Direktlänk till inlägg 6 januari 2018

Jönköping - IF Stjärnan 5 - 2 (2-2)

Av bandystars - 6 januari 2018 08:45

Husorganet skriver Stjärnan nära sno poäng av topplaget och stjärnans sportchefen analysera matchen.


Bandysstars på plats och det mesta går att instämmer i men inte allt, men det kan bero på olika synsätt. Jönköping det bättre laget men inget bra lag. Behärskade underlaget och spelet bättre som inte var roligt att titta på. Den som aldrig sett bandy förr tror jag inte återkommer.

 

Fast Ivan:as två mål 1 - 0 och 2 - 1 det sista på tennis var en delikatess och vi tre vise starsmän som fanns närvarande njöt och hade gärna sett en repris på detta.
Samtidigt så bjöd våra stjärnor på 2 mål försvaret stod som statister och rundningsmärken kunde vi se från vår position


Underlaget eller skall vi se Råslätt som en mardröms arena då våra Stjärnor fått åka därifrån slokörade förr.

Isen ser fin ut när den är spolad men detta var en hägring och var det inte knottrig så var den snötäckt och minnen från förr när isen var fin och nystandet rullade som på ett tråd existerade inte ens i minnet denna afton. Stod vi bara och väntade på slutsignalen. Trott två utvisade för olämpligt uppträdande sista kvarten för Jönköping förmådde inte Stjärnorna att ta sig in i matchen och få en reducering var det mer en befrielse när domaren blåste av matchen.


På tal om domare, något måste ske på domarfronten. Lagen måste få fram fler domare i framtiden och det brinner i knutarna p.g.a dels för få som dömer och åldern börjar bli påtaglig hög oss några.   


Jönköping Bandy IF5-2IF Stjärnan

Stjärnan nära sno poäng av topplaget

 

Stjärnan höll topplaget Jönköping stången länge och väl. Men inte hela vägen. ”De behärskar lyrbandy lite bättre än oss, det är bara att erkänna”, säger Stjärnans sportchef Per Folkesson.

Det var svårspelat på Råslätts IP. Duggregn och blötsnö varvades och att spela bollen efter isen var inte att tänka på.

Efter tio minuter ledde gästerna med 2–1 sedan vasse ryssen Ivan Ushakov gjort två mål.

Hemmalaget kvitterade och 2–2 stod sig till dryga timmen var spelad. Då gjorde Jönköping 3–2 och 4–2 inom loppet av sju minuter.

– Vi var med ända till sista kvarten, det kunde ha gått hur som helst. Vi gör absolut ingen plattmatch, men de är lite mer tajmade i lyrspelet och i bland får man acceptera att man förlorar, säger Per Folkesson.

Med dryga tio minuter kvar gjorde Jönköping även 5–2.

På söndag väntar hett derby på Arena Oskarshamn då Stjärnan tar sig an Målilla.

– Vi ska göra ett tappert försök att vinna. Om alla gubbar höjer sig ett halvt snäpp så ska det kunna gå vägen.


Jönköping skriver efteråt 

Referat: Jönköping Bandy IF - IF Stjärnan

 
Måns Lindell Lagledare
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bandystars - 14 december 2023 07:07

Så vill bandyn nå ut i Borås utsatta områden: ”Har aldrig stängt ute någon” En miljon kronor i månaden. Så mycket betalar Borås stad för isbanan på Boda. – Det pratas mycket om besparingar. Men det räcker att vi vart tredje år f...

Av bandystars - 9 november 2023 13:18

Elitserien och Bandyallsvenskan herrar är igång. Bandyallsvenskan damer och div 1 serierna startar på lördag och söndag  Elitserien Herr 23/24 Elitserien Dam 23/24 Bandyallsvenskan Herr 23/24 Bandyallsvenskan Dam 23/24 Division 1 23/24...

Av bandystars - 2 november 2023 18:40

Polisen inför väskförbud vid vissa arrangemang - så påverkas svensk bandy Med anledning av den förhöjda terrornivån har polismyndigheten beslutat att införa väskförbud vid större offentliga arrangemang.   Svenska Bandyförbundets bedömning är att...

Av bandystars - 25 oktober 2023 10:02


Bandypuls är en sajt om bandy. Vår bevakning har inga geografiska gränser och Bandypuls finns som sajt, app, i nyhetsbrev och sociala medier.   ...

Av bandystars - 25 oktober 2023 09:56


Så ser du Elitserien 23/24 Via denna länk hittar du också andra kanaler    ...

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Skapa flashcards