Alla inlägg under februari 2015

Av bandystars - 13 februari 2015 21:11

En första halvlek sett i elitrapports ögon en fajt om ett nystan där avgörande kom först efter 44:56 och 0-1 Mål Peter Jakobsson passning Pär Lindqvist.

Chanser fanns det dock långt innan och där verkar Åby/Tjureda varit mest hetta då de vinner skott på mål med 8/5, likaså hörnstatistiken med 3/2. Sen om antal frislag avspeglar spelinnehav är det Malmbäcken som fått flest frislag 6/14


Andra halvlek

Ett mål var vad som behövdes för att få liv i matchen och kvitteringen kom efter 3 min spel av andra halvlek först en hörna och därefter kom kvitteringen  Kasper Pettersson passning Andreas Haraldsson, dock framgår det inte på elitrapport om det är ett hörnmål men tidsmässigt ser det så ut. Å/T har ånyo en ny hörna minuten efteråt.


Malmbäcken är dock snabba med att replik och återtar ledningen i matchen efter 51:14  Viktor Strand passning Thomas Dalsmyr.


Matchen första utvisning kom efter 59:27  (Olämpligt uppträdande) Anton Stemberger, Åby/Tjureda som skulle visa sig olycklig då Malmbäcken får utrymme för sina attacker och kan öka på sin ledning efter 66:12  1-3 Peter Jakobsson passning Pär Lindqvist



Vad som sen händer efter 69:39 det gick inte att utläsa då det blev blank ruta och all bandyrapport som finns på nätet drabbades av tekniska problem och först i 87:e min kom det ny statistik som visade att när det återstod ca kvarten kvar då reducerade Å/T 74:10 till 2-3 Gustav Johansson passning Andreas Haraldsson.


Detta resultat verkar sen blivit även ett slutresultat, vilket innebär att det sätt press på våra Stjärnor att i morgon lördag vinna för att vara med om slutstriden om första platsen.


Elitrapport

Matchrapportsom knappast stämmer med verkligheten då det stod efter 69 min

Skott: 9/6 Hörnor: 6/3 Frislag: 10/16 Utv: 10/0


Av bandystars - 13 februari 2015 15:22

Bandyintresset ökar hos yngre  A-lagen är derbyrivaler. På ungdomssidan bedriver BK Bore och Stjärnan ett framgångsrikt samarbete. Detta skriver husorganet i veckan tidningen

   

– Vi har ökat jättemycket, säger ungdomsledaren Henrik Lindberg.

Stjärnan och Bore började samarbeta på ungdomssidan förra året. Båda klubbarna bedriver skridskoskola på varsitt håll, men när det blir bandyskola och ungdomslag så gör de det gemensamt. Något som har blivit en succé.

 

– Vi har ökat jättemycket och är bättre på att marknadsföra oss. Vi har cirka 100 barn och ungdomar som är aktiva, säger Henrik Lindberg som är en av ledarna.

 

Bandyskola, U9-lag, U11-lag och U14-lag gör att framtiden för bandyn på ostkusten ser allt positivare ut.

 

Henrik Lindberg som har massor av seniorsäsonger med Stjärnans a-lag anser att satsningen som nu görs är jätteviktig.

 

– Det är a och o för bandyns framtid att vi har en fungerande verksamhet för barn och ungdomar. Hade vi kört i gång tidigare med det här hade det säkert sett annorlunda ut på seniorfronten nu.

 

Både tjejer och killar är aktiva i de olika grupperna och förhoppningen är att redan nästa år kunna starta ett renodlat tjejlag. Lindberg tror att det finns goda möjligheter till att öka verksamheten ännu mer, men klubbarna har varit lite försiktiga då förutsättningarna inte är de bästa.

 

– Vi fick tacka nej till de två första poolspelen för våra ungdomar helt enkelt på grund av att vi inte hade träningsmöjligheter på is. Det hade inte varit rättvist mot någon att åka och spela utan ett enda genomfört ispass. Tiderna i ishallen räcker inte till och vi skulle behöva en isyta till.

 

Dessutom blev det strul när klubbarna skulle arrangera poolspel den 1 mars.

