Gamlebylaget fick en bra start på fredagens match på Arena Oskarshamn i och med att laget ledde med 2–0 efter 13 minuters spel.

– Det var två slumpmål som vi fick samtidigt som Emil Paulin Ström i målet gör några riktigt bra räddningar. Vi rättade till några saker och resten av halvlek är riktigt bra från vår sida, säger Tjusttränaren Thomas Fransson efter 9–3-segern.

Under några minuter slappnade Tjustspelarna av lite grand och det var Stjärnan inte sena att utnyttja i och med laget gjorde två snabba mål som innebar att ställningen var 2–2 efter drygt 23 minuter.

Glädjen för hemmalaget blev dock kortvarig eftersom Tjust replikerade nästan omgående i och med att Stanislav Klyushanov gjorde 3–2 knappt tre minuter senare.

Det blev ytterligare tre Tjust-mål innan första halvlek var slut. I pausen var ledningen 6–2.

Stjärnan reducerade till 3–6, men med två mål inom loppet av två minuter avgjorde Tjust matchen i praktiken.

– Matchen var mer eller mindre avgjord efter första halvlek. Vi gör en övertygande insats och det är otroligt stabilt från oss. Vi har hittat något riktigt bra som vi kan bygga vidare på, menar Thomas.

– Stefan Erixon betyder oerhört mycket för oss. Han har påtalat för spelarna att man inte behöver gå till anfall direkt när får tag bollen, utan låta motståndarna jaga sig trötta.

Stjärnan hade 16 hörnor, men lyckades inte göra ett enda hörnmål.

– Vi hade riktigt bra rus på hörnorna och vi har varit grymt bra på det under hela säsongen, säger Thomas.

I och med segern befäste Tjust andra platsen i serien när laget har fyra matcher kvar att spela.