Alla inlägg under januari 2015

Av bandystars - 30 januari 2015 21:31

Grindslanten och snurran i grinden den glödde av 532 inpasserande åskådare och supporters. Kassören sken som en sol och såg slantarna falla som snön från skyn. (fast det sista vet bandystars inget om förstås)
Om publiken sen hjälpte till positivt eller mer var något som påverkade negativt var en annan fråga.


Två jämna lag med gott flytt i de senaste matcherna visade sig också vara relativt jämna i spelet skillnaden var att Bore skapade mest i första och Målilla lite mer vassa när avgörandet sen ägde rum. Detta lite tillspetsat kanske uttryckt men lite så verkar det varit i matchinledningen. Det är målen som räknas, inte missade chanser

1 – 0 kom efter 4:59  Alexander Sannikov passning Samuel Pettersson.

Båda lagen skapar sen ett flertal ypperliga tillfällen men det blir återigen Målilla på nytt som gör det på rätt sätt nämligen 2 – 0 på en hörna dessutom efter 33:12  Nikolai Semiashkin.


Bore skulle dock få utdelning av sitt slit och släp efter 40:09  reducera till 2 – 1 Marcus Ekström passning Jimmie Josefsson      

Andra halvlek.

Bore återigen det lag som inleder bäst och skapar både hörnor och skott på mål och Målilla tvingas lägga sig på försvar under de första 10 min av andra halvlek. Därefter blir det slag om ingemansland och det hann gå 20 min in i halvleken innan Målilla kom till skott som först.


Bore fortsätter att skapa men det är som förgjort när de kommer till skott och efter att dominerat fram till sista kvarten och Målilla verkar gjort som förr försvarar sig med näbbar och klor återigen vänder på spelet i en match och på nytt skapar drabbas de av smolk i bägaren efter 82:46 Utvisning (Fasthållning) Alexander Sannikov, Målilla GoIF och Bore tar 83:12 Timeout


Sista 10 min blir gastkramande båda lagen har varsin missad hörna när Målilla får ännu en utvisad efter 90:02 (Fasthållning) Alexander Nelson

Trotts övertag men försent förmår inte Bore att få tag i nystandet utan Målilla lyckas rider hålla målet rent från påhälsning i andra halvlek.


Sett till elitrapport var det Bore som dominerade matchbilden dock inte skott på mål 4/3 missade hörnor vann Bore 6/8 flest frislag 7/12 utvisningar van Målilla 30/20 tror Bandystars att Målilla återigen kan hävda de gjorde en kämparinsats och tog återigen 2 poäng och nu sätter de lite press på Tjust och de två övriga topplagen att här kommer en och flåsa de i nacken.


Elitrapport
Nya elitrapport

Matchrapport

Av bandystars - 30 januari 2015 21:30

Bandystars såg matchen mellan Waggeryd – Stjärnan och fick se mina Stjärnor undkomma med blotta förskräckelsen och få ett poäng med sig hem.
Var det ett Waggeryd ikväll som var helt under isen verkar det som i matchen mot Åby/Tjureda.

Å/T krossa och förnedra sina motståndare i första halvlek med 6 – 1

02:02  1-0 Mål 12. Andreas Haraldsson Passning: 14. Johan Gunnarsson 

22:03  2-0 Mål 14. Johan Gunnarsson

23:36  3-0 Mål 12. Andreas Haraldsson

34:18  4-0 Mål 12. Andreas Haraldsson Passning: 6. Victor Pettersson

39:14  4-1 Mål 14. Victor Bäckdahl

42:25  5-1 Mål 25. Marcus Bodin Passning: 12. Andreas Haraldsson

44:04  6-1 Mål 14. Johan Gunnarsson Passning: 12. Andreas Haraldsson

Andra halvlek

Utklassningen fortsätter och det är i princip bara en transportsträcka till domaren blåser av matchen. 83 åskådare flertalet troligen Å/T supporters fick se många mål i alla fall

49:42  7-1 (straff) Marcus Bodin

50:51  8-1 Christoffer Claesson passning Andreas Haraldsson

61:25  8-2 (hörna) 16. Niklas Hedin passning Carl Larsson

92:05  9-2 Christoffer Claesson



Elitrapport

Nya elitrapport

Matchrapport

Av bandystars - 30 januari 2015 17:47

Efter två raka segrar förra helgen har tabellfyran Målilla Bandy fortfarande häng på topplagen. För att på allvar kunna hota om en topp två-placering och kvalmöjligheter, krävs segrar i resterande matcher. Med början hemma mot BK Bore ikväll skiver husorganet inför matchen

Som ni kanske vet har Målilla haft en positiv utvecklingskurva under säsongen. Efter träningsmatcherna och seriepremiären var det inte många som trodde på laget. Sedan vände det - mot Bore.

– Vi hade det tufft resultatmässigt med tio raka förluster i träningsmatcherna och stryk i premiären. Vi låg också under med 5-2 borta mot Bore, sen kom vändningen. Jag tror att det var Nikolai Semiashkin som kvitterade på straff i slutet (90:e minuten), säger assisterande tränaren Ove Nilsson.

 

Tufft för Malmbäck

 För Målilla var poängen och trendbrottet viktigt. Rödvitt har 17 poäng, bara fem upp till serieledande Malmbäck, tre till Stjärnan och en till tabelltrean Tjust.

Av bandystars - 29 januari 2015 19:42

En vecka går fort och det är en ny Bandy weekend framför oss.

 

30 jan Kl.19:30  Åby/Tjureda - Waggeryd

Match i mittenriket om vem som skall avancera och undvika att isen gunga för förloraren kan bli indragen i bottenstriden kring nedflyttning.


30 jan Kl. 19:30 Målilla - Bore

Länsderby Målilla på fjärdeplats har fått häng på topplagen och har bara ett poäng mindre än trean och teoretiskt fortvarande finns en kvalplats där ovan att sikta mot, men marginalerna dit är mer teoretiska.
Bore på femteplats kan känna sig på säker is vid vinst och har likt Målilla haft flyt i sina senaste matcher bör det bli en spännande match inför storpublik då det handlar om FRI ENTRÈ via ”Grindslanten”


31 jan Kl.14:00  IF Stjärnan - Malmbäck

Seriefinal och oavsett resultatet kommer serieledaren vara den samma efter matchen, däremot kan poängen vara lika eller så är det större avstånd mellan ettan och tvåan. Det är bara för våra Stjärnor att se sanningen i vitögat och bestämma hur de vill att det skall vara efteråt.

Det kööster inget att se denna match för dä ä nöen an söm betala via Stjärnslanten


31 jan Kl. 14:00  Tjust - Fredriksberg

Topplag mot bottenlag kan teoretiskt bara sluta på ett sätt men det skall i praktiken spelas innan poängen kan läggas in i statistiken. Tjust ser också en eventuell kvalplats inom räckhåll lär inte ge bort poäng


1 Febr. Kl. 14:00 Öjaby - Månsarp

Nedflyttningsmatch då hemmalaget ligger under och bortalaget över är det lite av att vinna för båda men för bortalaget är det att skapa fastare is under skridskorna som gäller.

Av bandystars - 28 januari 2015 17:38

Kärt namn har många namn. Men likheten är det samma det "kööster inte nået" att gå och se på bandy för "dä ä nöen an söm betale" och nu kan ni bandyintresserade och supporters till respektive lag se bandy gratis även den 30 jan Kl. 19:30 Målilla - Bore och sen på lördagen den 31/1 Kl.14,00 Stjärnan - Malmbäck


Länsderby brukar matcher mellan Målilla och Oskarshamnslagen kallas för har Bandystars sett i mediorna för det var väl enda derby som kunde kallas för derby.
Alla lär kanske inte hålla med men Bore är lillebror i sammanhanget när vi jämför stadslagen men som Stjärnan kan dessa ändå ses som två förortslag även om Stjärnan nu ofta ses som stadslaget. Får väl anses vara stadsborna som skall ut på landet och känna på lantluften och se hur kusinerna har det på bondvischan där Lo-djuren stryker omkring gäller det att Bore ladda bössan ifall lantisarna visa sig vara stöddiga.
Målilla på fjärdeplats har fått häng på topplagen och har bara ett poäng mindre än trean och teoretiskt fortvarande finns en kvalplats där ovan att sikta mot, men marginalerna dit är mer teoretiska.
Bore på femteplats kan känna sig på säker is vid vinst och har likt Målilla haft flyt i sina senaste matcher bör det bli en spännande match inför storpublik då det handlar om FRI ENTRÈ via ”Grindslanten”

Vad är ”Grindslanten Bandystars har varit inne på Målilla hemsida och saxat, kopierat och klistrat in och om någon undra har Bandystars nu blivit Målilla o Bore fans också låter Bandystars meddela i detta sammanhang att Bandystars är öppen för alla klubbar och läsare. Enl de uppgifter på besökare så är det supporters från Målilla och Bore som följer Bandystars tillsammans med många andra supporters från övriga klubbar.


Fredagen den 30/1 är det dags för den här säsongens Grindslantsmatch! Då väntar länsderby mot BK Bore. Ett Bore som har flera Målillabekantingar i laget och som har satsat hårt inför den här säsongen. Vi hoppas förstås på storpublik denna kväll!
Alla företag och privatpersoner får nu en chans att stödja Målilla Bandy och dess publik i ovan nämnda match. Detta genom vår utmaning Grindslanten!

Under "privatperson" kan ni också anmäla er som familj, kompisgäng eller något annat passande och därmed dela på kostnaden!

Vad är Grindslanten?

 

Det är förstås inte som på tavlan Grindslanten går ut på att medverkande företag och privatpersoner betalar två kronor per åskådare som kommer på matchen Målilla Bandy - BK Bore. Kommer det till exempel 460 åskådare så innebär det att alla företag som har tackat ja till att vara med i utmaningen betalar 920 kronor. För privatpersoner har vi satt ett tak på 500 kronor.

Vad får man som företag och privatperson om man deltar i Grindslanten?
* Samtliga företag och privatpersoner kommer att omnämnas i matchprogrammet.

* Från den dagen (tidigast 19/1) Ni tackar ja till utmaningen att vara med i Grindslanten kommer företagets eller privatpersonens namn att finnas på vår välbesökta hemsida.

* I samband med den aktuella matchen kommer det att sitta skyltar väl synliga vid läktarentrén med alla de som har antagit utmaningen att vara med i Grindslanten. Skyltarna kommer sedan att sitta kvar under resten av säsongen.
Och framförallt är ni med och bidrar till att höja bandyintresset!

Följande företag och privatpersoner har antagit utmaningen Grindslanten och betalar två kronor per åskådare som kommer på derbyt mellan Målilla Bandy och BK Bore fredagen den 30:e januari. Publiken bjuds på fri entré i denna match.


Bandystars blev imponerad av att se antal sponsorer och en 500 kr slant från privatpersoner kan vara något för andra klubbar att kopiera kanske i framtiden. Sen oavsett hur många supporters som kommer blir det en rejäl slant för klubben ändå men dess fler blir det stämning också


1. Hultsfreds Kommunala Industri
2. Hultsfreds Bostäder
3. Allbygg
4. IG Elektriska
5. Målilla El
6. Plåtnilsson
7. Hultsfred Värme o Sanitet
8. H-järn
9. StenStures Måleri
10. Målilla Måleri
11. VVS-Jan Konsultbyrå
12. GHAB Arkitekter o Ingenjörer
13. LH Ingenjörsbyrå
14. O. Karlssons Plåtslageri
15. Zaags
16. Tomas Tak o Bygg
17. Järnforsens Plåtslageri
18. ICA Tärnan
19. Hultsfreds Glasmästeri
20. Golvmästarna i Småland
21. Ekonadia/Anna Sigvardsson
22. Bilnyhetsbyrån Johannes Gardelöf CNP
23. Kylmaster
24. Mediakompaniet
25. Rosenfors Bruk
26. Tak och Montage
27. Plannja
28. Glamox Luxo
29. Avenir i sydost AB
30. Konsum Målilla
31. Swedbank
32. Socialdemokraterna i södra Hultsfreds kommun
33. Hjalmarssons Buss
34. Axipto
35. Solviken HVB
36. B&P Plåtslageri & Smide AB
37. Allelektronik
38. Städbolaget
39. Byggservice i Målilla
40. M2 Arkitekter o Byggkonsult
41. Pilen Cykel
42. Anders Bil & Maskin
43. Antennservice i Hultsfred
44. Bälters Byggnadsrenovering
45. Christer Gustavssons Entreprenad
46. Emådalsschakt
47. Hans Sandin Powder Coating
48. Körners Mekaniska Verkstad
49. Tonito Plåtgrossisten
50. Vena Redovisningskonsult
51. Bygg & Maskin i Hultsfred
52. Hagelsrums Pall
53. Målilla Transport
54. Frendo i Målilla
55. Arvidssons Bygg & Montage
56. Webbpartner i Vimmerby
57. Lars Olsson Holding i Vimmerby
58. Ocab Sanering i Kalmar
59. Mediapartner i Vimmerby
60. Rexsvarven
61. Moliljan
62. Middag med mera/Fredrika Svensson
63. Hotell Hulingen
64. Bäckeby Gård
65. Jonssons Rör
66. Top Fibre
67. Sko-Nisse
68. Jetpak Oskarshamn
69. VVS Flathult
70. Intersport Eksjö
71. Länstidningen Norr/Vimmerby Tidning
72. Bo Petersson Åkeri AB

73. JBL Mekan AB

Privatpersoner:
1. Johnny Sigvardsson
2. Tomas och Karl-Emil Söreling
3. Linus och Johan Johansson
4. Lars och Anette Svensson, Nässjö
5. Johan Sigvardsson
6. Erik Andersson
7. Karl-Erik Pettersson
8. Göran och Annette Svensson
9. Leif Malmborg
10. Eva-Britt Andersson

Av bandystars - 28 januari 2015 07:01

Inget är gratís för det finns alltid någon som betalar och vilka är det då som betalar Stjärnslanten.

 
Årets deltagare som garanterar fri entré via Stjärnslanten

Alvinssons AB i Mönsterås.

Andritz.

Axma

Be-Ge

Björnholms Gräv AB

Byggbolaget

Byggfirman Joakim Klaesson
Byggebo

Börje Svenssons Åkeri

Dematek AB

Elajo Mekanik AB

Fårbobuss

Häradssparbanken i Mönsterås

ISAB

LR Installation VVS.

Lundblads Måleri AB Oskarshamn

Martinssons Däck Mönsterås

Mobil-Lyft AB

NCC Construction

Nordway Store

OCAB

OKG
OPM

Oskarshamn Murning & Kakel AB

Oskarshamns Kommun

Plåtsson AB

PRD Konsult

Proadma AB

Rör Karlsson AB Mönsterås
Rörcentralen i Påskallavik

Skobes

Smålands Motor

Sjögrens Lås

Stena Recycling

Stjärnan Bandy´s

Ledarstab Stjärnan Bandy´s

Spelartrupp Stjärnan Bandy´s Styrelse

Telecenter AB

XL-Bygg


Alla dessa vill nu bjuda alla på en klassisk bandymatch på den fina Arenan, en riktig sportupplevelse! Det ska vi nå genom ett samarbete med företagen som deltar i Stjärnslanten och därigenom bjuder alla på fri entré till matchen mot serieledande Malmbäcks IF.

 

Senast lagen möttes blev det en riktig rysare där våra grönsvarta spelare drog det längsta strået. Vi hoppas på en lika underhållande och spännande match i hemmamötet.


Dess fler som kommer dess mer underhållning blir det också och mer stämning på läktaren

 

Stjänorna siktar högt för de medverkande företagen betalar 3 kronor per åskådare. Gäller det att det bli som ett exempel att det kommer 515 åskådare. Skulle detta innebära rekord i årets serier om det förvisso inte blir fler i Målilla som också företagen bjuder på "Grindslanten"  när Bore kommer på besök.
Oavsett 515 åskådare så betalar alla företag som tackat ja till att medverka 1 545 kronor. Alternativt kan medverkande företag betala 1 500 kronor oavsett antalet åskådare.
Vad får man om man medverkar i Stjärnslanten?

Företagets namn kommer att finnas under en länk på hemsidan och även i matchprogrammet för den aktuella matchen.

Dessutom bör man känna stolthet över att kunna bidra till bandyn`s etablering som en stark vinteridrott i Oskarshamn.

Av bandystars - 27 januari 2015 11:41

Vi vill nu bjuda alla på en klassisk bandymatch på den fina Arenan på lördag Kl.14,00

 

En riktig sportupplevelse.

 

Det ska vi nå genom ett samarbete med företagen som deltar i Stjärnslanten och därigenom bjuder alla på fri entré till matchen mot topplaget Malmbäck,

 

Så alla Starssupporters som kan bege er till arenan lördagen den 31 januari, kl. 14.00 då fyller vi läktaren och hejar på våra Stjärnor.


Av bandystars - 26 januari 2015 13:32

"Sebbornas" skytte sänkte Månsarp detta skriver Bore på sin hemsida efter matchen 

 

Sebastian var det gångbara namnet för dagen i Bore. Sebastian Hägerström med 4mål och Sebastian Nilsson med 2 mål och 1 assist. Tillsammans gjorde de 7poäng och var därmed en stort bidragande faktor till att Bore tog 2poäng hemma mot Månsarp.
Kortare sammanfattning från matchen Bandystar referat som skrev direkt efter matchen är endast en tolkning av elitrapport ibland stämmer händelserna överens döm själv när ni jämför referaten

En första halvlek, där Bore inledde bäst, men blev lite stillastående och slarviga ju längre halvleken avlöpte. Månsarps tog ledningen, men Bore kom tillbaka och man lyckades få till ett halvtidsresultat som var 2-2

I paus så knöt man näven, och talade om att alla visste att vi kan bättre, och att dom nu skulle göra en klar uppryckning i den andra!

Andra halvlek

Bore spelar här klart mycket bättre. Dock är det Månsarps som får ta ledniningen efter bara två minuter spelade av den andra halvleken. Men där var det stopp. Bore skulle bara inte förlora denna matchen, och man ryckte upp sig rejält och kunde tillslut stå som segrare på Kjellskulle och visar att man är ett starkt kollektiv när samtliga spelare gör jobbet tillsammans!

•Matchens lirare: Sebastian Hägerström (utsedd av matchsponsorn Midroc).

•Matchens slitvarg: Marcus Ekström (utsedd av Klockbaren, Oskarshamn).

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Skapa flashcards