Alla inlägg under februari 2015

Av bandystars - 15 februari 2015 11:13

 "Vi ska spela fantastiskt" Två matcher återstår innan Tjust Bandys säsong är över för den här gången. I morgon gästar Öjaby IS Tjustvallen. Detta skriver husorganet

Tjust Bandy inledde division 1 södra med att besegra Öjaby i premiären på bortaplan med 9–6, men det satt långt inne då Tjust låg under med 6–2 efter en timme.

 

– Jag trodde att Öjaby skulle bli en strykpåse, men de har överraskat mig. Nu har de chans att säkra division 1-kontraktet så det lär vara ett motiverat lag vi möter. Det gäller att vi är fokuserade och gör det vi har kommit överens om. Vi ska visa vår tappra supporterskara att vi faktiskt kan spela bandy år 2015 och inte bara 2014, säger Tjusttränaren Thomas Fransson som har en riktigt bra träningsvecka bakom sig.

 

– Ja, en av de bästa vi har haft på länge och det är roligt. Speciellt med tanke på att vi inte har något att spela för och att säsongen snart är över.

 

Tjust Bandy ligger för närvarande på tredje plats i tabellen. En poäng bakom jagar Målilla.

 

– De ska vi inte släppa förbi oss, utan vi ska behålla tredjeplatsen. Vi har bestämt oss för att få ett bra avslut på säsongen och få något att stampa av ifrån när försäsongen sätter igång. Vi ska rätta till vår statistik på hemmaplan nu i vår sista hemmamatch. Vi har bestämt oss för att göra en fantastiskt spelmässig match.

 

Hur ska ni spela för att det ska vara fantastiskt?

 

– En stark defensiv är tanken att vi ska ha. Så som vi spelade innan jul när vi knappt släppte in några mål. Målsättningen är att bara släppa in en eller två mål. Då gäller det att vi spelar smart och inte rycks med i deras spel genom att bara byta boll med varandra, avslutar Thomas Fransson.

Text

Malin Belfrage

Av bandystars - 15 februari 2015 10:54

BK Bore går nu in i de två sista spelomgångarna av serien, dagens match är den näst sista och den spelas på hemmaplan mot Waggeryds IK kl. 14.00 på Kjellskulle, Figeholm.


Som sagt, det är sista hemmamatchen för säsongen och vi hoppas det kan komma lite fler åskådare än senast.


BK Bore och Waggeryd brukar mötas i slutomgångarna och det brukar bli  tighta och tuffa matcher, så denna kommer nog inte bli ett undantag. Detta saxat från Bore hemsida

Bore som har gjort många fina insatser här på slutet, höll på att överraska Malmbäck rejält hemma senast, när man hade 3-0 ledning efter första halvleken. Men Malmbäck bevisade att bandy går fort och att man kan göra minst lika många mål i andra halvlek om man inte är 100% fokuserade hela matchen.


När Waggeryd och Bore möttes på Råslätts IP, så "tog" Waggeryd 1poäng av Bore, sedan man gjort mål på ett frislag i matchens sista skott, och att Bore tappade matchen, där det annars såg ut som en vinst, som slutade 4-4. Men som det sägs ovan, är det inte 100% fokusering, då får man sota för det. Detta hoppas vi inte upprepas idag!


Matchsponsor: SKB (Svensk Kärnbränslehantering AB)


Matchstart kl. 14.00, välkomna och heja fram hemmalaget på Kjellskulle i säsongens sista hemmamatch!!

Av bandystars - 15 februari 2015 06:15

Följande saxat från Malmbäck hemsida efter matchen och en förklaring till deras trupp såg lite annorlunda ut bekräftas detta nu varför

Två mål av comebackande Peter Jacobsson

Det blev vinst på fredagkvällen på konstisbanan i Åby med 2-3 (0-1).

 

Det såg lite mörkt ut inför matchen där flera spelare blev sjuka och kunde ej medverka.

Istället fick Peter Jacobsson göra sin första match för säsongen och Richard Gillström sin andra.

 

Matchen började trevande och båda lagen hade svårt att komma till farliga målchanser.

Åby förde spelet och vi la fokus på försvarspelet i första hand.

 

Det dröjde ända till matchminut 45 innan första målet kom, och det var comebackande Peter Jaconsson som efter pass från Pär Lindqvist kom ut i vänstervinkel och sprätte upp bollen i bottre hörnet.

Ledningsmålet precis innan halvtidsvilan gav mycket energi medans det var desto tyngre för Åby att ta med sig in i omklädningsrummet.

 

I andra halvlek så kom Åby ut ännu hårdare än i första, satte hård press och fick även med sig en tidig hörna efter en Malmbäcksbjudnig. 1-1 var ett faktum.

Det dröjde dock inte lång tid innan Thomas Dalsmyr vann en av många närkamper, passade ut till Victor strand på högerkanten som trampade förbi flera stycken Åbyspelare och kom fri mot målvakten och satte 2-1.

 

Det dröjde till matchminut 67 innan nästa mål kom, och det var återigen Peter Jacobsson som likt första målet åkte ut i vänstervinkel och sprätte upp den i bottre krysset, återigen passning från Pär Lindqvist.

 

Åby skapar sedan lite halvchanser och sätter tillslut dit en hörna rakt upp i krysset bakom Emil som var chanslös på det skottet.

I matchminut 91 blåser huvuddomare Kent Lisell av matchen och 2 poäng är bärgade. Vi följer matchplanen till punkt och pricka och gör exakt så som vi har sagt att vi ska göra.

 

Nästa match som även är den sista i grundserien är hemma mot Bore Söndag 22 Februari, avslag 14.00 Välkomna.

 

Matchsummering:

0-1 (45') Peter Jacobsson, assist Pär Lindqvist

1-1 (49')

1-2 (52') Victor Strand, assist Thomas Dalsmyr

1-3 (67') Peter Jacobsson, assist Pär Lindqvist

Av bandystars - 15 februari 2015 00:15

Ser bra ut och vi hänger med

Division 1 Södra 14/15

Lag MP
 
1. Malmbäck
1727
 
2. Stjärnan
1626
 
3. Tjust
1620
 
4. Målilla
1619
 
5. Bore
1616
 
6. Åby/Tjureda
1715
 
7. Öjaby
1512
 
8. Månsarp
1712
 
9. Waggeryd
1612
 
10. Fredriksberg
163
Av bandystars - 14 februari 2015 19:45

Ett kliv mot allsvenskt kval - utan att imponera. En intetsägande insats. Men ett viktigt kliv mot seriesegern. Detta skriver husorganet och med bildmaterial efter matchen

 

– Vi gör långt ifrån någon bra insats, säger sportchefen Pelle Folkesson.

Månsarp hittade fick stopp på Stjärnans målproduktion genom att backa hem och hålla rejält tätt bakåt.

   

 

Förutsättningarna var glasklara före matchen. Vinner Stjärnan sina återstående matcher så är de seriesegrare och klara för allsvenskt kval.

 

Det blev seger - men mycket mer var det inte.

 

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Vi gör långt ifrån någon bra insats. Det gick lite för enkelt i början och vi blev lite bekväma, säger Pelle Folkesson.

 

Påpassliga målskytten Artem Nikulin gjorde 1–0 redan i den fjärde minuten. Stjärnan trummade på och Igor Golovin utökade ledningen efter knappt 25 minuters spel. Några minuter senare kom även 3–0 och Stjärnan hade full kontroll på händelserna. Resten av matchen blev mest en transportsträcka. Gästerna ägnade sig mest åt försvarsspel och ett något bekvämt Stjärnan mäktade inte med att flytta på den parkerade bussen.

   

– På något sätt spelar vi ju tillräckligt bra, men med normal utdelning borde vi väl gjort åtta-nio mål. De backar hem med något som liknar ett handbollsförsvar och vi har för mycket bolltransport på mittplan vilket det lätt blir i sådana här matcher. Problemet är att vi inte är tillräckligt aggressiva när de har boll så att vi kan sno bollen och kontra på dem. Nu fick vi hela tiden komma mot ett uppställt försvar och då blir det svårt.

 

Ett dubbelmöte mot Öjaby återstår nu innan serie ska summeras. Segrar där och den allsvenska kvalplatsen är säkrad.

 

– Vår värsta motståndare nu är matcher som just blir så här. När man är klart mycket bättre än motståndarna men kan inte rycka ifrån i målprotokollet. Har man maximal otur kan man bli straffade, säger Folkesson.

 

 

 

Text

 

Johnny Larsson

 

Av bandystars - 14 februari 2015 18:08

IF Stjärnan hemmaslog Månsarps IF och leder nu serien, dock med en match mer spelad än tvåan Malmbäck. Jakten på kvalplatsen till allsvenskan lever i och med detta vidare

 

IF Stjärnan vann hemma emot Månsarp. Foto: Magnus Ekeros/Sveriges Radio

Efter dagens hemmamach emot Månsarp som laget alltså vann med 3-1, parkerar IF Stjärnan på en andraplats i tabellen, en match mindre spelad än serieledarna Malmbäck.

Med två omgångar kvar för laget ser det ljust ut och man har avgörandet i egna händer. Två vinster resulterar i automatisk kvalplats till Allsvenskan.

 

Skulle man tappa poäng och sluta som tvåa lever hoppet dock fortfarande. I dagsläget har laget bäst snittpoäng av landets tvåor och kan gå vidare via det. Det är dock inget lagledare Per Folkesson vill förlita sig på.

 

– Det är helt klart att föredra att komma på en förstaplats, säger han.

Av bandystars - 14 februari 2015 15:45

Stjärnorna skapar och dominera första halvlek 3 mål godkänt skott 6/2 bevis vem som vill framåt, men sorgebarnet hörnor 7/3 samtliga resultatlösa frislag 17/15 otjust matchbild från båda lagen men inga utvisningar.

 

foto arkiv 

Sena supporters hann knappt in på arenan innan Artem Nikulin gjorde första målet efter 3:24 passning fick han av Denis-In-Fa-Lin.


Stjärnorna dominera och befinner sig mestadels i anfallsposition och lossa på skott på mål och skapa hörnor men dessemellan så haglar frislagen för båda lagen kommer de ingenvart ändå fick vi vänta tills 23:29 och Igor Golovin ökar på Stjärnornas ledning till 2 – 0 passning Denis-In-Fa-Lin


Stjärnorna fortsätter att övertyga och tar allt mer över matchen och tyvärr vi är vana vid detta men är Stjärnornas sorgebarn. Inget lag har skapat så många hörnor som Stjärnan och inget lag har så dåligt resultat på dessa så 3 resultatlösa hörnor är förvisso ett sätt att hålla motståndarna på halster och sen sätta nystandet i nätmaskorna på annan sätt. Vilket sker efter 29:52 och 3-0 Artem Nikulin och passning denna gång från Jakob Odeh


Andra halvlek

Månsarp mer taggade i andra halvlek inledning och till slut får de utdelning av detta efter ett skott på mål 52:48 som tidsmässigt tyder på en retur för efter 52:51 reducering till 3-1 Fredrik Widell,


Detta blir också en väckklocka för våra Stjärnor att vakna och börjar pressa Månsarp hemåt för att försvarar sig med näbbar och klor


Stjärnorna radar upp resultatlösa hörnor och skott på mål blir det antiklimax också när det gäller straff efter 62:05    Missad straff 10. Igor Golovin. Fast å andra sidan Månsarp sticker också upp och missar hörnor så de är lika goa kålsupare på detta



Efter detta händer inte så mycket att notera fast visst händer det både det ena som det andra och totalt så blev det skott: 10/5 resultatlösa hörnor: 13/9 likaledes resultatlösa straffar: 1/0 och frislag: 29/24 blev det bara en utvisning och den kom på övertid kan vi hävda 90:03 (Ojust tackling)Fredrik Widell Månsarps IF.

Stjärnorna gjorde vad som alla supporters krävde nämligen att vinna och håller därmed liv i kampen om vem som blir etta och på torsdag 19/2 kl. 19,30 kan detta mer eller mindre ställas på sin spets då Stjärnorna möter Öjaby hemma i den uppskjutna matchen från omg 1

Elitrapport

Matchrapport 

Av bandystars - 14 februari 2015 14:00

Stjärnan har allt i sina egna händer. Tre omgångar återstår. Stjärnan har seriesegern i egna händer - och ett tacksamt spelschema. Detta skriver husorgantet nu på webben utlagt i eftermiddag läs lördag

 

Med tre omgångar kvar att spela så har Stjärnan seriesegern och en allsvensk kvalplats i sina egna händer

I morgon väntar Månsarp hemma på Arena Oskarshamn och sedan har Stjärnan ett dubbelmöte mot Öjaby kvar av seriespelet säsongen 2014/2015. Vinner Påskallavikslaget sina tre matcher är seriesegern i hamn och det väntar allsvenskt kval. Laget kan till och med ha råd att tappa några poäng i de avslutande omgångarna så länge konkurrenten Malmbäck inte tar full pott.

 

– Klart vi har ett bra läge i och med att Bore tog poäng av Malmbäck senast. Det går inte klaga, det är helt upp till oss själva att visa att vi förtjänar kvalplatsen nu. Klart det känns inspirerande, säger Pelle Folkesson.

 

Håller du med om att det är tre tacksamma matcher ni har kvar?

 

– På papperet är det absolut så. Samtidigt kan Öjaby borta inte minst vara lurigt, det är ingen som vet hur förutsättningarna med is och så blir borta mot dem. Det gäller att det inte kommer in några dumma tankar nu, att man omedvetet tror det ska bli enkelt bara för att det är lag på nedre halvan vi ska möta. Månsarp spelade vi oavgjort mot i premiären och det är ett lag som varit mycket upp och ner den här säsongen. Men vi har inte lagt särskilt mycket fokus på motståndet tidigare den här säsongen och kommer inte göra det nu heller. Kommer vi upp i den nivå vi vet att vi kan så är vi svårslagna.

 

Alla spelare i truppen förutom Björn Runbom är tillgängliga till lördagens match mot Månsarp.

Text

Johnny Larsson

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10
11
12
13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards