Alla inlägg den 6 januari 2018

Av bandystars - 6 januari 2018 17:31

Skirö skriver på sin facebooks sida en intressant analys halvvägs in på säsongen 


Halvvägs in i den 21 matcher långa serien toppar Skirö AIK tabellen. Så här ser tränaren Daniel Gustafsson och biträdande/matchcoachen Kenth Sundberg på läget.

”Vi tycker att vi förra säsongen presterade riktigt bra. Ett helt nytt lag i en helt ny serie och vi blir tvåa. Det kändes bra. Efter den säsongen gjorde vi ett antal spelartapp. Oscar och Hampus gick till lag en division upp. Anders, Emil, Erik och Linus slutade/tog uppehåll. Joel och Jim trappade ner. Samtliga spelare som mer eller mindre var bofasta i laget. Vi kände att det krävdes att vi fick in spelare av den kalibern för att fortsätta resan vi påbörjat.
Men oj vilken silly season vi fick till. In kom Victor strand och Victor Friman från malmbäck. Emil Törnström, Timmy Strandberg, Marcus tamminen och August Lantz från Tranås. Tobias lisell och Wilhelm Hugosson från VBK. Gustav Pettersson från månsarp. Sist men inte minst Hannes Karlsson från Motala. Alla stämmer in på den profilen av spelare vi ville ha.
Det tar dock tid att spela ihop ett lag. Hitta positioner och flera har vi prövat på platser de inte spelat tidigare. Vi startade serien lite trevande och fick ett par oavgjorda och någon förlust. Men allt eftersom tiden gått har laget och gruppen satt sej mer och mer. Processen är i full gång och pusselbit efter pusselbit trillar på plats. Vi har prövat oss fram och nu har vi prövat och snackat ihop oss om en uppställning vi tror på. Grunden har varit att få till vårt defensiva spel. Samtidigt som vi inte tullar på det offensiva spelet. Det börjar komma mer och mer och vissa perioder i matcherna har vi haft en väldigt hög nivå på vårt spel.

Detta har gjort att poängen trillat in. För tillfället toppar vi tabellen och det glädjer oss. Vi är dock ödmjuka i den situationen och tar match för match. Finns inga dåliga lag i serien och den är väldigt jämn. Alla lag har några riktigt bra spelare sedan är det väl några lag som har en jämnare bredd på laget varav vi är ett.

Vi är nöjda med vad vi presterar så långt men nu gäller det att jobba vidare på det vi påbörjat.

Daniel och Kenth”

Av bandystars - 6 januari 2018 10:15

Bilder från Råslätt och matchen Jönköping - IF Stjärnan

                                     

Av bandystars - 6 januari 2018 08:45

Husorganet skriver Stjärnan nära sno poäng av topplaget och stjärnans sportchefen analysera matchen.


Bandysstars på plats och det mesta går att instämmer i men inte allt, men det kan bero på olika synsätt. Jönköping det bättre laget men inget bra lag. Behärskade underlaget och spelet bättre som inte var roligt att titta på. Den som aldrig sett bandy förr tror jag inte återkommer.

 

Fast Ivan:as två mål 1 - 0 och 2 - 1 det sista på tennis var en delikatess och vi tre vise starsmän som fanns närvarande njöt och hade gärna sett en repris på detta.
Samtidigt så bjöd våra stjärnor på 2 mål försvaret stod som statister och rundningsmärken kunde vi se från vår position


Underlaget eller skall vi se Råslätt som en mardröms arena då våra Stjärnor fått åka därifrån slokörade förr.

Isen ser fin ut när den är spolad men detta var en hägring och var det inte knottrig så var den snötäckt och minnen från förr när isen var fin och nystandet rullade som på ett tråd existerade inte ens i minnet denna afton. Stod vi bara och väntade på slutsignalen. Trott två utvisade för olämpligt uppträdande sista kvarten för Jönköping förmådde inte Stjärnorna att ta sig in i matchen och få en reducering var det mer en befrielse när domaren blåste av matchen.


På tal om domare, något måste ske på domarfronten. Lagen måste få fram fler domare i framtiden och det brinner i knutarna p.g.a dels för få som dömer och åldern börjar bli påtaglig hög oss några.   


Jönköping Bandy IF5-2IF Stjärnan

Stjärnan nära sno poäng av topplaget

 

Stjärnan höll topplaget Jönköping stången länge och väl. Men inte hela vägen. ”De behärskar lyrbandy lite bättre än oss, det är bara att erkänna”, säger Stjärnans sportchef Per Folkesson.

Det var svårspelat på Råslätts IP. Duggregn och blötsnö varvades och att spela bollen efter isen var inte att tänka på.

Efter tio minuter ledde gästerna med 2–1 sedan vasse ryssen Ivan Ushakov gjort två mål.

Hemmalaget kvitterade och 2–2 stod sig till dryga timmen var spelad. Då gjorde Jönköping 3–2 och 4–2 inom loppet av sju minuter.

– Vi var med ända till sista kvarten, det kunde ha gått hur som helst. Vi gör absolut ingen plattmatch, men de är lite mer tajmade i lyrspelet och i bland får man acceptera att man förlorar, säger Per Folkesson.

Med dryga tio minuter kvar gjorde Jönköping även 5–2.

På söndag väntar hett derby på Arena Oskarshamn då Stjärnan tar sig an Målilla.

– Vi ska göra ett tappert försök att vinna. Om alla gubbar höjer sig ett halvt snäpp så ska det kunna gå vägen.


Jönköping skriver efteråt 

Referat: Jönköping Bandy IF - IF Stjärnan

 
Måns Lindell Lagledare
Av bandystars - 6 januari 2018 08:35

Husorganet skriver om en Ny seger för Tjust Bandy med eller utan X:et fanns det andra idag som hittade var målet fanns

Malmbäcks IF4-8Tjust Bandy

 

Ny seger för Tjust Bandy

 

Sviten lever för Tjust Bandy. På fredagkvällen slogs Malmbäck tillbaka med 8–4. Segern var Tjusts tredje raka i bandyns division ett.

Det var i den här matchens andra halvlek det mesta skedde. Visserligen hade båda lagen hittat nätet i den första, men det lossnade ordentligt efter paus. Framför allt för Tjust, som hade en 2–1-ledning med sig från första halvlek.

De flesta Tjustspelarna trodde kanske att man gjort segerrycket i början på andra halvleken, där 2–1 blev 4–1, men Malmbäck ville annat. Med bara tjugo minuter kvar hade man jobbat ner underläget till ett mål. Då tog Thomas Fransson time-out.

– Vi blev lite bekväma och tjuvade i hemjobbet. Efter vår time-out vaknade dom till liv igen, säger Fransson.

Det här var dock Tjusts kväll. Två snabba mål senare hade man ryckt ifrån än en gång och trots en hemmareducering var det ingen fara på taket. Stanislav Klyushanov och Maxim Pyanov skickade in varsitt i slutminuterna för att säkerställa 8–4-segern.

– När Malmbäck chansar framåt på slutet är det klart att det blir luckor, och våra fartspelare drog nytta av det.

Av bandystars - 6 januari 2018 08:30

Mediorna verkar missat en match på Åtvidaberg går att hitta följande  

ÅBK A i vinnarspåret igen

ÅBK vann på fredagskvällen borta mot BK Bore med 9-4(5-3). Matchen spelades i Figeholm. En bra laginsats och fin genomkörare tyckte lagledare

Anders Karlsson. Karlsson ger extra beröm till Jonas Kjellberg och Kasper Wilhelmsson. Som vanligt var Albin Wretman effektiv och tryckte in 5 mål.

2 st kom på straff. Övriga målskyttar var Jesper Åkerlund 2, Simon Skoogh 1

och Jesper Jacobsson 1


BK Bore4-9Åtvidabergs BK
Av bandystars - 6 januari 2018 08:30

Fler husorgan skriver om Målilla match På papperet en spännande seriefinal. I verkligheten ett Skirö som var minst en klass bättre än Målilla. ”Skirö är bättre på alla positioner”, säger Målillatränaren Johnny Quiros.

 

Tabelltrean Målilla hade på förhand rejält häng på serieledande Skirö. Fem poäng skilde förvisso till Skirös fördel, men Målilla har två matcher färre spelade.

Skirö ledde med 4–1 i paus.

– Vi får inte ihop lagdelarna och blir lite långa, vi pratade om det i paus, men i stället blev vi avvaktande, säger Johnny Quiros, som fick se Skirö glida i från ytterligare i andra halvlek.

Målillatränaren tycker att 7–2 är siffror som speglar matchen.

– Sett till 90 minuter är vi aldrig nära. De är bättre på alla positioner, spelar med mer fart, med mer folk och hjälper varandra på ett betydligt bättre sätt än vi.

– Vi vill mycket, men hjälper inte varandra. I stället tar någon bollen och kör på egen hand.

Är det Skirö som är så här bra eller tycker du att ni underpresterar?

– Jag vet inte hur deras nivå är, men helt klart kan vi mycket bättre. Ska vi rubba Skirö måsrte vi vara på en betydligt högre nivå.

Målillas mål gjordes av Erik Karlström och Marcus Skoog. På söndag väntar nästa uppgift för Målilla: derby mot Stjärnan på Arena Osakrshamn.

 

Av bandystars - 6 januari 2018 08:29

Husorganet och Ossian Mathiasson Tränaren missnöjd efter storförlusten: "Det håller inte" Detta finns risk för att Stjärnan får lida av då vi kan läsa "På söndag har Målilla chans till revansch då man möter Stjärnan på bortais."

Tobias Peterssons Målilla föll med 2–7 i toppmötet mot Skirö. Foto: Ossian Mathiasson

Tränaren missnöjd efter storförlusten: "Det håller inte"

Det var ingen kul kväll för Målilla på Venhagsvallen. Laget uppträdde lamt, virrigt och föll med klara siffror (2–7) mot Skirö.
– Det här håller inte om vi ska vara i toppen, säger tränaren Johnny Quiros.

Målilla blev utklassat i den viktiga toppmatchen mot Skirö. Redan i andra spelminuten kom 0–1 och efter 20 minuters spel stod det 1–4 på anslagstavlan.

Hemmalaget hade inte heller så mycket att hämta efter paus och förlustsiffrorna skrevs till klara 2–7.

– Vi är veka i 90 minuter. Vi möter ett lag som är betydligt mycket bättre än oss, det är inget snack om det. Siffrorna talar sitt tydliga språk, säger Målillas coach Johnny Quiros.

"Får tjura i en timme"

Målilla spelade långa stunder alldeles för svårt mot Skirö som hade bra koll på tillställningen.

– Jag hade hoppats på att vi skulle ge dem en bättre kamp. Jag tycker inte ens att vi bjuder upp och ger dem en match. Det var många bitar som jag saknade i vårt spel, säger Quiros och lägger till:

– Vi jobbar inte som ett lag, får inte med oss någon fart och ger inte varandra några bra förutsättningar på isen med tanke på hur dåliga vi var i passningsspelet. Allt detta gjorde att det såg uddlöst ut.

Målilla ligger nu sju poäng efter Skirö med två matcher mindre spelade.

På söndag har Målilla chans till revansch då man möter Stjärnan på bortais.

– Det är bara att gå på det igen. Man får tjura i en timme och ladda om. Ska vi vara med i toppen så håller det inte att göra sådana här matcher.

Erik Karlström och Oskar Nilsson var de enda spelarna som kvitterade ut ett godkänt betyg i Målilla. 

 

Av bandystars - 6 januari 2018 08:25

Husorganet och Ossian Mathiasson skriver Målilla tappar i toppstriden – efter kass start

Målilla Bandy hade inte en chans i toppmatchen mot Skirö. Foto: Ossian Mathiasson

Målilla tappar i toppstriden – efter kass start

En urusel inledning. Det grusade Målillas drömmar om att få serieledande Skirö på fall.

Johnny Quiros gäng gjorde det sannerligen inte lätt för sig i första matchen på det nya året. Ett yrvaket Målilla stod och sov under stora delar av första halvlek och tillät serieledande Skirö fram till 2–0 efter bara sju minuter. 

Målilla agerade mer än lovligt sömnigt och då passade Skirö på att avgöra matchen till sin fördel.
Eric Karlström reducerade visserligen till 1–2 efter 16 minuter men det var verkligen inte Målillas halvlek.

Två snabba mål gav Skirö en trygg 4–1-ledning i paus.

Tappar mark i toppen

Trots ett närmast hopplöst läge inför halvlek gjorde Målilla ett försök och bestämde sig för att visa upp sig från en bättre sida. Men det hann man inte med att göra innan Skirö utökade till 5–1.

Marcus Skoog fixade 5–2 på hörna men precis som tidigare i matchen var Skirö snabba med att replikera. Den tidigare Målillaspelaren Daniel ”Glasan” Gustavsson gjorde 6–2 i minut 76 och fem minuter lyste slutresultatet 7–2 på tavlan.

I och med den klara 2–7-förlusten tappade Målilla mark i toppen och Skirö, som har spelat två matcher mer än Målilla, ligger sju poäng före för tillfället. 

Ingen i Målilla gjorde någon särskilt bra insats.

 

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se


Matchfakta 

Målilla GoIF Bandy2-7Skirö AIK

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards