Alla inlägg under februari 2015

Av bandystars - 8 februari 2015 00:15

Söndag 8 februari Kl.14,00 Bore – Malmbäck
Är en match som skulle spelats i omgång 1 som fick ställas in p.g.a isbrist. Båda lagen har spelats match i fredags och utgångsläget kan påverkas av dels resultat men även eventuella skador och annan frånvaro av spelar är det vanskligt att sia något om denna match. Men osökt bör den match ha stor betydelse i toppstriden mellan de lag som är med att fajtas om en kvalplats.

Av bandystars - 7 februari 2015 16:57

Katten lek med råttan och vi fick se nästan en repris av förnedringen som ett annat lag sprang på i gårkväll verkar det mer varit ett rejält träningspass där Stjärnorna gjorde sitt jobb vi supporters krävde och laget fick känna på matchatmosfären.

 

(Bild foto från hemmamötet) Statistik skott: 5/5 Hörnor: 4/8 Straffar: 0/1 Frislag: 18/16 Utv: 10/10

Målskyttar två spelare stod för 9 mål Artem Nikulin 5 mål för Stjärnan och Andrey Anufrienko Fredriksberg 4 mål.

Oliver Fonander och Valerey Savichev 2 mål vardera för Stjärnan Marcus Boje i Fredriksberg var inte sämre han. Var sitt mål gjorde Igor Golovin och Filip Björnholm för Stjärnan


Stjärnorna satte högsta fart mot motståndarmålet och första målet satt efter 4:47  Artem Nikulin passning Valerey Savichev

  

Andra målet efter 6:03  Artem Nikulin passning Denis-In-Fa-Lin väntade Bandystars att nu får vi se på målfyrverkeri, men det gick för lätt kanske för plötsligt befinner sig Fredriksberg uppe vid målområdet och först missa en hörna men sätter den andra efter 7:20  1-2 (hörna) Marcus Boje passning Robert Gren.


Stjärnorna kanske slappnade av för stunden eller så var det väckaklockan som ringde då tredje målet kom efter 8:19  på nytt och äkta hattrick av Artem Nikulin passning Filip Björnholm.


Stjärnorna dominerar och fjärde målet efter 11:57  Oliver Fonander passning Igor Golovin och denna match påminner oss om en repris av en förnedringsmatch som ett annat lag åkte på i gårkväll. Vilket föranledde Fredriksberg att ta timeout   


Femte målet efter 16:13  Oliver Fonander på egen hand fixar detta.

Dominans leder många gånger till att ett lag som känner de har matchen under kontroll låter tiden gå och Fredriksberg får låna nystandet några gånger och Stjärnorna åker upp och irritera deras mål också


Matchen första utvisning 29:31(Våldsamt slag) Artem Nikulin påverkar nämnvärt och sitter målskytten i snickerboa fixar Valerey Savichev det sjätte målet på egen hand efter35:07  


Fredriksberg bjuds in i matchen för efter 40:28  reducera de till 2-6 Andrey Anufrienko passning Ernst Garnborn 
Noterbart att det stod 6 – 2  och detta är i princip jämförbart med samma resultat och tid som i matchen mellan Månsarp – Tjust dock är denna match inte lika impulsiv kanske Skott: 1/3 Hörnor: 2/3 Frislag: 9/10 Utv: 0/10

 

Andra halvlek

Skulle Stjärnorna dra ifrån eller bara spela av matchen, kanske skulle Fredriksberg kunna bjuda upp till motstånd var frågan som vi fick svar på ganska omgående då det var spel mot ett mål och efter 49:56  kommer sjunde målet detta på en hörna t.o.m av Valerey Savichev passning Denis-In-Fa-Lin


Åttan kom efter 53:22  återigen Valerey Savichev och passning kom från Filip Björnholm


Lite svårt kanske att hålla skärpan och koncentration uppe för efter 57:18  reducering 3-8 Marcus Boje passning Andrey Anufrienko.


Skärpning i leden och ordning och reda på nytt sitter nian efter 61:20 Denis-In-Fa-Lin passning Artem Nikulin


Nu väntar alla på tian fast kanske inte de 97 supportrarna som fanns närvarande då dessa bör varit Blekingebor jublade de efter 65:37 då det blev en reducering på nytt till 4-9 mål på en hörna också Andrey Anufrienko passning Robert Gren


Tian låter sig väntas på och minuterna tickar iväg och Stjärnan nöjda kanske och sparar på krutet inför kommande match, den så viktiga mot Öjaby på tisdag då det gäller att ha både friska spelare och ork till ännu en vinst då knappast Fredriksberg skulle kunna göra något som oroar. Låter Stjärnorna låna nystandet och värma upp vår målvakt lite med några bra skott mot mål. Stjärnorna skickar sen iväg ett skott på mål men av denna verkar det blivit en kontring för efter 77:37 reducering till 5-9 av Andrey Anufrienko på egen hand.

