Senaste inläggen

Av bandystars - Onsdag 29 maj 18:47

Tjust Bandy har gjort klart med trollgubben Johan Andersson inför kommande säsong, Detta skriver Tjust på Facebook


Johan kom till Tjust Bandy redan 2007. Med ett mindre gästspel i moderklubben 2015 till 2017 så har Johan representrat Tjust Bandy hela sin karriär.

-Johan var inte alls nöjd med sin säsong och därför tog han sig en rejäl funderare om sin bandyframtid, efter lite funderande och ett spelarmöte med nye tränaren Alexander Zinkevitch så bestämde sig Johan för en fortsättning i Tjust Bandy.

- Vi är jätteglada att Johan valde oss, han är mycket betydelsefull för vårt lag och vi är övertygade om att Johan kommer att fortsätta utvecklas dom kommande åren.

Kontraktet är skrivet på 2 år.

ANNONS
Av bandystars - Fredag 24 maj 10:26

Skriver Tjust på sin Facebooksida 

Tjust Bandy har gjort klart med mittfältsmotorn Stanislav Klyushanov inför kommande säsong, han kommer då att göra sin fjärde säsong hos oss i Tjust Bandy.

-Stanislav har varit klar en tid och det är vi mycket nöjda med, hans kvalitéer är svåra att hitta och vi har trivts mycket bra tillsammans dom tre säsongerna han har spelat hos oss.

- "Staz" är en viktig och rutinerad spelare som har en stor roll i vårt spel. Han och vår nya tränare Alexander Zinkevitch känner varandra sedan tidigare, när han var tränare i det Ryska elitlaget Vodnik 2008-2010 ingick “Staz” i spelartruppen.

Kontraktet är skrivet på 1 år.

ANNONS
Av bandystars - Torsdag 23 maj 18:49


Boktips: Den döende bandyn? - En säregen historia om svensk natur, nationalism och nostalgi

 
Författaren Torbjörn Andersson har kommit ut med boken "Den döende bandyn? - En säregen historia om svensk natur, nationalism och nostalgi". 

112 år efter att den första SM-finalen i bandy spelades ger sig nu författaren Torbjörn Andersson ut på en bandyhistorisk resa från sjöisar till moderna hallar, från societetssport till självklarhet på svenska bruksorter.

I boken "Den döende bandyn? - En säregen historia om svensk natur, nationalism och nostalgi" bjuds läsaren inte bara in till en häftig historisk tillbakablick på SM-finaler genom tiderna, utan även på intressanta skildringar av bandyns kulturella status, publikfesterna och sportens arbete med att modernisera sig samtidigt som traditioner och värderingar ska bevaras.

"Bandyn har varit dödförklarad i snart hundra år. Ändå överlever sporten som en ursvensk klenod. Varken ishockeyn eller innebandyn har lyckats slå ut den. Inte heller isande köld eller klimatförändringar. Bandyn startade i landets förnämsta miljöer, men representerar idag glesbygden. SM-finalen har spelats ända sedan 1907 och behållit sin magi som Sveriges allra äldsta större årliga idrottsevenemang. Supporterkulturen runt finalen har långa anor. Inte ens fotbollen har kunnat visa upp en större mängd resande supportrar till en match. Nostalgin har sedan länge varit sportens kännetecken, bäst symboliserad av bandyportföljen", skriver Arx Förlag i ett pressmeddelande och fortsätter:

"Under 2000-talet har hela bandyn chockmoderniserats. Den har på kort tid lämnat sitt naturberoende från att ha spelats på bristande sjöisar till att träda in i jättelika inomhushallar. Men publiken har inte riktigt varit med på noterna. Nostalgin har hängt kvar. Detta är berättelsen om den säregna bandyn och dess förhållande till svensk natur, nationalism och nostalgi".

Aftonbladets Fredrik Persson-Lahusen beskriver bokens skildringar av bandyns förhållande till modernisering träffsäkert:

"Andersson fångar också skickligt hur bandyn ständigt har navigerat mellan tradition och förnyelse på ett närmast schizofrent sätt. 1959 tackade förbundet nej till tv-sändning från finalen, men hade inga betänkligheter att något år senare använda två kosmonauter som dragplåster eller att tidigt tillåta dräktreklam.

Att bandyn flyttade inomhus och förbundet ville förlägga finalen till Stockholm 2013 går att förstå. Att man plötsligt trodde sig kunna locka 50 000 åskådare med en speaker på speed och diskomusik som tog död på såväl traditionstecken som stämning förblir dock obegripligt", skriver han i sin recension.

Den döende bandyn?

Av bandystars - Tisdag 21 maj 08:02

Uppsnappat på Facebook. David Walfredsson har skrivit på en förlängning över kommande säsong med Tjust Bandy.

David har under dom senaste åren varit lagkapten i A-laget och en mycket bra representant för laget och för hela föreningen, hans nivå i spelet som libro har varit stabilt och den senaste säsongen en av hans bästa på många år.

Han har blivit den kulturbärare som alla lag och föreningar behöver, som lagkapten har han tagit stort ansvar i många frågor som rört laget och föreningen bla så var han ett stort stöd när frågan om allsvenskt spel diskuterades för en tid sedan.

-Vi är glada och stolta att vi fått Davids påskrift för ytterligare ett år, extra viktigt med kontinuitet kommande säsong när vi också har en ny tränare.

Kontraktet är skrivet på 1 år.

Av bandystars - Lördag 18 maj 06:00

Tjust kan nu mönstra ett lag skriver de på sin hemsida
 
Rasmus Nyberg
är inne på in andra kontraktsperiod och tillhör den unga generationen som lyftes in I A-truppen som junior 2015/16.

Rasmus har stått på gränsen till A-laget senaste säsongen och är en stabil spelare I utvecklingslaget I div 2.


Ivar Johansson är även han inne på sin andra kontraktsperiod. Ivar tillför med sin vinnarskalle och sin person mycket bade på planen och i omklädningsrummet, dessutom lagkapten i utvecklingslaget den gångna säsongen.


Båda kontrakten är skrivna på 2 år.


------------------------------------------------------------------------------

Spelare med kontrakt säsongen 19/20:

(#2) Rasmus Nyberg, (#4) Ivar Johansson, (#5) Isak Sandberg, (#6) Filip Öst,  (#13) Elias Lindström, (#14) Albin Juthe, (#17), Viktor Gustavsson, , (#19) Sebastian Nilsson, (#24) Victor Ström (MV), (#25) Eetu Svili (MV), (#57) Albin Wretman, (#86) Alexandr Sannikov.

Av bandystars - Fredag 17 maj 19:54

Träningsmatch är inlagd helgen 2 el 3 november i Nässjö. För motståndet svarar Oskarshamns BF som är en sammanslagning mellan Bore och Stjärnan. Detta skriver Åtvidaberg på sin hemsida

Av bandystars - Fredag 17 maj 06:00

Alexander Nelson lämnar Målilla och går till Derby/Linköping 


      
Av bandystars - Torsdag 16 maj 06:00

Tobias Andersson lämnar Katrineholm/Vämbol och går till Borgia -Norrköping 


      

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bandystars med Blogkeen
Följ bandystars med Bloglovin'

Bandy div 2 + övrig bandy


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se