Senaste inläggen

Av bandystars - Torsdag 11 jan 06:00

Full omgång och många intressanta matcher blir det en helkväll.

 

Målilla och Bore lilla länsderbyt och Målilla har halkat ner till en 6:e plats efter tre raka förluster bakom sig skulle varit med och kämpa om en topplacering. Bore har 4 raka förluster ligger pyrt till i bottenträsket.

 

Malmbäck mot Stjärnan brukar vara matcher där det svänger om och Malmbäck har snart ena foten i div 2 har Stjärnan en topp tre plats att kämpa om

 

Tjust - Skirö och det kan vara tjatigt men med eller utan X:et 4 matcher med vinst på raken med X.et i laget mot Skirö som leder serien.

 

Jönköping mot Åtvidaberg båda två låg skall göra upp i ett dubbelmöte p.g.a inställd match på fredagen och returmöte på söndag. Jönköping vunnit 2 matcher i rad. Grus i maskineriet för Åtvidaberg och dessutom strul med sin arena  


Fre 12/0119:30Målilla GoIF-BK Bore    
Fre 12/0119:30Malmbäcks IF-IF Stjärnan    
Fre 12/0119:30Tjust Bandy-Skirö AIK    
Fre 12/0120:00Jönköping Bandy-Åtvidabergs BK   
ANNONS
Av bandystars - Tisdag 9 jan 08:02

Följ bandy VM för damer via länk BANDY WORLD CHAMPIONSHIP WOMEN ,2018

ANNONS
Av bandystars - Tisdag 9 jan 07:49

De senaste dagarna har Bandystars blivit uppmärksammad om vilka förutsättningar som damerna spelar under sitt VM detta skulle aldrig Herrarna accepterat men som vanligt så reagerar ingen utan förbunden verkar ställa sig bakom detta.
Hur går det ingen som vet allt Bandystars hitade på förbundet hemsida var en blogg  Blev det plötsligt en reaktion och nu går det att hitta mer på förbundet hemsida 

Nedan saxat från Bandystars husorgan som sällan överhuvudtaget skriver något om bandy överraskar 


Sveriges bandylandslag ska försvara sitt VM-guld på en sjö, i en park utan belysning och över förkortad speltid i kinesiska Chengde.Även på högsta landslagsnivå är skillnaderna mellan dam- och herridrott talande.– Jag tycker att det är tråkigt, tjejerna är värda mycket, mycket mer, säger damlandslagets förbundskapten Magnus Nordin. BANDY.

Drygt 20 mil nordost om Kinas huvudstad Peking ligger turistorten Chengde. En stad som byggdes upp under inledningen av Qingdynastin (1644–1912) och varit semesterort för flera kejsare.

2018 blir Chengde värdort för Kinas första världsmästerskap i bandy. Men med allt annat än högklassiga förutsättningar för världens bästa damer.

Mästerskapet ska spelas på naturis, på en av sjöarna i parkområdet Chengde, utan vare sig planbelysning eller permanenta omklädningsrum.

Samtliga matcher i VM måste spelas i dagsljus och speltiden är förkortad, från ordinarie 2x45 minuter till 2x30. Dessutom spelas både semifinalerna och finalen samma dag.

– Herrarna hade aldrig gått med på det här, det hade inte varit en diskussion om det. De hade krävt att man ska spela i en hall och att det skulle vara uppstyrt på ett helt annat sätt. Jag tycker att det är tråkigt, tjejerna är värda mycket, mycket mer. Att ett herr-VM hade spelats under de här förutsättningarna är helt uteslutet, säger Nordin.

– Men vi har vetat om det här under ett och ett halvt års tid, det är inget som ramlar ned från himlen just nu.

Tidigare elitserietränaren Nordin, som under tre år var assisterande förbundskapten för Sveriges U23-herrar, gör sitt första VM på damsidan.

47-årige Nordin – som i maj 2016 ersatte förbundskaptenerna Anna Jepson och Anna Lundin – har slagits av de stora skillnaderna mellan dam- och herrbandy.

– För mig har det varit jättenyttigt att kliva in inom damidrotten, jag som varit bortskämd och jobbat med herrar på yttersta elitnivå. Spelarna jag har i landslaget är superseriösa idrottsutövare som brinner för sin sport och inte tjänar en krona i stort sett. Det finns ingen ekonomisk drivkraft som det kanske finns hos vissa herrspelare. Det här är ren och sann glädje, det är det som driver de här tjejerna. Jag tycker att det är synd att det inte uppskattas och uppmärksammas mer, säger han.

På damsidan har bandy-VM arrangerats sedan 2004. Sverige har spelat samtliga finaler och vunnit sju av åtta VM-guld.

Veteranmålvakten Linda Odén har spelat samtliga världsmästerskap och hoppas till helgen få uppleva ett nytt VM-guld. För två år sedan besegrades Ryssland med 1–0 i finalen i Roseville.

– Vårt mål är att försvara guldet, säger Linda Odén inför tisdagens VM-premiär mot fjolårets värdnation USA.

34-åringen har under större delen av karriären kombinerat jobb i en glasögonbutik med elitbandy. Nu utbildar hon sig vid idrottsfolkhögskolan på Bosön utanför Stockholm.

– Det är ju ett himla planerande för att få ihop det, allt måste klaffa. När man jobbat så har behövt byta bort pass för att få tid för träning och match. Idrotten har ju varit mitt liv, sedan har det ändrats lite efter att man fått barn. Du hade fått mer pengar om du hade varit hemma och jobbat, men pengar är inte det vi spelar för, säger hon.

Damlandslaget har haft svårt att hitta motstånd inför VM i Kina. Ett mästerskap som är ett tydligt sätt för det internationella bandyförbundet att sprida sporten ytterligare.

Samtidigt väljer förbundet att arrangera ett mästerskap i ett land med lagstadgad internetcensur. Damlandslaget hindras ifrån att publicera inlägg på sociala medier under turneringen.

– Det kommer att bli annorlunda. Men vi fokuserar på det vi kan påverka. Vårt fokus blir en utmaning och ett äventyr, säger målvakten Linda Odén.

Sverige har endast spelat två officiella landskamper det senaste året: dubbla storsegrar mot Finland. Annars har damlandslaget endast matchats mot svenska U16- och U17-klubblag.

– Det är svårt att bygga ett lag när man inte får spela matcher, men det är så det ser ut. Många andra nationer har inte råd att skicka iväg sina landslag annat än till VM, säger förbundskapten Magnus Nordin.

Sveriges VM-trupp på 16 spelare, varav sex mästerskapsdebutanter, är hämtade från blott fem svenska klubbar. Bristen på landskamper gör klubblagsspelet än mer viktigt.

– Det finns en tydlig tanke med att försöka få ihop så många som möjligt som spelar ihop. När vi inte har tid att förbereda oss får man lita till det som spelarna har med sig in till landslaget. Det handlar till syvende och sist om att hitta ett sätt att vinna matcher, ett mästerskap ska spelas och ett guld ska hem till Sverige, säger Nordin.

Av bandystars - Måndag 8 jan 09:04

Bore ondgör sig på sin hemsida över domarna i matchen mellan Bore och Jönköping i sitt referat. Detta är kanske egentligen inte något Bandystars skall bry sig om. Men Bore har svårt att låta bli att anklaga andras brister men inte se sina egna.
Vi har domare som vi själva förtjänar eller vems ansvar är det att se till att det blir en annan domarkår. Kan det bero på att vi behöver fler domare.
Vem skall fixa detta om inte klubbarna själva som tar hand om sina spelare som kanske av någon anledning behöver skolas om till annat för att inte tappa fotfästet med bandyn. 

Skälla på domare när man förlorat detta gör de flesta lagen, är de människor med brister också. Det kan väl inte bero på att skygglapparna och brister i omdömet sitter på fler än domaren.
Det  framgår nämligen att spelarna kanske inte stod pall hela matchen och det gäller att ha spelare som klar 90 min spel. Kanske dags att inse alla lag har inte eget spelarmaterial som klara av trycket 


Förlust i dagens match mot två lag på isen..

 

BK Bore tog på söndagen emot Jönköping Bandy hemma på Kjellskulle, men det skulle visa sig att Bore hade två lag att bemästra på isen idag.

Dels Jönköping, dels  domarteamet Team Bergemalm, som inte alls hade någon bra dag.

Men skulle kunna tro att de åkte i Jönköpings buss, fick en trerätters på vägen, för så såg och verkade det ett tag när man bara blåste åt ett håll och missade liknande situationer åt andra hållet. Nä, de hade verkligen ingen bra dag, tur de ej jobbar i transportbranschen o hade en "dålig dag" som någon av dom sa, ja vad hade då hänt... och betalt får dom också... nää skärpning!!

 

Till matchen...

 

..Ett skadedrabbat BK Bore tog som sagt emot Jönköping i ett strålande väder i Figeholm. Laget hade pratat om att se det positiva trots att flertalet spelare saknades, bl.a pa grund av skador. Och det gjorde man verkligen.

Det var ett härlig gó i laget och man kämpade för varandra och visade Jönköping att dagens match ej skulle bli så lätt.

 

Redan efter 19sekunder (!) av den första halvleken tar Bore ledningen genom Eric Jacobsson som börjat hitta målet nu, gött!

Tyvärr kvitterar JBIF till 1-1 genom rutinerade nr 16 Daren Richardsson, som visade att han skulle vara viktig och svårstoppad idag,

 

Han gav också Jönköping ledningen i den 28e minuten, 1-2.

Dryga 10min senare kvitterar Bores måltjuv, Saimon Kartashov till 2-2.

"Tyvärr" så hade ju Jönköping nr 16 idag Daren, som på hörna återigen gav dom ledninen i matchens 40e matchminut, en ledning de tog med sig in i till halvtidsvilan.

 

Andra halvlek

Bore som hade en bra känsla både innan och under matchen, visade återigen att man idag skulle bli svårslagna.

 

3-3 kom i matchens 48e minut, återien genom Eric Jacobsson.

I matchens 50e minut så tar man ledningen genom Ronnie Polgar. För att tre minuter senare utöka ledningen till 5-3 genom Saimon.

 

Tyvärr så hade ju Jönköping en målsugen Daren Richardsson ida, som sätter 5-4 på straff, bakom Christian Johansson som spelade bra mellan stolparna i Boremålet.

 

I matchens 60e minut kommer en vändning i matchen, till hemmalagets fördel. Bores spelande tränare, Sebastian Nilsson får utgå pga skada, detta gör att ett för dagen redan sarjat Bore blir än mer sårbara och man tappar för en stund lite positionsspel vad det lider. Men Borespelarna kämpar verkligen idag för varandra, och det dröjer till matchens 79e minut innan Jönköping kvitterar till 5-5 genom Emil Nordström som lurar vår halv och hoppar innanför och snyggt sprätter upp bollen i målet.

 

Så i den 86e matchminuten tar Jönköping tillbaka ledninen genom Oskar Davidsson, som även fastställer slutresultatet 5-7 i matchens 91a spelminut.

 

Bore får nästan ut allt av laget idag, man dippar lite på slutet, medan motståndarna, Jönköping, behåller kylan (rutin?) och trummar på utan stress, trots underläge, vilket visade sig matchvinnande idag.

 

Bra kämpat idag Bore!!! Nu tar vi nya tag i veckan och laddar inför bortamatch mot Måilla på fredag 12/1 och hoppas att några skadade är okej tills dess!

Av bandystars - Söndag 7 jan 19:12

Husorganet och Johan Gyllensten skriver Stjärnan segrade i grinig match


Det var två lag som kom från förluster i senaste matchen.

Stjärnan var laget som såg till att det inte blev en andra raka.

I en grinig match vann man tillslut med 5-4.

 

Det var en match med mycket känslor som utspelade sig på Arena Oskarshamn mellan Stjärnan och Målilla. Båda lagen kom från förluster i fredags. Stjärnan föll mot Jönköping och Målilla mot Skirö. Därmed var det två lag som ville in på vinnarspåret igen och det märktes.

– Det blev en rörig match. Jag tycker domaren tappar greppet om den tidigt. Det är ju derby och det ska vara tätt och tufft men det blev lite för grinigt i dag, säger Stjärnans lagledare Per Folkesson.

Att det var mycket känslor blev extra uppenbart i slutet av första halvlek när Stjärnans Oscar Johansson och Målillas Erik Karlström fick varsitt rött kort och tvingades lämna planen.

Men det spelades även en del bandy mellan alla incidenter och det var Stjärnan som spelade bäst. Ivan Ushakov gjorde 1-0 redan i den andra minuten och en halvtimma in i matchen, när Stjärnan spelade med en man mindre, lyfte han in en retur efter ett frislag i krysset.

Ivan Ushakov var inte klar där. Direkt efter 2-0 satte han fart på nytt och blev neddragen i friläge vilket resulterade i en straff som Valerey Savichev satte i nät.

– Jag tycker vi har bra kontroll och vi skapar så många chanser att vi ska göra sju eller åtta mål och punktera matchen i andra halvlek, säger Per Folkesson.

Stjärnan hade 4-1 när klockan tickat upp på 83 minuter och segern kändes ganska klar när Målilla fick en sista chans att komma in i matchen.

– Vi är bollförande och blir neddragna. Situationen slutar sedan med att vi får två utvisningar mot oss och de. Med lite otur kan vi tappa matchen i slutet men Linus Johansson i mål gör några bra räddningar.

Målilla gjorde det bra i spel med två man mer och kom närmare. man kom dock inte tillräckligt nära utan Stjärnan höll undan och vann matchen med 5-4.

I och med segern passerar Stjärnan Målilla i serien. Man har dock spelat två matcher mer än Målilla men man har även via de två segrar man tagit mot laget denna säsong med största säkerhet spelat bort Målilla från den absoluta toppstriden.

– Vi ska vara topp tre eller fyra i serien. Jag tycker vi blivit bättre och bättre under säsongen, tyvärr släppte vi några matcher onödigt i början av säsongen, säger Per Folkesson.

Av bandystars - Söndag 7 jan 17:39

En haltande tabell men låt oss njuta ändå. Skulle olyckan vara framme (gud nåde detta) så har Stjärnorna dubbelt upp mot lagen där nere som spelat lika många matcher.  

Division 1 Södra

LagSpelatVOFMålPoäng
1. Skirö AIK1292176-4620
2. Jönköping Bandy1180372-5216
3. IF Stjärnan1252559-5512
4. Tjust Bandy1160552-6112
5. Åtvidabergs BK1051462-4811
6. Målilla GoIF1051451-5211
7. BK Bore1230961-896
8. Malmbäcks IF12101156-862
Av bandystars - Söndag 7 jan 17:31

Fint väder utomhus och detta verkar som detta lockade fler att bege sig ut i solskenet och en naturlig kyla i luften. Kanske fanns det glykol i portföljen hos somliga. Gick det lika bra att köpa varm dryck och äta korv och hamburgare


Dagens publiksiffror


IF Stjärnan - Målilla 132 


Åtvidaberg - Tjust 123 


Skirö - Malmbäck 72 


Bore - Jönköping 42 


Av bandystars - Söndag 7 jan 17:24

Underskattning av Skiröspelarna som måste blivit lite chokade när Malmbäck tar ledningen i matchen efter 2 min

 

Kom kvitteringen efter 4 min så räddar Malmbäck målvakt Jesper Johansson Cimen Malmbäck då han står pall för skotten som radas upp och det börjar likna kattens lek med råttan spelmässigt

 

Först efter 30 min spel tvingas Jesper Johansson Cimen ge upp och Skirö tar ledningen i matchen

 

Andra halvlek

 

Malmbäck chockar på nytt och kvittera efter 49 min spel till 2 – 2

 

Återigen efter ca 60 min spel kan Skirö återta ledningen men Malmbäck ger inte upp

 

Tid 72:47 hörna för Malmbäck Björn Rothén gör sitt andra mål och kvittera

 

Skirö bör varit lite chockad och efter 78:20 Timeout

 

Behövligt och det blev nog räfs läst för 83min spel 4 – 3 och 86 min 5 – 3 blev det spiken i kistan men lite av blotta förskräckelsen också då det var toppen mot botten en liten lärdom att det är lätt att underskatta också

 Skirö AIK
5-3
Malmbäcks IF
 

 Skirö AIK
5-3
Malmbäcks IF
  

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bandystars med Blogkeen
Följ bandystars med Bloglovin'

Bandy länkar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se