matchen men frågan var hur många tyckte den var så trevlig upplevelse. Men bandy kan vara rolig och bra trotts resultatet också.


Målilla GoIF Bandy3-8Jönköping Bandy IF

Husorganet på plats och Thomas Lindblom skriver 

Trots drömstart - Målilla föll stort

Bandy Efter nio minuter ledde Målilla Bandy hemmamatchen mot topplaget Jönköping med 2-0. Sedan var det roliga slut. Jönköping vände och vann med trygga 8-3.


Målilla fick en drömstart hemma mot Jönköping. Efter nio minuter hade hemmalaget gått fram till 2-0 efter mål av Antoly Zuzdalev och Dimitry Lazar.

– Dessutom är det solklar straff för oss när Lazar är involverad i en situation, men det är nog bara domaren som inte ser det, säger Målillatränaren Jesper Lüning.

Men efter drömöppningen vände Jönköping på matchen och gick fram till 4-2 i den första halvlekens slutskede.

Mer egendomligt blev det när samme domaren Adam Jokinen sa till bägge båsen att han lagt på tre minuter av den första halvleken, men Jönköpings 2-5 kom i den femte förlängsminuten.

– Alla var helt oförstående. Och 2-5 speglade inte alls matchbilden i första halvlek. Vi gjorde till stora delar en riktigt bra första havlek. Det kändes tungt, speciellt när man inte fattar vad han hittade den tiden, säger Jesper Lüning.

Jönköping behövde dock bara drygt tre minuter på sig i den andra halvleken att göra 2-6.

– Efter deras tidiga mål så gick vi ned oss ganska rejält. Sedan höjde vi oss igen i slutet, men sett till den första halvleken borde vi haft ett bättre resultet med oss, säger Jesper Lüning.

Jönköping gick fram till 2-8 innan Målilla reducerade till 3-8 med knappt 20 minter kvar. Målet gjorde Marcus Skoog.

Lüning tyckte ändå att det fanns en del bra att ta med sig från matchen, sett med Målillaögon.

– Jönköping är ett lag som spelar rätt så smart och klurigt, och har bra tryck i skridskoåkningen. Man ska inte skämmas över att förlora mot dem, men såklart hade vi hoppats på en annan utgång av matchen. Glädjande var dock att 14 av 16 spelare i vårt lag var Målillaprodukter, och där den äldste var 24 år, säger Jesper Lüning.


Målilla kan skryta med två husorgan som skriver och Ossian Mathiasson skriver 

Målilla föll – trots tidig ledning i enkronasmatchen


Trots att Målilla ledde med 2–0 efter tio minuter blev det förlust med klara siffror mot tabelltrean Jönköping i kvällens enkronasmatch på Venhagsvallen.

Anatoly Suzdalev satte 1–0 efter fyra minuter och några minuter senare ville Dimitry Lazar vara sämre när han satte 2–0.

Målillas glädje blev rätt kortvarig och bara ett par minuter senare hade gästerna reducerat och kvitterat på Venhagsvallen. 

Jönköping ledde med 5–2 i halvtid och vann till slut med säkra 8–3 inför 216 åskådare. Marcus Skoog gjorde Målillas tredje mål. 

– Jag är mycket nöjd med stora delar av första halvlek men vi ligger ändå under med 2–5 och det speglar inte matchen för fem öre. Vi börjar bra, gör 1–0 och ska ha en straff men det är nog bara domaren som inte såg det. Vi gör också 2–0 och sen får de in två mål på tillfälligheter. 5–2-målet gjordes under den femte övertidsminuten och jag vet inte var den tiden kom ifrån. Det var synnerligen konstigt och tungt för grabbarna, säger tränaren Jesper Lüning.  

Målilla fick ingen bra start på andra halvlek och Lüning var missnöjd med lagets första 20 minuter efter paus.

– Där föll vi ner lite grann men vi höjde oss under de sista 20 minuterna. Vi fick ingenting gratis i matchen och det kändes som att domaren tog utvisningar på Jönköping mot slutet för att jämna ut i statistiken. Jag vet inte hur mycket slag och hugg som våra spelare fick ta emot, säger Lüning.

