Alla inlägg under februari 2015

Av bandystars - 6 februari 2015 21:30

Inga mål i första men visst det fanns chanser för båda lagen Skott: 2/6 Hörnor: 4/3 Straffar: 0/0 Frislag: 10/6

Andra halvlek.

Bore inleder bäst och tar ledningen i matchen efter 52 min spel. Lyckan skulle dock inte bli långlivad då kvitteringen kom direkt i 53:e min

Matchen fösta utvisning drabbar Bore och då tar Å/T ledningen i matchen och sen börjar det bli allt mer grinigt på isen.

Bore skapar ett par ypperliga tillfällen men det är Å/T som gör mål och ökar på sin ledning till 3 – 1 i 74:e min och Bore tar timeout

Reduceringen kom efter 87 min och ett hopp tändes i Bore inför de sista minuterna av matchen. Men  missar först en hörna och sen har Å/T ett skott på mål kommer kvitteringen efter 92:59 och 3 – 3 .

Delad pott rättvist kanske sett till tabellplaceringen

Elitrapport

Matchrapport

Av bandystars - 6 februari 2015 00:15

Fredag 6 februari Kl.19:30

Bore - Åby/ Tjureda
Match i mittenriket där vinnaren bör säkra kontraktet.


Waggeryd – Öjaby
Match om att undvika bli indragen i strid kring nedflyttningsstrecket.


Målilla – Malmbäck.
Målilla är heta på gröten nu och går på adrenalin för högtryck, kan fast det krävs några om och om försöka få tag i ett halmstrå att vara med om striden om en kvalplats. Malmbäck trivs inte på uteis har vi sett men flåset i nacken måste de slå vakt om sin kvalplats nu.


Månsarp - Tjust denna match börjar Kl.20:00
Månsarp under strecket och kan bli kvar där efteråt. Tjust under kvalstrecket till en eventuell kvalplats kan också vara kvar där vid en förlust och därmed förlora kontakten med toppduon.

Av bandystars - 5 februari 2015 15:00

Sådär. Då var det klart redan klart.  Succétränaren Jesper Lüning förlänger med Målilla Bandy. Detta skriver husorganet och detta bekräftas också på Målilla:s hemsida

– Det fanns inte så mycket att tveka på, i varje fall inte bandymässigt. Det löste sig även med arbetssituationen och med familjen hemma.

   

Jesper Lüning har givit klartecken för ytterligare en säsong som tränare för Målilla. 

 

Bandysäsongen lider mot sitt slut. För många klubbar väntar ett av de svåraste uppdragen: att hitta en tränarlösning. Målilla kan sitta lugnt i båten. De har redan hittat sin drömtränare: Jesper Lüning.

– Det kan inte bli bättre. Vi är mycket nöjda och han har verkligen höjt oss. Jag tror att många är förvånade att det har gått så pass bra i år, men alla spelare har utvecklats på ett positivt sätt, särskilt de yngre killarna, säger Linus Johansson i sportgruppen.

 Vad är det han har gjort så bra?

– Han är perfekt för uppdraget. Jesper är seriös, har bra ledaregenskaper och har en hög social kompetens. Han strävar hela tiden efter utveckling, där alla spelare är lika mycket värda.

 

Författare: Torbjörn Allvin

Av bandystars - 3 februari 2015 00:15

Stor bandyhelg 6 – 8 februari och många viktiga poäng står på spel som vanligt. Agna skall skiljas från vete också kanske och framförallt kommer toppstriden att fortsätta eller kommer det bli skifte på tronen när helgen är över. Allt kanske hänger sen på en match mindre spelad, när nu den kommer att spelas är en annan fråga.


Fredagmys

Fredag 6 februari Kl.19:30

Bore - Åby/ Tjureda
Match i mittenriket där vinnaren bör säkra kontraktet.


Waggeryd – Öjaby
Match om att undvika bli indragen i strid kring nedflyttningsstrecket.


Målilla – Malmbäck.
Målilla är heta på gröten nu och går på adrenalin för högtryck, kan fast det krävs några om och om försöka få tag i ett halmstrå att vara med om striden om en kvalplats. Malmbäck trivs inte på uteis har vi sett men flåset i nacken måste de slå vakt om sin kvalplats nu.


Månsarp - Tjust denna match börjar Kl.20:00
Månsarp under strecket och kan bli kvar där efteråt. Tjust under kvalstrecket till en eventuell kvalplats kan också vara kvar där vid en förlust och därmed förlora kontakten med toppduon.


Lördagsgodis

Lördag 7 februari .15:00 Fredriksbergs BK - IF Stjärnan
Fast sist i tabellen och kommer så förbli oavsett lär dock försöka att bjuda upp till match. Gäller för Stjärnorna att vara med på noterna och inte slappna av som är så lätt när motståndet teoretiskt ser lätt ut. För finns det någon förklaring till varför Fredriksberg upphämtning i senaste matchen där motståndaren kanske rent av undkom med blotta förskräckelsen.

 

Söndagskul

Söndag 8 februari Kl.14,00 Bore – Malmbäck
Är en match som skulle spelats i omgång 1 som fick ställas in p.g.a isbrist. Båda lagen har spelats match i fredags och utgångsläget kan påverkas av dels resultat men även eventuella skador och annan frånvaro av spelar är det vanskligt att sia något om denna match. Men osökt bör den match ha stor betydelse i toppstriden mellan de lag som är med att fajtas om en kvalplats.

Av bandystars - 2 februari 2015 00:15

Detta skriver Månsarp på sin hemsida efter matchen i fredags som blev fantastisk på många sätt för laget som för föreningen och en riktig bandyfest för supporters som få föreningar kan uppvisa. Dock finns det smolk i bägaren fast detta är historia egentligen fick jag en påminnelse om detta i för ett år sedan på Bandystars var det också match mellan Målilla - Bore också Grindslanten som i år och denna match spelades inför storpublik också och med många sponsorer.  Samtidigt måste vi vara realister och inse verkligheten är svår att överträfffa också varje år.


Fredagen den 30/1 2015 blev en dag att minnas för alla med rödvita sympatier! Över 500 åskådare skapade en mäktig stämning på Venhagsvallen när Målilla Bandy besegrade BK Bore med 2-1 i snöovädret.

 

Publikfest. Trots snöoväder hittade över 500 åskådare till Venhagsvallen för att följa matchen mellan Målilla Bandy och BK Bore. Foto: Ricky Johansson


Årets viktigaste kväll. Ja, så kunde den beskrivas. Publiken bjöds på fri entré av företag och privatpersoner. Hela 74 företag och 14 privatpersoner antog utmaningen Grindslanten denna gång och betalade två kronor per åskådare.


Oron över att publiken skulle utebli med tanke på snöovädret försvann snabbt. När vi hade räknat in alla åskådare hamnade vi på en fantastisk siffra, närmare bestämt 532 stycken. Bandyintresset lever verkligen i Målilla med omnejd!


Någon större kvalité på matchen blev det inte. Det såg vädret till att sätta stopp för. Men publiken trivdes ändå och stöttade laget på ett magnifikt sätt genom hela matchen. Efter en nervös avslutning på matchen stod Målilla till slut som segrare med 2-1 i länsderbyt mot Bore. Efteråt hyllades spelarna rejält av den månghövdade hemmapubliken.


Tack till alla som kom till Venhagsvallen denna kväll. Tack till spelare och ledare som fixade en ny seger. Och tack till de företag och privatpersoner som antog utmaningen Grindslanten! Det blev en fin inkomst för klubben.


Nu laddar vi för ny hemmamatch kommande fredag. Klockan 19.30 kommer serieledande Malmbäck på besök. Välkomna tillbaka då!


Fotnot Bandystars och alla övriga Stjärnor kommer självklart att följa denna match med stort intresse då varje poäng som Malmbäck förlorar är guld värd för Stjärnan.

Av bandystars - 1 februari 2015 17:03

Detta skriver Malmbäck på sin hemsida och de gör detta mer som ett konstaterande och försöker skylla ifrån sig på dagformen och självklart domaren 

Förlust mot Stjärnan

 

Malmbäck förlorade mot ett för dagen starkare Stjärnan bandy med siffrorna 5-4 . Ett för dagen blekare Malmbäck vi kommer inte upp i nivå med tidigare matcher . Domaren får underkänt den här matchen . målgörare blev Pär Lindqvist 1 Norell 3 .


Av bandystars - 1 februari 2015 16:39

Striden kring det nedre strecket börjar dra ihop sig om vem som skall vara ute och vem som skall vara inne. Blev slutresultatet ombytta roller och nu fördel Öjaby med en match mindre spelad men motståndet i den är Stjärnorna.

Både Öjaby o Månsarp brukar ibland utmärka sig som två lag glada för att anfalla och lämna luckor bakåt därav deras positioner i serien. Så varför frångå principer, anfall bästa försvar och det läckte som ett såll bakåt resulterade detta i 13 mål totalt.
Lagen följdes mer eller mindre åt hela tiden och dessemellan sköt de flitigt mot målen. Skott: 12/13.

Hörnor radades upp men resultatlösa. Hörnor: 9/8 öv. Straffar: 0/1, Frislag: 23/20 Utv: 40/10


Månsarp tog ledningen i match efter 4:44  0-1 Patrik Burensjö

Öjaby kvitterade efter 6:06  1-1 Nicklas Persson passning Felix Bengtsson

Därefter gör Månsarp 2 mål 11:05  1-2 Fredrik Widell passning Tobias Petersson och efter 17:34  1-3 Henrik Andersson passning Mikael Gratjov och Månsarp har en två målsledning efter 17 min spelade.

Detta hämtar Öjaby upp 19:37 reducera till 2-3 Nicklas Persson och kvittera 26:30  3-3 Robin Petersson passning Nicklas Persson,

Öjaby tar sen ledningen i matchen efter 38:34  4-3 Wyatt Wenzel

Varifrån tilläggstiden kommer ifrån fann Bandystars inte under matchen men Månsarp kvittera på straff och tilläggstid 47:21  4-4 Tobias Petersson.


Andra halvlek.

Den är principiellt sig likt den första med skott på mål hörnor utan resultat och lagen följs mer eller mindre och drar ett ifrån kommer det andra och jämna ut förhållandet.


Öjaby tar leding i matchen efter 54:41  5-4 Felix Bengtsson passning Niklas Berglund och ökar sen på detta efter 66:57  6-4 Felix Bengtsson och vi har som i första en två måls ledning.


Månsarp gör som Öjaby i första hämtar upp detta och reducera efter 69:33  6-5 Cormac Åhlström-Horgan passning Henrik Andersson


Kvitteringen efter 86:26  6-6  Tobias Petersson passning Krister Thyr Noterbart och kanske avgörande i slutskedet av matchen. Öjaby fick en spelare utvisad strax innan kvitteringen. Drabbas Månsarp av en utvisning strax efter kvitteringen och efter 89:35 gör Öjaby 7-6 Henrik Johansson passning Felix Bengtsson

Elitrapport

Matchrapport


Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10
11
12
13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards