Alla inlägg den 15 januari 2018

Av bandystars - 15 januari 2018 19:19

Frillesås bandyklubb på väg mot eliten vilket knappast Bandystars kan undgå att uppmärksammas då det är bara ett stenkast eller tvärs över gärdet ins sian gärdsgården Sjöaremossen ligger 

 

Se inslag  på SVT lokalnyheter Halland  inslaget kommer efter ca 6 min 

 

Frillesås bandyklubb är på väg att skriva historia. Det går så bra för laget i bandyallsvenskan den här säsongen att chansen är stor att klubben tar sig upp till elitserien. På gott och på ont.

Laget vann helgens båda matcher hemma på Sjöaremossen. Först mot Västanfors IF med 7-5 på lördagen, och på söndagen skrevs segersiffrorna till  7-2, när  Ljusdals BK gästade.

Med sju omgångar kvar att spela leder Frillesås serien, och laget har alltså nu en god chans att bli det första halländska laget någonsin i landets högsta bandyserie.

Stort steg till eliten

Men frågan är om föreningen klarar att ta ett så stort steg som det innebär?

– Det är ett snack vi får ta. Man måste spänna musklerna otroligt för att spela i elitserien. Och det krävs ett otroligt bra lag. Det är sådan skillnad mellan eliten och allsvenskan idag, säger Lars-Johan Svanström, ordförande.

LÄS MER: Så gick det för bandyspelarna som sökte fru

Oavsett hur det går så märks det på Sjöaremossen att det är kul med bandy just nu.

– Det är helt underbart. Men jag är ingen medgångssupporter, men just nu när det går så bra så är det helt fantastiskt, säger supportern Lasse Ivarsson.

Samma lag

Laget består i stort sett av samma spelarmaterial som förra säsongen, ändå går det bättre den här säsongen än förra.

Anton Lööf Frillesås BK
Backen Anton Lööf säger att det många tuffa matcher kvar innan serien är slut. Foto: SVT

– Vi har spelat ihop oss helt enkelt. Sen är vi en jävligt go grupp. Vi har kul, bra förutsättningar, bra materialare och allting. Då är det kul att spela bandy, säger backen Anton Lööf.

Tänker ni på elitserien?

– Nej, vi kör bara en match i taget sen får vi se vad som händer. Vi har jättetuffa matcher kvar, varenda match i den här serien är svår, säger Anton Lööf.

Den 24 februari spelas den sista omgången av bandyallsvenskan. Och kanske slutar då serien med ett halländskt lag överst.


Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards