Alla inlägg under januari 2018

Av bandystars - 21 januari 2018 14:30

Delad pott mest besvikna måste dock Bore vara som brände så många chanser. Fast Malmbäck brände en straff i sista kvarten som kunde avgjort det hela.

Första halvlek en match mellan Bore mot Simon Westerdahl i Malmbäcks målet. Visserligen Malmbäck tog ledningen men de kom inte långt även om de lyckas hitta målet två gånger i första halvlek hittade Bore det fler gånger. Skillnaden var att det blev inte utdelning p.g.a Simon Westerdahl målvakt för Malmbäck storspelar mellan stolparna

Statistik Skott: 12/2 Hörnor: 5/2 Straffar: 0/0 Frislag: 8/11 Utv: 0/0

Andra halvlek

Bore dominera och återigen så Simon där som en vägg. Även om Malmbäck sticker upp så är det sporadiska anfall

Därför måste det kommit som en chock när Malmbäck kvittera efter 63 min spel. En olycka kommer inte ensam sägs det och plötsligt efter 65 min spel Malmbäck tar ledningen i matchen

Ordningen återställd efter 74 min 4 – 4

Malmbäck kostar på sig att bränna en straff efter 77 min spel jämna till lite på hörnstatistiken. Sen skall det åkas till ”snickaboa” för båda lagen

Statistik Skott: 18/4 Hörnor: 9/7 Straffar: 0/1 Frislag: 17/20 Utv: 40/20

BK Bore
4-4
Malmbäcks IF

Av bandystars - 21 januari 2018 06:00

Jumbofinal brukar vi säga när de två sämsta lagen möts eller skall vi säga de två lag som har minst poäng möts för att göra upp vem som skall vara sist i serien när matchen är över.

12:30
BK Bore
-

Malmbäck har vaknat till denna sida nyår och gav Skirö en match som de sent glömmer. Malmbäck lyfta sen rejält och chockade Stjärnan som fick hem med en förlust.
Bore har inte gjort sina supporters glada på många herrans matcher. De har försökt skylla på både det ena som det andra fast kanske har det mestadels berott på att laget har inte spelarmaterial som kan matcha i 90 min och lite till om det behövs.

8. Malmbäcks IF13201164-904

Vinner Malmbäck så bör de gå upp på samma poäng men har bättre målskillnad. Vinner däremot Bore så så får de luft ner till nedflyttningsplatsen och teoretiskt kan ta upp kampen att nå lagen ovan som är på väg att dra ifrån annars. Skulle det inte gå då byter de plats och tar över nedflyttningsplatsen troligen om det inte blir delad pott förstås .

Av bandystars - 20 januari 2018 18:04

Åtvidaberg vinner första halvlek sen vänder det och blev åka av för Skirö i andra. 142 st ser hemmalaget vinna statistiken men effektiviten på skotten var inte den bästa eller så var det en som spikade igen målet i andra.

Åtvidabergs BK
3-7
Skirö AIK

Lite tidigt att säga detta kanske men Skirö har skaffat sig ett gyllene läge när det har spelats 2/3 av serien  Återstår 7 matcher och 14 poäng till att spela om innan det är klart kan fortvarande allt hända

Av bandystars - 20 januari 2018 07:39

Jönköping skriver ett eget referat på sin hemsida hur de upplevde matchen mellan

Jönköping Bandy IF - Målilla GoIF

Mikael Fransson Lagledare
Av bandystars - 20 januari 2018 07:13

Tjust husorgan skriver på sin webb men krävs inloggning för att läsa kommer Bandystars att tänka på både det ena som det andra när denna bild finns på husorganets sida. Verkar det som Tjust tvingades ner på knä eller så var det knäböjning vid timeouten och tillbedjan av högre makters hjälp

Segersviten är bruten för Tjust

Tappade ledning mot Stjärnan i andra halvlek: "Allt vårt spel försvann".

Så vi kan konstatera att deras segersvit är bruten och de övriga lagen i serien vet att det krävs idel ädel stjärnor i ett lag så går det att besegra laget även om X:et är med

Av bandystars - 20 januari 2018 06:58

Flåset känns i nacken för båda lagen. Skirö har Jönköping som flåsar och Åtvidaberg har 3 lag som hänger på ryggen är det olika antal matcher som också gör placeringarna osäkra

16:00
-
Skirö AIK

Av bandystars - 19 januari 2018 22:07

Målillas husorgan och Jakob Karlsson skriver efter matchen

Fredrik Johansson gjorde 2–0 för Målilla – men därefter tappade man matchen. Foto: Ossian Mathiasson

Tung förlust för Målilla – tappade 2-0-ledning

Målilla fick en drömstart borta mot Jönköping Bandy – och ledde med 2–0 efter 14 minuter. Efter 90 fick man dock lämna isen med noll poäng.
– Det är tungt att förlora, men jag tycker ändå att vi kan ta med oss mycket, säger tränaren Johnny Quiros.

Spelet och resultaten har hackat ordentligt i Målilla efter jul. I dag inkasserades den fjärde förlusten på de fem senaste matcherna. Ett något tyngre Jönköping Bandy vann en jämn match med 5–3 (3–2).

Detta trots att Målilla knappast kunde ha önskat sig en bättre inledning. Efter fem minuter sköt Daniel Skog in 1–0 på en hörna och åtta minuter senare fyllde Fredrik Johansson på med tvåan.

– Vi började bra och var riktigt heta, men någonstans blir det undermedvetet att man blir lite nöjd och tullar lite på det. Vi har några bolltapp högt upp i banan och de får kontra in något mål. Vi måste spela lika disciplinerat när vi leder med 2–0.

”Räcker inte till”

Jönköping vände på steken och gick upp till 3–2 före paus. Direkt efter paus skänkte Tobias Petersson nytt hopp till det rödvita lägret när han kvitterade till 3–3.

Matchen stod sedan och vägde och båda lagen skapade en del halvchanser. Med 20 minuter kvar gjorde Jönköping 4–3 på hörna.

Drygt tio minuter senare kom spiken i kistan, 5-3 på kontring.

– Det är jämnt, men sett över 90 minuter räcker vi inte till. Det är en tajt match åt båda hållen, men kanske att Jönköping har lite fler spelare som är lite rejälare och har lite mer rutin. De vinner fler 50/50-situationer. Jag tycker inte att de är klart mycket bättre, utan det är små marginaler.

”Ett fall framåt”

Quiros var inte alltför missnöjd med prestationen.

– Spelmässigt är det ett fall framåt om man ser till hur vi spelat efter jul. Vi är bättre i dag än när vi slog Bore förra fredagen, men det är tungt att förlora. De är inte solklart numret större än oss, men de har några spelare som är lite rejälare.

Målilla ligger sexa i den haltande tabellen.

– Jag har inte tittat i tabellen över huvud taget, säger Quiros.

Försvararen Eric Sundberg var bäst i Målilla.

Jakob Karlsson

Av bandystars - 19 januari 2018 21:41

Husorganet och Johan Gyllensten har träffat en lite lyrisk och smått salig sportchef Per Folkesson och ledare i Stjärnorna efter matchen

Stjärnan satte stopp för Tjust

Stjärnan besegrade Tjust i en svängig match.

Fyra raka mål sista kvarten ordnade segern.

– En gedigen laginsats, säger lagledare Per Folkesson.

Första halvlek var svängig. Lagen turades om att ha ledningen. Först Tjust, sedan Stjärnan och sedan Tjust igen.

Gästerna hade ledning med 3-2 i paus.

När man sedan utökade till 4-2 tidigt i andra halvlek såg det tungt ut för Stjärnan. Hemmalaget skulle dock visa prov på stor lagmoral.

– Man var lite orolig där när de fick 4-2 i början av andra. Men som tur var fick vi in 4-3 ganska snabbt.

Med kvarten kvar att spela var ställningen 5-5 och då satte Stjärnan in ett avgörande ryck och svarade för fyra raka mål.

– Vi skapar många chanser och har full kontroll på det i andra halvlek.

– Första halvlek är jämn men vi gör lite för många misstag och bjuder på för mycket där, säger Per Folkesson.

Sammanfattningsvis en imponerande insats av Stjärnan mot ett Tjust som är i storform.

– Det var skönt att få bryta deras vinstsvit. De hade väl fem eller sex raka vinster innan i dag, säger Per Folkesson.

Stjärnan ligger kvar i mitten av tabellen och får försöka sikta på att fixa en tredje eller fjärdeplats i serien.

Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.