Alla inlägg under januari 2019

Av bandystars - 27 januari 2019 16:11

212 supporters såg på när Tjust tog ännu en skalp och går med stora kliv nu mot en serieseger och Finspång kan glömma att fajtas om den samma 



Finspångs AIK Bandy
0-3
Tjust Bandy
 

Finspång skriver på sin hemsida efter matchen 

Tungt för FAIK mot serieledaren !

 

FAIK förlorar dagens toppmatch i div södra med 0-3 (0-1) efter en bra genomförd match i defensiven mot hittills obesegrade Tjust bandy, 3 insläppta mål mot serieledaren är godkänt men 0 mål framåt på hemmaplan är aldrig godkänt så där behövs effektiviteten bättras på till kommande matcher.

Tungt läge nu att definitivt vara borta från toppstriden men bara att titta framåt och jobba på för att avsluta säsongen så bra som möjligt !


Tjust skriver på Facebook efter matchen 


På söndagen begav sig Tjust Bandy till Finspång och Arena Grossvad för att möta Finspångs AIK.
Finspång var ett av favoritlagen i denna serie innan seriespelet startade. Man har haft en tuff januari och förlorat några matcher och tappat den absoluta toppkänningen. Det är ett bra spelande bandylag och vi var fullt införstådda med att detta skulle bli en svår drabbning, vilket det också blev. De yttre förutsättningarna var väl inte de bästa med en kraftig vind och snöyran hängande i luften. Snöfallet tilltog ju längre matchen led. Matchen gestaltades som ett ställningskrig med bra försvarsspel från båda lagen. Trots detta skapade båda lagen några riktigt bra mållägen utan att få bollen förbi två riktigt bra målvakter. Vi tog ledningen med 1-0 efter halva första halvleken. Det var en dålig rensning från Finspång som vi tog tillvara och kunde trycka in ledningsmålet. Finspång störde oss förtjänstfullt och vi hade svårt att få till det vägvinnande spelet som vi haft tidigare matcher. I den andra halvleken tilltog snöandet och spelet blev lite mer chansartat. Vi visade upp ett starkt försvarspel och utökade ledningen 2 gånger genom vasst kontringsspel vilket det gavs utrymme för när Finspång flyttade upp sitt spel ju längre matchen led. Från sidan kunde det se ut som att Finspång hade ett klart övertag men det var lite av en synvilla eftersom i stort sett alla deras anfallsförsök strandade i den kompakta försvarslinje vi visade upp denna eftermiddag. Fantastiskt bra gjort att hålla nollan. Det var en skön känsla att lämna Östergötland och börja färden hemmåt med en 3-0 seger i bagaget och två nya poäng.
Nu är den en vecka med träning och uppladdning inför den prestigefulla hemmamatchen på fredags kväll mot Åtvidaberg.
Mål och assist:
Albin Wretman 2 mål
Stanislav Klyushanov 1 mål
Viktor Gustavsson 1 assist
Sebastian Nilsson 1 assist

Av bandystars - 27 januari 2019 15:45

Målilla - Bore 5 - 8 

 

BK Bore tog säsongens första seger, och det bortavinst mot Målilla B, 

Målilla GoIF B5-8BK Bore

 

Månsarp - Åby/Tjureda 13 - 2 


 

 Månsarps IF13-2Åby/Tjureda IF B

 

Månsarp skriver på sin hemsida efter matchen 

Referat: Månsarps IF - Åby/Tjureda IF B

 
 
Stefan Fredriksson Utespelare

 

Tjust - Waggeryd 5 - 6 

 


Tjust Bandy U5-6Waggeryds IK

 

 

Fredriksberg - Skirö 5 - 3 

 


Fredriksbergs BK
5-3
Skirö AIK B
 

 

 

Av bandystars - 27 januari 2019 15:25

Inför matchen skriver Åtvidaberg 

ÄNTLIGEN HEMMAPREMIÄR


På söndag den 27 januari kommer ÅBK äntligen att spela match hemma på Korvgubbens Arena i Åtvidaberg. ÅBK möter topplaget Skirö från Vetlanda i division 1 södra.   Matchstart kl.17.00 VÄLKOMNA!!!!


17:00
Åtvidabergs BK
-
Skirö AIK
  
Av bandystars - 27 januari 2019 15:15

Inför matchen skriver Karl Edgren i Vimmerby tidning 

Poängkungen: "En måstematch"

Anatoly Suzdalev har minst sagt gjort avtryck under sin premiärsäsong i Målilla Bandy. Han är individuell poängligaledare, men framför allt har stöttat de yngre i laget till nya höjder.

När den förre detta landslagsmannen Anatoly Suzdalev anslöt till Målilla Bandy inför säsongen 18/19 var förväntningarna höga. Efter elva omgångar i division ett kan man minst sagt säga att han infriat dem.

Med sina 20 poäng (10+10) leder han Målillas poängliga och ligger på en åttondeplats i divisionen. Men det där med individuella poäng, det bryr sig den 41-årige ryssen inte så mycket om.

– Nej, det är inte mitt mål. Mitt uppdrag är att bidra i laget och hjälpa de unga att utvecklas, säger Anatoly Suzdalev.

Att just hjälpa de unga, det har han skött med bravur enligt tränare Jesper Lüning.

– Han har tagit hand om dem på ett fantastiskt bra sätt. På träningar och match taggar han igång dem och pushar, menar Målillatränaren.

När Anatoly tittar på den unga Målillatruppen, ser han en mycket ljus framtid.

– Det finns verkligen talang. Det viktigaste är träningsviljan och det har grabbarna definitivt.

Men rent prestationsmässigt har Målilla något av ett mellanår. Laget ligger på sjunde plats med nio inspelade poäng.

– Det har varit lite upp och ner, men ändå okej. Det är sånt som händer när det är många unga i laget.

På söndag tar Målilla sig an nästjumbon Borgia på Venhagsvallen. Där har de rödvita chansen att göra ett stort ryck från absoluta botten.

– Det är en måstematch i mina ögon. Det är bara två poäng som gäller.

I truppen saknas John Svensson som är bortrest, i övrigt är alla tillgängliga.


14:00
Målilla GoIF Bandy

 


Borgia Norrköping BK
  
Av bandystars - 27 januari 2019 15:00

Serieledarna på besök skriver Finspång inför matchen 


På söndag bjuder FAIK bandy med hjälp av våra samarbetspartners på fri entré när serieledande Tjust BF från Gamleby kommer på besök med bl a bandyartisten och en av de stora i svensk bandy genom tiderna Stefan Erixsson som numera hjälper sin moderklubb att försöka nå allsvenskan. 

I övrigt har Tjust ett rutinerat lag där fler än hälften av spelarna spelat i Elitserien eller allsvenskan i olika klubbar.

Tjust visade sig vara för svåra för FAIK vid första seriemötet i Gamleby då Tjust visade upp ett nästan ofattbart bra hörnskytte och förlusten skrevs till 5-3 (2-0) efter att FAIK varit minst så bra spelmässigt som Tjust men det gäller ju som bekant att vara effektiv framåt också när chanserna bjuds.


Hemsidan redaktionen fick rapport från Ass tränare Jajja efter torsdagens träning och han meddelar att det är ett riktigt revanschsuget FAIK lag som kommer göra allt för att Tjust inte ska rycka loss i tabelltoppen.


FAIK har förutom VM spelande succé målvakten Vincent Muller (Tyskland) och ev Daniel Lehnbom som varit krasslig i veckan alla tillgängliga i truppen vilket betyder att både Gustav Ströberg och Mv Simon Stark är tillbaka.


Innebär ett preliminärt lag som ser ut så här :


Tjust skriver på sin hemsida inför matchen Ännu en bortamatch


På söndag är det åter dags för A-laget att spela match. Denna gång är det Finspång som står för motståndet på Grossvad Arena. Finspång är ett av seriens bästa lag och är med och krigar i toppen. Man kommer senast från en förlust mot Jönköping på bortais. Finspång är ett av seriens mest välspelande lag och vid vårt förra mötet på Tjustvallen var det en väldigt jämn tillställning där matchen länge stod och vägde i andra halvlek men det var vi som till slut lyckades gå segrande från denna drabbning. Matchen på söndag kommer säkert att bli en match med samma karaktär med bra bandy från båda håll. För er som inte kommer till Finspång och stöttar oss kan följa utvecklingen på elitrapport.


