Senaste inläggen

Av bandystars - Måndag 5 nov 17:00

Vilken dag denna match spelas får var och en som tänker vara med eller bevittna själv undersöka men något verkar i skrivande stund inte stämma
Den 6 nov möts Derby/Linköping - Tjust på Tjustvallen/Stångebro IP Kl.19,00 enl Tjust hemsida  Matchen har kl, 20  försvunnit från Tjust hemsida, dock finns den kvar på Derby/Linköpings hemsida 

Den 7 nov möts Derby/Linköping - Tjust på Stångebro IP Kl.19,00 enl Derby Hemsida 

Så vem vet kanske den inte kommer att spelas överhuvudtaget ANNONS
Av bandystars - Måndag 5 nov 16:42

Referat från Team Katrineholm-Borgia Norrköping 6-5 saxat från Borgia hemsida 


Med perfekta förhållanden, 3 grader varmt, strålande sol och vindstilla, spelade vi vår tredje träningsmatch för säsongen.

Vi börjar väldigt inspirerat, har bra grundfart och låter bollen gå i tidigt skede till spelare med fart. I 12:e minuten hittar Patric Geiborg, med en fin genomskärare, Fredrik Nilsson som ensam med målvakten gör 1-0. Vi har bra tålamod och många är delaktiga i spelet. 2-0 kommer på straff genom Patric Geiborg. Med 10 minuter kvar av första, plockar Tobbe Pettersson ner en lyra från Marcus Johansson och serverar Fredrik Nilsson öppet mål med ett inspel från kortlinjen, 3-0. Katrineholm reducerar till 3-1 innan halvtid. En bra helhet från oss i första, varierat, tryggt och vårdat. Skärpa i pass och mottagningar. Fantasi framåt och följsamt bakåt, Katrineholm har utöver målet endast ett skott på mål.


I andra halvlek börjar vi lite avvaktande och har inte samma skärpa i det vi gör. Lägre grundfart och färre deltar i spelet, vilket leder till längre bolltransporter som drar ner tempot. Katrineholm reducerar två gånger först till 2-3, sen till 3-4. Däremellan har Fredrik Nilsson gjort sitt tredje för dagen framspelad av Marcus Johansson. Robert Johansson gör 5-3 på en fin uppåkning avslutat med ett bra vinkelskott. Trots att vi inte spelar lika bra som i första så har vi alltså en tvåmålsledning med 20 minuter kvar. Härifrån tappar vi dock konceptet och agerar efter eget huvud och inte som ett lag. Framför allt blir vi bekväma och tar inte försvarssida i defensiven. Katrineholm kan flera gånger med ett enkelt pass, ta sig förbi 5-6 av våra spelare och skapar härigenom lägen och hörnor. Vips 4-5, 5-5 och i 91 minuten, 6-5 till Katrineholm. Matchen slut.

I andra halvlek slarvar vi med grunderna och ger bort initiativet till vår motståndare. Tålamodet tryter och vi blir sämre vartefter halvleken rullar på.


Sammanfattat ett lite konstigt genrep. Första halvlek har vi en bra nivå och det är svårt att begära mer utifrån dom förutsättningar vi haft under försäsongen. Stort spel och när vi går av isen i halvtid har vi en trygg och kontrollerad känsla. När vi går av isen efter matchen är den känslan bytt mot ett ”vad hände?”

En fartfylld bra och rolig halvlek, en slarvig hafsig och tråkig.

Plus till Fredrik Nilsson och Patrik Geiborg som, framförallt i första halvlek, hittade varandra med många fina  kombinationer. Vår nya Lagkapten Ludvig Carlsson visar också att han blir viktig i vår defensiv.

Tack, Janne Andersson, som hoppade in och coachade.

Vi önskar Katrineholm lycka till i Seriespelet och hoppas att isen på Himmelstalund kan frysa till inför vår premiär mot Skirö AIK nästa söndag.

ANNONS
Av bandystars - Måndag 5 nov 06:36

Efter en turbulent helg har Bandystars försökt att sammanställa alla resultat och referat på Bandy i Allhelgonahelgen som är uppdaterad med resultat och referat som gått att finna. 

 

Av bandystars - Söndag 4 nov 19:15

Detta skriver husorganet på webben Målilla Bandy hade inte mycket att jubla över i dagens genrep och Målilla skämde ut sig i genrepet – fick storstryk 


Målilla Bandy stod för ett uselt genrep inför seriepremiären nästa helg. Skirö vann med hela 12–2 efter en mycket svag första halvlek av de rödvita.