 

Ossian Mathiasson

Av bandystars - Fredag 11 jan 21:26

Förra matchen blev det vinst och två poäng på Wo för Waggeryd och denna match såg det ut att bli 2 poäng lätt som en plätt fast denna spelades. 

4 - 1 i halvlek men detta blev så icke. Då Skirö jobbar sig ikapp mål för mål och på tilläggstid gör de sitt femte mål och tagit in underläget vänt detta till vinst 


68 supporters fanns det på plats men hur många av dessa jublade mest vet Bandystars inget om, men de som var närvarande fick se en match som verkligen hade spänning in i det sista Waggeryds IK
4-5
Skirö AIK B
 
Av bandystars - Fredag 11 jan 21:04

En halvlek hängde Stjärnan med men sen var det kört och att det på pappret skulle bli tufft besannades också inledningsvist och Tjust gör två mål första i 3;e och andra i 12:e. Började orosmolnen hopa sig

 

Men Pavel och Linus Björnholm skingrade dessa temporärt efter 20 min spel och reducera.

 

I 27:e  match minutern dök det dock upp ett till då Tjust gör sitt 3:e

 

Fram tills detta hade Tjust dominerat matchbilden. Om det sen var förnöjsamheten som påverkar eller så lyckas stjärnorna jobba sig in i matchbilden och gör en första halvlek jämbördig med sina motståndare dok inte målmässigt men i antal skott på mål och hörnor

 

Andra halvlek

                         

Stjärnorna inleder med att hörna och skott och det kändes att nu är de på G, men så dyker X:et upp och nystandet hittar nätmaskorna. Efter 50 minuters spel

 

Kändes lite som detta var lite av matchavgörande och det visar att leder man serien då är det lagmaskinen som gör jobbet och när femman sitter i nätmaskorna efter 59 minuter. Då mullrade det och motvinden kändes.

 

Sexan och sjuan och stjärnorna faller som ett korthus i vinden när X:et har bjudit upp till dans.

 

121 supporters njöt troligen av tillställningen och skadeglädjen brukar vara stor i dessa derbyn som denna kväll kanske inte var så mycket derbystämning i längre då matchen nu bara var en transportsträcka kvar för Tjust

 

Åttan i 70.e minuten och stjärnorna hade knappt fått låna nystandet mer än några enstaka tillfällen under andra halvleken

 

Nian kvarten kvar och siktet var inställt på tvåsiffrigt nu

 

Tian satt snart där också och det kändes långtbortistan som det var kattens lek med råttan.

 

Segern över Finspång som anses vara andrahandsfavoriten i serien varifrån kom den. Sedan dess två plattmatcher allvarligt.

 

Pavel snor åt sig nystandet direkt efter deras mål och reducera.

 

Bara att deppa ihop denna kväll ånyo detta får inte bli någon ful ovana. Poängmässigt är det ingen ko på isen mer än det blir mer sammansvetsat i mittenriket och det blir för stjärnorna att sätta sig ner och ta sig en funderare på vad det som gick snett och hur skall de rätta till detta och återskapa förtroendet i sig själva och för oss supporters. Så glömmer vi detta för kvällen

 Tjust Bandy
10-2
IF Stjärnan
 

 

Av bandystars - Fredag 11 jan 06:00

3 matcher i div 1 södra som du följer bäst på plats eller via elitrapport 

Tjust - IF Stjärnan Kl. 19,00


19:00
Tjust Bandy
-
IF Stjärnan
  

Tjust skriver på Facebook inför matchen ett läsvärt inlägg


Erkänt svårspelade Stjärnan. .

Förra säsongen var de vår värsta motståndare. Av alla lag var det just IFS som gjorde livet surt för oss då de vann samtliga 3 matcher. .

