Alla inlägg under februari 2015

Av bandystars - 18 februari 2015 12:38

Skulle varit första seriematchen, men den blev sista seriematchen hemma på arenan istället. Men inte sista bandymatchen denna säsong, för det kommer att bli minst 3 matcher till varav en på hemmais men då handlar det om kvalspel i nästa. Vill det sig illa kan det t.o.m bli 5 matcher efter denna.

Denna match skulle spelats i höstas men då ställde vädret till det och frågan är om inte vädrets makter börjar ställa till det även nu fast nu finns det is att åka på och is aggregatet det får jobba på ett bra tag till

Tabellmässisigt vet vi alla vad som gäller för våra Stjärnor allt handlar om att plocka full pott i denna och i retur på söndag och därmed knippa första platsen Öjaby ligger under nedflyttningsstrecket och kommer att ramla ut vid förlust, fast detta kanske inte sker för det finns väl inga lag som kan flytas upp och fylla på serien

Stjärnorna vann senast i helgen sin match mot Månsarp utan att imponera sägs det men inget lag vinner på att ställa in skidskorna. Öjaby de befann sig nästan under isen i sin bortamatch i helgen mot Tjust som de själva skriver
Ajaj, det gick åt h-e!

Åka den långa vägen upp för att spela mot skridskostarka Tjust och sakna avbytare är väl inte optimalt. Men en tung inledning hittade vi inte energin för att ta os in i matchen, slutresultat 16-3 efter 10-2 i paus. Nu återstår det endast 2 matcher av denna säsong borta och hemma mot Stjärnan

Det är inte lika långt denna gång för Öjaby och om de fått ihop fler spelare i truppen återstår att se. De fick en utvisad på matchstraff så de får väl ställa upp med bästa möjliga lag för dagen.

Motivationen för våra Stjärnor är att göra sitt bästa och se till att vinna.

Med många mål och passningar så förbättrar spelarena statistiken individuellt då vi är bortskämda med att se en Stjärna lysa högst upp i några av statistikerna. Sen gäller det att spara på krutet också kanske och framförallt hålla sig på bena och inte dra på sig matchstraff eller skador.

För onekligen går det väl inte undgå att börja tänka på kvalspelet.

Det sista förnekas troligen av vår sportchef. Får detta i så fall vara Bandystars men onekligen inte kan låta bli.

Av bandystars - 17 februari 2015 06:15

2 matcher kvar för våra Stjärnor och frågan kommer de att bli etta eller tvåa. För att fastställa placeringen utspelas detta i två akter där motståndaren är Öjaby.
Första akten äger rum på torsdag den 19/2 Kl. 19,30 på hemmaplan och upplösningen får vi vara med om den 22 febr Kl.14,00  på bortaplan

Ettorna garanterade kvalplats och de tre bästa tvåorna och dit kan vi räkna Stjärnorna alla redan som att vara ett av lagen oavsett.

Självklart sikta Stjärnorna på att bli etta och vinna de två sista matcherna och därmed säkra förstaplatsen och därmed förhoppningsvist bättre läge inför lottningen.

Geografisk lottning, men ingen etta möter tvåan från samma grundserie. Tvåorna börjar hemma. I ett av kvalmötena möts två seriesegrare, där avgör lotten vilket lag som börjar hemma. Segrarna i de fyra kvalmatcherna spelar nästkommande säsong i Allsvenskan.

Det finns nog de som kan räkna ut ev motståndarlag, kanske Bandystars är ute på djupt vatten men match mot Åtvidaberg/Derby eller Mölndal kanske är Stjärnornas vid en serier seger.
Två lag som bör undvikas när vi tittar på ettorna så finns det två som varit överlägsna i sina serier. Bl.a  Nitro/ Nora och Frillesås  har inte tappat några poäng, dessa får vi hoppas slippa möta i kvalet, de kan gärna få göra upp sins emellan i en av två ettor som möts.

Tjust vann med stora siffror skriver radio Kalmar

Tjust körde över Öjaby i bandyns division ett då man vann med 16-3. Även Målilla vann sin match medan BK Borde förlorade emot Waggeryd.

