Senaste inläggen

Av bandystars - Tisdag 6 nov 12:52

FAIK - Stjärnan seriepremiär är inställd skriver Finspång på sin hemsida seriepremiär div 1 södra som skulle spelas söndag 11/11 kl 14:00 är INSTÄLLD p.g.a Grosvads is ej spelbar till söndag.


Så fort vi hittat ett datum som passar båda föreningarna så kommer det info om det men troligtvis spelas matchen ej före nyår.


I och med detta så blir seriepremiären i Målilla lördag 17 nov kl 14 då Målilla bjuder in till stort 100 års jubileum för föreningen som bildades 1918, säkerligen kommer det vara en publikmatch och trevligt och kul att FAIK blir involverade som motståndare denna dag.

ANNONS
Av bandystars - Tisdag 6 nov 12:30

Söndagens match mot Målilla är i fara. Läs vad Corren skriver om det aktuella läget på Stångebro. Detta skriver Derby/Linköping på Facebook

"Har tyvärr inte lagts manken till"

Av allt att döma blir det ingen seriepremiär för Derby i helgen. "Det har inte lagts manken till", säger kansliansvarige Mattias Hård.

Mildväder och avsaknad av hall ställer till det på många ställen runt om i bandy-Sverige. Så även i Linköping, där det på söndag skulle ha varit division 1-premiär för Derby.

Men så ser det inte ut att bli.

– Nej, det ser kärvt ut. Det är mycket kvar att göra. Just nu skulle jag säga att det är 95 procents risk att det inte blir någon match, säger Mattias Hård.

Han hymlar inte om att han och klubben är starkt kritisk till vad som gjorts och inte gjorts för att få isen på Stångebro i speldugligt skick. I skrivande stund finns ett begynnande istäcke, men inga linjer och det är inte heller kalkat än. Väderprognoserna talar också om fortsatt värme under resten av veckan.

Mattias Hård säger:

 

– Jag har full förståelse för att det inte är lätt, men på flera andra ställen i vår närhet finns det is. Här har det mest varit ströförsök och det är inte tillräckligt. Det har absolut funnits förutsättningar för att bygga bra is, men då har man lagt ned för lite resurser.

– Tyvärr har det inte lagts manken under kvällar och nätter. Det handlar inte bara om A-laget utan hela vår verksamhet drabbas. Allmänheten också, för den delen. Det är många som står och stampar, säger Hård.

Mats-Olof Hallmans, tränaren, säger:

– Förhoppningen var att vi skulle kunna träna på Stångebro i slutet av veckan och spela på söndag. Alla har haft premiären i sikte ganska länge och det vore olyckligt om den inte blev av.

Andreas Hagström, idrottsutvecklingschef på Linköpings kommun, är väl medveten om problemet.

– Det är olyckligt och jag förstår klubbens irritation. Men under rådande omständigheter har jag fått besked om att det gjorts allt som går att göra. I vårt driftavtal står att det ska finnas is senast vecka 43 och det har vi tyvärr inte klarat den här gången, säger han.

Varför inte?

– En kombination av för varmt väder och det kylaggregat som vi har.

Hagström öppnar också för att investera i framtida förbättringar för bandyplanen.

– Det är något som vi har med i våra diskussioner med Lejonfastigheter. Med tanke på klimatförändringarna kan det vara så att något behöver göras. Det kan handla om en ny kylanläggning, nya vindskydd och en del annat. Men det är ingenting som är klart.

Även seriekonkurrenten Åtvidabergs BK, som ska spela sina matcher i Linköping i vinter, hade räknat med att träna i Linköping på torsdag kväll. För ÅBK väntar bortamöte med Jönköping i helgens division 1-premiär.


Skribent Per Bergsten

ANNONS
Av bandystars - Tisdag 6 nov 06:00

BK Bore och Stjärnan i samarbete, saxat från Bore hemsida och finns även i husorganet att läsa bakom en plus artikel


BK Bore kommer innevarande säsong att spela i division 2. Föreningen valde att ta ner laget en division, trots att man var kvalificerade för spel i division 1 2018-2019.

Flertalet spelartapp gjorde att man tillslut var tvungen att inse fakta, att det helt enkelt inte kommer att hålla eller fungera med ett lag i ettan. Men såklart vill man ha ett bandylag och spel i division 2 blir därmed naturligt.


Fortfarande är det så att det inte tillkommit så mycket spelare, inte heller har de frågetecken som var under sommaren rätats ut, så man har kollat på olika lösningar, och därför har det helt enkelt varit ovanligt tyst från BK Bore under sommaren/hösten.


En lösning som är bra för kommunen, är att ett BK Bore och Stjärnan Bandy kommer att ingå ett samarbetsavtal.