 

– Kommunen kunde inte garantera is då den bara finns kvar då om något av de lokala lagen går till kval, annars väntar konstgräset så fort seriespelet för seniorlagen är över. Nu fick vi flytta poolspelet vilket ställde till det en del för några av lagen som ska delta.

Text

Johnny Larsson

Av bandystars - 13 februari 2015 09:08

2 omgångar kvar utom för två kan det bli agna som sållas från vetet sins emellan och splittra två i toppen och tre i botten eller så kommer det bli en sista omgång nästa vecka där allt avgörs.


Först ut är Åby/Tjureda mot Malmbäck ikväll den 23/2 kl. 19,30

Malmbäck mer eller mindre piskade att vinna om de skall vinna serien för våra Stjärnor spelar först i morgon och har resultatet att gå på.
Åby/Tjureda 15 p placerad i mittenriket, kan någon av lagen under få kontakt i helgen om det blir förlust finns det även en morot för Å/T.
Matchen innan nyår slutade 7 -6 til Malmbäck och nu spelas det utomhus där Malmbäck kan svikta ibland.


Lördag 14/2 Kl.14,00 IF Stjärnan – Månsarp.

Oavsett resultatet från matchen mellan Å/T- Malmbäck gäller det att "pinka revir" och det skall vara högsta beredskapsläge som gäller och ingen ny fadäs får inträffa som i de senaste möten mot Månsarp .

Månsarp slåss i bottenträsket och går inte att lita på då laget spelare sägs varierar från match till annan detta sagt utan fakta gått på hörsägen men samarbetet med JBK lär påverka. Oavsett Månsarp är ett lag som Stjärnorna bör ha respekt för då facit de senaste  3 matcher är det en oavgjord och en förslust och en vinst och det var 2013 väntar alla på en ny vinst


 


Spelade matcher


IF Stjärnans resultat står först.


2014-11-15 Månsarps IF (b) 5 - 5 Div 1 Södra


2014-01-06 Månsarps IF (b)   3 - 4 Div 1 Södra


2013-11-17 Månsarps IF (h)   5 - 1 Div 1 Södra



Övriga matcher

Söndag 15/2 kl.14,00

Målilla GoIF - Fredriksberg

BK Bore - Waggeryd

Tjust IF - Öjaby

Av bandystars - 10 februari 2015 00:15

Det är klart vilka lag som slåss om plats ett och två men däremot är rangordningen inte säkerställd ännu.

Malmbäcken leder med ett poäng är det fördel Stjärnan ändå som har tre matcher kvar mot övriga som har två matcher kvar.

 
Det är denna bild vi vill se, måste vi också se på eventuella OM som kan inträffa.

Det krävs att Stjärnan som har Månsarp hemma på lördag och sen den uppskjutna matchen mot Öjaby hemma den 19/2 och sista matchen borta mot Öjaby 22/2 måste Stjärnorna vinna samtliga tre matcher och 6 poäng får de då 30 p totalt. Skulle Stjärnorna tappa poäng krävs det att Malmbäcken gör det samma nämligen.
För ponera att Malmbäck vinner sina två återstående matcher mot Åby/Tjureda borta och Bore hemma skulle de då få 29 p och har ett rejält överskott i målkvot.

 
Sen kanske det inte spelar någon roll för det gäller att spela ihop så många poäng att tvåan är bland de tre bästa tvåorna i de fem div 1 divisionerna. Fördelen är visserligen att ettorna möter tvåorna sen i kvalet om inte oturen är framme för det är en match mellan två ettor. 

Motståndarlagen som Malmbäcken och Stjärnan möter är ingen hundra men nästan 99% på att klara kontraktet. 
Bore som har 16 idag behöver kanske inte ta något poäng i någon av sina matcher Waggeryd alt Malmbäcken då det krävs att lagen under måste vinna alla sina matcher
Öjaby som möter Stjärnan två gånger samt Tjust. Svåra motståndare fast Tjust i dagsläget har knappast visat någon klass i sitt spel måste spela upp sig för att rädda sin heder inför sina supporters.

