Skirö känner flåset i nacken och Bore kämpar om sin existens och undvika nedflyttning

BK Bore förlorade hemmamatchen mot Tjust i fredags kvälls.
Förlustsiffrorna skrev till 5-6, efter att det i halvtid var jämna siffror 2-2.

Bore gjorde nog en utav sina bättre halvlekar i den första halvleken mot Tjust.
Man följde sin matchplan och gav inte Tjust några gratischanser, men skapade samtidigt vassa målchanser framåt, men många ggr stod Tjustmålvakten Daniel Wärn ivägen.

För gästerna så inledde en väldigt viktig kugge för laget Tjust, Stefan "X:et" Erixon målskyttet genom att efter 8 minuter ge gästerna ledningen. Fint framspelad av Mathias Norell.

Minuten efter tilldöms Bore en straff, som man missar (målvakten räddar).

Men det skulle komma ytterligare en möjlighet, när Bores Saimon Kartashov kommer fri med Tjustmålvakten, som ger Saimon en bentackling och straffen var ett faktum. Den straffen blir bättre, 1-1 i 19e matchminuten.

Sedan dröjer det till matchminut 38 innan nästa mål faller, och det för hemmalaget, 2-1. Dock är det Tjust som skall få med sig lite extra energi in i omklädningsrummet, då man kvitterar till 2-2 innan paus.

Andra halvlek

Det dröjer ca 10min innan första målet faller, och det är återigen gästerna som gör mål, genom Borebekantingen Johan Andersson, som ger Tjust ledningen 3-2.

Men Bore ger sig inte, man kvitterar till 3-3 bara några minuter efter.

Dryga 3minuter efter kvitteringsmålet, skall Bore ta ledningen, återigen på straff i den 60e matchminuten. 4-3 genom Saimon Kartashov.

Tjust  skapar en hörna, minuten efter, där Kristian Weineholm får en kalasträff och bollen sitter i mål bakom Jonas Laneborg, 4-4.

Jonas Laneborg tänker ni alla, vem är det? Jo, det är en Boreveteran som ställer upp när det krisar. Då Joel hade förhinder, och ytterligare två fd. målvakter också hade förhinder så gjordes en chansning, en chansning som gav ett ja, och Jonas gjorde en jättebra insats mellan stolparna. TACK!

Ett riktigt målstim just nu, när femte målet på dryga 10 minuter faller, och det är Bore som tar ledningen istället. 5-4 genom Lazar. Men...

.. Målstim var det. I matchminuten efter presenterar sig bortalagets "X" återigen, när han dundrar in kvitteringen 5-5 på hörna.

Sedan är det "X:et" som avgör matchen genom att skrinna ifrån mittfält och försvar efter ett smörpass av "Andersson" och sätter den distinkt bakom Laneborg i Boremålet, 5-6 i 75:e.

Bore tar en timeout, men man kommer inte så mycket närmare, utan matchen slutar 5-6. En jämn match med två lag som spelade med tålamod många stunder och tillätt inte mycket.

Herr Erixson gjorde skillnad idag, han får verkligen Tjust att samarbeta och ger laget ett extra dimension, som man inte hade under den första halvan av säsongen.

Trippelmötena mellan Bore och Tjust slutar 2-1 i Borefavör (det tar vi med oss).

En bra domarinsats skall nämnas av Team Bertilsson (Bruce och Pettersson). Tumme upp till er.

Stort tack återigen till Laneborg i Boremålet, som förövrigt hindrade gästerna från att göra 7-5 i slutsekunderna, när han räddar ett friläge  (!).

Det finns bra fragment hos hemmalaget, nu gäller det bara att pussla ihop alla delarna igen. Skadade spelare är åter tillbaka i spel, så nu gäller det bara att fokusera, så kommer snart segrarna igen.

Nästa uppgift är Skirö i Sapa Arena på söndag, kl. 13.00

Sedan är det hemmamatch mot Stjärnan på onsdag kväll, 31/1 kl. 19.00 Välkomma!

Av bandystars - 27 januari 2018 06:54

Målilla:as husorgan och Simon Henriksson skriver efter matchen Tränaren Johnny Quiros var allt annat än nöjd med sina spelares insats.

Målilla vek ned sig mot Åtvidaberg: "Visar för lite hjärta"

Målilla Bandy åkte på en mycket sur förlust hemma mot Åtvidabergs BK. Tränaren Johnny Quiros var allt annat än nöjd med sina spelares insats.
– Jag är mycket besviken, säger han efter 6-9-förlusten.

Målilla Bandy tappar alltmer mark i tabellen.

Trots en fin inledning och 3-1-ledning efter drygt 20 minuter hemma mot Åtvidabergs BK förlorade Målilla fredagens bandymöte på Venhagsvallen.

– Vi viker ned oss, så enkelt är det. Vi visade för lite hjärta, spelade alldeles för bekvämt och för lite för klubbmärket. Det är huvudgrejen känner jag, säger Johnny Quiros, tränare i Målilla Bandy.

Annars var han nöjd med inledningen.

– Första 20 spelar vi bra och vi är med i matchen efter första halvlek. Men det är skitmål och slarv från oss.

"Om jag det visste"

Åtvidaberg hade vänt 3-1 till 3-4 och i den andra halvleken var det inget snack.

– Vi är inte alls nära i andra halvlek. Jag är mycket besviken, det är underkänt rakt igenom. Det är inte godkänt någonstans.

Åtvidaberg gick fram till 9-4 innan Målilla fick göra två sena reduceringar på övertid.

– Det är nedstämt, man får rannsaka sig själv var och en i kväll. Vi måste knyta näven i fickan för det är match på söndag igen. Vi måste ha en plan för hur vi ska uppträda då. Vi får gnugga på.

Varför blir det så här?

– Om jag det visste... Jag har inga svar på det just nu, vi får inte till det defensivt och vi jobbar mycket en och en. Åtvidaberg är ett bra lag offensivt, men det får inte ske att vi har den här inställningen.

Tobias Pettersson gjorde tre mål mot Åtvidaberg. Övriga stod Erik Karlsson, Hampus Göranson och Erik Karlström för. Ingen i Målilla fick beröm för insatsen.

Simon Henriksson

Av bandystars - 26 januari 2018 21:45

Bore på hugget och skapar tre skott och två hörnor de första 7 minuterna. Först efter 8 minuter lyckas Tjust skapa sin försa målchans och denna missar de inte för då visar sig X:et sig i motståndarlaget varför han finns med i laget och tid 8,28 tar Tjust ledningen i matchen

Bore missar en straff i 12: men får en ny efter 19 min som de kan utnyttja. Notera att Bore har haft 6 skott på mål efter 20 min visar vem som har spelet och Tjust pressas hemåt. Känns detta igen var det inte så förra gången de var i stan så också och hur gick det då.

Dock inser kanske Tjust vart det är på väg och börja knappa in i matchavseende är det Bore som har flest chanser och utnyttja ett av dessa och tar ledningen i matchen efter 38 min

Glädjen blir dock inte långlivad Tjust kvittera i 43:e min

Statistik skott 9/5 hörnor 4/3 straffar 2/0 frislag 9/12 utv 0/20

Bore fortsätter att mala på men utdelningen uteblir. Tjust verkar trivas i snickarboa tyder på de känner sig pressade och klara inte att spela rent spel.

Trotts alla chanser som Bore skaffar sig kommer bakslaget när Tjust får en hörna som resulterar i skott på mål och målvakten räddar blir det en retur som de skickar resolut i nätmaskorna och tar ledningen i matchen

Bore reser sig dock snabbt och kvittera efter 3 min spel

3 min senare tar Bore ledningen i matchen och vi har en 4 målskytt i matchen Saimon Kartashov

Kvitterat en min senare. Återtar Bore ledningen. En min senare Kvittera X:et minuten senare. Händelserikt verkligen och detta måste vara publikvänligt men var fanns supporterna endast 82 st hade hörsammat det var gratis

Skotten hörnorna avlöser varandra för båda lagen sätter X:et sitt tredje mål för kväll och Tjust tar ledningen i matchen

Bore stora dominans i statistiken börjar ätas upp också

Sista kvarten är det en kamp om nystandet och tjust kämpar för att hålla ledningen och Bore för en kvittering lyckas Tjus med de misslyckade senast de var nere på stan nämligen vinna och återigen X:et i sitt esse

Statistik Skott: 13/10 Hörnor: 5/10 Straffar: 3/0 Frislag: 22/19 Utv: 10/30

BK Bore5-6Tjust Bandy

Bore · Tjust
Av bandystars - 26 januari 2018 21:30

Kanonstart för Målilla efter en kvart spel.

Vakna Åtvidaberg och jaga nästan ikapp andra kvarten.

Tredje kvarten då har Åtvidaberg vänt på matchen och leder den

Statistik Skott: 0/0 Hörnor: 4/4 Straffar: 0/0 Frislag: 4/5 Utv: 0/0

Målen trillar in i motståndarens mål första kvart flest för Åtvidaberg.

Andra kvarten hörna hit och hörna dit och flertalet missas utom en som Åtvidaberg nätar och är på väg mot att kvittera ut en seger.

Sista kvarten blir längre än vanligt då tilläggstiden är sex min. Rasslar det i nätmaskor 4 gånger på nytt.

Dock lika många för vardera lagen missar Målilla tillfället att knappa in placeringar då de hade tillfälle att ta upp kampen om topplacering

Målilla GoIF Bandy
6-9
Åtvidabergs BK

Matchen över efter 20 min då det stod 4 – 0 resten mer en transport och Malmbäck fick låna nystandet någon

Statistik Skott: 2/1 Hörnor: 3/1 Straffar: 0/0 Frislag: 9/6 Utv: 10/10

Jönköping ökar på sin ledning och gör sitt jobb eller är det after work. Malmbäck stretar emot och snygga till statistiken men matchen är över och skall spelas tiden ut. Blir det mål på mål och åter mål

Statistik Skott: 5/3 Hörnor: 8/4 Straffar: 0/0 Frislag: 14/13 Utv: 20/20

Jönköping Bandy IF
9-0
Malmbäcks IF

Av bandystars - 26 januari 2018 08:34

Jönköping fick hjälp av stjärnorna som vann över Skirö igår kväll fick Jönköping en gratischans att knappa in på Skirö.  Men då krävs det vinst över Malmbäck som vaknat till och spelat upp sig rejält och har fått häng på Bore. Hägra en vinst och det kan bli byte på nedflyttningsplatsen. Fast det krävs förstås att Tjust slår Bore

19:30
-

Av bandystars - 26 januari 2018 08:27

Husorganet och Ossian Mathiasson skriver inför matchen Endast en seger på de fem senaste matcherna.

Johnny Quiros Målilla ställs emot Åtvidaberg på fredagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

Tre raka dubbelhelger på agendan för formsvagt Målilla

19:30
-

Endast en seger på de fem senaste matcherna.
I kväll väntar hemmamatch mot Åtvidabergs BK, ett lag som Målilla gjorde en stark vändning mot i december.

Efter det korta uppehållet över julhelgen har det unga Målillalaget tappat fotfästet i toppen och halkat efter rejält.

De föll med 5–9 i annandagsderbyt mot Tjust och efter det har det blivit tre förluster och en vinst.

– Det har verkligen rullat emot oss efter julhelgen, vi har haft varken medgång eller det riktiga flytet. Det gäller att försöka vända på den negativa trenden och jag tycker ändå att förra matchen mot Jönköping var ett fall framåt, säger tränaren Johnny Quiros.

Viktigt med kost och vila

Målilla ligger nio poäng bakom serieledande Skirö AIK med nio matcher kvar på agendan.

Hur håller ni motivationen uppe?

– Det är inga problem, vi har haft hög motivation hela vägen. Sen har vi ett ungt lag med mycket yngre spelare och då blir det mer svajigt än om man har ett äldre lag. Vi har varit väl medvetna om att vi får downperioder, det är inget konstigt med det, säger Quiros.

Målilla går nu in i en matchintensiv period med dubbla matcher de kommande tre helgerna.

– När det gäller dubbelhelger så är det viktigt att man prioriterar kost och vila. Man måste äta och proppa i sig massa energi mellan matcherna och försöka återhämta sig under lördagen, säger Quiros.

Skoog skadad

Denna helg bjuder på hemmamatch mot Åtvidaberg i kväll och bortamatch mot Malmbäcks IF på söndag.

När Målilla och Åtvidaberg möttes på Venhagsvallen i december bjöd Målilla på en fin vändning och Daniel Skoog avgjorde med sitt 6–5-mål i slutsekunderna.

– Åtvidaberg är inget dåligt lag. Jag förväntar mig en tuff inställning. Den gången hade vi lite medflyt, matchen var jämn och ett oavgjort resultat hade varit rättvist.

Alla spelare ska vara tillgängliga för fredagens match, förutom Marcus Skoog som har ont i en höft. Det är oklart om det blir Philip Svensk eller Niels-August Engelhart Corneliussen som vaktar målburen.