Till slut så kom den där tian vi väntat på, tid 79:54  på straff Igor Golovin och det känns kört för Fredriksberg handlar det mer om att snygga till siffrorna 84:30 ny reducering 6-10 på hörna kanske vi bör notera Andrey Anufrienko passning Robert Gren.


Gör det ena laget mål gör det andra sen ett också det elfte efter 87:34  Artem Nikulin vilket också blev slutresultatet.

Elitrapport

Matchrapport


Stjärnorna säkrade teoretiskt sin kvalplats kanske som en av bästa tvåorna men fortvarande finns seriesegern inom räckhåll med lite hjälp av Bore framledes.

Av bandystars - 7 februari 2015 08:15

Lördag 7 februari .15:00 Fredriksbergs BK - IF Stjärnan

Fredriksberg sist i tabellen och kommer så förbli oavsett lär dock försöka att bjuda upp till match. Gäller för Stjärnorna att vara med på noterna och inte slappna av som är så lätt när motståndet teoretiskt ser lätt ut. För finns det någon förklaring till varför Fredriksberg upphämtning i senaste matchen där motståndaren kanske rent av undkom med blotta förskräckelsen.

Notera att Tjust blev förnedrade igår mot Månsarp och vinner Stjärnorna idag är kvalplatsen mycket nära. Då andraplatsen även ger en kvalplats, men det gäller att vara bäst av tre.

Sen hänger mycket på hur Bore kan hjälpa till då de möter Malmbäcken hemma imorgon söndag och borta i sista omgången kan hjälpa Stjärnorna på vägen mot seriesegern också

Av bandystars - 7 februari 2015 07:14

Kvaldrömmarna krossade skriver husorganet

Det ska enormt mycket till för att Tjust Bandy ska få kvalspela till Allsvenskan. Detta efter en förödande katastrofstart borta mot Månsarp.

   

Redan efter en kvart ledde Månsarp med 4–0, och i 32:a minuten slog dem in sexan.

 

Katastrof var ett fullt passande ord för Tjust Bandy i det läget.

 

De reste sig dock i slutet av första halvlek och låg "bara" under med 6–3 efter 45 minuter, hoppet om seger fanns.

 

Inte blev det mindre när Tobias Dahlqvist gjorde 6–4 i 57:e minuten.

 

Sedan följde två förödande utvisningar. Nämnde Dahlqvist åkte ut tio minuter för fasthållning, direkt efter fick Jimmie Pettersson Juthe en lika lång strafflängd för olämpligt uppträdande.

 

Månsarp utnyttjade det numerära överläget och gjorde två mål. En tung smäll för Tjust som inte orkade resa sig efter det. 11–5 slutade matchen.

 

I och med detta – och det faktum att Malmbäck vann mot Målilla – är nu Tjust Bandys chanser att få kvala minimala.

 

Målskyttar, Tjust: Maxim Pyanov, Anders Davidsson, Martin Lyngell, Tobias Dahlqvist, Simon Svensson.

 

Läs mer i måndagstidningen.

Av bandystars - 7 februari 2015 07:09

Efter första 45 borde Målilla ha haft ledningen. 45 minuter senare stod det 6–2 till Malmbäck på tavlan.

 Målillas andrahalvlek fällde dem i toppmatchen mot Malmbäck. Detta skriver husorganet

– Första 30 är helt klart det bästa vi har presterat den här säsongen, sade Målillas tränare Jesper Lüning. 

   

Målilla Bandy förlorade tungt hemma i toppmatchen mot Malmbäck med 6–2. Foto: Roelof Stroetinga 

 

 Målilla Bandys drömmar om avancemang har förmodligen gått i kras. Serieettan Malmbäcks IF avgjorde matchen i den andra halvleken. Då gick seriefavoriten från 2–2 till 6–2. Sett över 90 minuter var det allt annat än rättvist. I första halvlek var Målilla klart bättre och borde haft ledningen med två, tre mål. I stället var ställningen 2–2 när det egentligen borde ha varit hemmaledning med 4–1.

– Första 30 är det bästa vi har presterat den här säsongen. Jag trodde inte att vi skulle kunna göra så här bra 30 minuter den här säsongen och jag är stolt över att vi kan göra det. Hela första halvlek är jäkligt bra, sade Målillas tränare Jesper Lüning.

 

Frilägen för Nelson

 Med första halvleks sista slag kvitterade Malmbäck till 2–2. Innan dess hade Målilla dominerat fullständigt. Alexander Nelson var igenom två gånger – men lyckades inte få bollen i mål trots att det var rena frilägen. Målilla skapade flera andra fina chanser och det är nästan ett under att de inte gjorde mer än två mål.

– Efter 2–1 slutar vi åka skridskor och tappar det vi gjort så bra innan. Det är synd och tungt att de får med sig ett 2–2-mål innan paus.