– Första halvlek var riktigt dålig, men samtidigt mötte vi ett väldigt bra lag, säger tränaren Jesper Lüning.

Nästa vecka är det äntligen dags för årets bandypremiär. Då måste Målilla spela omätbart mycket bättre än man lyckades prestera i dagens genrep mot Skirö. Målilla lyckades inte med någonting och låg under med 9–1 efter 45 spelade minuter. Matchen slutade 12–2.

– Det var inte det genrep som vi hoppades på. Vi tog inte jobbet i försvarsspelet och offrade oss inte för varandra. Vi var för snälla. Skirö har ett bra lag och bra förutsättningar, men jag hade förväntat mig att vi skulle spela bättre.

Hur känns det inför premiären?

– Det är bra att det här var en träningsmatch. Det har varit lite blandat under försäsongen och vi har inte spelat så många matcher och har många nya spelare i gruppen. I dag var det ett fall bakåt, men nu har vi tre träningar i Målilla innan premiären så det känns ändå bra.

Erik Sundberg och Erik Jakobsson stod för målen, ingen spelare förtjänar beröm.

 

Jakob Karlsson

Av bandystars - Söndag 4 nov 08:15

Var och en verkar tolka den information som Bandystars fick vid framkomsten till Nässjö strax efter kl 13 igår lördag via Facebook och det svar som gavs via samma inlägg under den tid jag befann mig i Nässjö efter sin uppfattning

 

foto Facebook inlägg kopierat söndag 
 

Bandystars skrev igår kväll om den inställa matchen mellan IF Stjärnan och Jönköping som blev inställd.

Matchen blev inställd p.g.a Jönköping hade sjukstuga. Stjärnorna blev uppringda precis inan avfärd till Nässjö.
Tyvärr fick inte Bandystars vetskap om detta utan fick först uppe i Nässjö på det småländska höglandet kännedom om detta och körde ca 35 mil och fick inte se genrepet.
Om det nu ar sjukstuga i Jönköpingslaget måste innebära att truppen består av för få spelare fast det verkar finnas 19 spelare plus två målvakter i truppen. 

Detta reagera Jönköping på i en kommentar igår kväll

Ja, nu var det ju så att det var det omvända.... Stjärnan ringde JB vid kl 11-snåret och hade problem med spelare. En mindre än fullt lag och inga avbytare stod Stjärnan till buds och mindre än timmen till avfärd...
JB var på plats med full trupp, laddade till tänderna och noll (0) sjuka eller skadade...t o m nästan "maxat lag". JB tränade nu istället i Stinsen med fullt manskap, ringde in även de som inte var uttagna för match (vi var där - var var "bandystars.bloggplatsen?? och var hämtar bandystarrs sin information ifrån???). Bandystars.bloggplatsen (som brukar ha bra koll!!) har här noll (0) koll! (eller kanske koll fast tvärtom...). men det är helt ok det med.

 

Så om det inte stod någon Ko på isen så verkar det vara en Hund begraven under isen kanske för ord står mot ord och vad som är sant har det tullats på sanningen. Bandystars hade ingen anledning att tolka det som Stjärnan skriver annorlunda

 

Tyvärr är dagens träningsmatch mot Jönköping Bandy inställd pga sjukdomar

 

Vi fick beskedet innan vi skulle lämna Oskarshamn.

 

Kanske skall Bandystars tolka det som skriv på Facebook eller om det överhuvudtaget skrivs något på Bandyklubbarnas sidor om Bandy i div 1 Småland med en nypa sant och låta Bandyklubbarna själva föra ut vad som sker i bandyklubbarna. Då Bandystars tyckte sig ha full koll vad som vad sant 


IF Stjärnan har under söndagen gjort en rättelse på Facebook 


IF Stjärnan Bandy Förtydligande: Det var alltså vi i Stjärnan som inte fick ihop lag pga sjukdom, inte Jönköping.

Av bandystars - Fredag 2 nov 00:15

Lördagen den 4 Nov

 

IF Stjärnan – Jönköping Stinsens Arena Nässjö Kl.16,00

Matchen blev inställd p.g.a Jönköping hade sjukstuga. Stjärnorna blev uppringda precis inan avfärd till Nässjö.
Tyvärr fick inte Bandystars vetskap om detta utan fick först uppe i Nässjö på det småländska höglandet kännedom om detta och körde ca 35 mil och fick inte se genrepet.
Om det nu ar sjukstuga i Jönköpingslaget måste innebära att truppen består av för få spelare fast det verkar finnas 19 spelare plus två målvakter i truppen. 

 

Söndag 4 nov

 

Kartrineholm - Borgia Backavallen 6 - 5 Katrineholm Bandy U
6-5
Borgia Norrköping BK
  

 

 

Nitro/Nora – Finspång Bern Arena 8 - 5

 


Förlust i genrepet mot Nora


Devisen om att ett dåligt genrep ger en bra premiär får vi FAIK supportrar hoppas stämmer in då dagens match mot Nora inte var den bästa FAIK har gjort.


Efter 3-3 i halvtid så trodde man på en jämn 2:a halvlek men den halvleken ska nog FAIK spelarna helst glömma då det såg osynkat ut både offensivt och defensivt men ta lärdom av.


Det positiva idag är 4 fasta (2 hörnmål o 2 straffmål) samt  Arvid Strömbergs målvaktspel och att siffrorna snyggas till i slutet till 8-5.


Nu behövs ispass på stor plan så vi får hoppas på kyla och att vintern är pågång !

 


Skirö - Målilla Stinsen Arena Nässjö 12 - 2 (9-1)

 Skirö AIK
12-2
Målilla GoIF Bandy
 

 

Månsarp - Skirö Stinsens Arena 2 - 12 

 

Skirö AIKs div 2-lag träningsmatchade i dag mot Månsarps IF slutade med en förlust med med 2-12  

 

De som skall se matchen bör kanske kolla upp tiderna för Skirö skriver på Facebook 
 

 Månsarp skriver på sin hemsida 
 

 

Derby – Åtvidaberg   Backavallen 1 - 7 

Det som skulle bli årets första hemmamatch blev bortamatch för båda lagen när inte isen är spelbar på Stångebro. Tyvärr blev Åtvidaberg BK för svåra när vi möttes ikväll på Backavallen i Katrineholm. Efter ledning i halvlek med 1-0 genom mål av Henrik Håkansson blev andra halvlek en mindre rolig historia. Förlustsiffrorna stannade på 1-7 innan domare Björklund blåste för full tid. Detta skriver Derby på Facebook 

 

Åtvidaberg skriver på sin hemsida 

Vinst mot Derby


Det blev seger mot seriekollegan BK Derby vid söndagskvällens match som spelades i Katrineholm. Slutsiffror 7-1(0-1). 

Det gick trögt för ÅBK i 1:a halvlek men i 2:a halvlek tog man tag i taktpinnen rejält. På totalt 17 hörnor lyckades man bara överlista Derbys duktiga målvakt Elias Filipsson 1 gång. Dessutom missade ÅBK 2 straffar. Dagens coach Martin Hansson ger extra beröm till Simon Skoogh, Hampus Ivarsson och Andrej Zelenin. Målskyttar: Jaakko Niemi 2, John Wallberg 2, Hampus Ivarsson 1, Gustav Ingolfsson 1 och Andrej Kiselev 1. Premiären i div.1 spelas söndag den 11 november mot Jönköping borta på Råslätt.

 

Av bandystars - Torsdag 1 nov 06:48

Stars supporters på hemmaplan skickade följade artikel från ena husorganet där vi stars kan konstatera att nu börjar vi se laget ta form och det kan dyka upp nya stjärnor också  

 

Av bandystars - Torsdag 1 nov 06:15

Svarta rubriker i husorganen om vem som skall få utnyttja arenan vill ni läsa om detta gå in på länkarna tyvärr krävs det inloggning för läsbarhet 


Eventuellt kval för OAIK kan flyttas fram


Stjärnan bandy: ”Katastrof om OAIK:s kval flyttas fram”


Bandystars kan dock inte låta bli att ha lite egna funderingar över detta
Isen ligger på Råslätt i Jönköping och i Målilla finns det is också som det går att spela bandy på
I Oskarshamn på arenan där skall det spelas fotboll istället då säsongen inte är färdig och blir det sen kval då lär det inte läggas is på arenan
Det finns ett ordspråk om att det är ingen Ko på isen och även om det inte är gräs utan är balkonggräs på arenan så lyser detta grönt så frågan är om det inte står en Ko där.
Fast det handlar förvisso inte om gärdsgårdsserier utan högre upp är detta känslig fråga där Stjärnan Bandy i stan är lillebror i sammanhanget.

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bandystars med Blogkeen
Följ bandystars med Bloglovin'

Bandy div 2 + övrig bandy


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se