Detta samarbetsavtal innebär i praktiken att de spelare som står utanför Stjärnans matchtrupp i division 1, kan spela med BK Bore i div 2 istället.


Även de ungdomar som spelar match i Stjärnan har möjlighet att delta i Bores division 2 lag, då de innefattas av en dispens.


De Bore spelare som gör bra ifrån sig i division 2, kan även ges möjlighet till spel med Stjärnan i division 1, om så skulle bli aktuellt under säsongen, men då krävs en övergång.


Vi tycker att detta är jättebra, att två rivaler som det tidigare varit, har tagit några kliv i en positiv riktning och börjat prata, diskutera och komma fram till en bra lösning för båda föreningarna kommande säsong.


En spelare från Bore, Marcus Ekström, kommer att skrivas över till Stjärnan då hans huvudfokus ligger på att spela division 1 bandy.

Av bandystars - Måndag 5 nov 17:00

Vilken dag denna match spelas får var och en som tänker vara med eller bevittna själv undersöka men något verkar i skrivande stund inte stämma
Den 6 nov möts Derby/Linköping - Tjust på Tjustvallen/Stångebro IP Kl.19,00 enl Tjust hemsida  Matchen har kl, 20  försvunnit från Tjust hemsida, dock finns den kvar på Derby/Linköpings hemsida 

Den 7 nov möts Derby/Linköping - Tjust på Stångebro IP Kl.19,00 enl Derby Hemsida 

Så vem vet kanske den inte kommer att spelas överhuvudtaget Av bandystars - Måndag 5 nov 16:42

Referat från Team Katrineholm-Borgia Norrköping 6-5 saxat från Borgia hemsida 


Med perfekta förhållanden, 3 grader varmt, strålande sol och vindstilla, spelade vi vår tredje träningsmatch för säsongen.

Vi börjar väldigt inspirerat, har bra grundfart och låter bollen gå i tidigt skede till spelare med fart. I 12:e minuten hittar Patric Geiborg, med en fin genomskärare, Fredrik Nilsson som ensam med målvakten gör 1-0. Vi har bra tålamod och många är delaktiga i spelet. 2-0 kommer på straff genom Patric Geiborg. Med 10 minuter kvar av första, plockar Tobbe Pettersson ner en lyra från Marcus Johansson och serverar Fredrik Nilsson öppet mål med ett inspel från kortlinjen, 3-0. Katrineholm reducerar till 3-1 innan halvtid. En bra helhet från oss i första, varierat, tryggt och vårdat. Skärpa i pass och mottagningar. Fantasi framåt och följsamt bakåt, Katrineholm har utöver målet endast ett skott på mål.


I andra halvlek börjar vi lite avvaktande och har inte samma skärpa i det vi gör. Lägre grundfart och färre deltar i spelet, vilket leder till längre bolltransporter som drar ner tempot. Katrineholm reducerar två gånger först till 2-3, sen till 3-4. Däremellan har Fredrik Nilsson gjort sitt tredje för dagen framspelad av Marcus Johansson. Robert Johansson gör 5-3 på en fin uppåkning avslutat med ett bra vinkelskott. Trots att vi inte spelar lika bra som i första så har vi alltså en tvåmålsledning med 20 minuter kvar. Härifrån tappar vi dock konceptet och agerar efter eget huvud och inte som ett lag. Framför allt blir vi bekväma och tar inte försvarssida i defensiven. Katrineholm kan flera gånger med ett enkelt pass, ta sig förbi 5-6 av våra spelare och skapar härigenom lägen och hörnor. Vips 4-5, 5-5 och i 91 minuten, 6-5 till Katrineholm. Matchen slut.

I andra halvlek slarvar vi med grunderna och ger bort initiativet till vår motståndare. Tålamodet tryter och vi blir sämre vartefter halvleken rullar på.


Sammanfattat ett lite konstigt genrep. Första halvlek har vi en bra nivå och det är svårt att begära mer utifrån dom förutsättningar vi haft under försäsongen. Stort spel och när vi går av isen i halvtid har vi en trygg och kontrollerad känsla. När vi går av isen efter matchen är den känslan bytt mot ett ”vad hände?”

En fartfylld bra och rolig halvlek, en slarvig hafsig och tråkig.

Plus till Fredrik Nilsson och Patrik Geiborg som, framförallt i första halvlek, hittade varandra med många fina  kombinationer. Vår nya Lagkapten Ludvig Carlsson visar också att han blir viktig i vår defensiv.

Tack, Janne Andersson, som hoppade in och coachade.

Vi önskar Katrineholm lycka till i Seriespelet och hoppas att isen på Himmelstalund kan frysa till inför vår premiär mot Skirö AIK nästa söndag.

