Alla inlägg under januari 2019

Av bandystars - 13 januari 2019 18:52

Finspång och Skirö båda förlorare i dagens match fast det blev en som segrade.
Detta är förvisso lite teoretiskt tänkande, men om de hade tänkt ta upp kampen om en plats i allsvenskan så kan det vara kört. Då Tjust nu har saken i egna händer och kan själv avgöra detta.

Skirö skriver på Facebook efter matchen

Tränaren Johnny Quiros kommenterar segern över Finspång:
”Första halvlek var det svåra förutsättningar med snö, jag tycker vi har en riktig bra inställning när vi går ut till match och kanske är det första halvtimmen som vi lägger grunden för vinst. Vi är heta och är bra fokuserade både offensivt som defensivt. Andra halvlek slutar det och snöa och det blir spelbart. Jag tycker vi blir lite oroliga och har ingen riktig fart, vi krigar dock bra defensivt och lyckas hålla undan med nöd och näppe. Vi har även chanser att avgöra matchen tidigare men lyckas inte förvalta våra lägen så det blev onödigt spännande i slutminuterna. Men härligt med två poäng mot ett bra motståndarlag. Nu väntar serieledarna Tjust på lördag. Ny tuff match där vi måste vara på topp.”

Finspångs AIK Bandy
4-5
Skirö AIK

Sett till matchreferat via elitrapport så var det en händelserik match som de 158 supporterna fick uppleva

Av bandystars - 13 januari 2019 15:10

Bore - Åby/Tjureda 2 - 9 inför 52 supporters som fick se Å/T dominera målkalaset, men sett till antal övriga chanser fanns det mycket att se och uppleva för de närvarande
Skott på mål 9/11 hörnor 7/6 straffar 2/1 Frislag16/12 utvisningar 20/20 Hur sen matchen såg ut i skrift finner du detta på elitrapport

BK Bore
2-9
Åby/Tjureda IF B

Av bandystars - 13 januari 2019 06:45

Lite av tåget går för ett eller båda kanske allt hänger på resultatet om att slåss om första platsen eller nöja sig med topplacering.

Finspång - Skirö Kl. 14,00

14:00
-
Skirö AIK

Av bandystars - 13 januari 2019 06:30

Bore tog sina första poäng förra veckan och nu väntar vi på Bore:s första seger också.

Bore - Åby/Tjureda Kl.13,00

13:00
BK Bore
-

Av bandystars - 12 januari 2019 18:30

Tjust - Nässjö 4 - 5 (1 - 5) inför 55 supporters imponerar och det är bandyintresse på topp just nu på Tjustvallen. Noterbart måste ändå vara att på isen idag Ronnie Polgar/Gegerfält som lämnade Bore i våras och vi trodde lagt bandyrören på hyllan skrev i år på för Tjust och gjorde comeback.
Dagens utvecklingslag idag utan förstärkning som vi ofta sett förstärka laget borta blev de också utspelade i första. Sen kanske tack vare Ronnie Polgar närvaro och rutin i andra verkar laget fått kraft att lyfta upp spelet i andra halvlek då de plötsligt gör mål på mål och det var på mållinjen som Nässjö lyckades hålla stånd.

Tjust Bandy U
4-5
Nässjö IF U

Månsarp - Målilla 14 - 2 (10 - 1) Egentligen var det katten lek med råttan då målen kom som på ett radband. Kanske lite av samma fenomen i laguppställningen också som i Tjust matchen laguppställning bestod av de som blivit över från A-lags matchen. Fast å andra sidan Månsarp med rutin i laget och styrka rår ingen på. Dock skall det inte spekulleras om matchbilden Månsarå lär komma med ett referat på sin hemsida där all fakta framgår.

Månsarps IF
14-2
Målilla GoIF B

Av bandystars - 12 januari 2019 10:00

På denna blogg och på många andra bloggar har denna annons dykt upp. Bandystars varnar er för att deltaga i. Dessa skall ses som fiffel och båg och syftet är något annat.

Samtliga tävlingar som hävdas pågår ett år kan mycket väl kan finnas en vinst men har ett enda syfte att få era kontaktuppgifter och sannolikheten att någon skulle vinna en enda vinst är nästan osannolik. Skulle ni ändå välja att deltaga läs då villkorna  först

Av bandystars - 12 januari 2019 07:00

Två matcher i div 2 spelas idag och vi kan konstatera att Ronnie Polgar Gegerfeldt snörat på sig bandyrören på nytt och återfinns i Tjust laguppställning

Av bandystars - 12 januari 2019 06:57

Bandystars var lite syrlig i sin analys men frågan är om inte Folkesson sågar sina egna i papperstidning fullständigt läs själva. Men Bandystars och Folkesson verkar vara överens i mycket.
Fast å andra sidan var det sammma match eller är det olika källor bakom husorganens referat där det verkar endast vara resultatet som överensstämmer mestadels. Därmed inte sagt utan de är läsvärda bägge två

Stjärnan helt utan chans mot Tjust

Stjärnan hängde med i en halvlek. Sedan krossade Tjust länsrivalen. – Det är pojklagsbandy, säger Pelle...

Efter drygt tio minuter ledde serieledande hemmalaget med 2-0 på Tjustvallen. En smakstart, förstås. Men Stjärnan reducerade knappt tio minuter senare och hade åtminstone lite häng på serieledarna målmässigt.

– Med mycket tur kunde vi varit med ännu bättre, vi vaskade fram några chanser. Jag tyckte vi ryckte upp oss sista kvarten i första halvlek, säger Folkesson

I halvtid var underläget bara två mål. Det skulle bli betydligt värre än så.

– Vi har en okej inledning på andra halvlek och har väl något avslut i stolpen, sedan tog det tvärstopp, säger Pelle Folkesson som var rejält irriterad över det som Stjärnan sysslade med i andra halvlek.

– Det är riktigt dåligt i försvarsspelet. Vi håller inte ihop laget, jobbar inte som en enhet och tappar alldeles för mycket boll så de får vända på oss. Det är pojklagsbandy under stora delar, säger Folkesson.

Tjust gjorde det ena målet efter det andra och nådde tvåsiffrigt innan länsderbyt var över.

– Förutsättningarna var inte de bästa i dag, men vi är inte mentalt på plats, vi är inte förberedda. Tjust är ett bra lag och det är inget konstigt att de slår oss, men det får inte se ut så här. Det är en kollektiv kollaps.

Ingen i Stjärnan får godkänt efter insatsen på fredagskvällen. Nu handlar det i stället om att lägga Tjustinsatsen bakom sig för tabellfemman Stjärnan och ladda om för nästa uppgift som blir Åtvidaberg på hemmais.

Husorganet för Tjust och David Eidhammer skriver också i sin papperstidning

"Var stundtals fantastiskt bandyspel"

Bandy Efter tio spelade matcher vet Tjust Bandy fortfarande inte hur det känns att förlora. Via imponerande 10–2 hemma mot Stjärnan befästes både serieledningen och känslan att ett omtalat spöke är försvunnet.

I flera år har Tjust haft väldiga problem med just fredagens motståndare. Trots att Stjärnan var långt ifrån seriens bästa lag förra säsongen så var det likt förbaskat det enda laget som Tjust förlorade alla tre matcher emot.

Men nu verkar vindarna till slut ha vänt.

– Dubbla segrar mot dem i år känns så klart väldigt bra. Trots att jag var lite orolig innan så visade vi att vi hade läst på läxan, konstaterade Thomas Fransson efter slutsignalen.

Stanislav Kluyshanov blev matchinledningens stora förgrundsfigur när han, helt på egen hand, satte 1–0-målet i den fjärde minuten – och kort efteråt passade fram till Johan Anderssons 2–0.

Bakåt stod målvakten Eetu Sviili pall för det mesta och framåt fyllde Viktor Gustavsson på med ett tredje Tjustmål som innebar 3–1 i paus.

– Det blåste rejält... men trots att vi hade motvind i den första halvleken så tycker jag att vi hade bra kontroll på det. Hela defensiven, inklusive Eetu i målet, jobbade jättebra under hela matchen.

Precis all spänning dödades sedan när en viss Stefan Erixon bestämde sig för att göra tre mål på 14 minuter i upptakten av den andra halvleken.

– Stundtals var det fantastiskt bandyspel av oss efter paus. Det känns som vi blir lite bättre för varje dag, log Fransson, som sedan fick se 6–1 bli 10–1 och till sist 10–2.

Mål och pass, Tjust: Stefan Erixon 3+0, Johan Andersson 2+1, Stanislav Kluyshanov 2+2, Viktor Gustavsson 2+0, Alexander Sannikov 1+0, Sebastian Nilsson 0+1, Denis In Fa Lin 0+1.

Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.