Gamlebylaget kom knappt ner på jorden efter en fina insatsen mot Stjärnan i lördags. Det framgångsrika spelet från matchen var i princip som bortblåst.

Det hjälpte inte ens att Tjust fick spela med en man mer hela andra halvlek sedan gästernas Richard Svensk fått ett grovt matchstraff i slutet av första halvlek sedan han väl bryskt fällt en hemmaspelare.

När Tjust under andra halvleks första fem minuter hade vänt 1–2 till 3–2 såg det ljust ut för en två-poängare, men det blev precis tvärtom.

Ett vilt kämpande Målilla kunde vända till seger med 4–3.

– Det här matchen ger vi bort. Viljan och energin som Målilla visade upp var fantastisk. Vi faller tillbaka till gamla synder där vi började transportera boll istället för att låta bollen göra jobbet. Alla ville avgöra, säger Tjusttränaren Thomas Fransson.

Det blev inte bättre fart på hemmaspelet trots att Tjust tog time out efter att Målilla gjort 4–3 med knappt 20 minuter kvar.

Maxim Pynanov fick sista chansen att kvittera till 4–4 på hörna, men gästernas duktige målvakt Niels-August Corneliussen styrde bollen över ribban.

I och med att Malmbäck vann mot Fredriksberg så är avståndet nu två poäng upp till andraplatsen.

Mål och pass, Tjust Bandy: Maxim Pyanov 1+0, Hampus Ivarsson 1+0, David Walfredsson 1+0, Simon Svensson 0+1,