Alla inlägg under januari 2015

Av bandystars - 3 januari 2015 00:15

Ni missar väl inte toppmöte mot Tjust kl 14,00 idag lördag

 

Serien vänder och ett dubbelmöte väntar. Första matchen gick Stjärnan vinnande ur med 1-7 på Tjustvallen. Vi kommer få se ett rejält revanchsuget Tjust som kommer vilja ha med sig alla de två poängen hem till Gamleby igen. För våra stjärnor som fortfarande är obesegrade och har sju (!!) raka vinster i bagaget, kommer till matchen med en del frågetecken men de flesta får vi hoppas rätas ut till utropstecken under veckan. 

Vi får hoppas på en fin lördag med bra väder så kanske vi får se säsongens högsta publiksiffra? Väl mött.

Av bandystars - 2 januari 2015 21:29

Kvällens match i snålblåsten från Svea verkar statistiskt varit jämna match varav matchen mellan Waggeryd och Malmbäck mestadels varit ett ställningskrig och det är tillfällena och eventuella misstag som avgjort. Waggeryd inledde första halvlek bra och hade en 2 målsledning som de tappade sista kvarten och Malmbäck reducera och kvittera.
I andra halvlek är det Malmbäck som visar sig mest aktiv i måltillverkningen och kunde vinna även returmatchen på uteis och sätter därmed lite press på övriga lag i toppen av serien då de gick förbi Tjust i och med segern ikväll.   

Elitrapport

Matchrapport

Av bandystars - 2 januari 2015 21:24

En mycket händelserik match där framförallt andra halvlek blev mest spännande och det verkar vara vidöppet åt båda hållen eller så är båda lagen angelägna för att vinna avgör matchen först efter 80 min spel och det är Åby/Tjureda får revansch  i returmatchen som målen ramlade in titt som tätt åt båda lagen hållen avgör matchen

Elitrapport

Matchrapport

Av bandystars - 2 januari 2015 20:56

Uppsnappat på gästboken på Målilla hemsida en Bosse som skrev den 28 dec

Kan någon svara på hur det är möjligt att Månsarp idag kunde ha 5 spelare mot Åby Tjureda idag som har spelat i Allsvenskan med Jönköping under denna säsongen?

Han fick svar av Johnny Sigvardsson 28 dec

Ja du Bosse. Det är hur sjukt som helst. Månsarp och Jönköping har fått göra ett farmaravtal, som egentligen inte går att göra. Ryktet säger att Månsarp annars hade lagt ner klubben och då kröp tydligen bandyförbundat till korset och tillät detta. Konstigt att det tydligen inte är begränsat till ett visst antal spelare t.ex två eller tre. Det blir ju så orättvist. ibland är kanske ingen spelare med från Jönköping. Lekstuga. Synd om Åby.

Bandystars försöker ta reda på fakta på vad är sant och i så fall vilka

Nyförvärv: Tobias Andersson (Jönköping bandy), Tobias Asplund (Jönköping bandy), Martin Elf (Jönköping bandy), Stefan Fredriksson (Jönköping bandy), Roger Johansson (Jönköping bandy), Daniel Lindh (Jönköping bandy), Pontus Nordström (Jönköping bandy), Carl-Philip Olsson (Jönköping bandy), Tobias Petersson (Målilla GoIF), Josef Sollenby (Jönköping bandy), Fredrik Widell (Jönköping bandy)

Av bandystars - 2 januari 2015 12:41

Vad väljer en bandystas för något om vederbörande är boende i Oskarshamntrakten, valet måste vara lätt men kanske finns det andra som får problem  

Bandyderby, Trettondagscupen och IK Oskarshamn mot Björklöven. Trettondagen bjuder på sportkrockar.
Detta skriver husorganet och vår sportchef tar till orda

 

– Klart det är lite olyckligt, säger Stjärnans sportchef Pelle Folkesson. För den som är förtjust i lokalidrott blir det antingen att kryssa fram och tillbaka mellan Arena Oskarshamn och Oscarsgymnasiet eller så får man prioritera på tisdag. I sporthallen pågår anrika Trettondagscupen hela dagen. På Arena Oskarshamn kommer Stjärnan och Bore drabba samman i ett hett bandyderby och IKO fortsätter jakten på playoff.

 

– Klart det är lite olyckligt, det får man ändå säga, säger Stjärnans sportchef Pelle Folkesson.

 

– Det hade säkert kunnat vara mer folk på bandyn om det inte varit en krock. Vi har tidigarelagt vår match för att inte krocka med hockeyn i alla fall.

 

En halvtimme efter första nedsläpp mellan IK Oskarshamn och Björklöven är det avspark i finalen i Trettondagscupen.

 

– Vi har krockat med hockeyn tidigare, men det har inte stört oss särskilt mycket, säger Kent Persson i IFK Oskarshamn.

 

– Jag tror inte vi har riktigt samma publik och sedan pågår vår turnering hela dagen.

 

IK Oskarshamns klubbchef Martin Svenson hoppas inte heller att hockeyn ska behöva påverkas allt för mycket.

 

– Optimalt är det förstås inte, men jag tror inte vi ska behöva vara några jätteförlorare. Vi kan tyvärr inte göra så mycket åt det heller. Vi har ju legat på publiksiffror mellan 1 860-1 880 i princip i flera månader nu, det verkar vara någon magisk gräns.



Av bandystars - 2 januari 2015 12:30

Kjellskulle i Figeholm får inte beträdas i dagsläget. Vi återkommer med när det är okej igen! Vänligen respektera detta. Då värmen och nattens vindar har gjort att isen är skör! Håll utkik här på hemsidan för NÄR isen kan beträdas igen.

Detta skriver Bore på sin hemsida och kommande match mot Fredriksberg kan vara i farozonen p.g.a stormen Svea verkar ställa till det.

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards