Senaste inläggen

Av bandystars - Söndag 8 sept 18:57


Tjust Bandy är i slutfasen av truppbygget inför säsongen 2019/2020. läser vi på deras hemsida 


Denna gång har vi nöjet att presentera en riktig klassspelare, Nikita Veshchagin 21 år från Zorkij i högsta Ryska ligan.

  • Rekryteringen av Nikita är den mest miriterade ryska spelare som vi lyckats knyta till Tjust Bandy.
  • Han kommer från spel på högsta nivå i Ryssland och har en meritlista som inger stor respect, sedan han blev senior har han hunnit med att spela på högsta nivå i tre säsonger. 76 matcher I högsta ligan samt 13 matcher I Ryska Cupen.
  • Moderklubben är Volga men han har representerat klubbar i högsta Ryska ligan enligt följande:  Säsongen 2016-2017 Dynamo Moskva, 2017-2019 Zorkij.

Under hela sin ungdomskarriär har han spelat i ryska ungdomslandslag U-15, U-17 och U-19, där spelade han alla VM-turneringa i varje åldersgrupp.

  • Nikita kommer från samma stad som vår nya tränare Alexander Zinkevitch,  nämligen bandystaden Archangelsk.
  • Rekryteringen av Niktia har gjorts möjlig genom vår tränare som under sin sommarsemester i hemstaden fick kontakt med Nikita och hans familj, när sedan förutsättningarna kändes rätt så fanns inga tvivel.
  • Nikita ansluter till truppen under nästa vecka.

ANNONS
Av bandystars - Lördag 7 sept 08:00

Du som läser denna blogg kanske sponsrar en annan klubb och detta är okej. Bandystars följer alla klubbar men har en viss förkärlek för en, fast den bytt namn och har fortvarande svårt att vänja mig 

Annars så finns det plats att sponsa Oskarshamn Bandy 


Den för Oskarshamns Bandy historiska säsongen närmar sig med stormsteg. Ute blir det mörkare, svalare och vintertiden närmar sig.
Just nu pågår det massor av förberedelser hos Oskarshamns Bandy inför säsongen.
Bl.a håller vi på att ta fram ett helt nytt matchställ och träningströjor.
Det finns fortfarande plats för sponsorer på dessa, samt övriga sponsorpaket att teckna.
Tag kontakt med oss och bidra till bandyns framtid i Oskarshamns kommun och välj att synas tillsammans med oss.


ANNONS
Av bandystars - Fredag 6 sept 07:49

Oavsett vilket landslag eller vilken division så är det skillnader mellan idrotter och lag men undra om inte bandyn spelar i gärdsgårdsserien generellt


Skilda villkor för landslag utan ersättning

 

Det svenska herrlandslaget i bandy måste vara det minsta bortskämda av alla svenska landslag. Just nu är spelarna i miljonstaden Krasnojarsk där topplaget Jenisej har sin hemort. Resan kostar 250 000 kronor för Svenska bandyförbundet men ingen av spelarna får ett öre i ersättning.
 

Den här satsningen hade aldrig kommit till stånd om inte spelarna hade avstått alla former av arvoden. Man har åkt dit för att man är så intresserad av sin sport och det är värt att hylla. Vi betalar inte en krona i dagsersättning, säger Bandyförbundet nya ordförande Per - Anders ”Nöne” Gustavsson till Bandypuls.

Landslaget är borta en vecka. De har spelat två matcher mot Jenisej, där far och son Lomanov, bestämmer det mesta. 6-5-seger i första matchen, förlust 8-3 i den andra. I den tredje matchen vann Jenisej med 7-1. Klubbens nyförvärv Christoffer Edlund gjorde två mål. Ny tränare för Jenisej är Sverigebekante Misha Pasjkin, tidigare bland annat spelare och tränare i Hammarby. 

Snål landslagsbudget

Sverige ställer upp med ett landslag utan spelare från Bollnäs och Edsbyn, som är i Chabarovsk i Fjärran Östern för att delta i en cup. De svenska lagen spelar sina första matcher på torsdagen.

Ekonomin för landslagsverksamheten i Svenska bandyförbundet har stramats åt. För tre år sedan var kostnaden 4,5 miljoner kronor. Budgeten för säsongen 2019-2020 är 3,7 miljoner. Det är bara seniorlandslagen som har arvoden vid samlingar och internationella uppdrag. Damerna har lika mycket betalt som herrarna, fattas bara! Svenska bandyförbundet är ett demokratiskt förbund. Spelarna i ungdomslandslagen för en reserabatt på 500 kronor per samling. 

Hallen i Krasnojarsk är nog världens elegantaste, dominerad färg är inte rött utan blått. Hur den kom till har onekligen sina poänger. Efter den ryska VM-segern i Uljanovsk 2016 bjöds en trio landslagsspelare tillsammans med den ryska bandypresidenten, oligarken Boris Skrynnik, som också är president i det internationella bandyförbundet, till Kreml där presidenten Vladimir Putin väntade.