Åby/Tjureda befinner sig i en likvärdig situation som Bore krävs kanske poäng i någon av sina två återstående matcher varav Fredriksberg är den ena motståndaren.

Sen när det gäller nedflyttningsstriden kanske ingen av lagen bryr sig, det finns nämligen inga lag under i div två som knackar på dörren vad Bandystars kunnat se.

Allt kan sen hända

Malmbäcks IF16121399-485125
IF Stjärnan15112287-612624
Tjust Bandy1692586-731320
Målilla Bandy1683555-54119
BK Bore1656577-76116
Åby/ Tjureda IF U1663775-611415
Öjaby IS1552873-79-612
Månsarps IF1652981-90-912
Waggeryds IK1636761-76-1512
Fredriksbergs BK16111456-132-763
Av bandystars - 9 februari 2015 00:15

Till Riksidrottsmötet i maj har Bandyförbundet motionerat om att utreda en tvingande uppdelning mellan sommar- och vintersäsong i lagidrott. Svenskbandy.se tog sig en pratstund med Marcus Norman, som står bakom förslaget.

Vad är bakgrunden till motionen?

 

- Det finns många orsaker men den främsta är att idrotten i idédokumentet Idrotten Vill varit överens om detta sedan 1995, men utvecklingen har ändå gått i motsatt riktning. Vi tycker inte att man ska behöva välja idrott utan vill istället uppmuntra till att fler ungdomar kan delta i flera idrotter, längre. Varje gång exempelvis en bandyförening kallar till turnering i fel säsong så blir det ett antal spelare som måste välja mellan sin sommaridrott och bandy. Väljer man sommaridrotten, så sätter man käppar i hjulen för bandykamraterna. Väljer man bandyn, så får det konsekvenser för sommaridrotten. Dessutom pekar all forskning på att det är sämre ur ett bredd-, elit-, hälso- och idrott hela livet-perspektiv att välja idrott för tidigt och det är också en grund till varför frågan måste belysas, säger Marcus och fortsätter.

 

- Det finns ingen hockeyspelare som blir sämre av att hålla på med triathlon, tennis, friidrott eller orientering på sommaren i unga år. Inte heller någon fotbollsspelare som inte blir mer komplett av att kombinera det med bandy och skidåkning på vintern. Tvärtom. Peter Forsberg spelade fotboll till han var 17 år. Tre år senare hade han vunnit OS, VM och Stanley Cup.

 

   

 

Vad exakt är det Bandyförbundet vill?

 

- Att Riksidrottsmötet tillsätter en utredning för att se över möjligheterna att genomföra detta. Intentionen är att SF (Specialidrottsförbund) och SDF (Specialidrottdistriktsförbund) inte ska ge sanktion till tävlingar, cuper eller uttagningsläger som ligger utanför den egna säsongen. Det är vid tävling som krockarna uppstår. Inte vid träning, den som vill träna en idrott året runt ska givetvis göra det. Vi tror att detta skulle få många positiva följder, menar Marcus och utvecklar sina tankar.

 

- Det totala idrottandet skulle öka, eftersom man kan vara aktiv i fler än en idrott. Fler skulle få en bättre relation till idrott hela livet, eftersom man inte bränner sig i unga år. Det borde bli enklare att attrahera ledare till säsongsidrott och vi skulle få bättre elit eftersom specialiserade barn ofta inte är tillräckligt allroundtränade för att klara av den belastning en elitsatsning kräver. Sen tror jag media, staten och sponsorer skulle ta idrotten på större allvar om vi internt markerar mot missförhållanden.


Räcker inte Idrotten Vill menar du?

 

- Tydligen inte. Idrotten vill är en rekommendation, vi vill testa att lyfta ur en fråga och göra det till en regel. Det är enklare att förhålla sig till och gör dessutom att ett SF och SDF kan stå stark mot en enskild förening, och en förening att stå stark mot en enskild förälder eller ledare samt en ledare kan stå stark inför sin grupp av unga idrottare. Rekommendationer har visat sig vara kosmetika när det väl kommer till kritan.


Varför bara i lagidrotter?

 

- Det är ett starkt inkluderande och exkluderande i lagidrotter, där laget är starkt och man är beroende av varandra. Många unga känner den här pressen. De flesta ledare känner igen den här problematiken.

 

Vad tror du om möjligheterna att få igenom motionen?

 

- Motionen kan nog gå igenom eftersom det i ett första steg är en motion om en utredning med tvingande uppdelning som inriktning. Den har ju skapat mycket positiv debatt. Men sen ska utredningens förslag gå igenom, i så fall på RIM 2017, då är risken stor att det blir mycket politik och ekonomi. Det är tyvärr väldigt länge sedan som de flesta på ett årsmöte själva hade gympaskorna eller skridskorna på sig. Sen kanske förslaget har några skönhetsfläckar som man i utredningen behöver jobba med, som vad definitionen av lagidrott eller definitionen av vinteridrott är, säger Marcus och fortsätter.

 

- Ska man dela upp året 6+6 månader, eller 7+7 månader, med visst överlapp? Alternativt 5+5 med ordentlig säsongsvila? Men det finns betydligt större problem än dessa ute i verkligheten, som idrotten behöver ta itu med.

 

Vilka har reaktionerna varit?

 

- Ganska väntade. Modigt, vettigt och att det är på tiden att något görs, avslutar Marcus.

Av bandystars - 8 februari 2015 20:00

Turerna kring den inställda hemmamatchen mot Öjaby IS var först den skulle spelas den 10/2 klockan 19.30


Nu har det framkommit nya uppgifter om att den är flyttad ännu en gång efter att en kommentar ifrågasatt uppgiften har Bandystars efterforskat nytt besked och detta skall komma upp på hemsidan inom kort

Av bandystars - 8 februari 2015 18:08

Bore tog poäng mot Malmbäck. Och hjälpte antagonisten Stjärnan. Detta skriver husorganet


Hemmalaget gjorde det mesta rätt i första halvlek när de i ett krispigt bandyväder på Kjellskulle rusade i från serieledande Malmbäck och ledde med 3–0 efter första halvlek.

 

Johan Andersson gjorde ett mål och var planens bästa spelare när Bore tog poäng mot serieledande Malmbäck på ett krispigt Kjellskulle i Figeholm.

Lagets normalt sett bäste spelare, Sebastian Nilsson, skadade ljumsken i fredags och spelar inte mer den här säsongen. I stället agerade han matchcoach.

 

– Det var rättvist att vi hade 3–0 i halvtid tycker jag. Vi skapade giftigare lägen, medan Malmbäck mest sköt vinkelskott som Christian Johansson i målet kunde ta, säger Nilsson.

 

Vad pratade ni om i paus?

 

– Att vi inte skulle bli fega och backa hem, utan verkligen försöka. Samtidigt visste vi att det skulle bli tufft. Malmbäck har så många individuellt duktiga spelare.

 

Med 20 minuter kvar hade Malmbäck ätit sig i fatt till 3–2. Och kvitteringen skulle komma. I 91:a minuten spelade Rasmus Levén snett inåt bakåt och Viktor Strand skickade in 3–3.

 

Direkt efteråt fick Malmbäckhörna.

 

– Skottet träffade Niclas Nieminen (spelande tränare) på näsan, det var en bra smäll och han blöder rejält nu. Men faktum är att han nog räddade poängen åt oss där. Jag stod precis vinkel så att jag såg bollbanan och den hade nog suttit i nättaket, säger Sebastian Nilsson.

 

Strax före slutet hade Bore en trippelchans att avgöra, men matchen slutade 3–3.

 

Och gladast för det var nog Bores värsta konkurrent, Stjärnan. För i och med Malmbäcks poängtapp så har nu Stjärnan seriesegern i egna händer.

 

– Inom laget har vi inte pratat om att vi kan hjälpa Stjärnan eller så, däremot är det nog några i laget som tänker på det inombords, säger Sebastian Nilsson.

 

Extra plus i Bore går till: Tobias Olsson, Christian Johansson och Johan Andersson.

Av bandystars - 8 februari 2015 16:09

Förhoppningarna fanns att Bore skulle kunna hjälpa våra Stjärnor i kampen om vem som vinner serien genom att ge Malmbäcken en match och kanske t.o.m ge de en knäpp på näsan. För Malmbäcken kom till Kjellskulle som serieledare och efter matchen mot Målilla kanske lite övermodiga då Bore bara fick oavgjort i fredags.

 

Yttre förutsättningarna enl SMHI växlande molnighet och 1 minusgrad perfekt bandyväder verkar det som Malmbäcken firat under veckoslutet och för det var dagen efter syndrom som satt i bena på Malmbäcken för det var Bore som var mest alerta och visade direkt vem som bestämde matchbilden i första halvlek


Det skulle dock dröja till 33:15  innan första målet kom och det var Bore som tog ledningen med 1-0 genom Johan Andersson passning Patrik Lundgren


Matchen första utvisning kom efter 34:37  (Slag på skridskon) Daniel Bergström Malmbäck och ger lite mer utrymme för Bore som är på G för efter 37:06 kom 2 – 0 Sebastian Hägerström passning Andreas Johansson


Ny utvisning efter 40:06 (Bentackling) Rasmus Leven Malmbäck

Skräll på gång kanske för nog var det många som var överraskade av denna match inledningen och när 3-0 kom efter 45:12  Ronnie Polgar Gegerfeldt passning Kristoffer Lundgren.


Konstatera vi att Bore dominerat när vi ser statistiken Skott: 4/2 Hörnor: 5/1 Frislag: 16/10 Utv: 0/20

Andra halvlek

Det lär nog sagts både det ena som det andra och lästes räfs efter noter för ut kommer det ett heltänt Malmbäckslag som får en hörna efter 49,32 resultera i skott på mål 49:54 och 49:57  reducera de till 3-1 genom Axel Henrysson.


Malmbäck för hela slanten och frågan är får Bore låna nystandet överhuvudtaget för det dröjde hela 11 minuter in i halvleken innan Bore antecknas.


Bore biter ihop och kämpar för att hålla Malmbäcken på avstånd och Malmbäcken får ta till ojusta medel ny utvisning 59:56 (Fasthållning) Viktor Friman är det dock Malmbäcken som dominera i matchhändelser och när Bore åker på sin första utvisning efter 66:56 (Slag på skridskon) Johan Andersson kommer reduceringen efter 71:02  3-2 Mathias Sarkki passning Axel Henrysson.


Malmbäcken radar nu upp missade hörnor, skott på mål och vid enstaka tillfällen lyckas Bore få tag i nystandet och skapa hörnor och skott på mål. Väntar många på en kvittering då matchbilden är tvärt om mot första nu. Upprätthåller de sin dåliga sida genom att ta till ojusta medel när de blir pressade och efter 85:40 (Slag på skridskon) Daniel Bergström


Var det ca 5 nervösa sista minuter kvar och tyvärr endast 45 supporters närvarande och kanske t.o.m någon Stjärna kände hjätklappningen när Malmbäck med mindre antal spelare lägger in en ny högre växel 2 hörnor och strul blir det mer tilläggstid kommer kvitteringen efter 90:53  3-3 Viktor Strand passning Rasmus Leven


Bore har strax därefter skott på mål och klockan tickar totalt skulle det varit 2 min tillägg visar över 94 min och detta berodde på att klockan 91:48  då blev det dubbelutvisningar för (Olämpligt uppträdande) Andreas Thyselius Bore och samma tid  91:48  Grovt matchstraff (Olämpligt uppträdande). Christoffer Bergström Malmbäcken


Oavgjort och Bore gjorde en kämpainsats tappar förvisso en 3 -0 ledningen men vinner ett poäng. Statiskiskt totalt visar också Malmbäck det bättre laget i andra halvlek ser vi tydligt ett bevis på Malmbäck spela ett fullt spel också Skott: 7/10 Hörnor: 6/8 Frislag: 31/24 Utv: 20/50. Så det får nog anses rättvist att detta blev en liten knäpp på näsan på Malmbäck som nu leder bara serien med ett poäng och Stjärnorna kan på egen hand fixa en serieledningen genom att vinna över Öjaby och sen avgöra på egen hand serien

Elitrapport

Matchrapport

 

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10
11
12
13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards