Alla inlägg under januari 2017

Av bandystars - 6 januari 2017 17:58

Husorganet skriver inför matchen

Hett derby på Venhagsvallen: "Brukar bli sevärt"

Tabelltrean Målilla tar emot fyran Skirö

I kväll lär det bli en hel del folk kring Venhagsvallen i Målilla.
Tabelltrean Målilla Bandy tar då emot fyran Skirö i ett hett division ett-derby.
– Det brukar bli bra och sevärda matcher när lagen möts, förhoppningsvis med oss som vinnare även den här gången, säger Målilla-tränaren Johnny Quiros.

 

När lagen möttes i Sapa Arena i Vetlanda tidigare under säsongen så vann Målilla med klara 6-3, men det var en match som var jämnare än vad siffrorna visar.
– Vi inledde inte så bra i första halvlek, men kom igång bättre i andra. Jag tycker att vi vann rättvist till slut, men kanske hade en uddamålsseger speglat matchen bättre, säger Quiros.

Skirö är ett av de tippade topplagen och inledde också seriespelet med fem raka segrar. Men sedan har formkurvan fallit stuprätt nedåt, med fyra raka förluster därefter.
– De har haft ett tufft spelprogram den senaste tiden och bland annat mött Åby/Tjureda (suveräna serieledaren med full pott efter tio omgångar) två gånger, så vi tror absolut inte på någon lätt match bara för att de har fyra raka förluster, säger Målilla-tränaren.

Senast vann Målilla med 7-1 hemma mot tabelljumbon Månsarp.
– Vi var inte alls där i första halvlek, men efter ett bra snack i pausen så blev det bättre i andra – men det krävs betydligt bättre takter om vi ska kunna vinna mot Skirö, säger Johnny Quiros.

Målilla kommer till spel med i stort sett samma lag som senast mot Månsarp. Jakob Jonsson är tillbaka efter sjukdom, men Erik Sundberg (nyckelben) och Daniel Skoog (hjärnskakning) saknas fortfarande.

Av bandystars - 6 januari 2017 17:29

Bore startade bäst och mål efter 35 sekunder vaknar Tjust som kör över Bore fullständigt under 10 min blev det först efter en kvart en kamp om nystandet.
Sent skall syndaren vaknar var det uppförsbacke för Bore som höll på att få kontakt men Tjust kontrollerade matchbilden och verkar lyft med X:et närvaro som ger respekt och styrka i ett lag som de senaste åren knappt höll div 1 spel och saknade självförtroende


BK Bore
6-9
Tjust Bandy
 

På husorganets hemsida finns ett referat men detta får inte delas offentligt utan den som vill läsa måste ha ett konto


Inför matchen

"X:et” har satt fart på bandysnacket i stan

Ett annat husorgan skriver offentligt på sin hemsida inför matchen följande

Med sju förslustfria matcher och senast en mäktig vänding mot Stjärnan i ryggen, är det i dag dags för bortamatch mot Bore för Tjust Bandy.
– En svår uppgift, vi brukar ha det tufft mot dem, säger tränaren Thomas Fransson.

 

Tjust Bandy rider på en härlig framgångsvåg för närvarande. Laget började division ett-spelet med två raka förluster men har sedan dess alltså radat upp sju matcher i rad utan förlust, fem segrar och två oavgjorda, och stigit till andra plats i tabellen.
– Vi spelade inte bra senast mot Stjärnan och hade väl lite tur som vann, tycker Thomas Fransson.
Då var laget illa ute – låg under med både 1-5 och 4-7 men vände till seger med 8-7.

Bygdens store son, Stefan ”X:et” Erixon, gjorde två mål och var synnerligen delaktig i vändningen inför storpubliken på Tjustvallen, 322 personer.

– ”X:ets” comeback har gjort att bandysnacket tagit fart igen, det är jätteroligt, tycker Tjust-tränaren.
När Tjust mötte nuvarande tabellsjuan Bore på hemmaplan så slutade matchen oavgjord, 4-4.
– Den poängen ska vi vara tacksamma för. Bore ledde med 4-2 och brände två straffar, men återigen visar det vilken fin moral vi har i laget, säger Thomas Fransson.

 

Bore · Tjust
Av bandystars - 6 januari 2017 09:42

Följ matcherna live på plats eller via länkarna

Division 1 Herr Södra

14:00
BK Bore
-
Tjust Bandy
  
17:00
Målilla GoIF Bandy
-
Skirö AIK
  
Av bandystars - 3 januari 2017 21:22

Underhållande match även om målmässigt det blev stort mellanrum som inte Månsarp lyckades komma ikapp fast de verkar försökt.

En snabbanalys av rapporten så blev målvakterna verkligen uppvärmda rejält då de lyckades räddat många nystan fast det hamnade många ändå i nätmaskorna och utan att veta tror jag Månsarp gjorde en av sina bättre matcher men saknar det där sista när de får tillfällena som de dels bjuds men skapar också  


Månsarps IF
6-10
BoIS BK
 
Av bandystars - 3 januari 2017 13:52

Dags för årets första derby och det står en del på spel. En vinst och laget är med om placeringskriget under serieledaren, en förlust och plötsligt kan laget vara indragit i kvaldramatik

 

Av bandystars - 3 januari 2017 06:50

Det är svårt för bandyklubben i Torup att få ihop tillräkligt med antal spelare så det går att genomföra en match är det ännu svårare att få spola upp en is. Detta läser vi i dagens husorgan

Bandyklubb får inte spola isbana

För att förhindra att det går åt för mycket dricksvatten måste Torups bandyklubb kontakta kommunen när de vill spola isbanan.

Framöver får bandyklubben inte spola isbanan på Torulund själva, utan måste höra av sig i god tid till Hylte kommuns va- och renhållningsenhet.

Orsaken är att kommunen vill leva upp till Livsmedelsverkets krav och skydda sina anläggningar för dricksvattenförsörjning.

- Nu blir vi hårdare med detta. I och med att vatten är ett livsmedel måste man kontakta oss för att öppna och stänga brandposten, säger Susanne Bengtsson, assistent på va- och renhållningsenheten.

All hantering av brandposten ska skötas av behörig personal. Om brandposthuvudet inte töms vid minusgrader kan det frysa sönder och leda till kostsamma läckage.

Kommunen kommer dessutom att mäta hur mycket vatten som används vid spolningen av isbanan.

Från och med den 1 januari 2018 debiteras bandyklubben för dricksvatten och för kommunens kostnader för att skicka ut personal som ska öppna och stänga brandposten vid isbanan.

Av bandystars - 2 januari 2017 16:49

Läs om bandylegendaren Bengt-Åke Torhall från Torup eldsjälen i bandyhalland som vi verkligen kan kalla en legend inom bandyn värt att uppmärksammas idag av mediorna

75-åringen räddade bandylaget från uteslutning

Bengt-Åke tillsammans med sina ättlingar – i samma lag.
 
Bengt-Åke tillsammans med sina ättlingar – i samma lag.Foto: PRIVAT
SPORTBLADETidag 12:12

Torups bandyklubb har svårt att få ihop ett lag till sina seriematcher.
I helgen riskerade de att bli uteslutna ur serien – men då klev en 75-åringen fram.
– Jag fick hoppa med som en sista nödåtgärd, säger bandylegendaren Bengt-Åke Torhall.

 

Torups BK är en av Sveriges sydligaste bandyklubbar. A-laget spelar sina matcher i division två "hemma" på Oskarströms IP och när vädret tillåter på Torulund.
Den här säsongen har Torups BK haft svårt att få ihop lag till matcherna.
I fredagens bortamatch mot Mölndal B lyckades man komma till spel tack vare 75-årige eldsjälen Bengt-Åke Torhall som blev lagets elfte spelare.
– Ja, det fattades folk så jag fick hoppa med som den sista nödåtgärden, säger bandyikonen till Sportbladet.

”Konditionen är ju inte värst bra”

Det är dock inte första gången han hoppar in i laget. Redan förra säsongen fanns 75-åringen med i matchprotokollet ett par gånger.
– Det viktigaste är att vi håller igång bandyn här och inte att jag spelar. Men nu blev det ju så.
Mot Mölndal blev det 90 minuter.
– Vi har haft problem med att få ihop laget, det här var sista chansen att kunna få hänga på och få spela i serien. Vi har fått skjuta upp matcher i början på säsongen, berättar Bengt-Åke, som hoppar in på olika positioner i laget.
Orken är inget problem och åka skridskor har han gjort sedan han var fem år.
– Nej, men för mig är det inga problem. Jag åker skridskor tre gånger i veckan, det går ju inte fort men det går ändå bra.
Hur ser konditionen ut?
– Man får ju åka efter omständigheterna, konditionen är ju inte värst bra men att glida runt i 90 minuter är inget problem.


Saknade en spelare – då ryckte Bengt-Åke, 75, in

 
Sport Bandylaget Torups BK som spelar i division 2 har haft svårt att få ihop lag till säsongens inledande matcher. I fredagens bortamatch mot Mölndal BK lyckades man komma till spel tack vare 75-årige eldsjälen Bengt-Åke Torhall som blev lagets elfte spelare, skriver Hallandsposten.

Även under fjolårssäsongen fanns han med i uppställningen vid enstaka tillfällen. Den här gången fick han dock vara med i hela matchen.

– Jag spelade hela tiden, men det går ju inte så fort för mig nu längre. Jag hoppas att jag kunde störa dem lite grann i alla fall. Vi hade två 16-åringar och en 75-åring, så det var en bra spridning bland åldrarna, säger Bengt-Åke.

75-åringen är en riktig eldsjäl i sitt Torup. Normalt sett är han lagledare, men när det krisar så är han, bevisligen, beredd att ge sig in i leken själv.

Men blir det fler inhopp nu?

– Nej, det hoppas jag att jag slipper. Det är bortamatcherna som är lite problematiska med att få ihop folk till. Vi styr inte riktigt över när de ska ligga, så då kan vi få lite problem med spelarna vi har som är från Jönköping och så vidare.

Hur känns kroppen nu då?

– Jodå, den känns bra, det är inga problem. Jag tränar en gång i veckan så jag håller igång.

Presentation


Bandystars en supporter långbortistan som följer sina stjärnor från sin position andra sidan det småländska höglandet och ibland så möts de uppe på platån när bortamatchen är närmare en hemmamatch.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bandy div 1

Besöksstatistik

Bandy div 2 + övrig bandy

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards