Senaste inläggen

Av bandystars - Fredag 25 jan 06:00

Fyra matcher spelas och alla följer du på bäst på plats eller via elitrapport  Bandystars kommer sporadiskt att uppdateras med länkar, matchrapporter och referat etc.

 

Lördagsmatch 26/1

 

Derby Norrköping – IF Stjärnan 26/1 Kl. 13,00

 

 

Söndags bandy 27/1

 

Målilla – Borgia Norrköping Kl. 14,00

 

Finspång – Tjust Kl. 14,00

 

Åtvidaberg – Skirö Kl. 17,00

ANNONS
Av bandystars - Fredag 25 jan 05:45

4 matcher spelas och dessa följer du självklart bäst på plats eller via elitrappport Bandystars kommer sporadiskt att uppdateras med länkar, matchrapporter och referat etc.

 

Fredag 25/1

 

Målilla – Bore Kl. 19,30

 

19:30
Målilla GoIF B
-
BK Bore
  

 

 

Månsarp – Åby/Tjureda Kl. 19,30

 

19:30
Månsarps IF
-
Åby/Tjureda IF B
  

 

 

Lördag 26/1

 

Tjust – Waggeryd Kl. 14,00

 

Söndag 27/1

 

Fredriksberg – Skirö Kl. 13,30

 

ANNONS
Av bandystars - Måndag 21 jan 07:30

Jönköping skriver på sin hemsida om matchen. Bandystars måste dock hålla med motståndarnas syn på Råslätt och atmosfären på denna arena är inte som andra utomhusarenor. Bara ordet Rå känns in i märgen och har alltid sett Råslätt IP som en mardrömsarena ( fast deta beror kanske mer på resultaten ) och vädermässigt svårspelad när vädergudarna inte varit på gott humör. Men detta skall dock inte ses negativt utan det är alltid varit trevligt att träffa bandyvänner där också och Råslätt där finns som regel alltid is först av utomhusarenorna. 


Jönköping Bandy tog revansch mot Finspång 6-3!

Av bandystars - Söndag 20 jan 16:00

En match i div 2 som skulle spelats i omgång 7 spelades först idag. 

13:30
Fredriksbergs BK
7-2
BK Bore
 
Av bandystars - Söndag 20 jan 09:01

Jeppe från Finspång skriver ett referat på Finspångs hemsida som är läsvärt i många olika synvinklar och Bandystars känner igen sig själv i själva atmosfären när man kommer till Råslätt känns situationen igen verkligen 


Sidlinjesrapport från Jönköping

 

Minus fem på termometern, men den minst sagt råa fuktigheten i luften gjorde att upplevelsen på Råslätts arena kändes som de dubbla, åtminstone för de två i den tillresta Finspångspubliken, tre om man räknar busschauffören, och kanske fyra om vi även inkluderar exFinspångaren Hans Åhlström.

Råslätt är Råslätt och Finspångslaget visste på förhand att detta skulle bli en tuff uppgift då Jönköping spelat upp sig rejält under säsongen.

Det var två taggade lag som tuggade igång direkt efter avrak. Ganska snart utkristalliserades ett matchmönster där Jönköping fokuserar på att ha huvuddelen av spelarna på rätt sida om bollen och sedan gå på snabba omställningar och kontringar. Krydda sedan detta med att smålänningarna spelade så där attitydsmässigt fysiskt och grinigt.

Faikarna kontrade med att åka mycket skridsko, hålla bolltempo och föra initiativ.

Det blev en kamp, och bägge ställde upp till fullo utifrån sina adelsmärken, men tyvärr skulle det småländska receptet vara den bästa ordinationen denna afton, 90 minuter senare.

För oss på sidan och för mig i en styrelseposition i klubben är det så otroligt skönt att då se våra tränare kliva in och ta det där viktiga ledarskapet när grinighetsnivån höjdes och den ena finspångaren efter den andra fick köra näsan i isen som en konsekvens av ett stundtals övertydligt fysiskt hemmalagsspel som tänjde på gränserna.

Då kliver Danne in med stor pondus, där han både verbalt och fysiskt visar på var hållningen skall hållas hos faikarna. Jajja slänger sina sargade ljumskar över staketet och far som en furie ut och in i situationerna, ivrigt peppande sina medspelare.

Vi får straff efter att Jocke fullkomligt snarats upp i holken på ena skridskon efter att  han friställt sig själv med Jönköpingskeepern. Danne är sedan tveklös från starffpunkten.

Tyvärr får vi sedan själva hämta ut bollen två gånger ur de egna målmaskorna innan domaren båser för halvtid. Det ena målet kommer efter ett olyckligt bolltapp i kritiskt läge på planen och det andra har jag där i minusgraderna glömt bort.


I andra trummar faikarna på rejält. Jag överhörde ingen taktik i halvtid, men då det är fysiskt tjockt i mitten så blir kanterna den stora möjligheten. Tyvärr har hörnskyttet mer att önska från gästernas sida denna kväll sett till totalen över 90 minuter, men det är ändå på en flipperspelande hörnretur som vi kvitterar, och det är på en fin frislagsvariant som vi tar ledningen till 2-3. Rasse maskerar en petning för skott och skickar istället iväg en fin passning genom straffområdet till Johan Nilsson som nyper till direkt.


Där och då cirka 20 minuter in i andra trodde jag på det, för det var vi som hade det absoluta initiativet. Tyvärr vill det sig inte och Jönköpings starka kontringsspel firar inte bara utjämning, utan även målmässig ledning inom relativt kort tid.


Faik tar timeout. Jag hade inte förmånen att få höra vad som sades, men jag kan kanske trots mina bristande bandykunskaper göra en form av antagande; full fart framåt.

Tyvärr gick det inte vägen, och vi får ytterligare omställningar i baken.


Faik gör en bra insats på svårspelade Råslätt prestationsmässigt, men tyvärr går inte resultatet vår väg. Det låter kanske lite klyschigt men det känns lite ”stolpe ut och studs emot” just nu.


Jag är stolt över att få representera en klubb som vill spela en offensiv, kreativ och förande bandy där ingen skjorta är torr efter slutsignal, men just i detta nu har vi kanske inte alla nycklar för att dyrka upp och avlägsna alla bussar vi ställs inför. Men planer smids och taktik diskuteras för att det ska bli ändring på detta både inför kommande drabbning och för framtiden. Jag hörde det redan i omklädningsrummet efter och i bussen på E4:an hemåt. Det är gott!


/Jeppe


Tjust skriver på Facebook 

Zooma för att återuppleva dramatiken som utspelade sig i Vetlanda denna tidiga lördagseftermiddag!!. .

Jag ber om ursäkt men jag finner inga ord längre för de här laget, vi gör en grymt bra insats mot ett riktigt bra motstånd. Vi ger och tar båda lagen och det var nog en härlig tillställning att bevittna från läktaren. Vi ska även tillägga att skirö hade ett skott i ribban strax innan de får straffen. .

Vi ses nästa söndag när vi åker mot Finspång för ytterligare en svår bortamatch mot en toppkonkurrent. .

Nu tar vi alla helg och smuttar på den här karamellen till tisdagens träning då det är fullt fokus på nästa match. .

HEJA RÖDSVART ! 🔴⚫️❤️🖤🔴⚫️

Av bandystars - Söndag 20 jan 05:45

En match i div 2 där lagens A-lag möts på lördagen är det troligen två renodlade utvecklingslag som möts utan extra förstärkningar kan det bli en jämn match som du följer på plats eller via elitrapport  


Skirö - Tjust Kl 18,00


18:00
Skirö AIK B
-
Tjust Bandy U
  


Denna match blev inställd 

Av bandystars - Lördag 19 jan 17:30

Det blev förväntat resultat och nystandet skjuts eller så rullade det in i nätmaskorna allt som ofta. Matchen var avgjord i första och även om Bore försökte så blev det mestadels stoppade och fick ett frislag.
Månsarp 10 segrar, obesegrade utan poäng förlust. De lever upp till förväntningarna som flera tror jag ställer krav på när det är mer ett A-lag som ställs på isen, nackdelen är kanske när vi tittar på laguppställningen finns det några spelare som är på utvecklingsstadiet. Så frågan som Bandystars tycker sig ha rätt att ställa alla redan. Går det verkligen tacka NEJ till spel i ettan fler gånger? BK Bore
1-11
Månsarps IF
 

Månsarp skriver sedvanligt ett referat på sin hemsida 

Referat: BK Bore/ Stjärnan - Månsarps IF

 
Stefan Fredriksson Utespelare
Av bandystars - Lördag 19 jan 15:30

Vet de inte skillnaden på en bandy- eller hockeyklubba kunde de lika väl låta bli att skriva om detta men sen kan vi spekullera om vilken sort av bandy avses inomhus eller utomhus varianten. 

Bandystar har hittat detta på ATL och på P4 Kronoberg och de skriver lite olika så u
ppgifterna får var och en själv bedöma varför de skriver som de gör. Ni kan också lyssna.


När en man i Lessebo kommun fick sina höns attackerade av en duvhök tog han till en bandy- eller ishockeyklubba och slog ihjäl den. ATL väljer att inte tala om var hönsägaren bor. Skyddade sina höns – slog ihjäl hök med bandyklubba

En hönsägare i Småland fick sina höns attackerade av en duvhök och tog till en bandy- eller hockeyklubba för att skydda sina djur. Nu misstänks han för artskyddsbrott.

 FOTO: Magnus Martinsson/Naturfotograferna/IBL

Efter att händelsen inträffat på måndagen ska mannen ha ringt länsstyrelsen eftersom han var övertygad om att han hade rätt att skydda sina höns. Så var inte fallet, enligt länsstyrelsen. De har nu åtalsanmält mannen misstänkt för artskyddsbrott, rapporterar bland annat Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Duvhök, den fågel som mannen ska ha slagit ihjäl med klubban, räknas som nära hotad, enligt artdatabanken, och man får inte jaga den.

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bandystars med Blogkeen
Följ bandystars med Bloglovin'

Bandy div 2 + övrig bandy


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se