Av bandystars - Måndag 5 nov 06:36

Efter en turbulent helg har Bandystars försökt att sammanställa alla resultat och referat på Bandy i Allhelgonahelgen som är uppdaterad med resultat och referat som gått att finna. 

 

Av bandystars - Söndag 4 nov 19:15

Detta skriver husorganet på webben Målilla Bandy hade inte mycket att jubla över i dagens genrep och Målilla skämde ut sig i genrepet – fick storstryk 


Målilla Bandy stod för ett uselt genrep inför seriepremiären nästa helg. Skirö vann med hela 12–2 efter en mycket svag första halvlek av de rödvita.

– Första halvlek var riktigt dålig, men samtidigt mötte vi ett väldigt bra lag, säger tränaren Jesper Lüning.

Nästa vecka är det äntligen dags för årets bandypremiär. Då måste Målilla spela omätbart mycket bättre än man lyckades prestera i dagens genrep mot Skirö. Målilla lyckades inte med någonting och låg under med 9–1 efter 45 spelade minuter. Matchen slutade 12–2.

– Det var inte det genrep som vi hoppades på. Vi tog inte jobbet i försvarsspelet och offrade oss inte för varandra. Vi var för snälla. Skirö har ett bra lag och bra förutsättningar, men jag hade förväntat mig att vi skulle spela bättre.

Hur känns det inför premiären?

– Det är bra att det här var en träningsmatch. Det har varit lite blandat under försäsongen och vi har inte spelat så många matcher och har många nya spelare i gruppen. I dag var det ett fall bakåt, men nu har vi tre träningar i Målilla innan premiären så det känns ändå bra.

Erik Sundberg och Erik Jakobsson stod för målen, ingen spelare förtjänar beröm.

 

Jakob Karlsson

Av bandystars - Söndag 4 nov 08:15

Var och en verkar tolka den information som Bandystars fick vid framkomsten till Nässjö strax efter kl 13 igår lördag via Facebook och det svar som gavs via samma inlägg under den tid jag befann mig i Nässjö efter sin uppfattning

 

foto Facebook inlägg kopierat söndag 
 

Bandystars skrev igår kväll om den inställa matchen mellan IF Stjärnan och Jönköping som blev inställd.

Matchen blev inställd p.g.a Jönköping hade sjukstuga. Stjärnorna blev uppringda precis inan avfärd till Nässjö.
Tyvärr fick inte Bandystars vetskap om detta utan fick först uppe i Nässjö på det småländska höglandet kännedom om detta och körde ca 35 mil och fick inte se genrepet.
Om det nu ar sjukstuga i Jönköpingslaget måste innebära att truppen består av för få spelare fast det verkar finnas 19 spelare plus två målvakter i truppen. 

Detta reagera Jönköping på i en kommentar igår kväll

Ja, nu var det ju så att det var det omvända.... Stjärnan ringde JB vid kl 11-snåret och hade problem med spelare. En mindre än fullt lag och inga avbytare stod Stjärnan till buds och mindre än timmen till avfärd...
JB var på plats med full trupp, laddade till tänderna och noll (0) sjuka eller skadade...t o m nästan "maxat lag". JB tränade nu istället i Stinsen med fullt manskap, ringde in även de som inte var uttagna för match (vi var där - var var "bandystars.bloggplatsen?? och var hämtar bandystarrs sin information ifrån???). Bandystars.bloggplatsen (som brukar ha bra koll!!) har här noll (0) koll! (eller kanske koll fast tvärtom...). men det är helt ok det med.

 

Så om det inte stod någon Ko på isen så verkar det vara en Hund begraven under isen kanske för ord står mot ord och vad som är sant har det tullats på sanningen. Bandystars hade ingen anledning att tolka det som Stjärnan skriver annorlunda

 

Tyvärr är dagens träningsmatch mot Jönköping Bandy inställd pga sjukdomar

 

Vi fick beskedet innan vi skulle lämna Oskarshamn.

 

Kanske skall Bandystars tolka det som skriv på Facebook eller om det överhuvudtaget skrivs något på Bandyklubbarnas sidor om Bandy i div 1 Småland med en nypa sant och låta Bandyklubbarna själva föra ut vad som sker i bandyklubbarna. Då Bandystars tyckte sig ha full koll vad som vad sant 


IF Stjärnan har under söndagen gjort en rättelse på Facebook 


IF Stjärnan Bandy Förtydligande: Det var alltså vi i Stjärnan som inte fick ihop lag pga sjukdom, inte Jönköping.

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bandystars med Blogkeen
Följ bandystars med Bloglovin'

Bandy div 2 + övrig bandy


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se