 I andra halvlek lyckades Målilla – av förståeliga skäl – inte hålla den skyhöga nivån från första halvlek. Samtidigt höjde Malmbäck upp sitt spel och kom ut som ett nytt lag. Direkt kom 2–3. Strax därpå kom 2–4. Sedan orkade Målilla aldrig resa sig.

– Både att det lyckades kvittera strax före paus och att de får 3–2 direkt i andra gav dem energi. Jag tycker att vårt spel blev bättre efter timeouten, vi höjde spelet igen, men det räckte inte. 

 

Författare: Simon Henriksson

Av bandystars - 6 februari 2015 22:00

Tjust blev förnedrade till slut med tvåsiffrigt. Fast skall sanningen fram det finns andra lag som fått lämna Råslätt med svansen mellan bena men detta går inte att förklara. Som tur var det endast 20 åskådare och Tjustfansen var nog hemma och slapp se detta

1 -0 efter 3 min 2 – 0 efter 5 min 3 – 0 efter 9 min 4 – 0 innan kvarten var slut och tog timeout men det blev 5 – 0 efter 26 min detta var ett självmål dessutom också. 6 – 0 efter 31 min Tjust fullständigt under isen denna afton först efter 38 min reducera Tjust till 6 – 1 och då vaknar Tjust till liv ny reducering 6 – 2 efter 41 min

Sent skall syndaren vakna 6 – 3 efter 43 min spel  Tjust reser sig mot slutet och kanske kan de prata ihop sig under halvtidsvilan

Skott: 3/4 Hörnor: 3/8 Straffar: 0/0 Frislag: 2/6 Utv: 10/0

Andra halvlek

En match som såg ut att vara över har plötsligt blivit en match och när Tjust reducera till 6 – 4 efter 56 min då är det match på nytt.

Månsarp är dock inte att leka med och har fått vittring på en seger och ökar på sin ledning efter 70 min till 7 – 4 och i bara farten 8 – 4 i 71:a min Tjust mer eller mindre gett upp

9 – 4 efter 83 min väntar alla på slutsignalen en tröttnade direkt och åkte och satte sig i snickeboa

Tröstmål 9 – 5 efter 88 min kommer förnedringen tvåsiffrigt 10 – 5 efter 91 min

11 – 5 i 92:a min

Hur detta kunde inträffa lär det bli diskussion om, framförallt vilka spelade fanns på isen i Månsarp men följer bara de reglerna så är det väl okey

Elitrapport

Matchrapport

Av bandystars - 6 februari 2015 21:30

En match som innehöll det mesta och framförallt något att spela om Malmbäck tog ledningen ganska så omgående men Målilla kvitterade på straff nästan direkt.

Målilla visade upp sin bästa sida och går på adrenalin för högtryck. Vilket Malmbäck fick erfara och drog på sig utvisningar som resulterade till slut med att Målilla tar ledningen. Dock kunde Malmbäcken kvittera i slutminuten av halvleken.   

Skott: 1/0 Hörnor: 6/1 Straffar: 1/0 Frislag: 2/3 Utv: 0/20

Andra halvlek

Malmbäck tar ledningen efter 49 min spel och ökar sen på denna till 4 – 2 efter 55 min spel Matchen väger verkar det som Malmbäck spelar på marginalerna och drar på sig utvisning Målilla missar ett par hörnor börjar tiden rinna iväg.

Dess längre matchen led bevakade Malmbäck sin ledning även om det blev lite smågrinigt mot slutet och det blev många tilläggsmin. Visar de är serieledare och kan vinna på uteis också när de fastställer slutresultatet först 2 – 5 i 92 :a min och 2 – 6 på straff   

Elitrapport

Matchrapport

Av bandystars - 6 februari 2015 21:30

Match om att undvika bli indragen i strid kring nedflyttningsstrecket. Var det Waggeryd som tog tag i matchen och hade en komfortabel ledning efter första halvlek med 3 – 1 Skott: 3/1 Hörnor: 5/2 Straffar: 0/0 Frislag: 14/13 Utv: 0/10

Andra halvlek

Waggeryd ökar på sin ledning till 4 – 1 efter 49 min. Öjaby har dock inte gett upp och reducera i 58 4 – 2 och i 60 min till 4 – 3.
Plötsligt så är det match på nytt. Timeout för Waggeryd som snacka ihop sig och kan öka på sin ledning till 5 – 3 efter 66 min  

Öjaby ger inte upp reducering 69 min 5 – 4 och i 79 min kvittera Öjaby till 5 – 5 och hade nu vänt ett 4 -1 underläge får Bandystars att tillägga imponerande.

Mer imponerande är att Öjaby tar ledningen i matchen efter 84 min

6 – 6 kvitterat på straff i 87 min

Elitrapport

Matchrapport

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10
11
12
13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards