Stjärnornas husorgan skriver i sin pappaerstidning

Jönköping skriver på sin hemsida

Klar vinst för Jönköping Bandy på trettondagen!

Av bandystars - 6 januari 2019 16:30

Spelades 4 matcher trettondagen och det blev 4 vinster och 4 förluster. Om dessa finns inte så mycket i skrivanade stund att konstatera mer än Målilla förlust omskrivs i de öppna mediorna

IF Stjärnan - Skirö 0 - 7 Skirö AIK nollade IF Stjärnan på bortaplan! Matchen slutade 0-7 efter bland annat fyra mål av Daniel Glasan Gustafsson, skriver Skirö på Facebook efter matchen och Bandystars kan bara konstatera vinsten senast visade sig kört musten ur Stjärnan som inte hade mycket att säga till om i denna match. Allt var inte negativy ändå noterat att det verkar varit årssäsongsbästa i antal supporters på läktaren

IF Stjärnan
0-7
Skirö AIK

Derby/Linköping - Jönköping 2 - 6 Måltorkan slut för Derby/linköping men detta räkte inte långt när Jönköping utan problem vann matchen

Derby/Linköping Bandyklubb
2-6
Jönköping Bandy IF

Finspång - Målilla 12 - 4 Finspång verkade kommit över föregånde förlust och körde över Målilla på hemmaisen iställt

Finspångs AIK Bandy
12-4
Målilla GoIF Bandy

Husorganet och Jakob Karlsson för Målilla skriver

Storstryk för Målilla – släppte över tio mål

För andra gången på några veckor åkte Målilla Bandy på en riktig stjärnsmäll. Finspång vann med 12-4 på hemmaplan.

Den 22 december förlorade Målilla mot Skirö med 11-1. I dag, borta mot Finspång, gick det nästan lika dåligt. Finspång vann med 12-4 efter att båda halvlekarna slutat 6-2.

Daniel Skoog gjorde två av Målillas mål (hörna och straff) medan Dimitry Lazar (straff) och Anatoly Suzdalev gjorde varsitt.

Finspång gick ifrån tidigt och ledde matchen med 3–0 efter 25 minuter.

– Vi är ett par nummer för små och de är bättre än oss, vi gör inte det som krävs för att vi ska kunna vara med i matchen. Vi slarvar och bjuder på en del lägen och det är en konsekvens av att de är duktiga, säger tränaren Jesper Lüning.

"Alla måste vara på topp"

Lüning rankar Finspång som seriens bästa lag.

– Vi är inte där än och alla måste vara på topp för att vi ska kunna rubba topplagen. Samtidigt så fick Finspång stryk med 7-3 senast så det var ett taggat lag som vi mötte. Jag tycker att det är det bästa laget vi mött.

Vad kan ni lära er av en sådan här match?

– Det är vikten av att hålla ihop ett försvarsspel.

I andra halvlek försökte Målilla inrikta sig på prestationen.

– Vi kände att vi inte skulle kunna komma ikapp, utan försökte jobba med detaljer i vårt spel. En del gjorde vi bra och en del mindre bra.

Ingen spelare får beröm efter förlusten.

Vimmerby tidning och Karl Edgren skriver

Svidande storförlust för Målilla

Storsegern i fredags följdes upp med brakförlust under söndagen för Målilla Bandy. Finspång blev återigen ett för tufft motstånd och nederlaget slutade svidande 12–4.

Efter 11–2-förlusten mot Finspång i seriepremiären var Målilla väl medvetna om att de var tvungna att höja sig för att ha en chans mot topplaget under söndagen. Med en stark 8–0-seger i ryggen från i fredags åkte Målilla upp med stort självförtroende, men dessvärre hjälpte inte det i denna match.

Finspång ryckte tidigt och var i ledning med 3–0 efter 25 minuter.

– Vi möter ett lag som är ett par klasser bättre än oss. Sen bjuder vi dem på misstag vilket gör att siffrorna rinner iväg, säger Målillas tränare Jesper Lüning.

Målilla reducerade två gånger om, men i halvlek låg de ändå under med klara 6–2. När Finspång tidigt gick upp till 8–2 i andra halvlek var det spiken i kistan. Förlustsiffrorna skrevs till slut till hela 12–4 för rödvitt.

– Vi är ett par klasser bättre än i seriepremiären, men det var inget snack i dag. Jag håller Finspång som det bästa laget i serien, menar Jesper Lüning.

Borgia/Norrköping - Tjust 2 - 9 Tjust verkar inte haft några större problem med att vinna över Borgia/Norrköping, fast de hade lika många skott på mål som inte lyckades hitta nätmaskorna går det attt kontra med att Tjust hade lika många som inte hittade in.

Borgia Norrköping BK
2-9
Tjust Bandy

Tjust skriver på Facebook efter matchen Tjust Bandy åker till Peking.

Peking även känt som Norrköping i folkmun, där bandylaget Borgia huserar ska få besök av vårt a-lag kl 14.30 på söndagseftermiddagen. .
Tjust kommer från en trygg 6-2 vinst senast mot Jönköping och tar med mycket gott mod från den matchen där försvarsspelet stämde till inprincip 100%. Alla är friska och hela så när som på en spelare, Saimon Kartashov fick en smäll mot Derby för ett par veckor sedan och har inte återhämtat sig fullt ut än, så han kommer vila denna match. .

Borgia ligger näst sist i serien med 2 inspelade poäng, de två kom mot seriens jumbo Derby i slutet av november. Senast mötte de stjärnan och förlorade knappt med 8-6 dagarna innan nyåret. .

Vi kan räkna med ett taggat motståndarlag som säkert vill gör allt för att knäppa serieledarna på näsan. Så vi måste koppla på koncentrationen, och försvarspelet måste stämma lika bra som sist om vi ska gå vinnande ur denna trots Borgias placering svåra bortamatch. .

Himmelstalund är platsen och tiden är som sagt 14.30 för avslag. .

Ska våra rödsvarta lirare ta årets första vinst? Det ser du bäst på plats eller på elitrapport.se.

Borgia/Norrköping skriver på sin hemsida

Serieledarna Tjust Bandy kom till Himpa på söndagseftermiddagen. Mulet, men vindstilla och endast någon plusgrad.

Vi går in i matchen med ambitionen att utmana Tjust rejält. Detta till trots kommer Tjustmålen tätt i början. 0-1 i 2:a, 0-2 på hörna i 6:e och 0-3 på frislag i 13:e minuten. Alla mål efter situationer där vi har möjlighet att agera bättre. Vi höjer oss sen en aning och Robert Johansson reducerar påpassligt till 1-3 i 17:e minuten på retur efter Palle Geiborgs skott. Ganska statiskt rullar halvleken sen på, men så kommer återigen 2 Tjustmål, lite ur intet, först via hörna i 41:a och sen via straff i 43:e, då vi kunde löst situationerna bättre.

1-5 i halvlek utan att vi egentligen inte gjort några stora misstag. Vi har gjort mycket rätt, men inte agerat tillräckligt noggrant i avgörande situationer. Det kostar dyrt mot bra lag och idag står ett sådant på andra planhalvan.

Fokus till andra halvlek på att bygga vidare med eget spel och första 5 minuterna har vi 3 riktigt bra lägen, men får inte in bollen. Vi är dock lite närmre varandra i defensiven och håller Tjust stången bra. I 62:a och 63:e minuten är de röda dock ånyo effektiva då man går ifrån till 1-7. Matchen därifrån är ganska slätstruken. Robert Johansson gör sitt andra mål då han på volley, snyggt sätter 2-7 i 70:e. Sista kvarten går vi lite på knäna. Alla kämpar, men vi är utspridda och agerar inte tillsammans. 2 Tjustmål fastställer resultatet till 2-9.

Lite svåranalyserat idag. Vi gör många bra saker och har fina anfall som vi bygger nerifrån. Chanser saknas inte heller, men vi är inte tillräckligt kalla och skickliga i målgörandets konst just nu. Defensiven är också OK, stora delar av matchen. Att målen ändå ramlar in är givetvis frustrerande. Tjust är numret större än oss och ser nu svårstoppade ut i jakten på seriesegern. Vi jobbade dock hela vägen in och fick en genomkörare att bygga vidare på i kommande matcher.

I ett för dagen jämnt Borgia höjde sig Ludwig Carlsson, Adam Skogqvist och Gustav Lysell Smålänning, en aning över övriga. Plus också för Robert Johanssons påpassliga mål.

Ny match på fredag mot Åtvidaberg, troligen i Linköping.

Av bandystars - 6 januari 2019 06:00

Enligt legenden så kom Kasper, Melker och Baltsar med guld och rökelse och myrra denna dag. Hur många visa bandysupporters det kommer med gåvor i sina portföljer återstår att se. 4 matcher full omgång kan vi nästan hävda.

IF Stjärnan - Skirö Kl.12,30 Finspång fruktade förre matchen att de skulle få det svårt, Skirö är förvarnade nu att på arenan där får ingen något gratis

12:30
IF Stjärnan
-
Skirö AIK

Skirö skriver inför matchen

I morgon kl 12.30 är det avslag på Idrottsparken i Oskarshamn mellan Skirö AIK och IF Stjärnan.
-En tuff bortamatch på en arena där en del av topplagen tappat poäng. Det vill till att vi är fokuserade och är med från start, säger tränaren Johnny Quiros.
Laget: Emil Törnström, Victor Johansson, Jacob Andersson, Pän Ljungberg, Henrik Blom, Sebastian Sundberg, Linus Karlberg, Andreas Bergdahl, Victor Friman, Petter Johansson, Timmy Strandberg, Fredrik Söderberg, Adam Nicklasson, Hampus Karlberg, Daniel Glasan Gustafsson, Björn Rothén.

Finspång - Målilla Kl. 14,00

14:00
-

Husorganet för Målilla skriver inför matchen

– En styrka är att jag höjer mig på matcher om man jämför med träningar. Så man kan också säga att en svaghet jag har är att jag måste bli bättre på träning och försöka komma upp på samma nivå där som på matcher. Sen tycker jag att jag är rätt bra på att läsa motståndarna, var de tänker skjuta och så. En svaghet jag har är långa utkast.

Reste sig efter premiären

Målilla var rejält nederlagstippat inför säsongen, men har gjort det bra så här långt och är sexa i tabellen med nio inspelade poäng.

– Jag tycker att vi har gjort en bra säsong så här långt. Vi började serien med en lite sämre insats mot Finspång hemma i premiären, men sen reste vi oss och gjorde en av våra bättre insatser i bortamatchen mot Jönköping. Efter den matchen tycker jag att vi har jobbat på och gjort flera bra matcher. Sen ska man inte glömma bort att vi har ett väldigt ungt lag.

Tuff match i dag

I dag står Målilla inför en av de absolut tuffaste uppgifterna i serien då serietvåan Finspångs AIK väntar på bortaplan. Lagen möttes i seriepremiären i mitten av november och då gjorde Målilla en mycket blek insats och föll med 11-2.

Finspång kommer närmast från en 7-3-förlust borta mot Stjärnan i fredags.

– De är säkert revanschsugna efter den förlusten. Samtidigt är vi också det efter premiären mot dem. Vi ska åka till Finspång och göra en bra match och så får vi se hur det går. Det blir i alla fall en tuff match, säger Alfred Karlsson, som får förtroendet i målet även i dag.

Borgia skriver på sin hemsida inför matchen

På söndag vänder serien och det är dags för returmöten.

Vi tar emot serieledarna Tjust Bandy på Himmelstalund. Vi har under första halvan av serien försökt etablera ett eget grundspel, något som fungerat bra i många matcher. Trots att vi gått runt på många spelare, så har alla tagit ansvar och utvecklingspotenialen är stor. Förhoppningsvis får vi även större kontinuitet i laget sista två månaderna.

Urvalet är stort, trots 6 frånvarande spelare, deltog 19st. på torsdagens träning. Detta gör att vi kan driva upp tempot och har en bra konkurrenssituation. Viljan att prestera ska vara stor när möjlighet ges.

Tjust har endast tappat 2 poäng, via oavgjorda matcher och anförda av Stefan ”Exet” Erixon och 4 ryska importer är man en tydlig aspirant till seriesegern. Vi behöver vara disciplinerade i defensiven och jobba stenhårt för att stå emot deras anfall.

Lite sjukdomar och frågetecken finns men vi hoppas kunna ställa ett bra lag på benen. Morgan Karlsson, Mikael Hermansson, Kalle Lindström och Lukas Wiktorsson kliver av sen matchen mot Stjärnan. Simon Karlsson, Gustav Lysell Smålänning och Gustav Gardell ersätter. Gardells återkomst gör att vi hoppas få mer tryck framåt och att kunna avlasta våra främre mittfältare.

Vi ser verkligen fram mot kommande matcher. Nu har vi något att jämföra oss med, och målsättningen är att göra en bättre prestation än vid förra mötet.

Av bandystars - 5 januari 2019 16:23

Äntligen Bore tar sina första poäng och gör detta på tilläggstid så det var i grevens tid

BK Bore
3-3
Skirö AIK B

Matchen Waggeryd - Målilla. Blev ingen match mellan Waggeryd och Målilla då Målilla lämnat wo.

Vinst i Toppmatchen skriver Månsarp på sin hemsida följande

Tjust kom som väntat hit med ett starkt lag. Rutinerade killar som Anders Davidsson, Mattias Norell och Semen Kartashov fanns med i truppen.

Martin Svenningsson Innermittfältare

Av bandystars - 5 januari 2019 10:48

Husorganet skriver i papperstidningen följande som Bandystars fått tillsänt via en hjälpsam starssupporter som har tillgång till husorganet.

Skall inte skryta men nog fick de med det som även Bandystars lyckades uttolka

Av bandystars - 5 januari 2019 05:00

Div 2 bandyn har vilat jul och nyårshelgen men nu är det dags för dessa att börja röra på sig. Serien haltar efter ett flertal uppskjutna matcher

Waggeryd - Målilla

12:00
Waggeryds IK
-
Målilla GoIF B

Bore - Skirö Kl 14,00 Bore fortvarande utan poäng krävs poäng då Skirö har två spelar för en fyrpoängare
Skirö AIK B kommer till Figeholm och Kjellskulle som motståndare till BK Bore.

Välkomna till matchen som vi hoppas skall bli tuff, spännande och innehållsrik.

14:00
BK Bore
-
Skirö AIK B

Fredriksberg - Nässjö Kl.15,00 Fredriksberg kriga i botten av tabellen har förvisso matcher att plockar mer poäng på då lagen ovan har fler matcher spelade. Nässjö krigar för tillfället i mittenriket

15:00
-
Nässjö IF U

Månsarp - Tjust Kl.16,30 Seriefinal mellan två obesegrade lag och Tjust har en match mindre spelad är det en fyrpoängare i potten som hägrar för Månsarp

Månsarp skriver på sin hemsida

På lördag blir det ännu en toppmatch när obesegrade Tjust Bandy B kommer på besök.
Deras A-Lag har värvat hårt till den här säsongen och går som tåget i div 1. Bredden de har gör också att deras reservlag blir väldigt starka. När de också som de brukar göra plocka med sina duktiga ryska spelare så kommer de bli en hård nöt att knäcka för de "blå".

16:30
Månsarps IF
-

Av bandystars - 4 januari 2019 21:45

En match som verkar varit spänning och innehållsrik på chanser åt båda lagen men där Jönköping var det spelförande laget men där Åtvidaberg levde på kontringar som allt som ofta rann ut i inget av värde målmässigt sett. Detta syns tydligt i skottstatistiken och antal hörnor annars var det böljande spel och kanske lite vidöppet åt båda hållen.

Åtvidabergs BK
3-6

Åtvidaberg skriver på sin hemsida efter matchen

ÅBK dominerade första halvlek men fick inte in bollen trots massvis med chanser. Jönköping gjorde 2-2 på övertidshörna och där tappade ÅBK matchen. ÅBKs dominans försvann helt i andra halvlek och Jönköping hade full utdelning på sina chanser. Slutreultat 3-6. Målskyttar för ÅBK var Andrej Kiselev, Hampus Ivarsson och Axel Hansson. I ÅBK blev Hampus Ivarsson utsedd till matchens lirare. Ett mycket besviket ÅBK hade efter matchen svårt att inse att det blev förlust. Nya tag gäller fredag den 11 januari då Borgia kommer på besök.

Vinst borta mot Åtvidaberg med 6-3!

Åtvidaberg har spelat upp sig alltefter säsongen och det var inte alls någon lätt match på pappret. Och mycket riktigt är det ÅBK som börjar bäst med 1-0 efter knappa haltimmen, något som kvitteras minuten senare av Victor Strand. Hoppla, nästan direkt 2-1 till ÅBK och här kunde matchen kanske vöägt över till ÅBK's fördel om man inte missat en straff. Tur det och JB kan genom ett hörnmål av Ben Toomwaraat gå till halvtid med 2-2. Kanske var det ett avgörande ögonblick just då och där?
Andra halvlek=JB
I andra halvlek är det JB som för spelet och får utdelningar. Firma Lukas Wahlgren/Daren Richardsom växlas om att göra mål och assistera, 2-4 ca 20-25 minuter in i andra och JB har kontroll på matchen. Som inte sällan kommer en forcerad slutspurt och Victor Strand avslutar kvällen med "hat-trick" i minut 87 och 90. Att det kommer ett bakåt på tillägg är onödigt men men...3-6 slutar matchen.
Matchen mot ÅBK gav mersmak och laget visade god moral och spelförmåga matchen igenom!