I bandyns division ett är det två lag som slåss om kvalplatserna - IF Stjärnan och Malmbäcks IF. Detta hindrar dock inte de andra lagen från att prestera.

När Tjust idag tog emot Öjaby hade Maxim Pyanov stor show då han stod för sex fullträffar när laget vann med otroliga 16-3. Näst bäste målskytt blev Martin Lyngell med fem fullträffar.

Bra gick det även för Målilla. De besegrade Fredriksberg med 8-3. Bästa målskytt där blev Nikolai Semiashkin med två mål.

Samtidigt som Målilla och Tjust vann förlorade BK Borde hemma emot Waggeryd med 3-6.

Av bandystars - 15 februari 2015 18:06

Tjust Bandy dominerade. Tjust Bandy tog en förkrossande seger i den sista hemmamatchen för säsongen. Öjaby IS besegrades med hela 16-3. Detta skriver husorganet på webben

Tjusttränaren Thomas Fransson hade utlovat en fantastisk match. Och det blev en uppvisning utöver det vanliga på Tjustvallen under lördagen. Matchen var förvisso ingen nagelbitare – men Tjust Bandy bjöd på stor underhållning och massor av mål.

– Roligt att få avsluta så här på hemmaplan. Vi visar vad vi kan, när vi är som bäst, säger Thomas Fransson efter matchen.

Redan efter tio minuter stod det 2-0 till hemmalaget, och under hela första halvlek fortsatte målen att trilla in. Maksim Pyanov – som stod för en ansenlig del av målskörden – satte 3-0 några minuter senare, och kunde även smälla in 4-1-målet i den 17:e minuten. Några slarvigt tappade bollar av Öjaby ledde till att Tjust Bandy fick flera frilägen och kunde utöka sin ledning till 10-2 innan första halvlek var slut.

Andra halvlek inleddes lite avvaktande från Tjust Bandys sida– och Öjabyspelarna verkade ha fått lite mer fart under sina skridskor.

– Vi testade ett helt nytt spelsystem, och gjorde om försvarslinjen. Den första kvarten var vi lite vilsna i pannkakan, förklarar Thomas Fransson.

Så småningom hittade dock Tjustspelarna sina positioner i den mer offensiva 4-4-2-uppställningen, och fortsatte sin överkörning. Öjaby IS, som spelade utan avbytare, var tröttkörda och släppte in mål på mål. 10-2 blev till slut 16-3, efter att Öjaby fått ett tröstmål i den 90:e minuten.

Var det den bästa hemmamatchen för säsongen?

– Det är svårt att säga, motstånden var sådär. Men det var en av de bättre. Vi håller skärpan hela vägen, trots att matchen var avgjord efter 20 minuter, säger Thomas Fransson.

Han är nöjd med säsongen som helhet – och tycker att det känns lovande inför nästa säsong.

– Det är över förväntan med tanke på hur det såg ut i början av hösten, då vi bara hade sju- åtta spelare.

Poäng, Tjust: Maxim Pyanov 6+1, Martin Lyngell 5+2, Hampus Ivarsson 2+3, Daniel Wärn 0+3, Tobias Dahlqvist 2+0, Anders Davidsson 1+1, Simon Oscarsson 0+2, Simon Svensson 0+1, Artem Krapivin 0+1.

Av bandystars - 15 februari 2015 17:59

En halvlek räckte för Målilla bandy. Ingenting stämde under första halvleken. Men i andra studsade Målilla tillbaka och tog en komfortabel seger. Detta skriver husorganet på sin webb

Tabelljumbon Fredriksberg gästade Venhagsvallen på söndagseftermiddagen. Om det handlade om underskattning eller inte ska vi låta vara osagt, men hemmalaget kom inte alls upp i nivå under första 45 minuterna.

– Vi tog för lätt på uppgiften. Ändå har vi pratat om att vi inte får underskatta dem under hela veckan. Det måste vara samma inställning som när vi möter topplag som Stjärnan eller Tjust, säger Målilla-tränaren Ove "Påven" Nilsson.

Målilla lyckades dock kvittera till 3–3 på halvlekens sista skott. I andra var det sedan inget snack. Målilla trampade i gång och gästerna hängde inte med.

– Det var en helt annan halvlek, en jäkla skillnad. Det är inte helt lätt att ställa om, så det var starkt av killarna, säger Nilsson.

Ingen stack ut ur mängden i Målilla-gänget.

Av bandystars - 15 februari 2015 17:45

Bore uttryckte en viss oror inför matchen att den kunde bli svår och detta besannades för det är Waggeryd som har mest att spela för och efter 10:43 är det Waggeryd som tar ledningen med 1 – 0 Dennis Einemo Swahn passning Fredrik Jansson

Bore hade hoppas att på lite mer publik svek dessa för det kom 35 supporters men dessa blev knappast gladare efter 14:09 och Waggeryd ökar sin ledning till 2 – 0 Lukas Wahlgren passning Casper Magnusson.
Mungiporna lär knappast visa uppåtgående när nästa chock kom efter 23:21 och 3 – 0 till Waggeryd. Lukas Wahlgren.

Mungiporna ramlade ner till hakan efter 41:04  och 4 – 0 Dennis Einemo Swahn passning Conny Strandgård

Mungiporna fick ett leende till slut efter 42:59  och reducering till 1-4 Andreas Thyselius passning Johan Andersson

Noterbart Bore underläge i antal mål vinner däremot skott: 6/5 och hörnor

Andra halvlek

Vad som inträffar efter ca 5 min spel framgår inte på elit rapport men något föranledde tilläggstid 1 + 1,5 min.

Bore dominera sen första kvarten men lyckas inte i avgörande situationer som blir resultatlösa kommer kallduschen efter 61:30 1-5 Dennis Einemo Swahn passning Conny Strandgård

Ett visst hopp tänds efter 65:07 och en reducering 2-5 Ronnie Polgar Gegerfeldt (K) passning Jonas Halt

Allt kan hända i en bandymatch och mungiporna på hemmasupporter blir bredare efter 70:37 när ännu en reducering kommer 3-5 Marcus Ekström passning Johan Andersson dessutom så blir det ännu mer tilläggstid finns det tid kvar.

Bore kämpar och kämpar men Waggeryd försvara sig och ger sig ut på små utflykter och efter 86:35  ökar de på sin ledning 3-6 Lukas Wahlgren passning Victor Hjelm

Matchen mer eller mindre över och när klockan stannar på annan tid än vad den skulle har tidsangivelsen kanske varit felaktig under andra halvlek.

Detta spelar kanske ingen roll Bore fick se sig besegrade av Waggeryd som därmed tog viktiga poäng i bottenstriden.

Statistik Skott: 10/6 Hörnor: 11/5 Straffar: 0/0 Frislag: 15/9 Utv: 0/0

Elitrapport

Matchrapport

Tjust hade lovat sina supporters 108 st att visa att de är bättre än vad de lyckas prestera och motståndet ett av bottenlagen fanns förutsättningarna.

Men när Öjaby:s  trupp bestod av 11 spelare troligen p.g.a sjukdom var det kört från början när Tjust mobiliserat.

Var frågan när matchen kommit igång vilka utklassningssiffror skulle det bli och vilka spelare gör flest mål.

Två utmärkte sig Maxim Pyanov 6 mål Martin Lyngell 5 mål
Dessutom skall vi notera att vi fick se målvaktutkast av Daniel Wärn som resulterar i mål vilket vi sällan ser/hör talas om.

03:06  1-0 Mål 86. Martin Lyngell passning Simon Svensson

03:52  2-0  Martin Lyngell passning Hampus Ivarsson

12:18  3-0 (hörna) Maxim Pyanov passning Simon Oscarsson

Tjust dominansen verkar bli att de slår av på tempot och då får Öjaby låna nystandet och reducera

13:50  3-1 Felix Bengtsson passning Klas Persson

16:42    matchen första utvisningen (Slag på skridskon) Mattias Brandt, Öjaby IS

43:19  10-2 Anders Davidsson passning Daniel Wärn Mv notera långt utkast

Noterbar statistik många mål utöver detta skott: 3/0, hörnor: 3/1, straffar: 1/0, Frislag: 6/13, Utv: 10/20

En transportsträcka och Tjust verkar slå av på tempot för det dröjer till 61:17 innan det blir 11-2 Martin Lyngell passning Daniel Wärn Mv notera långt utkast

När väl spelarna fått upp ångan på nytt kommer nästa efter 63:21  12-2  Maxim Pyanov passning Hampus Ivarsson

69:38  13-2 Maxim Pyanov passning: 1. Daniel Wärn Mv notera långt utkast

Öjaby kom till match med en tunn trupp och den blev ännu glesare efter 74:20   Grovt matchstraff (Olämpligt uppträdande) Henrik Johansson

78:17  14-2 Martin Lyngell passning Maxim Pyanov

79:47  15-2 Tobias Dahlqvist passning Martin Lyngell

Öjaby får låna nystandet en stund och leka med detta och efter 89:21 reducera till 15-3 Mattias Brandt passning: 13. Nicklas Persson

92:50  fastställs slutresultatet till 16-3 Hampus Ivarsson passning Anders Davidsson

Notera att matchtid stannar innan full tid även i denna match Skott: 4/0 Hörnor: 6/3 Straffar: 1/0 Frislag: 15/22 Utv: 10/40

Elitrapport

Egentligen hade inget av lagen någon rejäl morot inför matchen att spela om. Målilla kunde förvisso vara med och fajtas om en tredje plats men då krävs det att Tjust är fullständigt under isen i sina återstående matcher. Fredriksberg sist och enda moroten är väl att plocka fler poäng än var de lyckas få ihop.

Första målet ramlar in efter 3:22  genom Nikolai Semiashkin passning Oscar Nilsson och nog fanns det de som funderade när kommer nästa mål. Detta skulle inte dröja så länge för efter 7:24 och det är Fredriksberg som reducera till 1-1  genom Andrey Anufrienko.

Lite överraskade lo-djur som också drabbas av första utvisningen efter 13:12 (Slag på skridskon) Richard Svensk.

En olycka kommer inte ensam för efter 14:18 tar Fredriksberg ledningen med 2 – 1 i matchen Roger Mirlund passningen Hampus Jonasson.

Målilla hade knappast väntat detta motstånd och tvingas jobba utan att få något resultat av detta tar efter 27:59 Timeout för att diskutera nya direktiv.
Målilla radar sen upp ett antal resultatlösa hörnor och Fredriksberg lägger sig på försvar dröjer det till 38:15 och en reducering 2 -2  Alexander Sannikov, passning  Davyd Kail.

Att fasta situationer kan vara avgörande faktorer och Bandystars har en käpphäst visar båda lagen nu kunna utnyttja dessa när Målilla nu är med på nytt då kom ett nytt bakslag efter 43:47  när Fredriksberg återigen tar ledningen via en (hörna) Andrey Anufrienko p assning: 66. Hampus Jonasson.

På tilläggstid plus övertid 48:11 lyckas Målilla reducera 3-3 (hörna) Davyd Kail passning: 10. Eric Karlström.

Noterbar statistik 3 – 3 i halvlek effektivt skytte då det endast var skott: 1/0 utöver målen. Hörnor: 6/3 vara mål på 2

Rättning i ledet under pausen och Målilla tar kommandot direkt och efter 46:52  tar ledningen 4-3 Alexander Nelson passning Daniel Skoog

Målilla tar nu över matchen och ordning och reda efter 58:17  5-3 (hörna) Victor Svensson (K) passning Samuel Pettersson

Fredriksberg har aldrig orkat håla matchtempo en hel match enl deras egna utsago visar detta sig även denna gång då Målilla kan öka på sin ledning efter 76:22  6-3 Nikolai Semiashkin passning Victor Svensson (K)

När Målilla fått upp tempo och ångan då kommer det mera efter 79:52  7-3 Mathias Kilveus passning Alexander Sannikov

Slutresultatet fastställs efter 91:31  8-3 hörna) Daniel Skoog passning Martin Johansson

Notera att sluttid inte är fulltid statistik Skott: 2/0 Hörnor: 11/8  Straffar: 0/0 Frislag: 4/6 Utv: 10/10