Av bandystars - 13 januari 2018 09:40

Åttonde guldet för Sverige i bandy-VM

Camilla Johansson (i mitten) gjorde det svenska segermålet. Arkivbild.

Sverige fortsätter att dominera världsbandyn.

På lördagen bärgade damerna sitt åttonde VM-guld efter 1–0 i finalen mot Ryssland.

På förhand handlade lördagens bandy-VM-final i kinesiska Chengde om två saker:

Att Sverige ville ha revansch för förlusten mot Ryssland i gruppspelet.

Att Ryssland ville ha revansch för VM-finalförlusten mot Sverige för två år sedan.

Vem som fick skratta högst?

Svenskorna.

De blågula damerna vann, precis som 2016, finalen med 1–0 efter att skyttedrottningen Camilla Johansson avgjort i den 43:e minuten, framspelad av Anna Widing.

Därmed tog Sverige sitt åttonde VM-guld av nio möjliga.

Norge knep bronset efter seger mot Finland.

Av bandystars - 13 januari 2018 06:45

Stjärnan överkörda av jumbon skriver husorganet på sin webb och vi som såg/följde matchen kan tyvärr bara instämma

Stjärnan överkörda av jumbon

Stjärnan föll pladask mot seriejumbon Malmbäck. Efteråt var sportchefen, Pelle Folkesson, besviken.

– Det är ingen bra insats. Vi kommer inte alls upp i nivå, säger Pelle Folkesson.

Stjärnan kom ikapp till 3-3 i början av den andra halvleken. Trots det förlorade laget stort.

– När vi kvitterar till 3-3 blir vi övermodiga och öppnar upp oss bakåt.
Det är för dåligt och det är svårt att hitta positiva saker att ta med sig.

Folkesson hoppas att laget ska studsa tillbaka direkt.

– Vi kommer från en bra period och nu kom förhoppningsvis bottennappet. Nu hoppas jag att det kan bli en rejäl motreaktion mot Tjust på fredag.

Av bandystars - 13 januari 2018 06:30

Tuff smäll för Jönköping Bandy skriver husorganet,det är inte många rader mediorna skriver om denna match

Jönköping Bandy hade ingen rolig fredagskväll. Hemma på Råslätts IP blev det en tung 4–8-förlust mot Åtvidaberg. — Det hade inte behövt skilja så många mål, säger JB-junioren Linus Sandqvist.

Åtvidaberg husorgan skriver

Hörnor blev ÅBK:s segervapen

Derbyseger för Målilla mot Bore skriver husorganet på webben

– Poängen är vi nöjda med men jag är inte helt nöjd med spelet. Vi har fortfarande mycket att jobba med, säger Johnny Quiros, tränare i Målilla.

Oavgjort i halvtid men sedan kom rycket från Målilla.

– Jag fick höja rösten i halvtid och efter det spelar vi upp oss vilket ändå är starkt av killarna.

Bores tränare var nöjd över lagets insats trots förlusten.

– Det var en tuff uppgift på förhand och spelade med många juniorer så med de förutsättningarna tycker jag vi gör en okej match, Sebastian Nilsson, spelande tränare i Bore.

Följde matchen mellan Tjust - Skirö via elitrapport men detta blir bara fragment som Bandystars kan utläsa och skriver om efteråt. Efteråt är det intressant då att läsa referaten som mediorna skriver eferåt men allt mer stänger mediorna gratisläsningen för detta.
Vän av ordning anser självklart att vill vi läsa får vi betala men där går gränsen att köpa artiklar hit och dit för att läsa vad som sker när föreningar inte skriver själva referat då får det bli vad det står som får vara nyhetsstoft för utomstående bandy intresserade och läsare av Bandystars

Ingen blir knappast överraskad av VT skriver på webben Tjust har nämligen inte förlorat en enda match sedan X:et började spela

Erixon fixade två poäng till Tjust

Grovt matchstraff för motståndarspelare gav Tjust slagläge.

Av bandystars - 13 januari 2018 06:06

Kom osökt att tänka på att förr fanns en tidning "En rolig halvtimme" med roliga historier och fräckisar i. Om det var så roligt för Bore är en annan historia men det räckte för Målilla skriver Simon Henriksson i husorganet

En halvtimme räckte för Målilla: "Inget skönspel"

Målilla Bandy vann med 8-5 hemma mot BK Bore.

Målilla Bandy bröt den tre matcher långa förlustsviten. Men det satt ganska hårt åt. 8-5 vann de rödvita med mot BK Bore.
– Skönt med två poäng, men det var en slätstruken insats, säger tränaren Johnny Quiros.

Bara 3-3 i halvtid. Då kände sig Johnny Quiros tvungen att ryta ifrån.

– Jag fick slå näven i bordet och försöka väcka dem. Som tur var tog de till sig det, säger Quiros.

För mellan minut 45 och 75 spelade Målilla Bandy sin bästa bandy för kvällen. Då gjorde rödvitt fem raka mål och säkrade segern.

– Då gör vi rätt saker, ligger rätt och varierar spelet offensivt. Det är också där vi avgör matchen. Innan dess var det inte alls bra, det är bara första halvtimmen i andra som är godkänd. Det springer iväg siffermässigt, men vi får inte till det vi har pratat om. Framför allt inte defensivt, säger Quiros.

16-åring målskytt

Bore reducerade två gånger om, men matchen var då redan avgjord.