Detta året ville vi ändra på den saken, vi vann borta mot dem borta i andra omgången med 4-7 sedan Sannikov (3mål) och Xet (1+3) haft stor show. Vi vill ju naturligtvis inte förlora mot dem detta året och kommer således till matchen med en stor dos av ödmjukhet inför uppgiften och respekt för vår motståndare. Stjärnan är ett bra lag som har sina toppar men även dalar, det visade sig förra helgen. Först vinner man mot Finspång hemma med 7-3 på fredagen, relativt komfortabelt enligt uppgifter. På söndagen återigen hemmamatch, denna gång mot Skirö. Men då blev det totalstopp och man förlorade med 0-7, enligt uppgifter från ledningen då gör gällande att man saknade 6 spelare från matchen mot FAIK. Men enligt elitrapport så stämmer de inte riktigt. Men de kanske har fel på elitrapport. .
Hur än det är med den saken så ska vi göra vårt bästa för att inte förlora mot Stjärnan denna säsong!. .

Nog om dem! Vi i Tjust vet exakt vad som krävs för att vi ska vinna den här matchen. Vi har pratat om det här ”blocket” på fyra matcher en längre tid och känner oss redo för utmaningen att på kommande 4 omgångar möta stjärnan, skirö, Finspång och sen Åtvid.. Ska vi stå kvar som ledare av serien efter dessa omgångar så krävs det ett eeeeeeenormt arbete från varje spelare, och alla i laget är villiga att ta de jobbet!. .

Väl mött på vallen ikväll kl 19.00 Heja Rödsvart!Målilla - Jönköping Kl. 20.00


20:00
Målilla GoIF Bandy
-
Jönköping Bandy IF
  

Fredag 11/1-2019 kl.20,00 tar vi emot Jönköpings Bandy på Venhagsvallen. Företag och privatpersoner bjuder denna kväll på FRI ENTRÈ för alla.


Jönköping skriver på sin hemsida inför matchen


På fredag går bussen... 

...till Målilla!
JB mötte Målilla i en av årest första matcher hemma på Råslätt och vilken gastkramning det var! Det slutade lyckligt med JB-vinst 3-1 till slut men Målilla gjorde (även enliogt egen utsago) kanske en av säsongens bästa matcher (referat här). Nu stundar returen borta på Venhagsvallen i Målilla, härlig inramning på den arenan och betydligt bättre publiksnitt än Jönköping.... ska det bli ytterligare en gastkramning?
Formkurvan för JB?
På torsdagskvällens träning rådde ypperliga yttre förutsättningar. Tränare Tobias Asplund har full trupp att tillgå, inga skador, VM har inte börjat än och Nässjö P20 har spelledig helg. Drömscenarie för en tränare med andra ord! JB har två vinster senast (derby och åtvidaberg) samt förlust mot topplaget Tjust och oavgjort mot topplaget Skirö. JB's formkurva är med andra ord stark! JB ligger på tredje plast inför helögen i DIV 1 Södra, samma poäng som tvåan Finspång. Leder gör Tjust
Hur har Målilla spelat?
Målilla åkte på en kalldusch senast mot Finspång, hela 12-4 till Finspång. Dessinnan sopade man banan med Derby (8-0) spelade jäm,nt men förlorade i slutminuterna mot Åtvidaberg och kryssade starkt mot Tjust. Målilla har flera starka spelare med indivuella kvaliteter som kan göra det svårt för motståndaren.
Matchen kan givetvis följas på ElitrapportHÄR
Serien Div 1 Södra HÄR


Åtvidaberg - Borgia/Norrköping Kl. 20,00


20:00
Åtvidabergs BK
-
Borgia Norrköping BK
  

ÅBK-Borgia i söderettan på fredag 11/1 kommer att spelas på Stångebro pga det milda vädret. Matchstart kl.20.00 VÄLKOMNA!!!!

Av bandystars - Fredag 11 jan 05:45

En match i div 2 som följs bäst på plats men går att följa via elitrapport också 

Waggeryd - Skirö Kl. 19,30 


19:30
Waggeryds IK
-
Skirö AIK B
  Av bandystars - Tisdag 8 jan 06:00

Månsarp brukar skriva referat om sina matcher och det är kul att vi får dels läsa lite om laget och om div 2 bandy som så lätt glöms bort. Självklart läser ni dessa bäst på deras hemsida och så kanske flera gjort alla redan. 


Referat: Månsarps IF - Tjust Bandy U

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7 8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bandystars med Blogkeen
Följ bandystars med Bloglovin'

Bandy div 2 + övrig bandy


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se