Alla inlägg under januari 2015

Av bandystars - 16 januari 2015 11:11

Alla kan inte bege sig till Vetlanda och Nässjö och det får inte plats med alla som vill se landskampen om alla skulle komma går det nu att Gratis se webbsändningar från rysskamperna

Den 23 och 25 januari möts Sverige–Ryssland i de två sista landskamperna innan VM i Chabarovsk 29 mars-4 april. Matcherna sänds kostnadsfritt på Bandypuls. Dessutom sänds finalen i P19-EM samma helg.

          

– Storsatsningen fortsätter och det känns väldigt kul att kunna lyfta fram landslaget som är en så viktig del i bandyn. Häftigt också att det är just Sverige–Ryssland – som ju är det häftigaste bandyn har ur ett rent sportsligt perspektiv, säger Bandypuls redaktör Christoffer Million.

  

Sändningarna från Småland sker via ett samarbete mellan MittMedia, där Bandypuls ingår, och Svenska Bandyförbundet.

 

– Det här är så klart jätteviktigt för oss och så är det kul att vi även sänder P19-finalen. Det är viktigt att de också får synas, säger Marcus Norman, Bandyförbundets generalsekreterare.

 

Robert Tennisberg kommer att kommentera matcherna tillsammans med experten Tommy Österberg.

 

WEBBSÄNDNINGAR FRÅN NÄSSJÖ/VETLANDA:

 

Fredag 23/1, 19.00: Sverige-Ryssland, Stinsen Arena, Nässjö  

Söndag 25/1, 12.00: Final, P19-EM, Sapa Arena, Vetlanda 

Söndag 25/1, 16.00: Sverige-Ryssland, Sapa Arena, Vetlanda 

   

Mer information om hur ni kan se matcherna kommer närmare landskampshelgen så vi får gå in på Bandyförbundets hemsida och kolla var länken finns för att kunna se webbsändningen

ANNONS
Av bandystars - 16 januari 2015 08:49

Alla tre lokala klubbar tveksamma till nytt bandyförslag  där det blir färre lag i elitserien och två allsvenskor kan bli en. Läs var de svarat husorganet om detta

 

– Spontant känns det som att de stänger elitserien och allsvenskan, säger Stjärnans sportchef Pelle Folkesson

14 lag i elitserien ska bli tio, 24 lag i två allsvenskor ska bli en allsvenska med 14 lag. Dagens fem division 1-serier ska bli sex med åtta lag i varje.

 

– Spontant känns det som att de stänger elitserien och allsvenskan, säger Pelle Folkesson när Sporten informerar honom om det nya förslaget.

 

– Vi har ju ambitioner om allsvenskan nu och det är tufft som det är. Det kommer bli en väldigt kostsam serie om det här förslaget går igenom. Väldigt långa resor, det går ju inte jämföra med hur det är i dag.

 

Johan Sigvardsson, sportchef i Målilla bandy inser också att allsvenskan i det närmaste kommer bli en utopi i framtiden.

 

– Resor till Kalix och Ljusdal är ju omöjliga för oss. Att det sedan blir 14 lag i stället för 24 lag gör det givetvis väldigt tufft att ta sig upp, säger Sigvardsson som dock är positiv till utformningen på de nya division 1-serierna.

 

– Jag har precis pratat med förbundet och statusen på division 1 blir högre tycker jag. Det kommer vara åtta lag i varje serie. Lagen kommer mötas i dubbelmöten och sedan är tanken som jag förstått det att de fyra främsta lagen kommer mötas i en serie med dubbelmöten och de fyra lägst placerade lagen ska mötas i dubbelmöten. På så sätt blir alla garanterade 20 matcher, 14 matcher hade inte varit hållbart.

 

Niclas Nieminen, tränare i BK Bore, tror att en förändring är nödvändig, men hur den sedan ska utformas är han osäker på.

 

– En förändring är nödvändig och tanken är god, men jag är osäker på om förslaget gynnar sporten. Mer spets på toppen är nog helt rätt, men jag hade gärna sett lite annorlunda utformande under där. Antingen två allsvenskor med färre lag eller två division 1-serier, lite som i fotbollen. Om det sedan skulle bli mer matcher är det ju tufft för oss på ostkusten. Vi har inga bandyhallar och börja säsongerna tidigt är nästan omöjligt.

 

Förbundet åker denna vecka ut och informerar bandy-Sverige om förslaget, och beslutet tas på årsmötet i juni.

 

– Vi borde gjort det här för 10-20 år sedan. Allsvenskan är alldeles för splittrad, med många ambitiösa och välfungerade elitorganisationer i toppen. Om vi nu spetsar elitserien måste vi också spetsa serien under för att de inte ska tappa mark. Allsvenskan ligger där elitserien låg för 20 år sedan och sköts ganska amatörmässigt. säger förbundets generalsekreterare Marcus Norman till TT.

ANNONS
Av bandystars - 16 januari 2015 00:15

Utöver Stjärnorna - Åby/tjureda spelas det några övriga matcher.

Målilla – Waggeryd 16 jan kl. 19,30
Inför matcher skriver Målilla på sin hemsida


Målilla har verkligen fått upp ångan de senaste matcherna. Först besegrade man Tjust på bortaplan, innan den makalösa matchen senast mot Stjärnan. Nästa nöt att knäcka är Waggeryd, som ikväll besöker Venhagsvallen.
I tabellen hittar vi nu rödvitt på en femteplats, med 12 poäng inspelade. Upp till serieledande Malmbäck är det sex poäng, och till Stjärnan på andraplatsen är det fem poäng. En stark slutspurt i serien av rödvitt så vet man inte hur långt det kan räcka. Waggeryd hittar vi på en sjundeplats, med nio pinnar. WIK är alltid ett tufft lag att möta och det gäller att rödvitt är på tå från början. Det återstår också att se hur många spelare gästerna har med sig från Jönköping, via sitt låneavtal.
Rödvitt har en del skavanker och annat i truppen. Richard Svensk är fortsatt avstäng sedan matchstraffet i Gamleby. På skadelistan hittar vi Mathias Kilvéus och Björn Rothén. Dessa tre missar kvällens match. Sedan finns det i skrivande stund frågetecken på John Svensson och Alexander Nelsons medverkande. Jämfört med senast kommer Johan Hedbris in i målet igen, efter två bra matcher av Niels-August Corneliussen.
Värt att notera är att 16-årige Ludvig Rydén, den egna produkten ikväll gör sin första A-lagsmatch från start, då han tillsammans med Samuel Pettersson bildar backpar. Christoffer Karlsson gör sin första tävlingsmatch för A-laget. Två intressanta spelare att hålla koll på ikväll alltså!
Preliminär trupp:
Målvakter: Johan Hedbris, Niels-August Corneliussen


Utespelare: Victor Svensson, Samuel Pettersson, Ludvig Rydén, Daniel Skoog, Oskar Nilsson, John Svensson, Eric Karlström, Alexander Sannikov, Davyd Kail, Nikolai Semjashkin, Martin Johansson, Eric Sundberg, Alexander Nelson, Christoffer Karlsson.
Matchstart 19.30 - Alla till vallen!
/JohanTjust IF - Bore 16 jan Kl. 19,30


Öjaby – Malmbäck 17 jan Kl.14.00


Månsarp – Fredriksberg 18 jan Kl.13,00


Tjust IF – Waggeryd 18 jan Kl.14,00

Av bandystars - 15 januari 2015 07:20

Axel Arenius från Målilla har skrivit på för Bore spelklar 17/1 2015 enl bandyförbundet hemsida


Av bandystars - 15 januari 2015 07:16

Finns att läsa på förbundets hemsida eller kicka på länken så får du läsa hela förslaget

Av bandystars - 15 januari 2015 00:15

7 matcher kvar och Stjärnorna kan på egen skicklighet med att hantera ett nystan säkra en serieseger fast de ligger tvåa i serien just har de ambitionen att förbättra denna position är det seger som räknas. Därmed hänger de av Åby/Tjureda som i dagsläget har en match mer spelad återstår micro möjligheter att de blanda sig i toppstriden.

 
Stjärnorna vann komfortabelt 12 dec med 7 – 2 på bortais. Senast lagen mötes på arenan var 11 jan 2014 och den matchen slutade 4 – 4 och den matchen slutade i antiklimax för en av Stjärnorna minns Bandystars.
Efter ett tufft spelschema är det veckoslutsmatcher som gäller vilket förhoppningsvist leder till att spelare får vila och träna normalt mellan matcherna. 7 matcher kvar och Stjärnorna kan på egen skicklighet med att hantera ett nystan säkra en serieseger

Av bandystars - 14 januari 2015 13:35

Amatörlag med utomhus-is gör er icke besvär utan lika bra att harva i div 1 i framtiden. Tolkningen är Bandystas personliga tolkning, kan ha fel eller så kommer verkligheten bli en helt annan.

   

Bandyförbundet planerar för en rejäl förändring av seriepyramiden. Både elitserien och allsvenskan bantas/spetsas. Tanken är att elitserien ska bestå av tio lag som möts fyra gånger.
I förslaget, som nu går ut till klubbarna, vässas allsvenskan till en serie med 14 lag. Under det ska finnas sex div 1-grupper med vardera åtta lag.
Förändringen kan klubbas vid årsmötet i juni och genomföras tidigast 2017-18.
Skälet till att förbundet vill förändra är att skillnaderna är för stora inom respektive serie.
— Vi har några lok som drar elitserien, och det är de lag som de senaste åren varit etablerade i den övre halvan. De vill spela fler matcher och samtidigt har vi lag som inte håller samma nivå sportsligt eller ekonomiskt. Därför kommer vi nu med det här förslaget, säger förbundets generalsekretare Marcus Norman till TT.
Förslaget innebär att elitserien måste starta tidigare än idag, vilket förstås gör det tuffare för lag utan hall.
Ekonomiskt har elitserien utvecklats starkt de senaste sex åren – från 100 till 160 miljoner i omsättning. Det är främst toppklubbarna som står för höjningen.
”Allsvenskan för splittrad”
Förbundet ser det som naturlig följd att även allsvenskan spetsas:
— Allsvenskan är alldeles för splittrad, med många ambitiösa och välfungerade elitorganisationer i toppen. Om vi nu spetsar elitserien måste vi också spetsa serien under för att de inte ska tappa mark. Allsvenskan ligger där elitserien låg för 20 år sedan och sköts ganska amatörmässigt, säger Marcus Norman.
Bandyns grundproblem är att antalet spelare och klubbar minskat.
— Ja, det är ingen hemlighet att vi har för få klubbar med etablerad ungdomsverksamhet. Av 40 klubbar i toppen har ungefär 25 en fungerande ungdomsverksamhet. Det gör att det kommer fram för få elitspelare, vilket tyvärr dränerat bredden under många år. Det är klart att den här förändringen borde ha gjorts för 10-20 år sedan, men det var inte ett lika kritiskt läge då, säger Norman till TT.

Vilka lag skulle platsa
Som en tankelek – så här skulle elitserien och allsvenskan se ut sett till läget i serierna nu:
Elitserien: Sandviken, Västerås, Bollnäs, Edsbyn, Vänersborg, Broberg, Villa, Hammarby, Vetlanda, Kalix.
Allsvenskan: Kungälv, Sirius, Ljusdal, Tillberga, Tellus, Katrineholm, HaparandaTornioi, Falun, Uppsala Näs IK, Gripen, Lioköpings AIK, Jönköping, Nässjö, Tranås.

Av bandystars - 14 januari 2015 13:15

Tio lag i elitserien och en allsvensk serie med tolv lag. Till säsongen 2017/18 kan seriepyramiden i svensk bandy komma att ha ett annat utseende än idag. Detta förslag är ute på en remis läs länk eller nedan

 

– Vi måste få till en utveckling som gör att både elitserien och allsvenskan tävlingsmässigt blir bättre, säger Stig Bertilsson, Svenska Bandyförbundets ordförande.

Det började med en motion från IFK Vänersborg, i samarbete med IFK Motala, till Bandyförbundets årsmöte i juni 2014 gällande en ny seriepyramid.

 

– Den pyramid vi har i dag liknar mer en kub. Vi har alldeles för många lag i elitserien och allsvenskan sett till antalet lag totalt, konstaterar Bertilsson.

 

Det fortsatte med att en arbetsgrupp tillsattes, och motionen har resulterat i ett serieförslag som Bandyförbundets styrelse har ställt sig bakom.

 

Och detta förslag går nu på remiss, först ut var distriktsstyrelsen och klubbarna i Syd-Väst som informerades vid ett möte i går kväll.

 

Man fortsätter i kväll, då distrikt Västergötland samlas i Lidköping, och man går i mål nästa onsdag med distrikt Stockholm.

 

– Vi ser det som ett sätt att kvalitetssäkra både elitserien och allsvenskan, och för att få bättre, mer spännande och ovissa matcher. Dessutom möts de bästa lagen fyra gånger, förklarar Bertilsson.

 

Om beslut om ny seriepyramid tas på Bandyförbundets årsmöte i juni sker förändringar redan från kommande säsong. 2015/16 och 2016/17 blir så kallade övergångsår, fullt utbyggd är den nya pyramiden till säsongen 2017/18.

 

Då gäller:

 

... En elitserie med tio lag, fyra ronders serie vilket skulle ge 36 matcher i grundserien.

 

... Lag 1-8 går till slutspel, lag nio får kvala för nytt kontrakt och lag tio åker ur.

 

... En allsvenska med 14 lag, dubbelrond vilket ger 26 matcher.

 

... Lag 1 går direkt upp i elitserien, lag 2-4 kvalspelar tillsammans med elitseriens nia om en plats i elitserien. Lag 11-12 kvalar nedåt, lag 13-14 åker ur.

 

– Att det blir direkt nedflyttning för tian i elitserien, och direkt uppflyttning för ettan i allsvenskan, är en konsekvens av att vi i förslaget endast har en allsvensk serie.

 

Om förslaget även blir verklighet?

 

Det är det upp till distrikt och klubbar att bestämma.

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bandystars med Blogkeen
Följ bandystars med Bloglovin'

Bandy div 2 + övrig bandy


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se