Direktlänk till inlägg 9 januari 2015

Målilla – Stjärnan 7 – 4 (1-3)

Av bandystars - 9 januari 2015 21:08

Stjärnorna tappade matchen efter halvlek och slocknade när Målilla gjorde en dakapo av att vända ett underläge och göra 6 mål i andra halvlek till en vinst

 

Två lag som annars känner varandra ganska bra genom åren och alltid kamp om nystandet som regel. Dessutom en folkfest som lockade idag 252 supporters får väl anses vara ganska bra ändå.
Stjärnorna var mest alerta i matchinledningen och var uppe och nosa lite på några hörnor varav en åtminstone blev till skott på mål. Först efter ca 13 min spel kom Målilla till avslut och detta via ett par resultatlösa hörnor. Lagen följs åt lattja med nystandet sinns emellan och åker ut och ner och skapa varsin hörna.

Efter 24 min då börjar det hända saker Tobias Bäckman skickar nystandet vidare till Sebastian Karlsson som befinner sig i fin position placera nystandet i nätmaskorna och Stjärnorna tar ledningen i matchen.

Glädjen skulle dock inte bli låglivad för i 25:e min kvittera Målilla genom John Svensson passning Daniel Skoog. Målilla skapar sen en ny hörna strax därefter.
Efter spel i 29 min ger sig Valerey Savichev ut på en soloåkning och detta gör han bra för plötsligt så sitter nystandet i nätmaskorna och Stjärnorna har tagit ledningen i matchen på nytt. Stjärnorna gör sen som Målilla efter sitt mål missar en hörna.

Sen satt jag och väntade det skulle hända något den under sista kvarten som var värt att notera, men plötsligt så stod det halvleken slut. Gick och satte på kaffepetter och dukade upp framför skärmen och var har då hänt?
Jo plötsligt så står det att Valerey Savichev fick tag i nystandet i 40:e min och passade nystandet vidare till Artem Nikulin som efter 40:44 ökar på Stjärnornas ledning till 3 – 1

Andra halvlek

Händelsefattig inledning men strul då det blir 3,5 min tidstillägg visar sig sen när matchen är över och rapporter från närvarande hör av berodde på att två spelare åkt ihop och en blivit liggandes. Dock finns inga uppgifter om hur det gick med spelarna som var inblandade.
När spelet sen kom igång rasslar det plötsligt till i nätmaskorna efter 56:25 då reducera Målilla via en hörna slagen av Martin Johansson så bra att det är bara för Daniel Skoog att klappa till. En olycka kommer inte ensam för matchuret hinner ett varv då kommer Alexander Nelson på en soloräd och kvittera till 3 – 3 och Målilla har gjort det igen känns det som hämtat upp ett underläge som sett ut som att nu är det kört.
Att sitta långt ifrån verkligheten kan ha sina sidor och när matchsekraiatet inte hänger med satt Bandystars och trodde att nu är det match verkar det ändå som lagen spela disciplinerat visade det sig en bra stund senare att matchen första utvisning drabbar Stjärnans Kim Björnholm (Våldsamt slag) och det tilldöms straff till Målilla. Denna straff förvaltar Victor Svensson helt efter regelboken och Målilla har nu gjort dakapo på målfabrikationen för efter 64:23  har de vänt matchen och tar ledningen med 4 - 3

Stjärnorna börjar så smått bli frustrerade och bränner en hörna blir det inte bättre för efter 70:16 då Målilla ökar på ledningen till 5 - 3 denna gång Martin Johansson passning Davyd Kail.
Stjärnorna försöker desperat åstadkomma en reducering men bränner ånyo en hörna och strax därefter är efter 73:09 Martin Johansson framme på nytt och ökar på Målillaledningen till 6 – 3 passning Davyd Kail

Smågruffigt på isen och tilläggstid på nytt när ordinarie tid sista kvarten sticker Stjärnan upp ånyo med missad hörna börjar det känns som matchen är på väg att gå förlorad för Stjärnorna och ingen Timeout är det nästan i praktiken kistlocket läggs på då Målilla efter 78:44 ökar på sin ledning till 7 - 3 Davyd Kail passning Nikolai Semiashkin.

Stjärnan är strax efter målet uppe på nytt och ånyo en missad hörna, men denna gång bryter Stjärnorna mönstret och efter 83:37 reducera Sebastian Karlsson till 7 – 4 passning Valerey Savichev och hoppet tänds då det kommer att vara minst 5 min kanske närmare 10 min tilläggstid.  

Stjärnorna pressar och skapar ånyo inte bara en utan två hörnor dock resultatlösa och efter 88:08    Timeout Målilla.
3 mål upp kändes visserligen som det är kört Målilla väl medvetna om att Stjärnorna måste framåt kan blotta sig. Båda lagen åstadkommer varsin resultatlös hörna och tilläggstiden blev nästan 8 minuter.

Glädjen var troligen stor och Lo-djuren ylade av glädje denna afton, Stjärnan slocknade och då matchen mellan Malmbäck och Månsarp leder Malmbäck med 3 – 1 vilket innebär att i halvlek och om resultatet står sig övertar Malmbäck serieledningen efter denna omgång.

Elitrapport som varit lite strul med och har förändrats och inte följt realtiden
Matchrapport

 

 

  

 

 

 

1. Daniel Persson (MV)

 4. Kim Björnholm

 6. David Lundgren

 8. Valerey Savichev

 10. Igor Golovin

 11. Oskar Johansson (J)

 12. Christian Åström

 14. Oliver Fonander

 16. Filip Björnholm (J)

 17. Artem Nikulin

 18. Tobias Bäckman

 19. Sebastian Karlsson

 20. Jakob Odehn

 21. Martin Andersson (MV


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards