Direktlänk till inlägg 6 januari 2019

Trettondagsbandy 6 jan

Av bandystars - 6 januari 2019 06:00

Enligt legenden så kom Kasper, Melker och Baltsar med guld och rökelse och myrra denna dag. Hur många visa bandysupporters det kommer med gåvor i sina portföljer återstår att se. 4 matcher full omgång kan vi nästan hävda.

 

IF Stjärnan - Skirö Kl.12,30 Finspång fruktade förre matchen att de skulle få det svårt, Skirö är förvarnade nu att på arenan där får ingen något gratis 

 

12:30
IF Stjärnan
-
Skirö AIK
  

 

 

Skirö skriver inför matchen 

I morgon kl 12.30 är det avslag på Idrottsparken i Oskarshamn mellan Skirö AIK och IF Stjärnan.
-En tuff bortamatch på en arena där en del av topplagen tappat poäng. Det vill till att vi är fokuserade och är med från start, säger tränaren Johnny Quiros.
Laget: Emil Törnström, Victor Johansson, Jacob Andersson, Pän Ljungberg, Henrik Blom, Sebastian Sundberg, Linus Karlberg, Andreas Bergdahl, Victor Friman, Petter Johansson, Timmy Strandberg, Fredrik Söderberg, Adam Nicklasson, Hampus Karlberg, Daniel Glasan Gustafsson, Björn Rothén.

 

Finspång - Målilla Kl. 14,00

 

14:00
Finspångs AIK Bandy
-
Målilla GoIF Bandy
  

 

Husorganet för Målilla skriver inför matchen 

– En styrka är att jag höjer mig på matcher om man jämför med träningar. Så man kan också säga att en svaghet jag har är att jag måste bli bättre på träning och försöka komma upp på samma nivå där som på matcher. Sen tycker jag att jag är rätt bra på att läsa motståndarna, var de tänker skjuta och så. En svaghet jag har är långa utkast.

Reste sig efter premiären

Målilla var rejält nederlagstippat inför säsongen, men har gjort det bra så här långt och är sexa i tabellen med nio inspelade poäng.

– Jag tycker att vi har gjort en bra säsong så här långt. Vi började serien med en lite sämre insats mot Finspång hemma i premiären, men sen reste vi oss och gjorde en av våra bättre insatser i bortamatchen mot Jönköping. Efter den matchen tycker jag att vi har jobbat på och gjort flera bra matcher. Sen ska man inte glömma bort att vi har ett väldigt ungt lag.

Tuff match i dag

I dag står Målilla inför en av de absolut tuffaste uppgifterna i serien då serietvåan Finspångs AIK väntar på bortaplan. Lagen möttes i seriepremiären i mitten av november och då gjorde Målilla en mycket blek insats och föll med 11-2.

Finspång kommer närmast från en 7-3-förlust borta mot Stjärnan i fredags.

– De är säkert revanschsugna efter den förlusten. Samtidigt är vi också det efter premiären mot dem. Vi ska åka till Finspång och göra en bra match och så får vi se hur det går. Det blir i alla fall en tuff match, säger Alfred Karlsson, som får förtroendet i målet även i dag.

 

Linus Johansson

 

 

Derby/Linköping - Jönköping Kl.14,00

 

14:00
Derby/Linköping Bandyklubb
-
Jönköping Bandy IF
  

 

 

Borgia/Norrköping - Tjust 

 

14:30
Borgia Norrköping BK
-
Tjust Bandy
  

 

 

Borgia skriver på sin hemsida inför matchen 


På söndag vänder serien och det är dags för returmöten.

Vi tar emot serieledarna Tjust Bandy på Himmelstalund. Vi har under första halvan av serien försökt etablera ett eget grundspel, något som fungerat bra i många matcher. Trots att vi gått runt på många spelare, så har alla tagit ansvar och utvecklingspotenialen är stor. Förhoppningsvis får vi även större kontinuitet i laget sista två månaderna. 

Urvalet är stort, trots 6 frånvarande spelare, deltog 19st. på torsdagens träning. Detta gör att vi kan driva upp tempot och har en bra konkurrenssituation. Viljan att prestera ska vara stor när möjlighet ges.

Tjust har endast tappat 2 poäng, via oavgjorda matcher och anförda av Stefan ”Exet” Erixon och 4 ryska importer är man en tydlig aspirant till seriesegern. Vi behöver vara disciplinerade i defensiven och jobba stenhårt för att stå emot deras anfall.

Lite sjukdomar och frågetecken finns men vi hoppas kunna ställa ett bra lag på benen. Morgan Karlsson, Mikael Hermansson, Kalle Lindström och Lukas Wiktorsson kliver av sen matchen mot Stjärnan. Simon Karlsson, Gustav Lysell Smålänning och Gustav Gardell ersätter. Gardells återkomst gör att vi hoppas få mer tryck framåt och att kunna avlasta våra främre mittfältare.

Vi ser verkligen fram mot kommande matcher. Nu har vi något att jämföra oss med, och målsättningen är att göra en bättre prestation än vid förra mötet.

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7 8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards