Direktlänk till inlägg 12 januari 2019

Referat Tjust- IF Stjärnan

Av bandystars - 12 januari 2019 06:57

Bandystars var lite syrlig i sin analys men frågan är om inte Folkesson sågar sina egna i papperstidning fullständigt läs själva. Men Bandystars och Folkesson verkar vara överens i mycket.
Fast å andra sidan var det sammma match eller är det olika källor bakom husorganens referat där det verkar endast vara resultatet som överensstämmer mestadels. Därmed inte sagt utan de är läsvärda bägge två 


Stjärnan helt utan chans mot Tjust

Stjärnan hängde med i en halvlek. Sedan krossade Tjust länsrivalen. – Det är pojklagsbandy, säger Pelle...


Efter drygt tio minuter ledde serieledande hemmalaget med 2-0 på Tjustvallen. En smakstart, förstås. Men Stjärnan reducerade knappt tio minuter senare och hade åtminstone lite häng på serieledarna målmässigt.

– Med mycket tur kunde vi varit med ännu bättre, vi vaskade fram några chanser. Jag tyckte vi ryckte upp oss sista kvarten i första halvlek, säger Folkesson

I halvtid var underläget bara två mål. Det skulle bli betydligt värre än så.

– Vi har en okej inledning på andra halvlek och har väl något avslut i stolpen, sedan tog det tvärstopp, säger Pelle Folkesson som var rejält irriterad över det som Stjärnan sysslade med i andra halvlek.

– Det är riktigt dåligt i försvarsspelet. Vi håller inte ihop laget, jobbar inte som en enhet och tappar alldeles för mycket boll så de får vända på oss. Det är pojklagsbandy under stora delar, säger Folkesson.

Tjust gjorde det ena målet efter det andra och nådde tvåsiffrigt innan länsderbyt var över.

– Förutsättningarna var inte de bästa i dag, men vi är inte mentalt på plats, vi är inte förberedda. Tjust är ett bra lag och det är inget konstigt att de slår oss, men det får inte se ut så här. Det är en kollektiv kollaps.

Ingen i Stjärnan får godkänt efter insatsen på fredagskvällen. Nu handlar det i stället om att lägga Tjustinsatsen bakom sig för tabellfemman Stjärnan och ladda om för nästa uppgift som blir Åtvidaberg på hemmais.

 

Husorganet för Tjust och David Eidhammer skriver också i sin papperstidning

 

"Var stundtals fantastiskt bandyspel"


Bandy Efter tio spelade matcher vet Tjust Bandy fortfarande inte hur det känns att förlora. Via imponerande 10–2 hemma mot Stjärnan befästes både serieledningen och känslan att ett omtalat spöke är försvunnet.


I flera år har Tjust haft väldiga problem med just fredagens motståndare. Trots att Stjärnan var långt ifrån seriens bästa lag förra säsongen så var det likt förbaskat det enda laget som Tjust förlorade alla tre matcher emot.

Men nu verkar vindarna till slut ha vänt.

– Dubbla segrar mot dem i år känns så klart väldigt bra. Trots att jag var lite orolig innan så visade vi att vi hade läst på läxan, konstaterade Thomas Fransson efter slutsignalen.

Stanislav Kluyshanov blev matchinledningens stora förgrundsfigur när han, helt på egen hand, satte 1–0-målet i den fjärde minuten – och kort efteråt passade fram till Johan Anderssons 2–0.

Bakåt stod målvakten Eetu Sviili pall för det mesta och framåt fyllde Viktor Gustavsson på med ett tredje Tjustmål som innebar 3–1 i paus.

– Det blåste rejält... men trots att vi hade motvind i den första halvleken så tycker jag att vi hade bra kontroll på det. Hela defensiven, inklusive Eetu i målet, jobbade jättebra under hela matchen.

Precis all spänning dödades sedan när en viss Stefan Erixon bestämde sig för att göra tre mål på 14 minuter i upptakten av den andra halvleken.

– Stundtals var det fantastiskt bandyspel av oss efter paus. Det känns som vi blir lite bättre för varje dag, log Fransson, som sedan fick se 6–1 bli 10–1 och till sist 10–2.

Mål och pass, Tjust: Stefan Erixon 3+0, Johan Andersson 2+1, Stanislav Kluyshanov 2+2, Viktor Gustavsson 2+0, Alexander Sannikov 1+0, Sebastian Nilsson 0+1, Denis In Fa Lin 0+1.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7 8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards