Senaste inläggen

Av bandystars - Torsdag 8 nov 00:15

Öppet brev till Norrköpings politiker detta är saxat från Borgia hemsida 

Bilden tagen 3/11-2018

Hej, beslutsfattare.

Trots stora ansträngningar från isanläggarna på PEMA, har inte Bandybanan på Himmelstalund kunnat bli uppspolad i planerad tid. 

Ogynnsamma förhållanden (klimatförändringar?) har även i år omöjliggjort frysning och detta sker med allt tätare intervaller. Den inplanerade nyttjande tiden, mellan 1 november-28 februari, som redan är en av de kortaste i Sverige på en konstfryst bandybana, blir i praktiken ännu kortare. 

Då det bevisligen är nästan omöjligt att få till åkbar is och härtill dessutom väldigt dyrt, så anser jag att det endast finns två ansvarsfulla lösningar.


Den offensiva lösningen. Ta beslut om inbyggnad av kommunens isytor utomhus.

Gör en investering som medför mer än fördubblad brukbar istid, för invånare och föreningar att bedriva verksamhet i. 

Den defensiva lösningen. Lägg ner alla isytor utomhus. Det är inte försvarbart att lägga dessa pengar på något som till stora delar inte kan användas. 


Kultur & Fritid har identifierat ett behov av brukbara isytor i Norrköping. I nuläget tvingas Tjänstemännen på K&F, låta de 4 etablerade skridskoföreningarna ”slåss” om de istider som är tillgängliga i ishallarna. 

För oss i Borgia, gick det inte så bra, då 4-6 timmar/vecka har ansetts rimligt för 200 utövare. 

(Detta har fördelats på 6 lag, 5 Ungdomslag & 1 Seniorlag. De yngsta i Skridskoskolan får snällt vänta tills det är åkbart ute)


Vår inriktning som skridskoförening, är helt baserad på det beslut som fattas. Utveckling eller avveckling. Det kommer vi pragmatiskt förhålla oss till, men vi behöver besked nu.


Första förslaget på inbyggnad av bandybanan fanns klart 2008. Således har 10 år passerat utan tydlig inriktning.

Ni, folkvalda politiker behöver ta ett beslut. Utveckling och investering eller avveckling och besparing. 


Vänligen

Marcus Johansson

Ordförande Borgia Norrköping


ANNONS
Av bandystars - Onsdag 7 nov 06:00

Äntligen dags och förhoppningsvist finns det spelbar is någonstans. Derby/Linköping - Målilla har flaggats för den kan bli inställd. Finspång - IF Stjärnan är inställd p.g.a finns ingen spelbar is 
Tjust får dock vänta på sin premiärmatch då det är 9 lag i serien får ett lag stå över vilket troligen också kommer att märkas under säsongen med en haltande tabell. 

 

Vilka kommer att kämpa om seriesegern  

Skirö, Tjust, Åtvidaberg

 

Vilka kommer att fajtas om mittenriket

Jönköping, IF Stjärnan, Borgia, Finspång 

Striden i nedre delen

Derby/Linköping, Målilla,

 

Vi får se andra lär inte hålla med och det finns de som har bättre inside informationen om formen och spelare. Bandystars långbortisatan förlita sig på hypotetiska teorier spekulationer och antagande.  Premiär omgång 

Sön 11/1114:00Derby Linköping BK-Målilla GoIF    
Sön 11/1114:00Jönköping Bandy-Åtvidabergs BK    
Sön 11/1114:00Finspångs AIK-IF Stjärnan    
Sön 11/1114:30Borgia Norrköping BK-Skirö AIK
ANNONS
Av bandystars - Onsdag 7 nov 00:15

Hur är det med bandyintresset både Bore/IF Stjärnan och Målilla söker aktivt spelare kan vi läsa på deras hemsidor 

Sugen på att spela bandy?

 

Denna säsong kommer Bore att spela Div 2 Småland Senior. Som vanligt behöver vi alltid bli fler. Har du tidigare spelat bandy och sugen på att börja spela igen eller testa på bandy så är du välkommen att kontakta Tobias Ekström eller Daniel Ek.


Sugen på att spela bandy?

 

Denna säsong startar vi återgen upp vårt utvecklingslag och kommer att spela Div 2 Småland Senior. Som vanligt behöver vi alltid bli fler. Har du tidigare spelat bandy och sugen på "comeback" eller vill börja nu så är du välkommen att kontakta Jan Emanuelsson 070-5920576.

Av bandystars - Tisdag 6 nov 18:43

Referat: Skirö AIK - Månsarps IF saxat från Månsarp hemsida 

 
Martin Svenningsson
Av bandystars - Tisdag 6 nov 18:11

Enl Sv Bandyförbundet hemsida är en spelare i IF Stjärnan på väg att lämna hemmaisen för att pröva isen på andra arenor och en går tvärs över gärdet ins sian gärdsgården och ny hemmais. Båda är spelklara den 8/11 


Filip Björnholm lämnar och går till Månsarp 


Marcus Ekström lämnar Bore och går till Stjärnan 


Av bandystars - Tisdag 6 nov 12:52

FAIK - Stjärnan seriepremiär är inställd skriver Finspång på sin hemsida seriepremiär div 1 södra som skulle spelas söndag 11/11 kl 14:00 är INSTÄLLD p.g.a Grosvads is ej spelbar till söndag.


Så fort vi hittat ett datum som passar båda föreningarna så kommer det info om det men troligtvis spelas matchen ej före nyår.


I och med detta så blir seriepremiären i Målilla lördag 17 nov kl 14 då Målilla bjuder in till stort 100 års jubileum för föreningen som bildades 1918, säkerligen kommer det vara en publikmatch och trevligt och kul att FAIK blir involverade som motståndare denna dag.

Av bandystars - Tisdag 6 nov 12:30

Söndagens match mot Målilla är i fara. Läs vad Corren skriver om det aktuella läget på Stångebro. Detta skriver Derby/Linköping på Facebook

"Har tyvärr inte lagts manken till"

Av allt att döma blir det ingen seriepremiär för Derby i helgen. "Det har inte lagts manken till", säger kansliansvarige Mattias Hård.

Mildväder och avsaknad av hall ställer till det på många ställen runt om i bandy-Sverige. Så även i Linköping, där det på söndag skulle ha varit division 1-premiär för Derby.

Men så ser det inte ut att bli.

– Nej, det ser kärvt ut. Det är mycket kvar att göra. Just nu skulle jag säga att det är 95 procents risk att det inte blir någon match, säger Mattias Hård.

Han hymlar inte om att han och klubben är starkt kritisk till vad som gjorts och inte gjorts för att få isen på Stångebro i speldugligt skick. I skrivande stund finns ett begynnande istäcke, men inga linjer och det är inte heller kalkat än. Väderprognoserna talar också om fortsatt värme under resten av veckan.

Mattias Hård säger:

 

– Jag har full förståelse för att det inte är lätt, men på flera andra ställen i vår närhet finns det is. Här har det mest varit ströförsök och det är inte tillräckligt. Det har absolut funnits förutsättningar för att bygga bra is, men då har man lagt ned för lite resurser.

– Tyvärr har det inte lagts manken under kvällar och nätter. Det handlar inte bara om A-laget utan hela vår verksamhet drabbas. Allmänheten också, för den delen. Det är många som står och stampar, säger Hård.

Mats-Olof Hallmans, tränaren, säger:

– Förhoppningen var att vi skulle kunna träna på Stångebro i slutet av veckan och spela på söndag. Alla har haft premiären i sikte ganska länge och det vore olyckligt om den inte blev av.

Andreas Hagström, idrottsutvecklingschef på Linköpings kommun, är väl medveten om problemet.

– Det är olyckligt och jag förstår klubbens irritation. Men under rådande omständigheter har jag fått besked om att det gjorts allt som går att göra. I vårt driftavtal står att det ska finnas is senast vecka 43 och det har vi tyvärr inte klarat den här gången, säger han.

Varför inte?

– En kombination av för varmt väder och det kylaggregat som vi har.

Hagström öppnar också för att investera i framtida förbättringar för bandyplanen.

– Det är något som vi har med i våra diskussioner med Lejonfastigheter. Med tanke på klimatförändringarna kan det vara så att något behöver göras. Det kan handla om en ny kylanläggning, nya vindskydd och en del annat. Men det är ingenting som är klart.

Även seriekonkurrenten Åtvidabergs BK, som ska spela sina matcher i Linköping i vinter, hade räknat med att träna i Linköping på torsdag kväll. För ÅBK väntar bortamöte med Jönköping i helgens division 1-premiär.


Skribent Per Bergsten

Av bandystars - Tisdag 6 nov 06:00

BK Bore och Stjärnan i samarbete, saxat från Bore hemsida och finns även i husorganet att läsa bakom en plus artikel


BK Bore kommer innevarande säsong att spela i division 2. Föreningen valde att ta ner laget en division, trots att man var kvalificerade för spel i division 1 2018-2019.

Flertalet spelartapp gjorde att man tillslut var tvungen att inse fakta, att det helt enkelt inte kommer att hålla eller fungera med ett lag i ettan. Men såklart vill man ha ett bandylag och spel i division 2 blir därmed naturligt.


Fortfarande är det så att det inte tillkommit så mycket spelare, inte heller har de frågetecken som var under sommaren rätats ut, så man har kollat på olika lösningar, och därför har det helt enkelt varit ovanligt tyst från BK Bore under sommaren/hösten.


En lösning som är bra för kommunen, är att ett BK Bore och Stjärnan Bandy kommer att ingå ett samarbetsavtal.

Detta samarbetsavtal innebär i praktiken att de spelare som står utanför Stjärnans matchtrupp i division 1, kan spela med BK Bore i div 2 istället.


Även de ungdomar som spelar match i Stjärnan har möjlighet att delta i Bores division 2 lag, då de innefattas av en dispens.


De Bore spelare som gör bra ifrån sig i division 2, kan även ges möjlighet till spel med Stjärnan i division 1, om så skulle bli aktuellt under säsongen, men då krävs en övergång.


Vi tycker att detta är jättebra, att två rivaler som det tidigare varit, har tagit några kliv i en positiv riktning och börjat prata, diskutera och komma fram till en bra lösning för båda föreningarna kommande säsong.


En spelare från Bore, Marcus Ekström, kommer att skrivas över till Stjärnan då hans huvudfokus ligger på att spela division 1 bandy.

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bandystars med Blogkeen
Följ bandystars med Bloglovin'

Bandy div 2 + övrig bandy


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se