Så tillkom hallen

Skrynnik trodde att han skulle få spela huvudrollen men Putin ville bara prata med spelarna. Sergej Lomanov jr var en av dem.

Putin gratulerade till guldet och frågade: ”Vad önskar ni er nu?”

Vi behöver en bandyhall i Krasnojarsk, sa Lomanov.

Putin pekade på en man i sin krets av och sa: ”Se till att det blir ordnat”.

Hallen var klar till Universiaden 2018.

2020 avgörs VM i Irkutsk där en ny hall ska stå klar trots att staden haft stora problem med översvämningar. VM avgörs under den senare delen av mars, alltså efter SM-finalen. Sverige har 13 bandyhallar plus att Friends Arena och Tele 2 kan användas och har gjorts som bandyhallar. Flera nya är på gång. Beslutade hallar där bygget inte har kommit igång: Kungälv, Karlstad, Katrineholm, Finspång, Bollnäs och Motala.

Äntligen Stockholm!

 I januari invigs den nya hallen Stockholm på Gubbängens IP – äntligen. Hallens vara eller inte har dragits i långbänk sedan – 2005. Om den är efterlängtad? Gissa!

Norge har bara en bandyhall, Vikingaskeppet, invigt 1993. Finland har ingen. I Ryssland ska fler bandyhallar byggas. Bland annat i Pervouralsk där Uralsky Trubnik spelar. Klubben har spelat på sin nuvarande arena sedan 1955 och är den enda arenan i ryska ligan som inte har konstis. Hallen ska rymma 5 000 personer och är en satsning på vintersport i Svedlovsregionen.

Göran Söderlund

 

Av bandystars - Torsdag 29 aug 20:48

Det plingade till på Facebook och dröm om Bandystars förvåning Bandystars fick en inbjudan till medlemskap i Oskarshamn Bandy. 
Detta var inte en dag för tidigt Bandystars har varit supporter sedan året Stjärnorna spelade fotboll mot Unnaryd GoIF tror det var 2004.
Sen fick jag veta Stjärnorna spela ju bandy också och började följa detta lite på avstånd 2005 för att sen mer och mer växa med IF Stjärnan framgångar vann Stjärnorna div 1 och det blev allsvenskan  17 jan 2010 skrev Bandystars första bandyreferatet på en hemsida som numera inte är igång 


Idag har jag blivit inbjuden till att bli medlem och upphöjd från att vara endast en supporter.  


Medlem detta kan ni också bli Bli medlem i Oskarshamns Bandy

Av bandystars - Tisdag 27 aug 06:00

Spelaromgångarna finns nu upplagda för både div 1 och för div 2.

För bandystars blir det inte så många möjligheter att se/följa div 1 laget

Jönköping 12 mil och Skirö 17 mil och det blir att kolla vilka dagar och matcher som Bandystars får möjlighet att kolla på bandy 

Division 1 Div 1 Södra

LagSpelatVOFMålPoäng
1. Borgia Norrköping BK00000-00
2. Derby Linköping BK00000-00
3. Finspångs AIK00000-00
4. Jönköping Bandy00000-00
5. Oskarshamns BS00000-00
6. Skirö AIK00000-00
7. Tjust Bandy00000-00
8. Tranås BoIS00000-00
9. Åtvidabergs BK00000-00

 

Div 2 däremot ser mer intressant ut Waggeryd tvärs över tror det är bara 8 mil och Månsarp visserligen samma 12 som mot Jönköping, sen Skirö 17 mil och Nässjö 19 mil.

Så några matcher lär det bli om inga andra synnerliga skäl dyker upp 


Senior Div. 2 Småland

LagSpelatVOFMålPoäng
1. Fredriksbergs BK00000-00
2. Målilla GoIF 00000-00
3. Månsarps IF00000-00
4. Nässjö IF U00000-00
5. Oskarshamns BS B00000-00
6. Skirö AIK B00000-00
7. Tjust Bandy U00000-00
8. Waggeryds IK00000-00
9. Åby/Tjureda IF B00000-00
Av bandystars - Måndag 26 aug 08:00

Ännu en ny spelarenytt i FAIK

Hej Wiktor och välkommen till Faik. Hur känns det att ha gjort klart med Finspång inför denna säsong?

Det känns riktigt bra att ha gjort klart för Finspång denna säsong. Känns som ett lag med sköna grabbar och en förening som vill satsa långsiktigt.


För den som inte har koll på dig sedan tidigare; vem är du?

För er som inte vet vem jag är så är jag 23år och kommer senaste från Borlänge och Dalarna. Har precis flyttat till Norrköping tillsammans med min flickvän och hund. Som person är jag glad och lugn och jag bidrar gärna till glädje och skratt.


Hur har ditt bandyliv sett ut så här långt? Hur började det och hur har det sedan fortsatt?

Min bandykarriär startade i Borlänge då mamma tyckte hockey var för våldsamt. I Borlänge blev jag då tills en ålder på ca 12 år och under den tiden hittade jag min position som målvakt. Vid 12års ålder så bytte jag lag till Falu Bs som blev min klubb fram till gymnasietiden.

