Senaste inläggen

Av bandystars - 18 december 2017 12:15

Ossian Mathiasson är lite i extas i sin skrivning i husorganet efter Målilla:s vändningar 


Matchvinnaren efter galna vändningen: ”Exploderade av glädje”


Maximala fyra poäng mot två av seriens bästa lag. På söndagen gjorde Målilla en galen vändning.
Giganten Daniel Skoog sköt det matchvinnande målet.
– Man exploderade av glädje, säger han.

På fredagskvällen besegrade Målilla den dåvarande serieledaren Jönköping med 6–5 och på söndagen trillade två nya poäng in på lagets konto. 

Målilla svarade för en smått osannolik vändning i slutet av matchen. Först hämtade de upp 1–4 till 4–4 innan de kostade på sig ytterligare ett tapp.

Spelarna fick glädjefnatt

Åtvidaberg gjorde två mål av bara farten och ledde med 6–4 efter 83 minuter.

Fredrik Johansson satte 6–5 i minut 84 och på övertid fullbordades vändningen.

Tobias Petersson kvitterade och Daniel Skoog avgjorde matchen som gav spelare och ledare i Målilla glädjefnatt.

– Precis som i fredags gjorde vi en riktigt bra kämpainsats. Trots underläge så gav vi aldrig upp, vi kämpade hela tiden och kom tillbaka flera gånger. Det är så jäkla härligt och när jag fick dit 7–6 på övertid. Det var underbart, säger Daniel Skoog.

"Exploderade av glädje"

Målet kom till på ett mycket slumpartat sätt.

– Ja, verkligen. Jag tänkte bara få träff på bollen på Eriks (Quiros) inspel och det fick jag på något konstigt sätt. Jag slog till på tennis bakom ryggen och bollen rullade in fint vid ena stolpen, säger Daniel Skoog.

När han satte målet utbröt vilt jubel i Målillas lag och på planen slängde sig spelarna i en stor hög över Skoog.

– Man exploderade av glädje. Vi har gjort två riktigt bra insatser den här helgen och att vi får fyra poäng visar hur bra vi är. Vi vill vara med där uppe i toppen och nu kan vi vara det, vi har skaffat oss bra förutsättningar. Det är så jävla skoj att vi aldrig viker ner oss. 

 

Ossian Mathiasson

 

ANNONS
Av bandystars - 18 december 2017 12:00

Bore skriver på sin hemsida ett referat efter matchen

Bore segrade återigen mot Tjust

 

BK Bore krigade återigen till sig en vinst mot Tjust i bandyns division 1 södra, genom att vinna med 4-3 hemma på Kjellskulle under söndagen.

 

Bore visade direkt att man hade gjort sin hemläxa från i fredags då man torskade mot Malmbäck. Detta genom att defensiven sätt mycket bättre och att alla var delaktiga i försvarsarbetet.

1-0 i matchen kom i den 4e matchminuten genom Andreas Johansson, sedan Evgenii Vakhrin tagit sig igenom Tjustförsvaret och spelade fram till Andreas.

 

2-0 kom i matchens 11e minut genom Saimon.

 

Tjust skapade sedan några resultatlösa hörnor och en del frislag som de ej fick utdelning på, eller så tog Joel i målet de skotten.

 

Tjust redcerdae till 1-2 i matchen i den 31a matchminuten.

 

Matchen gick där in ett viktigt skede, det gällde för Bore att hålla igång så Tjust ej fick mer energi i och med målet, och det gjorde man. Iställt gjorde hemmalaget både 3-1 och 4-1 inom loppet av två minuter.

 

Niclas Nieminen var inne i ett stim där, blixtrade till och spelade först fram till 3-1 målet, för att sedan i den 45e matchminuten dundra in ett långskott bakom Tjustmålvakten.

 

Andra halvlek

Nu kom ut efter halvtid mest desperata, de försökte jaga igång direkt, och det lyckades. 2-4 kom i 54e minuten, 3-4 kom i den 56e. Då var det lite skakigt i hemmalaget, som inte alls fick igång benen, utan man fick ta en timeout och snacka ihop sig.

 

Detta till det bättre, Tjust fortsatte att gå framåt, med det mesta man hade, men som nämndes innan, så hade Bore gjort sin hemläxa och spelade ett mycket bättre och tätare försvarsspel denna dag och gav inte Tjust något gratis.

Resultatlösa hörnor skapades utav båda lagen, tjuv och rackarspel var det också en hel del på banan (men är väl sånt som tillhör lite).

 

3-4 målet blev matchens sista mål och Bore höll undan och inkasserade 2p i tabellen.

Det behövs inför fortsättningen, speciellt till nästa hemmamatch som är på fredag, då serietvåan Skirö kommer till Figeholm, men gamla bekantingar som Daniel "Glasan" Gustavsson och Adam Niklasson.

 

Välkomna till Figeholm och Kjellskulle på fredag. Avslag kl. 19.30

ANNONS
Av bandystars - 18 december 2017 06:47

Det blir troligen ingen bandymatch på tisdag den 19/12 som det var tänk eller var det inte tänkt oavsett om detta skriver Jönköping på sin hemsida 

Tisdagens match mot Åtvidaberg blir den 14 januari

 
Av bandystars - 17 december 2017 20:10

Botten mot toppen kan detta sluta mer än på ett sätt.

 

Malmbäck hängde med första 10 min sen åkte Jönköping ifrån och skyfflade in mål i första halvlek titt som tätt och ledde matchen med 6 – 2

 

Andra halvlek

 

Jönköping gör 7 – 2 direkt men sen verkar det som Jönköping lägger av i tron att matchen är vunnen alla redan.


Men plötsligt vakna Malmbäck och gör tre mål på 4 minuter och plötsligt 5 – 7 och lite match på nytt.

 

Jönköping vakna dock till och visar var nystandet skall vara och skyfflar in detta i nätmaskorna titt som tätt på nytt

 

Olyckligt blev spelare skadad inför sista kvarten oklar i skrivande stund vem

 

Jönköping fortsatte att göra mål och slutresultatet blev 6 – 13 till Jönköpings fördel.

 

Lite ironiskt målrikt även denna match som Malmbäck är inblandad i denna weekend då Malmbäck vann i fredags med 14 – 9 fick bita själva i det sura äpplet idag

 Malmbäcks IF
6-13
Jönköping Bandy IF
 

 

Av bandystars - 17 december 2017 19:33

Galen vändning av Målilla – Skoog avgjorde i slutsekunderna skriver Ossian Mathiasson i husorganet 

 

Målilla svarade för en smått otrolig vändning hemma mot Åtvidaberg. Tobias Petersson satte 6–6 i 91:e minuten och fyra minuter senare gjorde Daniel Skoog 7–6.

 

Målilla tog verkligen chansen att på allvar blanda sig in i toppstriden då man besegrade Åtvidaberg efter en helt galen vändning.


Målilla hämtade först upp 1–4 till 4–4 innan Åtvidaberg gjorde två nya mål och ledde med 6–4. Fredrik Johansson reducerade till 5–6 och när matchen gick in på övertid kom vändningen.


Då satte Tobias Petersson 6–6 efter 91 minuter och när klockan hade tickat upp på 94 minuter spelade Erik Quiros in till Daniel Skoog som klippte till och fixade segermålet och en stor tv-puckshög i ena hörnet av planen. 


Ligger trea i tabellen

 

Starten var allt annat än lyckad. Åtvidaberg satte 1–0 redan efter två minuter och ledde med 3–1 efter första halvlek och faktum är att Målilla, som spelade bra och skapade en mängd chanser, kunnat haft ledningen så långt.


Åtvidaberg drygade ut till 4–1 efter 55 minuter och då iscensatte Målilla en stark upphämtning. Tobias Petersson satte 4–2 på straff efter 63 minuter och en minut senare reducerade Oskar Nilsson på nytt. Erik Karlsson gjorde 4–4 efter 74 minuter. 


Målilla ligger nu trea i division 1 med nio poäng på sex matcher. Jönköping har spelat lika många matcher och har tio poäng och i topp ligger Skirö. De har dock spelat två matcher mer än Målilla och har tolv poäng.

 

Ossian Mathiasson

 

Fler husorgan skriver och är imponerade Johnny Larsson skriver 


Drama när Målilla vände och vann


Underläge med både 4-1 och 6-4.

Men i slutsekunderna fixade Målilla en ny seger.

 

Målillas unga lag har haft en fantastisk helg. I fredags besegrades dittills obesegrade Jönköping och på söndagen var det Åtvidaberg som besegrades efter en rysare. Tio minuter in i andra halvlek gjorde Åtvidaberg 4-1. 20 minuter senare, med en kvart kvar att spela, hade Målilla hämtat upp underläget. Då gjorde Åtvidaberg ytterligare två mål och gick ifrån till 6-4. En snabb reducering gav nytt hopp och på tilläggstid kvitterade Tobias Pettersson med sitt tredje mål. I matchens slutsekunder kunde sedan Daniel Skoog göra 7-6 och Målilla fick med sig båda poängen.

– Det finns en tro på det vi gör hela vägen. Vi fortsätter spela, börjar inte tjonga och det gav resultat. Det finns ett härligt go i gänget. En blandning av ung hunger och äldre rutinerat som skapar ett driv, säger tränaren Johnny Quiros.


Plus i ett bra Målilla går till mittfältsparet Daniel Skoog och Fredrik Johansson

 

 

Av bandystars - 17 december 2017 18:02

Glädjen var stor efter segern mot serieledaren senast var segerglädjen kanske ännu mer efter denna match. Var Målilla dock kvar i segerruset kanske när Åtvidaberg gör 1 – 0 efter knappt 2 min spel och 2 – 0 efter 32 min
Förvisso en reducering av Målilla efter 35 min ökar Åtvidaberg på ledning efter 37:e min igen till 3 – 1

 

Andra halvlek

 

4 – 1 till Åtvidaberg efter 54 min och de 83 närvarande supporters var slokörade vid detta lag.

 

Men se undrens tid är inte förbi för när det gått för lätt kanske så kommer chockvågen

 

Reducering 2 – 4 i 62:a min 3 -  4 i 63:e och kvitterat efter 74 min spel 4 – 4

 

Sista kvarten tar Åtvidaberg ledningen i 79: min 4 – 5 och 4 – 6 efter 82 min trodde nog flera att nu är det kört.

 

Men så icke 5 – 6 efter 83 min spel och på övertid 6 – 6 efter 91 min visar det sig vara 5 min tillägg

 

När uret visar 94,23 då jublas det på Venhagsvallen då Målillla gör 7 - 6 som bli slutresultatet. 

 

En fjäder i hatten till Målilla stark upphämtat och sen hämta upp det på nytt imponera och vända till sin fördel visade Målilla på styrka och moral att aldrig ge upp

 Målilla GoIF Bandy
7-6
Åtvidabergs BK
 

 

Av bandystars - 17 december 2017 17:36

Formstarkt Stjärnan föll knappt mot Skirö skriver Johnny Larsson i husorganet efter matchen 


En bra insats på många sätt och vis.

Men inga poäng.

– Det är små marginaler som avgör.

 
Valeri Savichev gjorde Stjärnans enda mål i 3-1-förlusten mot Skirö.foto Roger Carlsson 
 

Stjärnan täppte till helt i den första halvleken som de vann med 1-0 efter mål av Valeri Savichev. I andra blev två utvisningar ödesdigra.

– Vi åker på två utvisningar rätt så tätt och de både kvitterar och tar ledningen. Det är två tveksamma utvisningar och tyvärr blir de matchavgörande, säger Stjärnans sportchef Pelle Folkesson.

I en match mellan två bra lag, framför allt defensivt, blev det inte så många fler chanser. Skirö avgjorde med 3-1-målet i slutet av matchen. Plus i Stjärnan till försvaret som återigen gjorde en riktigt bra insats.

Av bandystars - 17 december 2017 17:15

Bore studsade tillbaka på ett imponerande sätt detta skriver Johnny Larsson i husorganet efter matchen 

 

Stortorsk mot jumbon i fredags.

En stark derbyseger på söndagseftermiddagen.

– Så jäkla gutt, säger spelande tränare Sebastian Nilsson.

BK Bore-Tjust 4-3 (4-1)

 

BK Bore visade att de lärt sig läxan efter 14-9-förlusten mot tabelljumbon Malmbäck. Defensiven var på en helt annan nivå mot Tjust.

– Ja, det var ju inte direkt raketforskning att räkan ut vad som felade mot Malmbäck. Mål framåt gjorde vi ju, men i defensiven felade det mesta, säger Sebastian Nilsson.

Bore visade att de tagit lärdom av den smällen. Ett gediget jobb defensivt bäddade för 4-1-ledning i halvtid. Gästerna reducerade två gånger om, men ett samlat Bore kunde ändå hålla undan till tre tunga poäng.

– Så jäkla gutt, oerhört skönt och viktigt. Hela laget knyter näven och inser vad som krävs defensivt för att vinna matcher, säger Sebastian Nilsson.

 

Tjust husorgan skriver endast rubrikmässigt 

Ny förlust. Tjust Bandy och Denis In-Fa-Lin fick inkassera en ny förlust i och med Bore vann med 4–3.

Fortsatt motigt för Tjust:
"Förstår inte hur svårt"

Bandy Ett bättre försvarsspel gav dock ingen utdelning i poäng.


Bore · Tjust

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bandystars med Blogkeen
Följ bandystars med Bloglovin'

Bandy länkar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se