– De hade en del tongivande spelare borta. Efter 8-3 tullar vi på positionerna och får en del utvisningar.

Men trots besvikelsen över insatsen långa stunder var han desto mer nöjd över de två poängen.

– Vi har haft en negativ trend, så visst var det skönt med två poäng.

Hur tänker du framåt?

– Vi måste ligga på den nivån vi gjorde första 30 i andra om vi ska kunna ta poäng mot Jönköping, vi måste vara där hela tiden.

Notabelt är att 16-årige Knut Gunnarsson nätade för Målilla.

– Väldigt roligt, det var hans första a-lagsmål. Det är en klok kille som vill något. I övrigt var det rätt slätstruket.

Erik Karlsson gjorde två mål och Erik Quiros, Fredrik Johansson, Daniel Skoog och Tobias Pettersson gjorde varsitt.

Simon Henriksson

Av bandystars - 12 januari 2018 22:14

Jönköping brukar ha svårt att inse att matcherna börjat och likt ett mönster så tar Åtvidaberg ledningen i matchen efter 1,48 Kalle Knutsson ass Jesper Åkerlund

Normalt brukar nu Jönköping vakna men så icke 04:15 blir det 0-2 på hörna Jesper Jakobsson ass Jesper Åkerlund

Sent skall syndare vakna men efter 13:35 reducering till 1-2 Emil Nordström ass Adam Eskilsson

Kvittering kom sen också 18:04 och 2-2 Daren Richardsson ass Pontus Nordström

Nu har Jönköping fått fart på spelet och tar nu ledningen i matchen efter 35:14 på hörna 3-2 Linus Sandqvist ass Oscar Wareborn

Statistik efter första halvlek Skott: 0/1 Hörnor: 3/1 Straffar: 0/0 Frislag: 7/8 Utv: 0/0

Andra halvlek

Åtvidaberg tar direkt över taktpinnen i matchen och kvittera efter 52:33 Jesper Strömberg ass Jesper Åkerlund

Dessutom så tar de ledning strax därefter 54:19 Hampus Ivarsson ass Erik Skoogh

Jönköping tagna på sängen lite och är inte med i matchen för efter 66:15 ökar Åtvidaberg på sin ledning till 3-5 Kasper Wilhelmsson ass Kalle Knutsson

Även om Jönköping sprattlar emot så är de inte effektiva 75:46 och 3-6 Oliver Wretman ass Jesper Åkerlund

Reduceringen efter 82:12 tänder hoppet Pontus Nordström ass Daren Richardsson

Försvinner det mer eller mindre efter 87:50 och 4-7 på hörna Jesper Jakobsson ass Oliver Wretman

Av bandystars - 12 januari 2018 21:59

Två lag som inte glatt sina supporters under en lägre tid skulle råda bot på detta satsar Bore framåt direkt och tar ledning i matchen efter 6,58 Tobias Pettersson ass Oskar Nilsson

Målilla kvittera direkt 7,45 målskytt Linus Karlsson

Bore tar allt mer över matchen Målilla försvara sig och Bore tar sig framåt via frislag på frislag och efter 15,39 tvinga Målilla kapitulera när Evgenii Vakhrin gör 2 – 1 till Bore ass Niclas Nieminen

Målet fick Målilla att tända och börja skapa hörna på hörna och på en hörna efter 23,40 kom kvitteringen Erik Karlsson ass Fredrik Johansson

I bara farten tar Målilla ledningen i matchen efter 24,50 Erik Quiros ass Tobias Pettersson

Två lag lika bra ger och tar kvitter Bore efter 38:22 på hörna Saimon Kartashov ass Niclas Nierminen

Utan att sett matchbilden tycks det gå att tolka Bore framåtanda tvinga Målilla inriktar sig på försvar

Statistik från första halvlek Skott: ½ Hörnor: 4/5 Straffar: 0/0 Frislag: 5/18 Utv: 20/0

Halvlek hinner bara i princip börja när olyckan är framme för Bore och ett självmål efter 46,30 och Målilla tar ledningen i matchen

En olycka kommer inte ensam då en Borespelare utvisas efter 47 min spel då kommer tredje olyckan efter 50,50 min spel 5 – 3 Erik Karlsson ass Tobias Pettersson

Bore är skakade och det är mer desperata anfall kommer fjärde olyckan efter 61,29 ökar Daniel Skog på Målilla: as ledningen till 6 – 3

Det blir mer och mer grinigt på isen och utvisningar åt båda lagen straffas Bore ännu mer efter 71,22 ökar Fredrik Johansson på Målilla: s ledning till 7 – 3 ass Tobias Pettersson

Har Bore gett upp mån tro 8 – 3 efter 72,37 Knut Gunnarsson

Målilla begär timeout lite väl sent men kanske för att stämma lite i bäcken och ett resultat av detta efter 82:56 reducering 8-4 Saimon Kartashov ass Niclas Nieminen

Utvisningarna duggar tätt som snön som faller också ibland

Bore lyckas reducera på övertid och en straff Saimon Kartashov dagen till ära tremålsskytt

Statistiken kott: 3/3 Hörnor: 9/7 Straffar: 1/1 Frislag: 6/24 Utv: 60/30

Många mål gott om folk i utvisningsbåset är dock 24 frislag något som skvallrar dock om Bore försökt spela stundtals men fallit på sitt spel ändå