Alla inlägg under januari 2019

Av bandystars - 20 januari 2019 16:00

En match i div 2 som skulle spelats i omgång 7 spelades först idag. 

13:30
Fredriksbergs BK
7-2
BK Bore
 
Av bandystars - 20 januari 2019 09:01

Jeppe från Finspång skriver ett referat på Finspångs hemsida som är läsvärt i många olika synvinklar och Bandystars känner igen sig själv i själva atmosfären när man kommer till Råslätt känns situationen igen verkligen 


Sidlinjesrapport från Jönköping

 

Minus fem på termometern, men den minst sagt råa fuktigheten i luften gjorde att upplevelsen på Råslätts arena kändes som de dubbla, åtminstone för de två i den tillresta Finspångspubliken, tre om man räknar busschauffören, och kanske fyra om vi även inkluderar exFinspångaren Hans Åhlström.

Råslätt är Råslätt och Finspångslaget visste på förhand att detta skulle bli en tuff uppgift då Jönköping spelat upp sig rejält under säsongen.

Det var två taggade lag som tuggade igång direkt efter avrak. Ganska snart utkristalliserades ett matchmönster där Jönköping fokuserar på att ha huvuddelen av spelarna på rätt sida om bollen och sedan gå på snabba omställningar och kontringar. Krydda sedan detta med att smålänningarna spelade så där attitydsmässigt fysiskt och grinigt.

Faikarna kontrade med att åka mycket skridsko, hålla bolltempo och föra initiativ.

Det blev en kamp, och bägge ställde upp till fullo utifrån sina adelsmärken, men tyvärr skulle det småländska receptet vara den bästa ordinationen denna afton, 90 minuter senare.

För oss på sidan och för mig i en styrelseposition i klubben är det så otroligt skönt att då se våra tränare kliva in och ta det där viktiga ledarskapet när grinighetsnivån höjdes och den ena finspångaren efter den andra fick köra näsan i isen som en konsekvens av ett stundtals övertydligt fysiskt hemmalagsspel som tänjde på gränserna.

Då kliver Danne in med stor pondus, där han både verbalt och fysiskt visar på var hållningen skall hållas hos faikarna. Jajja slänger sina sargade ljumskar över staketet och far som en furie ut och in i situationerna, ivrigt peppande sina medspelare.

Vi får straff efter att Jocke fullkomligt snarats upp i holken på ena skridskon efter att  han friställt sig själv med Jönköpingskeepern. Danne är sedan tveklös från starffpunkten.

Tyvärr får vi sedan själva hämta ut bollen två gånger ur de egna målmaskorna innan domaren båser för halvtid. Det ena målet kommer efter ett olyckligt bolltapp i kritiskt läge på planen och det andra har jag där i minusgraderna glömt bort.


I andra trummar faikarna på rejält. Jag överhörde ingen taktik i halvtid, men då det är fysiskt tjockt i mitten så blir kanterna den stora möjligheten. Tyvärr har hörnskyttet mer att önska från gästernas sida denna kväll sett till totalen över 90 minuter, men det är ändå på en flipperspelande hörnretur som vi kvitterar, och det är på en fin frislagsvariant som vi tar ledningen till 2-3. Rasse maskerar en petning för skott och skickar istället iväg en fin passning genom straffområdet till Johan Nilsson som nyper till direkt.


Där och då cirka 20 minuter in i andra trodde jag på det, för det var vi som hade det absoluta initiativet. Tyvärr vill det sig inte och Jönköpings starka kontringsspel firar inte bara utjämning, utan även målmässig ledning inom relativt kort tid.


Faik tar timeout. Jag hade inte förmånen att få höra vad som sades, men jag kan kanske trots mina bristande bandykunskaper göra en form av antagande; full fart framåt.

Tyvärr gick det inte vägen, och vi får ytterligare omställningar i baken.


Faik gör en bra insats på svårspelade Råslätt prestationsmässigt, men tyvärr går inte resultatet vår väg. Det låter kanske lite klyschigt men det känns lite ”stolpe ut och studs emot” just nu.


Jag är stolt över att få representera en klubb som vill spela en offensiv, kreativ och förande bandy där ingen skjorta är torr efter slutsignal, men just i detta nu har vi kanske inte alla nycklar för att dyrka upp och avlägsna alla bussar vi ställs inför. Men planer smids och taktik diskuteras för att det ska bli ändring på detta både inför kommande drabbning och för framtiden. Jag hörde det redan i omklädningsrummet efter och i bussen på E4:an hemåt. Det är gott!


/Jeppe


Tjust skriver på Facebook 

Zooma för att återuppleva dramatiken som utspelade sig i Vetlanda denna tidiga lördagseftermiddag!!. .

Jag ber om ursäkt men jag finner inga ord längre för de här laget, vi gör en grymt bra insats mot ett riktigt bra motstånd. Vi ger och tar båda lagen och det var nog en härlig tillställning att bevittna från läktaren. Vi ska även tillägga att skirö hade ett skott i ribban strax innan de får straffen. .

Vi ses nästa söndag när vi åker mot Finspång för ytterligare en svår bortamatch mot en toppkonkurrent. .

Nu tar vi alla helg och smuttar på den här karamellen till tisdagens träning då det är fullt fokus på nästa match. .

HEJA RÖDSVART ! 🔴⚫️❤️🖤🔴⚫️

Av bandystars - 20 januari 2019 05:45

En match i div 2 där lagens A-lag möts på lördagen är det troligen två renodlade utvecklingslag som möts utan extra förstärkningar kan det bli en jämn match som du följer på plats eller via elitrapport  


Skirö - Tjust Kl 18,00


18:00
Skirö AIK B
-
Tjust Bandy U
  


Denna match blev inställd 

Av bandystars - 19 januari 2019 17:30

Det blev förväntat resultat och nystandet skjuts eller så rullade det in i nätmaskorna allt som ofta. Matchen var avgjord i första och även om Bore försökte så blev det mestadels stoppade och fick ett frislag.
Månsarp 10 segrar, obesegrade utan poäng förlust. De lever upp till förväntningarna som flera tror jag ställer krav på när det är mer ett A-lag som ställs på isen, nackdelen är kanske när vi tittar på laguppställningen finns det några spelare som är på utvecklingsstadiet. Så frågan som Bandystars tycker sig ha rätt att ställa alla redan. Går det verkligen tacka NEJ till spel i ettan fler gånger? 



BK Bore
1-11
Månsarps IF
 

Månsarp skriver sedvanligt ett referat på sin hemsida 

Referat: BK Bore/ Stjärnan - Månsarps IF

 
Stefan Fredriksson Utespelare
Av bandystars - 19 januari 2019 15:30

Vet de inte skillnaden på en bandy- eller hockeyklubba kunde de lika väl låta bli att skriva om detta men sen kan vi spekullera om vilken sort av bandy avses inomhus eller utomhus varianten. 

Bandystar har hittat detta på ATL och på P4 Kronoberg och de skriver lite olika så u
ppgifterna får var och en själv bedöma varför de skriver som de gör. Ni kan också lyssna.


När en man i Lessebo kommun fick sina höns attackerade av en duvhök tog han till en bandy- eller ishockeyklubba och slog ihjäl den. ATL väljer att inte tala om var hönsägaren bor. 



Skyddade sina höns – slog ihjäl hök med bandyklubba

En hönsägare i Småland fick sina höns attackerade av en duvhök och tog till en bandy- eller hockeyklubba för att skydda sina djur. Nu misstänks han för artskyddsbrott.

 FOTO: Magnus Martinsson/Naturfotograferna/IBL

Efter att händelsen inträffat på måndagen ska mannen ha ringt länsstyrelsen eftersom han var övertygad om att han hade rätt att skydda sina höns. Så var inte fallet, enligt länsstyrelsen. De har nu åtalsanmält mannen misstänkt för artskyddsbrott, rapporterar bland annat Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Duvhök, den fågel som mannen ska ha slagit ihjäl med klubban, räknas som nära hotad, enligt artdatabanken, och man får inte jaga den.

Av bandystars - 19 januari 2019 15:00

Woooow vilken match 146 supporters fick se när Skirö var på väg att slå serieledaren och lede matchen när sista kvarten påbörjades. Då vänder Tjust på matchen och när Skirö missa en straff på stopptid då kan Tjust vinna.

 

Snart är det bara transportsträcka kvar och kan på egen hand fixa seriesegern och sätta Pommac en på kylning och fira så smått för nu skall mycket till för att Tjust skall missa.

 

Det låter lite tjattet Tjust kan vinna utan X.et men återigen kan vi konstatera att X:et avgör matcherna genom sina 3 mål får övriga att lyfta  



Skirö AIK
4-5
Tjust Bandy
 
Av bandystars - 19 januari 2019 06:15

En goe starsvän skickade detta idag med en hälsning idag var det lite roligare läsning i husorganet som skriver i sin papperstidning 


 


Bandystars har hittat följande från Åtvidabergs hemsida

Förlust trots bra spel

 

Det går inte att vinna om bollen inte hoppar in sade ÅBK:s tränare Tomas Sevén efter förlusten med 4-1(1-1) borta mot Stjärnan i Oskarhamn. Vi var klart bättre än Stjärnan första halvlek och  1-1 kunde ha varit en stor ledning om bollen hoppat in på alla våra chanser sade Sevén.  I slutet av matchen tryckte vi hårt och då blev det tyvärr kontringar som Stjärnan utnyttjade. ÅBKs

mål gjordes av Andrej Kiselev och i ÅBK går beröm till backtrion Viktor Fagberg, Martin Skoogh och Gustaf Liljegren. En tung förlust avslutar tränare Sevén.

Av bandystars - 19 januari 2019 06:00

Tjust kan piunktera serien idag genom att gå på vinst och ha fri väg framledes och siktet intsällt på Allsvenskan. Skirö tre poäng efter måste gå på vinst och sen få hjälp av andra för att tjuva Tjust senare på första platsen. 


Matchen följer du på plats eller via elitrapport 


Skirö - Tjust Kl. 12,30 


Division 1 Södra

12:30
Skirö AIK
-
Tjust Bandy
  

Tjust skriver på Facebook 

 


Tufft motstånd väntar. .

Skirö står på andra sidan imorgon i Hydro Arena Vetlanda. Och de har en formtopp likt vår, och har inte förlorat sen vi möttes sist den 1 december. Då blev det 8-6 på tjustvallen. .

Ett par sjukdomar i laget men annars har vi tränat på bra under veckan och kommer stärkta till matchen efter vår stabila insats senast mot stjärnan. .

Vinst i denna match för vår del innebär att vi skulle kunna göra ett litet miniryck gentemot Skirö. Vid vinst så är vi 5 poäng före Skirö. Och det är även ett annat toppmöte redan ikväll mellan Jönköping och Finspång, och utgången på den matchen kan göra att vi drar ifrån något av de lagen också. .

Fokus, inställning och ett j*vla kämpande krävs för att vi ska kunna gå segrande ur matchen. Det kommer inte bli lätt eftersom Skirö är ett väldigt bra lag och skänker inte bort några poäng utan kamp!. .

Matchstart redan kl 12.30 imorgon lördag och vi i Tjust samlas rekordtidigt i Vetlanda för att få en så bra uppladdning som möjligt inför denna svåra bortamatch med mat, matchinfo och uppvärmning. .

Heja Rödsvart! 🔴⚫️❤️🖤


Bilden kan innehålla: 1 person

 


Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7 8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Skapa flashcards