Alla inlägg under januari 2015

Av bandystars - 6 januari 2015 18:22

Stjärnan vann blek derbydrabbning  Stjärnan och Bore bjöd inte på någon sprakande derbyfest. Detta skriver husorganet efter matchen

– Vi känner varandra för väl, säger Stjärnans tränare Urban Sandvall.

 

Stjärnan kom till spel med en storförlust mot Tjust bara några dagar bort. Den förlusten hade satt sina spår i laget.

 

– I och med att det gått så bra innan den matchen så kändes det lite som luften gick ur oss, säger Urban Sandvall.

 

– Vi hade väldigt svårt att få i gång skridskoåkning i dag och Bore gjorde det trångt för oss.

 

Den första halvleken var tempofattig, Bore spelade smart och disciplinerat bakåt och var giftiga framåt, som när Andreas Johansson gjorde 1-0 efter en kvart.

 

Bores lagledare Erik Bäck var nöjd med vad laget presterade i början av matchen.

 

– Jag tycker att vi har bra kontroll på dem, tyvärr slappnar vi av lite i slutet av halvleken.

 

Stjärnan vände helt på matchen de sista tio minuterna för paus. Man gick från 0-1 till 3-1.

 

– Då fick vi fart på skridskorna och släppte boll i rätt läge, det kändes skönt, säger Urban Sandvall som dock fick se sitt lag somna till efter paus.

 

På fem minuter hade Bore både reducerat och kvitterat och man hade även bud på ett ledningsmål.

 

– Vi hade pratat om att fortsätta som vi avslutade första halvlek, men så blev det ju inte, säger Sandvall.

 

Matchen stod och vägde, men efter en Boreutvisning kunde Valery Savichev åter ge Stjärnan ledningen. När sedan Dennis In-Fa-Lin drog på sig ett matchstraff väntade publiken sig en Boreoffensiv. Istället var det Stjärnan som faktiskt tjänade på detta.

 

– Bore fick ha lite mer boll och vi kunde ligga på kontring. Det passade oss väldigt bra, säger Urban Sandvall.

 

Artem Nikulin satte både 5-3 och 6-3 och matchen var avgjord.

 

– Vi gör ingen fantastisk bandymatch, men vi orkar lite mer än Bore och det var två sköna poäng, avslutar Urban Sandvall som förutom segern kunde glädja sig åt att Målilla överraskande bortaslog Tjust.

 

Nu ser det ut som om Stjärnans värsta konkurrent om seriesegern blir Malmbäck som skuggar en poäng bakom.

Se fler bilder på husorganet

ANNONS
Av bandystars - 6 januari 2015 18:00

Månsarp – Waggeryd 4 – 3 (0-1)

Månsarp vann bortamatchen på annandagen och så även returen. Siffrorna skrev till 4 – 3 efter att Waggeryd tagit ledningen med matchen enda mål i första halvlek. I andra halvlek inledning kvittera Månsarp och sen är det de som tar ledningen, Waggeryd kvittera och det är först i 88 min som Månsarp lyckas behålla nystandet inom laget och fastställa slutresultatet.
Waggeryd rasar i tabellen och minns knappt när de vann senast då de varit inne i en längre förlustperiod. Månsarp har spelat upp sig och vunnit nu några matcher under helgerna lite överraskande för många mot motstånd som förvisso skall vara jämbördiga.
63 supporters kom för att se denna match som ändå hade lite av derbykaraktär måste anses vara en bra siffra. Undra förresten tog de upp entré detta gjorde de inte när Bandystars var där senast

Elitrapport

Matchrapport

 

ANNONS
Av bandystars - 6 januari 2015 16:53

Utklassade i Stinsen arena och likadant på hemma is med underläge med 1 – 4 i halvlek hade Fredriksberg inget att sätta emot. Dock så finns det ett bandyintresse då det kom 124 supporters för att heja

Andra halvlek

Lekstuga målen ramlar in även Fredriksberg låna nystandet är det Malmbäck som skyfflar in målen och de känner de har vittringen på Stjärnan nu när Tjust blivit avhängd i serien.

Elitrapport

Av bandystars - 6 januari 2015 16:13

Dagens skräll nr 1  

  

Tjust landade hårt och gick de på knäna när förra länsderby slutade oavgjort senast stod Målilla för överraskning då. Frågan var inför dagens match skulle de kunna upprepa detta?
Denna seger lär Målilla supporters suga på några dagar
Tjust påstod har varit nere i en svacka som troligen låg bakom oavgjort mot Målilla och förnedringen mot Stjärna, flög speldjävulen i dom senast mot Stjärnorna.
Bore har föll för några dagar sedan mot Öjaby hemma och var nedlagstippade av flertalet så även av Bandystars.
Var det ett Målilla som tog för sig och chockade de 178 supporters som var närvarande och om den matchen skulle suttit i huvuden så var den som bortblåst och istället var det Tjust som fick blackout för efter 07:12  är det Målilla som verkar överraska som de gjorde hemma och tar ledning i matchen genom Björn Rothen passningen Victor Svensson.
Tjust vaknar nu och pressar är det sensation på gång månntro för efter 15:15 ökar Målilla på sin ledning till 2 – 0 via hörna Victor Svensson passning Samuel Pettersson.

Tjust chockade men repar mod och efter 18:25 reducering Maxim Pyanov passning Simon Svensson,
Målilla är dock nu de som tar för sig och skapar hörnor och skott på mål men när dessa rinner ut utan resultat tar Tjust över matchen och Målilla går över att försvara sig.

Viket också tendera till ojustheter 31:33 Våldsamt slag) Eric Sundberg 38:20 (Bentackling) Victor Svensson 39:05 (Våldsamt slag) Daniel Skoog

Trots 3 spelare mer för Tjust lyckas de inte få in något nystan pressas Målilla att ta till ännu mer ojusta för att försvara sig för efter 44:35 Grovt matchstraff (Bentackling) Richard Svensk.

Sensationellt ändå Målilla överraskar Bandystars och kanske även de 178 andra supporters som är närvarande

Andra halvlek

Om inte Målilla är skadeskjutna så bör de vara ett tröttkört lag som kommer ut och det dröjer inte många minuter förrän kvitteringen kommer efter 48:09 Hampus Ivarsson, och knappt 2 min senare tar Tjust över och tar ledningen efter 50:18  med 3 - 2 David Walfredsson.
Nu trodde flertalet att nu är det kört för Målilla, men det visar sig att Tjust möter ett lodjur som inte ger upp utan kämpar och säljer sig dyrt. Eller så  har de hjärnspöke i huvudet att de skulle vara så säkra på att vinna att det knyter sig för efter 73:24 kvittera Målilla till 3 - 3 solo av Björn Rothen. Tjust är chockade och när Målilla efter 75:27 tar ledning i matchen med 4 – 3 nu en solo prestation av Nikolai Semiashkin

Tjust är frustrerade och befinner sig i ett chocktillstånd tar Timeout och sätter nu allt på ett kort och pressar och Målilla försvara sig återigen ny utvisning Slag på skridskon) John Svensson tid 84:00 är det Målilla som vänder och har en bra chans på att öka på ledningen med en hörna och skott på mål.

Efter 85:24 utvisas (Fasthållning) Simon Svensson Tjust och Målilla ger inte upp utan spelar Bandy mellan Tjust verkar inte förstå vad som händer åker men huvuden verkar inte hänga med i avgörande situationer och efter 86:09 får Målilla straff men i nerverna sitter utanför bränner de denna chans att spika igen matchen.
Verkar det som Tjust gett upp matchen för nu dominera Målilla och kan rida ut striden och mot alla odds åka hem med 2 sköna poäng.

Nästa match för Målilla är Stjärnan och denna kan sluta hur som helst nu verkar det som om vi skall dra några slutsatser av denna match.

Elitrapport

Matchrapport

Av bandystars - 6 januari 2015 15:27

Stjärnorna visade sig vara bäst i stan inför 163 supporters och båda lagen mönstrar styrkemässigt det bästa de har för dagen och visade sina styrkeförhållande även i detta hemmaderby.

      

Testade med varsin hörna och varsitt skott på vandra i matchinledningen sen blir det omväxlande spel där båda känner på varandra gäller det att ta tillvara på tillfällena vilket Peter Berglund gör som passar fram nystandet till Andreas Johansson efter 12:45 ger Bore ledningen med 1 – 0.

  

Stjärnorna lite chockande lägger sig inte ner utan vet de är det bättre laget gäller det att bryta högt upp får Bore svårt att ta sig fram och när Stjärnorna för kontroll över nystandet sätter de Bore under press med ett flertal hörnor och skott på mål, tvingas Bore att försvarar sig tappert men det börjar bli lite grinigt också och matchen första utvisning drabba Bore efter 35:17 (Ojust tackling) Peter Berglund nästa utvisning drabbar Stjärnan strax därefter 36:23 (Våldsamt slag) Denis-In-Fa-Lin, IF Stjärnan.


Stjärnorna behåller trycket upp och detta lönar sig för efter 37:55 kvitterar Stjärnorna 1-1 Igor Golovin passning: 8. Valerey Savichev.

Bore försöker morska upp sig och skapa ett par farligheter med hörna och skott på mål tar Stjärnorna tag i matchen på nytt och visar att nu får det vara slut på rännandet nere på Stjärnornas sida och nu får det vara slut på daltande och efter 43:08  sätter Valerey Savichev nystandet i nätmaskorna på en hörna då ordinarie passare satt i snickerboa är det Kim Björnholm som sköter om passningen föredömligt.


Stjärnorna visar nu upp sig och efter 44:13  dags på nytt öka på ledningen att sätta nystandet i nätmaskorna denna gång Sebastian Karlsson passning Artem Nikulin och 3 – 1 blir halvtidsresultatet mycket psykologiskt viktigt.


Andra halvlek


Bore vet förutsättningarna att det gäller att få kontakt och satsar på en reducering och detta lyckas de med efter 47:49  via en hörna Sebastian Nilsson passning Johan Andersson.


Stjärnorna känner trycket och efter en misslyckad hörna händer det på en kontring Bore får en straff och denna förvaltar Sebastian Nilsson efter52:07 kvittera till 3- 3 och det som såg så stjärnklart i slutet av första är nu uppätit av Bore.


Bore är nu de som visar upp sig för supporterna är det samtidig farligt att spela tufft då marinalerna är små och när Peter Berglund utvisas för (Slag på skidskorna) efter 56:24 får Stjärnan att ta tag i nystandet och återta ledningen efter 58:27 till 4 - 3 Valerey Savichev.


Ordning och reda återställd då drabbas Denis av Grovt matchstraff efter 66:33 för en ojust tackling och Stjärnorna tvingas spela med en Stjärna mindre


Bore ser sin chans och satsar och skapar tryck då visar Stjärnorna upp något ibland Bandystars klagat över utnyttja fasta situationer och på ett frislag efter 71:50 sätta nystandet i nätmaskorna och öka på ledningen till 5-3 Artem Nikulin passningen Igor Golovin


Bore chockade ser matchen rinna ifrån dom och Stjärnorna svärmar nere hos Bore efter målet reser sig Bore lagom till sista kvarten kvar men misslyckas med några hörnor ser sig desperat efter nya idéer krävs det en Timeout efter 81:16


Blir det Stjärnorna som tar komandot och höjer tempo och parkera på Bore:s planhalva och efter en några 2 misslyckad hörna snor ändå Artem Nikulin åt sig nystandet och chockar Bore spelarna efter 85:39 punktera matchen och öka på Stjärnornas ledning till 6 - 3

Bore har gett upp och luften på väg att försvinna helt då spiken efter 89:15  7 - 3 Tobias Bäckman passningen Artem Nikulin.


Matchklockan på elitrapport stannar inte men rapporter via arenan inkommer att det blev VINST i trettondagsderbyt! Efter en svajigmatch så blev det tillslut 7-3 för hemmalaget. Målskyttar: Artem, Igor, Valery, Sebastian, Thobias.

Elitrapport

Matchrapport


Laguppställning Stjärnan

1. Daniel Persson (MV)

 4. Kim Björnholm

 6. David Lundgren

 8. Valerey Savichev

 9. Denis-In-Fa-Lin

 10. Igor Golovin

 11. Oskar Johansson (J)

 12. Christian Åström

 14. Oliver Fonander

 16. Filip Björnholm (J)

 17. Artem Nikulin

 18. Tobias Bäckman

 19. Sebastian Karlsson

 20. Jakob Odehn

 21. Martin Andersson (MV)


Bore laguppställning.

3. Peter Berglund

 4. Tobias Olsson

 5. Nicklas Svensson (mv)

 7. Jimmie Josefsson

 8. Rasmus Ek (jr)

 10. Ronnie Polgar Gegerfeldt

 11. Johan Andersson

 16. Andreas Johansson

 17. Jonas Halt

 19. Patrik Lundgren

 20. Simon Ekström

 21. Niclas Nieminen

 22. Sebastian Nilsson

 24. Marcus Ekström

 39. Christian Johansson (mv)

Av bandystars - 6 januari 2015 15:19

Växjö derby men det verkadse bara var ett lag på isen för efter 1:37  1-0 till Å/T genom Andreas Haraldsson passning Christoffer Claesson


Öjaby märks knappt på isen och efter 20:52  ökar Å/T till 2-0 Christoffer Claesson och Å/T ökar till 3 - 0 efter 22:30 Martin Lindqvist passning Johan Gunnarsson.

Nu vaknar Öjaby till liv eller så slår Å/T av på tempo oavsett efter 29:50  reducera Öjaby via en hörna till 3-1 Henrik Johansson passning Klas Persson.

Det var mer en tillfällighet att Öjaby fick vara med och leka med nystandet för nu tar Åby/Tjureda över helt 42:06 ökar Å/T till 4-1 via en straff Johan Gunnarsson. Minuten senare får Å/T ny straff men den verkar de bränna men på något sätt hamnar den i målet ändå efter 43:19 står det 5-1 mål passning Gustav Johansson
Åby/Tjureda kör över Öjaby eller så förmår inte de att stå emot då de förtog de sig mot Målilla. Tänds ett litet ljus på tilläggstid 45:52  reducerat till 5-2 via hörna Sebastian Sjöö passning Klas Persson

Andra halvlek

En transportsträcka då båda lagen mer åker och visar upp sig i prottokollet och en och annan sätter sig i utvisningsbåset är det först i sista kvarten det händer något inget av värde inträffar77:43 ökar Å/T till 6-2 målskytt Andreas Haraldsson
Öjaby tar Timeout men matchen ser mer eller mindre kört för dom lyckas de reducera efter 79:19  till 6-3 Felix Bengtsson passning Mattias Brandt.

Matchen spikas igen efter 84:37  när Å/T ökar på sin ledning till 7 - 3 Kasper Pettersson

Elitrapport

Matchrapport

Av bandystars - 6 januari 2015 09:46

Bore och Stjärnan har ett fantastiskt lag med potential till stora framgångar tillsammnas.

Bilder från Waggerydsmatchen finns på Bore hemsidan. Fotograf Conny Hellsten

 

Laget spelar i Serien P14(13) Småland grupp 2. Vi har fantastiskt roligt. Kolla själva

https://picasaweb.google.com/107176134608716510379/WaggerydBorta3jan2015#6100445575460991890

 

Av bandystars - 5 januari 2015 09:31

Trettondagsbandy 2015-01-06 13:15 Stjärnan - Bore 

Kommun eller skall vi säga stadsderby och förhoppningsvist en publikfest fast det lär vara konkurrens om publiken denna eftermiddag bör denna match locka mer än 183 som kom och såg matchen mot Tjust och 212 såg annandagsderbyt mot Bore som kanske i efterhand får anses vara bra siffror finns det lag som har bättre publiksiffror detta år.  

 

Mycket står på spel. Stjärnorna leder serien men förlust och Tjust och Malmbäck vinner då är det tredjeplatsen istället.
Bore på uppåtgående men deras segrar har inte kommit mot meriterat motstånd åker de lite uppe på moln nu efter att vunnit två matcher mot Fredriksberg komfortabelt.

Stjärnorna åkte på årets stjärnsmäll får Bandystars hoppas att detta inte inträffar fler gånger. Nu kan vi förvisso skylla på att laget matchat i princip varje helg och det har dessutom blivit sjukdomar som ställt till det. Fast å andra sidan bör detta även inträffa för de andra lagen också.

Båda lagen verkar ha framträdande målskyttar och vi har sett både fyra och tre målskyttar i lagen och senaste mötet annandagen var det 12 mål som hittade nätmaskorna.  Ställer vi supporters ändå oss frågande är det fullt ös som gäller och anfall bästa försvar då får Stjärnorna vara storfavoriter blir det däremot tillknäppt då kan Bore överraska.2015-01-06 13:15 Åby/Tjureda - Öjaby

Kommunderby fast i Växjö bör locka storpublik också. Å/T vann borta med 3 – 2 och är lite av favorit även denna gång. Fast å andra sidan Öjaby ger inte upp och deras spel gav de en storseger över Målilla senast.

 

2015-01-06 14:00  Tjust - Målilla

Länsderby och 4 – 4 senast stod Målilla för överraskning då. Frågan är dock går detta att upprepas. Knappast Tjust har varit nere i en svacka som troligen låg bakom oavgjort mot Målilla och förnedringen mot Stjärna, flög speldjävulen i dom senast mot Stjärnorna och nu är det mot toppen de sikta på. Målilla kräftgång och förlusten mot Öjaby ett tecken på att laget är skört och lär återvända hem poänglösa.


2015-01-06 15:00 Fredriksbergs – Malmbäck

Utklassade i Stinsen arena något säger mig att även om det kanske inte blir detta på hemmais så någon vinst lär det inte bli, framförallt nu nä Malmbäck har vittringen på topplagen i serien.

 

2015-01-06 16:30  Månsarp – Waggeryd

Månsarp vann bortamatchen på annandagen och Waggeryd minns knappt när de vann senast då de varit inne i en längre förlustperiod. Månsarp har spelat upp sig och vunnit nu några matcher under helgerna lite överraskande för många. Var detta beror på diskuteras ute ibland klubbarna och ryktet sägs att detta beror på att de får förstärkning till matcherna som farmalag. Oavsett denna match har ändå lite av derbykaraktär och även om Råslätt IP invaderas kan det bli lite mer supporters kanske.

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bandystars med Blogkeen
Följ bandystars med Bloglovin'

Bandy div 2 + övrig bandy


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se