På gymnasiet så blev det Sandviken som blandades av träning med skola, laget och vid tillfällen a-laget. Under mitt andra år på gymnasiet spelade jag för Falu Bs igen och satsade med dem i både a-lag och ungdomsverksamhet. Under de tre åren så finns det ett SM-silver i u20 och ett guld i svenska cupen u20.

De senaste 4 åren har jag spelat i Borlänge i Allsvenskan och fått utvecklas på många plan tillsammans med dem.


Och nu har du hamnat i Finspångs AIK, hur blev det så?

Och nu blir det som sagt Finspång framöver. Valet föll då min flickvän skulle börja studera i Norrköping och jag såg möjligheterna till jobb som finns här. Är själv precis klar med studier så arbetslivet kallade.

Valet av Finspång blev då jag såg en förening som var sugna på att satsa och jobba sig uppåt mot allsvenskan. Där kände jag något som lockade och ville mer än gärna vara med på den resan. 


Vad är utmärkande för dig som spelare, dvs vad kommer bandypubliken på Grosvad få se speciellt av dig i vinter?

I vinter så kan ni förvänta er att se en målvakt som håller sig lugn i de flesta situationer men tar gärna en smäll om det behövs. Jag använder mig gärna av min storlek på 190cm och ger aldrig upp.


Finns det något ytterligare du vill tillägga, nu när du för första gången dragit på dig Faiktröjan?

Jag hoppas på en rolig säsong tillsammans med laget och klubben men även tillsammans med er supportrar. Har har hört rykten om en bra supporterkultur som jag längtar efter att få uppleva.


Åter igen; välkommen till oss!Av bandystars - Söndag 25 aug 07:55

Spelarnytt i FAIK

I veckan som gick gjorde vi klart med IFK Motala om ett utvecklingsavtal för den unga och lovande spelaren Olle Lindgren. Utvecklingsavtalet betyder att Faik får låna Olle under den kommande säsongen för träning och match när det passar in i Motalas spelschema.

Olle hittar man annars till vardags i Motalas P19 Elitlag där han bland annat är lagkamrat med Faiks Albin Forsberg. Olle gjorde föregående säsong några inhopp i hetluften i elitserien och har spelat i Motalas B-lag, så Olle har god erfarenhet av seniorspel.

Olle representerade Faik redan föregående säsong då han hoppade in i bortamötet mot Derby och nätade. 

I Motalas juniorlag hittar man Olle framförallt på mittfältet där han besitter både defensiva och offensiva kvalitéer.

Det känns riktigt bra att denne unga, hårt arbetande och talangfulla spelare kan bli tillgänglig för vår seniortrupp.

Välkommen till Faik Olle!

Av bandystars - Tisdag 20 aug 17:26

 Detta kan vi idag läsa på deras Facebooksida och hemsida. Vi får tycka var vi själva vill om detta. Personligen beklaga Bandystars vare avhopp från div 1 som ett misslyckande och "en spik i kistan"delvisst i bandy Småland men vi får kanske en intessant div 2 serier istället och bandyn överlever lite längre 


Målilla bandy satsar på egna produkter.

 

Målilla bandy satsar på egna produkter och långsiktig utveckling av verksamheten. Vi tar nu ett nytt avstamp i Målilla GoIF och Målilla Bandy. Under många år har vi varit en klubb som spelat i de högre divisionerna, detta både med framgång men också med stort engagemang och mycket jobb. Under detta år har vi ställts inför alternativen att fortsätta satsa hårt på att ha ett slagkraftigt lag i division 1 eller att välja att gå ner en division och spela division 2. Efter stort övervägande blir vår långsiktiga plan inom Målilla bandy att satsa hårt på egna produkter och att på sikt skapa en större tillväxt av ungdomar från hela vår kommun som spelar bandy i Målilla. I det här läget väljer vi att spela division 2, detta för att ge befintliga lokala spelare bättre utvecklingsmöjligheter. Det ger oss också möjlighet att enklare skola in nya egna produkter. Att i detta läge putta ut våra unga spelare till förmån för spelare utifrån för att bli slagkraftiga i division 1 ser vi som en sämre långsiktig lösning.

För att ta till vara på alla våra unga spelare och för att ge dem en bra utveckling kommer vi att behålla den meriterande spelaren Anatoly Suzdalev som har ett stort bandykunnande och ryskt landslagsspel på sin meritlista. Anatoly kommer tillsammans med några av våra etablerade Målillaspelare Daniel Skoog, Eric Sundberg med flera att se till att laget utvecklas och att nya spelare lotsas in i Målilla bandy på ett bra sätt. Ambitionen med detta är att bygga för framtiden, vi vill och har givetvis ambitionen att utveckla detta koncept och att vi på sikt åter kommer att ta plats för spel i division 1.

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bandystars med Blogkeen
Följ bandystars med Bloglovin'

Bandy div 2 + övrig bandy


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se