Thomas Fransson

Tränare


14:00
Finspångs AIK Bandy
 
Tjust Bandy
  

Tjust husorgan och Jonathan Åhman skriver inför matchen

Ny toppmatch för Tjust Bandy

Serieledande Tjust Bandy är inne i ett tufft och avgörande skede i division 1. Nästa uppgift: Finspång borta på söndagen.

– Det här har vi vetat om hela tiden, sedan spelschemat kom, att den här perioden skulle komma, och vi är förberedda, säger Tjust-tränaren Thomas Fransson.

Hans gäng toppar Division 1 södra och har kraftig råg i ryggen sedan man i förra omgången besegrat toppkonkurrenten Skirö på bortaplan – efter en högdramatisk vändning.

– Det var faktiskt otroligt starkt av oss att vända den matchen. Oftast blir man nöjd när man kvitterat men vi gick för ett segermål. Stämningen i laget blir såklart bättre för varje poäng vi tar.


Ett genomgående tema både i spelet och hur personerna i och kring laget uttrycker sig den här säsongen har varit kollektivet. Finspång borta på söndag utgör inget undantag.

– Tittar man på hur vi spelar och i protokollet är det väldigt mycket kollektivet som gör det. Vi har ofta många olika målskyttar och sättet vi spelar på bygger på att alla slutför sina uppdrag, menar Fransson.

Finspång, fyra i tabellen, har lite sista chansen att haka på toppen på söndag.

– De har gått på ett par minor och tappat sex poäng på de senaste fyra matcherna, så vi räknar med att det är ett hungrigt och revanschsuget lag vi möter, säger Fransson.

Han fortsätter:

– Vi är förberedda på en minst lika tuff match som mot Skirö och vi åker dit med förutsättningen att göra allt som står i vår makt för att vinna matchen, så får vi se hur långt det tar oss när matchen är färdigspelad, avslutar en som brukligt sansad Tjust-tränare.

Av bandystars - 25 januari 2019 06:00

Fyra matcher spelas och alla följer du på bäst på plats eller via elitrapport  Bandystars kommer sporadiskt att uppdateras med länkar, matchrapporter och referat etc.

 

Lördagsmatch 26/1

 

Derby Norrköping – IF Stjärnan 26/1 Kl. 13,00

 

 

Söndags bandy 27/1

 

Målilla – Borgia Norrköping Kl. 14,00

 

Finspång – Tjust Kl. 14,00

 

Åtvidaberg – Skirö Kl. 17,00

Av bandystars - 25 januari 2019 05:45

4 matcher spelas och dessa följer du självklart bäst på plats eller via elitrappport Bandystars kommer sporadiskt att uppdateras med länkar, matchrapporter och referat etc.

 

Fredag 25/1

 

Målilla – Bore Kl. 19,30

 

19:30
Målilla GoIF B
-
BK Bore
  

 

 

Månsarp – Åby/Tjureda Kl. 19,30

 

19:30
Månsarps IF
-
Åby/Tjureda IF B
  

 

 

Lördag 26/1

 

Tjust – Waggeryd Kl. 14,00

 

Söndag 27/1

 

Fredriksberg – Skirö Kl. 13,30

 

Av bandystars - 21 januari 2019 07:30

Jönköping skriver på sin hemsida om matchen. Bandystars måste dock hålla med motståndarnas syn på Råslätt och atmosfären på denna arena är inte som andra utomhusarenor. Bara ordet Rå känns in i märgen och har alltid sett Råslätt IP som en mardrömsarena ( fast deta beror kanske mer på resultaten ) och vädermässigt svårspelad när vädergudarna inte varit på gott humör. Men detta skall dock inte ses negativt utan det är alltid varit trevligt att träffa bandyvänner där också och Råslätt där finns som regel alltid is först av utomhusarenorna. 


Jönköping Bandy tog revansch mot Finspång 6-3!

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7 8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards